3yıldır kullandıgım sistemde dönem dönem aynı sorunu yasamaktayımm... Ilk önce garip olan sorundan bahsedeyim .Basşlıkta belirttigim gibi sistem kitleniyor. Çeşitli cdlerden windows kurdum aynı yerde aynı sorun...TDU NFS Prostreet vb gibi oyunları oynarken veya herhangi bir oyunu oynarken (ayarlar dusuk diiL nerdeyse full e yakın) hiç bir sorun yok.. Fakat WM player11i yuklerken dogruluyorum ve arkasından yukleme sartlarını kabul ettikten sonra yukleme baslarken kitleniyor sanki bi anda guc kesiliyor gibi ince bir hdd durma fanların durma sesi ve kitlenmiş sistem.. rutin kitlenme anlarından digeride explorer msn vb. uygulamaları baslat cubuguna gonderip geri alırken (yani minimize edip maximize ederken) sistem kitleniyor aynı sekilde .. eger bunlarda kitlenmez ise sistem kendi halinde calısırken sadece muzik dinlerken bir anda Bızzz... kitleniyor.. Sıcaklıklarda sorun oldugunu dusunmuyorum Everest Ultimate ile kontrol ediyorum sorun yok , kısadevre vb. seyler için anakartı soktum yeniden taktım fakat aynı sorun ... Farklı ram denedim yine aynı sorun ... Sizce artık ne yapmalıyım film izlerken oyun oynarken herhangi bir takılma yok fakat win madia player yuklerken hep takılıyor.
LütFen Bir Çözüm Bulalım
yüklemeye çalıştığın programı farklı kaynaklardan indirip kurmaya çalış bide ama kitlenmelerin en büyük sebebi ısınmadır anakart chipsetinin sıcaklığını kontrol et dosyalar ile uğraşırken şişme varsa chipsettendir(dosya kopyalama, dosya içeriğine bakma...) bu bilgisayar denen maalesef böyle salonda kitlenir mutfağa götürüsün çoşar umarım problemin çözülür
TEsekkur ederim ama daha 2 gun once 300gb transfer ettim kitlenme olmadı :S zaten sistem sogutmasıda sanırım iyi sayılır..
hdd ni taratmayı denedin mi çünkü açmaya çalıstıgı yerle bad sector de ise problem cıkarabilir donmalar genelde hdd den kaynaklanan sorunlardan olur
hddyi tarattım en az 20format attım , farklı hdd ye sistem kurdum ama sorun aynı
Bios güncellemesi yaptın mı peki?
evet yaptım en son surum bugun tekrar baktım abit.com.tw den bakıyorum en son surum hatta abit flash die bişi war onunla da kontrol ediyorum son surum 2005ten bugune kadar baska bios yok ..
17/10/2005 te ki bios suan kullandıgım .. daha yenisi warsa bulamadım
up up
hatta madia player 11 guvenlik guncellestirmeliri zart zurt yukluyor xp o anda bile kitliyor ...bnm pc Madia player 11e karsı (ama daha once kurmus ve onu kullanıyordum=)
up up
ram lerin anakartla uyumsuz olabilir aynı olay benimde başıma gelmişti yeni ram almıştım bazı prog vs kilitleniyordu ram'in birini çıkart öyle dene bi bakalım.
rami tek olarak ta taktıgımda aynı sorunu verdi... Bu ramleri satıp 2tane 1gb almayı dusunuyorum ama eger sorun ramde de degilse:S:S:S
ramların hızı kaç anakartın desteklitor mu bir bak .
ramler 533MHz anakartın da destekklemesi lasım
evet bende baktım anakartın ramleri destekliyor sorunun ramdan değil gibi gözüküyor neyse sorununu çözersin inşallah.
bazı anakartlarda Asusların eski modelinde oem ramlarde benzer sorun yasanıyordu ama bnm anakartın kingston ram ile cakısması / uyum saglamaması mımkunmu ki?
peki son olarak ramlarin değerlerini biostan kontrol ettin mi mesela 533 mü görünüyor ya da benimki 5-5-5-5-15 olarak giriliyor ramlarinin değerlerini öğren biostan kontrol et bakalım bi eğer bu da tamamsa sorun ramdan değildir sen en iyisi ram mhz sini auto ya al .
bendede sadece belgelerim klasörunde biraz kalınca 1dk kadar sistem kilitleniyor ..explorer.exe yi kapatıp yeniden çalıştırıyorum...bendeki sorun bir trojan sanırım bazen durduk yerde dial-up arama yapmaya çalışıyor --net bağlantısı varken --sonra bağlantıyı kesiyor....uğraşmıyorum ama taramalarımda bulduklarını siliyor sonra gene cıkıyor....donanımsal değil yazılımsalda olabilir diye bir secenek sunayım dedim... advanced windows care diye bir program var istersen bir dene windows hatalarını düzeltiyor... guvenli modda kullandığından farklı bir antivirus ile taramak ve bilinen 1-2 antispy ile derinlemesine bir tarama da öncelikle önerilir...
Format attım sistemime degisen birsey olmadı hatta biara windows kurulurken bile kitleniyordu sanırım virusten kaynaklanan birsey degil