Şimdi Ara

Bu sabah fotoğrafıma bakıp ağladım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
3.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
19 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sesimi duyan bir tanrının olmayışına ağladım. bu eşitsizliğe ağladım. hem çirkin hem parasız hem düşük iqlü hemde özgüvensiz olup hala nasıl intihar etmedim bilmiyorum. benden 1 yaş küçük orkun ışıtmak a bakıyorum boylu poslu çene yapısı düzgün sevgilisi var oturduğu yerden özgüveni sayesinde milyonları kazanıyor. bende bunlardan 1 tanesi olsa avunurdum ama yok.

her gün böyle acı hissetmektense ölüp sonsuz huzura gitmek istiyorum.

Bugün Coğu coğrafyada İşkence ve zulum Hatta tecavüz sonucu ölen insanların yanında nakadar iyi bir hayatının olduğuna bak ve kendine gel. 🤔
    "Sesimi duyan bir tanrının olmayışına ağladım."

Sesini duyan bir yaratıcı var ama sen olmadığına inanıyorsun ve bunun için ağlıyorsun. Çok anlamsız geldi. Ağladığına göre her şeyi yaratan bir yaratıcının var olmasını istiyorsun. Bu şuna benziyor, önünde bir tablo var ve sen bu tabloya bakıp "bu güzel tablonun keşke bir ressamı olsaydı" diyorsun ve o ressamın var olabileceğini düşünmediğin için ağlıyorsun. Var olmasını istediğin şey zaten var ama görebilmen için aklınla düşünüp kalbinle tasdik etmen lazım.

Etrafımız Allah'ın varlığına deliller ile dolu. Bu delilleri görmemek için ısrarcı olmayın ve etrafa ibret almak, düşünmek için göz gezdirin. Mesela vücudunuza bakın (organlarımız ve özellikleri, sindirim sistemi, dolaşım sistemi, solunum sistemi, beyin vs.); yediğiniz yiyeceklere bakın, portakalı düşünün, ve tabii diğer meyveleri vesaire, neden içerisinde bizleri hastalıklara karşı koruyucu, bizlere yararlı vitaminler barındırıyor da zehir barındırmıyor; neden yeryüzündeki her şey bizim ile uyumlu; neden atmosferde yeterli oranda oksijen var; nasıl bütün organlarımız anne karnında 9 ay gibi bir sürede kusursuz şekilde gelişiyor ve çevreye uyumlu şekilde doğuyoruz; içtiğimiz suyu düşünelim, neden tam canlı organizmalara uygun formda meydana gelmiş, moleküller birleşerek neden su diye bir element ortaya çıkmış, insanoğlu var olduğundan beri ihtiyacımız olan su neden hiç bitmeden varlığını sürdürüyor, kaynağı ne? Bu ve bunu gibi düşünerek Allah'a yani bir yaratıcıya ulaşacağımız o kadar çok delil (aklî deliller) var ki...

Sadece yaratıcı yok diyerek hakikati değiştiremezsiniz. Allah bizlere bu aklı düşünelim ve tefekkür edelim diye vermiş. Düşünelim ve tefekkür edelim.
    tanrıyı net bir şekilde reddettiğimi söyleyen kim? ben allahı reddediyorum. allahın elle tutulur herhangi mantıklı hiçbir şeyi yok. tamamı çelişkilerle dolu.

agnostik ateistim ben. tanrının var olabileceği ihtimali üzerine dururum fakat allah yoktur net. bi kere sonsuz kudret sahibi bir varlık asla bizim gibi ezikler ile uğraşmaz. sonsuz kudret sahibi olan bir varlığın böyle davranması paradoksal sorulara yol açar. tanrı dediğimiz şey ya yok ya da sandığımız kadar güçlü değil.

gerçekten düşünmek istiyorsan öncelikle temele ineceksin en basit soruları soracaksın ve dediğim gibi objektif olacaksın. duyularını ve duygularını bi kenara itip sadece akıl ile düşünmeye çalışacaksın. bir insan için sadece akıl ile düşünmek mümkün değil belki ama bunu azaltmak gerçeği aramada elzem.

ateizm inançların aksine hiçbir şey gerektirmeden, çaba harcamadan elde edilebilecek bir şey değil bu coğrafyada. insanlar ben ateist olmak istiyorum diyerek düşünmeye başlamıyor. muhtemelen senden daha yobaz bir müslümandım çocukken. (yobazı körü körüne inanmak olarak kullandım, hakaret olarak değil) ateist "olabilmek" için felsefe ve biyolojiye hakim olmak lazım. en temel sorular ve cevapları buradan geliyor. fiziğin şu an bu soruları kırabildiğini düşünmüyorum.

allah kavramını reddedilmek için ciddi anlamda hiçbir şey bilmeye gerek yok zaten sınırsız sayıda mantıksızlık ile dolu ama tanrı kavramını kırmak bugün için bilimin dahi reddetmekte zorlandığı bir şey.

edit : mantıklı bulduğun bir şeyin yanlış çıkma ihtimali beni mutlu ettiği için kabul ettiğim bir şeyin yanlış çıkma ihtimalinden çok daha düşüktür.

