Şimdi Ara

BU SENE AÖF E BAŞLADIM OBP KIRILIR MI ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Üniversiteye 2018 de girdim 1 sene hazırlık okudum bu yıl da AÖF E başladım OBP kırılacak mı şimdi benim ? Normalde üniversitede 2. Yılım olfuğu için kırılmıyor bu sene ama AÖF yüxünfen kırılıyor mu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Edit: Anadolu üniversitesi paralı açıköğretim kamu yönetimi bölümü

• Lütfen cevap verin

• Sınavsız ikinci üniversite kapsamında ösym den bağımsız ve tercihle yerleşilmeyen bir yer olduğu için ben kırılma olmayacağını düşünüyorum arkadaşlar bilgisi olan varsa lütfen bir şey söylesin

• Obp kirilmasinin nedeni bosuna kontenjan isgal etmek.

018-ÖSYS puanı veya özel yetenek sınavı sonucu ile bir yükseköğretim programına (açık öğretimin kontenjan sınırlaması olmayan programları hariç) yerleştirilen adaylar 2019-ÖSYS puanları ile bir yükseköğretim programına yerleştirilirken Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanına uygulanacak katsayılar yarıya düşürülecektir.” . Yani kontenjanı olan bir üniversiteye geçen sene (2018) yerleştirilmiş iseniz bu sene (2019) puanınız düşer. Ancak kontenjan sınırlaması olmadığı için geçen sene açık öğretim kontenjan sınırlaması olmayan bölümlere yerleşmiş olanların puanları düşmeyecektir.

• Anlıyorum. Bunu biliyorum zaten ama şöyle bir şey var ki ben bu AÖF bölümüne ÖSYM sınavıyla yani YKS ile değil direkt AÖF bürosundan sınavsız olarak kaydoldum. Yine de bir kırılma söz konusu olur mu ?

• İkinci üniversite kapsamında kaydolursan obp kırılmaz, yks puanınla ösym üzerinden kaydolursan kırılır. Benim bildiğim durum böyle.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sizce Seneye Sınav Kalkar mı ?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: lustylion

Sınavsız ikinci üniversite kapsamında ösym den bağımsız ve tercihle yerleşilmeyen bir yer olduğu için ben kırılma olmayacağını düşünüyorum arkadaşlar bilgisi olan varsa lütfen bir şey söylesin
    Bu yil.klavuzu okumadim ama hatirladigim aof sadece bazi bölümlerde vardi kirilma.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.