|
|

|
|
Bugün Coğu coğrafyada İşkence ve zulum Hatta tecavüz sonucu ölen insanların yanında nakadar iyi bir hayatının olduğuna bak ve kendine gel. 🤔 |
|
Bencillikle bir alakasını göremedim. Ayriyeten psikolojik olarak dara düşmüş bir insana böyle moral verilmez. Bomboş bakış açın var, bencilsin hedefsizsin hadi eyvallah denmez yani.
|
|
"Sesimi duyan bir tanrının olmayışına ağladım."
Sesini duyan bir yaratıcı var ama sen olmadığına inanıyorsun ve bunun için ağlıyorsun. Çok anlamsız geldi. Ağladığına göre her şeyi yaratan bir yaratıcının var olmasını istiyorsun. Bu şuna benziyor, önünde bir tablo var ve sen bu tabloya bakıp "bu güzel tablonun keşke bir ressamı olsaydı" diyorsun ve o ressamın var olabileceğini düşünmediğin için ağlıyorsun. Var olmasını istediğin şey zaten var ama görebilmen için aklınla düşünüp kalbinle tasdik etmen lazım. Etrafımız Allah'ın varlığına deliller ile dolu. Bu delilleri görmemek için ısrarcı olmayın ve etrafa ibret almak, düşünmek için göz gezdirin. Mesela vücudunuza bakın (organlarımız ve özellikleri, sindirim sistemi, dolaşım sistemi, solunum sistemi, beyin vs.); yediğiniz yiyeceklere bakın, portakalı düşünün, ve tabii diğer meyveleri vesaire, neden içerisinde bizleri hastalıklara karşı koruyucu, bizlere yararlı vitaminler barındırıyor da zehir barındırmıyor; neden yeryüzündeki her şey bizim ile uyumlu; neden atmosferde yeterli oranda oksijen var; nasıl bütün organlarımız anne karnında 9 ay gibi bir sürede kusursuz şekilde gelişiyor ve çevreye uyumlu şekilde doğuyoruz; içtiğimiz suyu düşünelim, neden tam canlı organizmalara uygun formda meydana gelmiş, moleküller birleşerek neden su diye bir element ortaya çıkmış, insanoğlu var olduğundan beri ihtiyacımız olan su neden hiç bitmeden varlığını sürdürüyor, kaynağı ne? Bu ve bunu gibi düşünerek Allah'a yani bir yaratıcıya ulaşacağımız o kadar çok delil (aklî deliller) var ki... Sadece yaratıcı yok diyerek hakikati değiştiremezsiniz. Allah bizlere bu aklı düşünelim ve tefekkür edelim diye vermiş. Düşünelim ve tefekkür edelim. |
|
hahahaaah nicke bak :DD:SD:FAAFFASD::F:ASF:ASFDS:FASDF:DASF::SD:
|
|
tanrıyı net bir şekilde reddettiğimi söyleyen kim? ben allahı reddediyorum. allahın elle tutulur herhangi mantıklı hiçbir şeyi yok. tamamı çelişkilerle dolu.
agnostik ateistim ben. tanrının var olabileceği ihtimali üzerine dururum fakat allah yoktur net. bi kere sonsuz kudret sahibi bir varlık asla bizim gibi ezikler ile uğraşmaz. sonsuz kudret sahibi olan bir varlığın böyle davranması paradoksal sorulara yol açar. tanrı dediğimiz şey ya yok ya da sandığımız kadar güçlü değil. gerçekten düşünmek istiyorsan öncelikle temele ineceksin en basit soruları soracaksın ve dediğim gibi objektif olacaksın. duyularını ve duygularını bi kenara itip sadece akıl ile düşünmeye çalışacaksın. bir insan için sadece akıl ile düşünmek mümkün değil belki ama bunu azaltmak gerçeği aramada elzem. ateizm inançların aksine hiçbir şey gerektirmeden, çaba harcamadan elde edilebilecek bir şey değil bu coğrafyada. insanlar ben ateist olmak istiyorum diyerek düşünmeye başlamıyor. muhtemelen senden daha yobaz bir müslümandım çocukken. (yobazı körü körüne inanmak olarak kullandım, hakaret olarak değil) ateist "olabilmek" için felsefe ve biyolojiye hakim olmak lazım. en temel sorular ve cevapları buradan geliyor. fiziğin şu an bu soruları kırabildiğini düşünmüyorum. allah kavramını reddedilmek için ciddi anlamda hiçbir şey bilmeye gerek yok zaten sınırsız sayıda mantıksızlık ile dolu ama tanrı kavramını kırmak bugün için bilimin dahi reddetmekte zorlandığı bir şey. edit : mantıklı bulduğun bir şeyin yanlış çıkma ihtimali beni mutlu ettiği için kabul ettiğim bir şeyin yanlış çıkma ihtimalinden çok daha düşüktür. beni birinin aldattığına dair kanıtlara sahip olduğum halde mantığımla hareket etmek yerine, mutluluğuma leke sürmemek için bunu göz ardı etmek yanlış çıkma ihtimalimi azaltmayacak fakat 1. seçenek azaltacaktı. |
|
Düşünmek, tefekkür etmek, aklı kullanmak herkese verilmiş olan bir kabiliyettir. Bir Müslüman olarak Allah'a inandığım halde, elhamdülillah, elbette etrafıma ibret alarak bakacağım ve bakmaya devam edeceğim. Çevreye ibret almak için bakmak, yaratılmışların yaratılma hikmetini düşünmek zaten ateistlere nasip olan bir şey değil. Eğer onlar bunları düşünmüş olsaydı Allah'ın varlığını zaten kalbleri ile tasdik etme yoluna girerlerdi.
Ben aklı kullanmayı tavsiye ediyorum ama görüyorum ki sende ondan olmadığı için yazdığım yorumu anlamayarak bana cevap verme gayreti içerisine giriyorsun. Eğer beni yanıltır ve "aklım var" dersen buyur, seni tefekkür etmeye davet ediyorum. Aklını en güzel şekilde kullan ve çevrene ibret alarak bak. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
| _____________________________ |
|
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|