beni birinin aldattığına dair kanıtlara sahip olduğum halde mantığımla hareket etmek yerine, mutluluğuma leke sürmemek için bunu göz ardı etmek yanlış çıkma ihtimalimi azaltmayacak fakat 1. seçenek azaltacaktı.
    Düşünmek, tefekkür etmek, aklı kullanmak herkese verilmiş olan bir kabiliyettir. Bir Müslüman olarak Allah'a inandığım halde, elhamdülillah, elbette etrafıma ibret alarak bakacağım ve bakmaya devam edeceğim. Çevreye ibret almak için bakmak, yaratılmışların yaratılma hikmetini düşünmek zaten ateistlere nasip olan bir şey değil. Eğer onlar bunları düşünmüş olsaydı Allah'ın varlığını zaten kalbleri ile tasdik etme yoluna girerlerdi.

Ben aklı kullanmayı tavsiye ediyorum ama görüyorum ki sende ondan olmadığı için yazdığım yorumu anlamayarak bana cevap verme gayreti içerisine giriyorsun.

Eğer beni yanıltır ve "aklım var" dersen buyur, seni tefekkür etmeye davet ediyorum. Aklını en güzel şekilde kullan ve çevrene ibret alarak bak.
  • Orkun ışıtmana bakıp kendini değerdi Hissedecek kadar kendini bencil ve hedefi olmayan birey haline getirmene üzüldüm Hayata Bomboş Bakıyorsun evlat.

Bugün Coğu coğrafyada İşkence ve zulum Hatta tecavüz sonucu ölen insanların yanında nakadar iyi bir hayatının olduğuna bak ve kendine gel. 🤔

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o degil maraz ali sanirim manita yapti,ugramiyo artik buralara

• Orkun dediğin kişi benden 6 yaş küçük. Benim gelirimle onun geliri arasında çok büyük bir fark olduğunun farkındayım ama hiç bir zaman kendimi kıyaslamadım. Her zaman kendime hedefler oluşturdum ve o hedefler için çalıştım çabaladım ki hala da aynı özveriyi gösteriyorum. Çok zor zamanlar geçirdim. Hatta senden daha kötü psikolojik durumda olduğum dönemler oldu. Ama hiç bir zaman kendi hayatımdan vazgeçme düşüncesi aklımın ucundan bile geçmedi. Son 2 sene içerisinde yaşadığım şeyleri tahmin bile edemezsin. Bu geçen 2 senenin ilk senesinde psikolojik olarak ve ailemden kaynaklanan çok büyük bir krizin içerisinde iken, şimdi yaklaşık 7 aylık evli ve azımsanmayacak bir gelirim var. O dönemde iken senin gibi bir pes etme düşüncesine kapılsaydım şuan bu durumda olmazdım. Hiç bir zaman kendini başkalarıyla kıyaslama. Kendine hedefler koy ve birazda bencil ol bu süreçte. Çalışmadan kendi kendine düşünerek ve olumsuz düşüncelere kapılarak maalesef kimse bir yol kat edemiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: metalosi

Orkun ışıtmana bakıp kendini değerdi Hissedecek kadar kendini bencil ve hedefi olmayan birey haline getirmene üzüldüm Hayata Bomboş Bakıyorsun evlat.

Bencillikle bir alakasını göremedim. Ayriyeten psikolojik olarak dara düşmüş bir insana böyle moral verilmez. Bomboş bakış açın var, bencilsin hedefsizsin hadi eyvallah denmez yani.

Sesini duyan bir yaratıcı var ama sen olmadığına inanıyorsun ve bunun için ağlıyorsun. Çok anlamsız geldi. Ağladığına göre her şeyi yaratan bir yaratıcının var olmasını istiyorsun. Bu şuna benziyor, önünde bir tablo var ve sen bu tabloya bakıp "bu güzel tablonun keşke bir ressamı olsaydı" diyorsun ve o ressamın var olabileceğini düşünmediğin için ağlıyorsun. Var olmasını istediğin şey zaten var ama görebilmen için aklınla düşünüp kalbinle tasdik etmen lazım.

Etrafımız Allah'ın varlığına deliller ile dolu. Bu delilleri görmemek için ısrarcı olmayın ve etrafa ibret almak, düşünmek için göz gezdirin. Mesela vücudunuza bakın (organlarımız ve özellikleri, sindirim sistemi, dolaşım sistemi, solunum sistemi, beyin vs.); yediğiniz yiyeceklere bakın, portakalı düşünün, ve tabii diğer meyveleri vesaire, neden içerisinde bizleri hastalıklara karşı koruyucu, bizlere yararlı vitaminler barındırıyor da zehir barındırmıyor; neden yeryüzündeki her şey bizim ile uyumlu; neden atmosferde yeterli oranda oksijen var; nasıl bütün organlarımız anne karnında 9 ay gibi bir sürede kusursuz şekilde gelişiyor ve çevreye uyumlu şekilde doğuyoruz; içtiğimiz suyu düşünelim, neden tam canlı organizmalara uygun formda meydana gelmiş, moleküller birleşerek neden su diye bir element ortaya çıkmış, insanoğlu var olduğundan beri ihtiyacımız olan su neden hiç bitmeden varlığını sürdürüyor, kaynağı ne? Bu ve bunu gibi düşünerek Allah'a yani bir yaratıcıya ulaşacağımız o kadar çok delil (aklî deliller) var ki...

