Şimdi Ara

Bu şekil bir fotoğraf nasıl çekilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Çok hoşuma gitti yani tam profil fotoluk bir çalışma çıkmış. O arka planı nasıl o kadar karanlık yapabiliyorlar anlamış değilim. Tekniği nedir arkadaşlar?

• Perde+ışık
  • Bu teknik "low key" diye adlandırılıyor. Biraz aramayla çok fazla kaynak bulabilirsiniz.
  • Cevaplarınız için teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Madécassol

http://500px.com/photo/5452529

Çok hoşuma gitti yani tam profil fotoluk bir çalışma çıkmış. O arka planı nasıl o kadar karanlık yapabiliyorlar anlamış değilim. Tekniği nedir arkadaşlar?

ben de geçen ilk defa öyle bir foto çekebildim bir model cep telefonunun ledi ve elde çekim :) tripod yok perde yok adam gibi ışık kaynağı yok tabi bunlar olmadığı için o kadar yakın çekim değil iso yüksek foto büyütmeye gelmiyor ama facebook ta gayet güzel başaılı duruyor linkteki gibi çekmek için cwr arkadaşımızın dedikleri lazım

• İşine yarar mı bilmem ama modelini sağ dizinin hizasında olacak şekilde bir bardak su koy ve onun arkasınada el feneri koy ve pozlama telafisini oynayarak düşük ıso da cekim yap verdiğin fotografa benzer güzel kareler elde edebilirsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    gölgede nasıl resim çekilir?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Pazardan en ucuzundan siyah kumaş alıp modelin arkasına koyuyorsun, 2 adet 60wlık tasarruflu ampul alıp (şu büyük olanlardan) beyaz bir şemsiye arkasından modelin yüzüne doğru tutup 100-200 iso da 1/60 enstantanede çekebiliyorsun. Daha sonra dolgu ışığı ihtiyacı için manuel bir flaş ve tetikleyici alıyorsun. Tatmin edici kareler yakalıyorsun (aslında kendimi anlattım )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çekomastik -- 17 Mart 2013; 2:15:17 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.