Şimdi Ara

Bu şekilde ev almak mantıklı mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu yatırım üzerine çok düşündüm o yüzden sizlere danışmak istiyorum.

Şuan yeni evliyiz, kiradayız düğünden gelen altınları değerlendirelim diyoruz, elimizde 950 bin var bulunduğumuz şehirde ev alamıyoruz bizde 600 bin kredi çekelim 1.5 milyon civarı 0 1+1 ev alalım diye düşündük vadeyi de 5 sene düşünüyoruz 5 sene ayda 20 bin ödeyeceğiz evi de kiraya vericez oradan da bi 10 bin gelir. Daha sonra ileride bu evi satıp üzerine para koyup büyük oturabileceğimiz bir ev alırız diye düşünüyoruz sizce mantıklı mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Uzun vadeli sağlam bir fikir. Üzerine düşündüm her türlü senaryoda artısı olur

• Hocam bende farklı senaryolar düşündüm de hatta 2+1 falan baktım bi ara ama onda da oturmayacağız birde 10 sene vade satamıyoruz falan bütçeyi de zorlayacak en mantıklısı bu geldi.

• Bende aşağı yukarı sizinle aynı şeyleri düşünüyorum.1,5m ye içinde 12bin tl ye oturan kiracısı olan 3-4 senelik çarşı göbeğinde evler var.1 milyon kredi çekip aylık 30bin ödeyeceğim .Bunun 12bini kiradan gelecek yani her ay 18bin ödeyeceğim.Hersene maaşıma ve kiraya zam geldiğinden dolayı en fazla 1-2 sene zorluk çekerim 4-5.senede ev kendini ödemeye başlar.Sizce benim düşüncem nasıl?

• Enflasyonda eriyen Kredili konut Miss,Mümkün Olduğunca az nakit verin Krediyi bol kepçe kullanın,İlerliyen süreçde hem evin kirasına zam yapacaksın ve ev değer kazanacak ama ödediğin aylık sabit kalacak

• Vay be koca bir ömür 1+1 ev için harcanacak. İleride para koyarız diyorsunda nereden gelecek o para da büyük ev alacaksın ? Benim şu an düğünden öyle bir param olsa full altcoin sepet yaparım. Yatırım tavsiyesi değildir. Bu arada düğün işi hakikaten yaş 950 bin ne la 2 kişi ne yapacak bu adamlar düğün masrafları borçlar tam kapatıldı mı birde zaten ortalama bir düğün maliyeti şu an 500 750 bin arası değişiyor. Onu ödedin 2 kişi çalışıyor musun eve ne kadar giriyor ne kadar çıkacak o evi alana kadar sende kirada olacaksın evin eşyası tamam mı mesela beyaz eşya mobilya halı perde yine bir 500 bin çıkartır. 10 sene uzun bir süre geçinebilecek misin ?

• Heisenbergin asistanı kullanıcısına yanıt

Hocam bırak Allah aşkına senin gibi tipler yüzünden ev alamadım bende.

2018 de evlendim. Baktığım ev o zaman 200 bin liraydı. 35bin pesinim vardı. Gerisi kredi çekicektim. Bedavaydı o zaman. Eşime alalım dedim. Ödeyemeyiz. Batariz bilmem ne. 2021 de alalım dedim. 350bindi ev. Ödeyebiliyordukta. Gene korktu girmedi. İlk 200binlik olanı almış olsaydım. 2021 de 350binlik olanı da almış olurdum. Çünkü kira ödememiş olacaktım. Şu an iki dairede benim olmuş olurdu. İkisinin toplamı şu an 10milyon. Üstüne gelen kira geliri ile 3. Eve girip onun kredisini bile öderdim. Erken emeklilik bu işte. Bunların hepsi maks 5 sene. Odedigin kredi ise çerez parası olurdu.