Sadece yaratıcı yok diyerek hakikati değiştiremezsiniz. Allah bizlere bu aklı düşünelim ve tefekkür edelim diye vermiş. Düşünelim ve tefekkür edelim.

• Hayati kari kiza odakli yasiyon ahgfsjvd tam bir ezik

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • intihar etmeyi geçtim bu şartlar altında nasıl hayatta kalabildin

Orijinalden alıntı: Guest-AFA8787CF

Bu mesaj silindi.
    B U A D A M H A K L I D I R A K S İ N İ İ D D İ A E D E N E K Ş İ C İ D İ R.

Orijinalden alıntı: chtsydn

intihar etmeyi geçtim bu şartlar altında nasıl hayatta kalabildin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: metalosi

Orkun ışıtmana bakıp kendini değerdi Hissedecek kadar kendini bencil ve hedefi olmayan birey haline getirmene üzüldüm Hayata Bomboş Bakıyorsun evlat.

Ya yeter bir gidin artık, her derde daha kötüsünü örnek gösteriyorsunuz hayata böyle bakarsan hepimiz kralız, dert dediğin başkasıyla kıyaslanarak ölçülemez anlayın şunu.

ya bunu deist biri dese anlarım da gelmiş allahın müslümanı bakın ben düşünüyorum doğru yolu buldum diyerek tavsiye veriyor. he tamam sen doğrusun, ermiş şey seni. bi de yorum yazmış sevaba girmek için. cihad mı deniyordu buna?

Düşünmek, tefekkür etmek, aklı kullanmak herkese verilmiş olan bir kabiliyettir. Bir Müslüman olarak Allah'a inandığım halde, elhamdülillah, elbette etrafıma ibret alarak bakacağım ve bakmaya devam edeceğim. Çevreye ibret almak için bakmak, yaratılmışların yaratılma hikmetini düşünmek zaten ateistlere nasip olan bir şey değil. Eğer onlar bunları düşünmüş olsaydı Allah'ın varlığını zaten kalbleri ile tasdik etme yoluna girerlerdi.

Ben aklı kullanmayı tavsiye ediyorum ama görüyorum ki sende ondan olmadığı için yazdığım yorumu anlamayarak bana cevap verme gayreti içerisine giriyorsun.

Eğer beni yanıltır ve "aklım var" dersen buyur, seni tefekkür etmeye davet ediyorum. Aklını en güzel şekilde kullan ve çevrene ibret alarak bak.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Genç Düşünür kullanıcısına yanıt
    senin kavramaya cesaret edemediğin şeyleri ben yıllar önce "aklımla" düşünüp tasdik ettim. dogmalarla gelip - ki bunların beni mutlu edeceğini düşünsem bile - dogmalarla gitmiyorum. senin kabul ettiğin şeylerin temelinde birçok hata var fakat ben bunları söylesem bile anlamayacağın için uğraşmıyorum.

neye inanıp inanmadığın umrumda değil sadece düşündüğünü iddia etme sağda solda. bir müslümanın ben gerçekten düşündüm ve bu sonuca vardım demesi ya zeka sorunu olduğunu gösteriyor ya da gerçekten düşünmemiştir. bu aralar moda olan ateistlik kavramını herkese yakıştıran müslümanlardan değilsen eğer, fark etmişsindir ki bizim düşünce metodumuz sizin inançlarınız gibi huzurlu değil. ben buna inanmak istiyorumu geçtim ben bunu düşünmek istemezdim diyorum. mutsuz olduğum bir düşünceden vazgeçememin tek sebebi teizmin tamamıyla mantıksız olmasıdır başka bir şey değil. bir zamanlar benim de mutlu olduğum bir şeyden vazgeçme cesaretini göstermenin bedeli bu. evreni algılamak için bu cesareti gösterememiş ve duyularının etkisini minimuma çekmeye çalışmadan, duygularını bi kenara itmeden sorgulamaya çalışan biri ile kendimi bu konuda "akıl yolu sonucu" farkına varmada eşit görmüyorum.

dikkat edersen artık bir müslüman ile din tartışırken ortaya argüman koyma gereği duymuyorum. yoruldum çünkü kurandan alıntılar ile cevap vermeye çalışan müslümanlardan.

• YouTube da çirkin olup da para kazananlar da var. İş afedersiniz kıçı kaldırıp çabalamakla oluyor. Tanrı olsa da olmasa da bizim ihtiyaçlarımıza çaba göstermediğimiz sürece etki etmeyecek. Vücut yoksa spor yaparsın, çene kötü ise diş teli vs yaptırırsin. Önce kişide hayata tutunma isteği olmalı ya da bu istek için kendini gazlamalı.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.