Şimdi Ara

Bu sisteme en güçlü Ekran Kartı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • https://www.vatanbilgisayar.com/amd-r5-2600-asus-gtx1660-super-evo-prime-b450m-k-wd-500gb-ssd-8-gb-ram.html

Bendeki sistem bu, ek olarak 1TB HDD ve + 8 GB RAM var.

En yüksek hangi ekran kartı uyumlu olur. Darboğaz gibi olayların olmasını asla istemiyorum.

Edit: https://www.itopya.com/msi-radeon-rx-5700-mech-gp-oc-8gb-gddr6-256-bit-ekran-karti//

3600 TL ye düşmüş. 5700 modeli, xt değil. Sizce benim bilgisayarım bununla 1660superdeki gibi uyumu sağlar mı? Darboğaz veya herhangi bir sorun olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07Faber -- 19 Kasım 2020; 1:53:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Rami dual 3200 yaparsanız, 2070'e kadar düşük miktar darboğazla gidebilirsiniz. Sonrasında fark çok büyüyecektir.

Yalnız muhtemelen her hazır sistemdeki gibi dandik psu var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmettsezis -- 18 Kasım 2020; 23:40:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmettsezis

Rami dual 3200 yaparsanız, 2070'e kadar düşük miktar darboğazla gidebilirsiniz. Sonrasında fark çok büyüyecektir.

Yalnız muhtemelen her hazır sistemdeki gibi dandik psu var.

Hiçbirşey değiştirmeden 2060super tamamen şuan ki gibi uyumlu olur mu hocam?

Psu'nun kalitesiz olması ne gibi zarar verir? Şuana kadar 6 aylık süreçte hiçbir kötü yanını görmedim kasanın

• 2 tane raminiz var mı anlayamadım. Rami çift kanal yapmadan gpu yükseltmenize gerek yok, zaten %20'ye yakın performans kaybınız var şu an. Psu kalitesini bilmediğim için 2060 Super'e yorum yapamayacağım. 175W lık bir kart neticede.

Her yere peak 600W yazmışlar, psu büyük ihtimal 12v dan 450-500 anca veriyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmettsezis -- 19 Kasım 2020; 1:53:31 >
  • ahmettsezis kullanıcısına yanıt

Ram 2x8 . Aynı ramler. 1x8 idi, aynısından alırken eklettim

• Anladım, tek sıkıntı psu. Etiketindeki tabloyu çekebilirseniz en azından 12v değerini öğreniriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmettsezis

Anladım, tek sıkıntı psu. Etiketindeki tabloyu çekebilirseniz en azından 12v değerini öğreniriz.

Büyük bir sıkıntı mı hocam? Şuana kadar bir zararını görmedim. Ne gibi bir zararı olabilir ileride? Kesin değiştirmeli miyim? Msi afterburnerda tüm değerler normal her zaman.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şu an kullandığınız kart 125W, 2060S 175W. Etiketin fotosunu atın ona göre en azından değerlendirelim.

• ahmettsezis kullanıcısına yanıt

rmp-600-80p dir büyük ihtimalle.. 552w olmasina bakmazdim ben onun. forumda bir iki seneye kalmadan bozulanlarina denk geldim.

• Güç kaynağın büyük ihtimalle rampage. Bu baştan değişecek zaten ama kalitesini bilemeyiz. Kendim 500w ile 2060s kullandım . 2600 ilede kullandım 3600 ilede.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kunGFu kullanıcısına yanıt
    ahmettsezis kullanıcısına yanıt

@ahmettsezis birazdan atayım hocam.

Bu arada psu bozulursa diğer parçalarada zarar verir mi? Ekran kartına işlemciye felan?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaos_3492

Güç kaynağın büyük ihtimalle rampage. Bu baştan değişecek zaten ama kalitesini bilemeyiz. Kendim 500w ile 2060s kullandım . 2600 ilede kullandım 3600 ilede.

@kunGFu @ahmettsezis https://www.itopya.com/msi-radeon-rx-5700-mech-gp-oc-8gb-gddr6-256-bit-ekran-karti//

3600 TL ye düşmüş. 5700 modeli, xt değil. Sizce benim bilgisayarım bununla 1660superdeki gibi uyumu sağlar mı? Darboğaz veya herhangi bir sorun olur mu?