Dayım aynı hesap oğluna ev almak istedi. 2020 de bir ev beğendiler. Oğlu kanına girdi. Baba ben gencim ömrümü kredi ödeyerek geçiremem dedi. 2020 de o evi alsaydı ödeyeceği kredi 2030 da bitiyordu ve 1500 lira kredi ödeyecekti. Şu an evli ve karı koca çalışıyorlar. Aylık 20bin kira ödüyor. Ömrün kira ödemekle gecmektense ev kredisi ödemekle geçsin. Emin ol ilk 2-3 sene zorlanirsin. O da en baba. Sonra kralsın. En berbatı her zaman kiradır arkadaşlar. Huysuz mal sahipleri de cabası. Allah evi olmayana tez zamanda hayırlı ev nasip etsin. Böyle çocuk çocuk konuşanları da dinlemeyin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    EV ALMAK MANTIKLI MI
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Evin eşyası tamam düğün borcu yok ikimizde çalışıyoruz.

Şuradan bi uza git senin gibi ruh emicileri görmek istemiyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ilerde buyuk ev alamazsan bile krediyle alacağın icin guzel para kazanırsın. Nakit parayi ne kadar az para verirsen o kadar iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gold5555 -- 13 Aralık 2024; 17:7:16 >
  • gold5555 G kullanıcısına yanıt

hocam bence de şimdi düşünüyorum ayda 20 bin kenara atsam 5 sene sonra o 1+1 evi alamam ama şuan alabiliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kepler Laveran -- 13 Aralık 2024; 20:11:32 >
  • kanka hiçbir banka o vadede o parayı vermeyecek bence bankalarla konuştun mu da yazıyorsun tahmin mi ediyorsun :)

• VeryImportantPerson16 kullanıcısına yanıt

İnternetten hesaplıyorum ziraatin sitesinden. Neden vermesin ki anlamadım.

• Kepler Laveran kullanıcısına yanıt

bankalar konut kredisi için çekilen kredilerin vadelerini kendileri belirliyor sana seçenek sunmuyor genelde en son öyleydi değişmişse bilemiyorum bence bi arayıp görüşme yap derim.

• Ne yaptın kardeşim
    Kirada oturup diğer evin kiracisiyla uğraşıp kredi ödemek hiç mantıklı değil bence tavsiyem gücünün yettiği krediyle alacağın evde kendin oturman olur diyeceksin ki yeni evlendim eşyalarımı sığmaz bu karar için geç kalmışsın ama bazı şeylerden fedakarlık etmeden malesef mal sahibi olamıyor insan
    Ben evlenmeden birkaç ay önce 2+1ev kredisine girmiştim 1 ay sonra 10 yılın son taksidi bitiyor çok şükür

• altcoin sepet yap diyenleri dinleseydin suan %50 60 erimişti paran 1 gunde  

• Türkiyede genel anlamda mal sahibi olmak sıkıntı Evin köyün araban bir şeyin yoksa evlenme zaten bunlar yokken evlenip sonra hallederim dersen bir haltın olmadığı gibi aydan aya kredi kartlarıyla hayatta kalmaya çalışan bir sürü aile var. Bir de geçen komedi gibi tweet atmışlar 14 şubatta seviyorsan evlen bence diye bakanlık tweeti güler misin ağlar mısın yani koyun can derdinde kasap et derdinde misali. Evliilik yardımı 150 bin lira 15 binde istanbul belediyesi veriyor o paraylada naparsan yap yani. Singapurda adam çocuk başı 4000 dolar ödeme yapıyor aylık ortalama maaş 150 bin tl ona göre yaşamda pahalı ama herkesin evi arabası var tabi türkiyedeki gibi ölünce miras bırakamıyorsun ama yaşarkende ayazda bırakmıyor devlet. Sağlam bir malın mülkün yoksa ve işinde yoksa Türkiyede kalmanın hiçbir anlamı yok şu an git abdye avrupaya nereye sallasan kendini daha iyi şartlar var. Burada ölene kadar çalış 1 ev 1 araba orada 5 senede her şeyi halledersin düze çıkar gelirsin.

• 1 + 1 filan olsun olmasın diye düşünmeyin.. alın başınızı sokacak sıcak bir eviniz olsun.. o ev size çocukta yaparsanız saray gibi gelir.. evde ki huzur zenginlik budur..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.