• Düz 2060 al başın ağrımasın

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kaos_3492 kullanıcısına yanıt

7-8 fps için kartımı satıp 0 dan kart almak istemiyorum hocam. Almışken iyi oyunlarda 20 fps ultrada farkettirsin en az

• quote:

Orijinalden alıntı: 07Faber

@kunGFu @ahmettsezis https://www.itopya.com/msi-radeon-rx-5700-mech-gp-oc-8gb-gddr6-256-bit-ekran-karti//

Alıntıları Göster

ben konuya direk müdehale olmak istememistim aslinda :) ahmet sorunca modelini, daha once baktigimdan hatirladim, hatirladigim kadariylada rmp-600 bu... iyi bir model degil, kötü yani... ne olur, ne bozulur, ne kadar gider bilemeyiz cünkü kullanilan parcalar ucuz cin mali komponentler. Kalite standartlari ölcütü göz ve el, ne kada hizli, ne kada cok, o kada para... birde bu rmp-600 ün hangi fabrikada üretildigini falan bilmiyoruz. Misal frisby e ben sormustum, burda yetkilisi vardi, o konu hakkinda hic cevap alamadim. Meslek sirri gibi kaliyor bu konular. Demelisin ki biz FSP ye yaptiriyoruz yada CWT ye vs... Her neyse suan ki ekrankartin ile is görür sanki, bunu da kartin güc gereksinimleri az oldugu icin söylüyorum yoksa ben bu model psu yu görsem o kasayi almam zaten. Sen almissin o zaman bu sekil idare etmek yahut güclü ekrankartlari icin degistirmek durumundasin. Hele hele dün gece 2060 super yerine konuyu editledigin rx 5700 xt gibi kartlar icin. Ha bu güc kaynagi ile kullanirsan ne olur, stabilite sorunlari yasarsin. yetersiz gelirse sistem restart atabilir, %70-80 lerde kullanirsan sicakliga bagli parca kalitesizligi sebebiyle komponent yikimi baslayabilir. malzemeler icerden bozulmaya baslar, yine bir süre idare eder, bir yerde trak eder birakir. Parcalara zarar verir yada vermez demek cok kolay degil, ama genellikle vermez dersek hata etmis sayilmayiz. Lakin zarar verme ihtimali her zaman vardir. Elektirigi (220v) u bir kurda benzetecek olursak, sistem kuzu, güc kaynagida bekci köpegidir desek heralde önemi anlasilabilir. Sadece bu konuya özel degil, genel olarak orta ve üzeri güc kaynaklari kullanmakta hayir vardir. Hazir sistemler upgrade icin degil üzerinde bilesenleri tasisin yeter mantigiyla hatta bazen teknobiyotigin yaptigi gibi elde kalan satilmayan highpower 450-500 lerin anlamayan kullanicilara iteklendigi gibi durumlarda yasanmistir. Forumda biz bi konularda Frank Sabotka ile 2016-17 de cok uyarirdik arkadaslari. Bence kullan böyle gitsin. bozulursa vs garantin var, götürür kapilarina birakirsin.

Hocam maşallah bilgi akıyor. Teşekkür ederim cevabınız için. O zaman bir daha pc toplarsam hazır sistem almıyayım, onun yerine geliştirebilmek için buradan tavsiye alayım.

Bu sisteme 2060Super koymak zorlar uygunsuz olur diyorsunuz yani. O zaman 1660super ile devam edeyim.

Ayriyeten şunuda sormak istiyorum. O hazır sistemlerde uygun kasalar varya, o fiyata aynı ekran kartlı veya benzer geliştirebilecek sistem toplayabilir miyiz? Misal ben sistemimi aldığımda ekran 1660super yaklaşım 2500-2600 civarında idi. İndirimle 2100 e düşüyordu. Benim hazır sistem olunca 2600ü çizmiş 2005 tl yazmış. Yani toplu aldıgımdan sadece ekran kartında 595 tl lik indirim aldıydım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07Faber -- 19 Kasım 2020; 12:48:42 >

Geleceğe dönük, ileride ekran kartınıda yükseltebileceğim, 10000TL'ye en iyi ekran kartlı ne alabilirim? Sistemde 2070Super olur mu? Bazı sistemlere baktım, 2060Superliyi 10000TL ye topluyorlar veya 5700XT liyi. Açıkcası şaşırdım, çünkü ederlerinin 8500maksimum olduğunu düşünüyorum. 

Diğer sorum hocam 2060Superli geleceğe dönük ne kadardır hangi işlemci ile?

2070Superli ne kadardır geleceğe dönük hangi işlemci ile?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.