Şimdi Ara

Bu saatten sonra üniversite okumayın pişman olursunuz... (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
197
Cevap
5
Favori
13.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
96 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şu konuyu açana acıyorum her hafta aynı konuyu açıp ağlıyor nasıl bir aşağılık kompleksi varsa yazık harbiden de.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Danny Mountain


    quote:

    Orijinalden alıntı: BarbarosTUGRUL

    Neden? Okumayıp AKPnin cehalet ordusunamı katılsın insanlar?

    orta cagda yasamiyoruz artik bilgiye erisimin tek yolu belli saatlerde bir binanin icine girip o anda hocanin anlattiklarini dinlemek degil. Inanilmaz kaynak var bir seyler ogrenmek isteyenlere su zamanda. seckin universiteler ders notlarini videolarini internette paylasiyorlar kitaplar da var ayrica.


    Universite = egitim degil, universite sadece "schooling" yabacilarin tabiriyle, fazlasi degil.


    Haklısınız da üniversite okumadan diploma olmadan iş yok

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okuduğun bölümün önü açıksa okunur hukuk, doktor, diş, hemşire, eczacı dışı tüm bölümlerin sonu açlık ve asgari ücretten geçiyor. İşletme iktisat okuyanların hepsi şu an ne iş olsa yaparım abi diyecek vaziyette. Ortalık torpil kaynıyor. Bankalar şirket içi yakınları alıyor. En iyisi meslek edinmek şu zaman da. Gittiğin şirket sana diploman beni ilgilendirmiyor işe yapabilirsen gel diyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DelirteJackson


    quote:

    Orijinalden alıntı: Danny Mountain


    quote:

    Orijinalden alıntı: BarbarosTUGRUL

    Neden? Okumayıp AKPnin cehalet ordusunamı katılsın insanlar?

    orta cagda yasamiyoruz artik bilgiye erisimin tek yolu belli saatlerde bir binanin icine girip o anda hocanin anlattiklarini dinlemek degil. Inanilmaz kaynak var bir seyler ogrenmek isteyenlere su zamanda. seckin universiteler ders notlarini videolarini internette paylasiyorlar kitaplar da var ayrica.


    Universite = egitim degil, universite sadece "schooling" yabacilarin tabiriyle, fazlasi degil.


    Haklısınız da üniversite okumadan diploma olmadan iş yok

    Dogru, cogu sirket diploma istiyor ben arkadasa cevaben okumayan cahil olur diye bir cikarim yaptigi icin yazmistim. Yine de istemeyen sirketler de var ornegin Google:
    https://careers.google.com/how-we-hire/#do-i-need-a-computer-science-degree-to-be-a-google-software-engineer

    Do I need a computer science degree to be a Google software engineer?
    No, a CS degree isn’t required for our software engineering or product manager roles.


    Universiteye gitmeye karsi degilim dediginiz nedenden dolayi(herkes google gibi sirketlerde ise girecek degil) ancak sadece dersleri gecmek icin ve sadece okulda verilen egitime bel baglayarak okuyan okumasin daha iyi...




  • Güya çok iyi bir üniversitede okunabilecek en güzel bölümlerden birisi benimki de... Tercümanlık. O bile yavaş yavaş bitiyor arkadaşlar. Hatta kırıntıları kalmaya başladı onları topluyorlar. Ankara, İstanbul dışında iş yapamazsınız zaten. Öğrenciye 7-8 liraya, diplomalı yeni mezuna 10 liraya çeviri yaptırıyor çoğu yer. Kendini öne çıkarabilmek çok zor, yapabilen kapağı atabilen insanların sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Ben bile Türkiyeden çok az iş aldım çeviri kariyerim boyunca. Pek de yaptığım, yapacağım söylenemez fakat Upwork'de bir sene falan aktif çalıştım. 3-6 katı fiyatlara çeviri yapıyorsunuz Türkiye'ye kıyasla ortalama... Bi kaç saatte 40-50 euro kazanmaya alıştıktan sonra nasıl yapayım ben sayfasını 9 10 liraya?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkest earth -- 12 Aralık 2017; 15:3:37 >




  • Bazı iş alanları için kesinlikle haklısınız. Dibimizde Tüpraş var, personel alacak kimya mezunu ama en fazla ön lisans istiyor. Kimya için lisans mezunu alacak olsa hem fazla maaş(!) vermek hem de o norma göre kadro oluşturmak zorunda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İş için, meslek için üniversite okunmaz. Adam olmak için okunur. Bu dediklerimi anlayamıyorsanız sizi oxford da paklamaz, cambridge de paklamaz. Zaten bu kafadaki insan buraların kapısından bile giremez.
    Üniversiteyi bitirip hadi bana iş verin, iyi bir maaş verin de çalışayım diye bir olay yok. Ne öğrendin arkadaş 4 senede derler adama? Meslek te, iş yapmak ta yıllar geçtikçe yapa yapa, yanıla yanıla öğrenilir.
    65 yaşında makine mühendisi gördüm, kaynak makinesi alacak, dış görüntüsüne göre bundan alıcam diyor, arkadaş bunun kapasitesi var, neyi neye kaynatacaksın, kaçlık kaynak çubuğu kullanacaksın? Sorarsan kaç yıllık mühendis.. Bu ne demek? Değil on yıl, yirmi yıl, bin yıl geçse öğrenecek şey bitmez.
    Üniversiteyi bitirip açılın yoldan, geliyor kaptan diye gerinip durmayın. Birinci mesele dildir. İngilizceyi çok rahat konuşamasanız bile okuyup yazacak, okuduğunu anlayacak şekilde bilmeniz şart hatta olmazsa olmaz. Mesleğinizle ilgili yerli ve yabancı başlıca firmaları, sahiplerini, yöneticilerini, ürünlerini, teknik speklerini, hatta fiyatlarını asgari düzeyde bilmeniz de çok önemli. Kendi dalınızda en iyi olmaya çalışmayın çünkü hiç bir para sorunu olmayan ve en iyi okullarda eğitim alan kişiler olduğu sürece asla en iyi olamazsınız. Okullarda öğrenemediğiniz herşeyi piyasada yani sahada daha acılı, meşakkatli de olsa öğreneceksiniz ama asla da unutmayacaksınız.




  • Üniversite okumayanlarin duydukları eziklikle okuyanları da engellemeye çalışması durumu. Üniversite sadece meslek sahibi yapmaz saygınlık ve kültür de katar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıl 2016

    ''Sebahattin Zaim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Arı, okuma oranı arttıkça kendisine afakanlar bastığını söyledi ve cahil, okumamış halka daha çok güvendiğini belirtti.''
  • Arkasdaşlar benım tum aıle bıreylerım unıversıte mezunu. İçlerinden Bırkaçı hariç hiçbiri kendi meslegını yapmadı. Teyzem ise lıse mezunu ama kendi iş yerı var ve aılemızdekıler onun yanında calısıyorlar.

    Yanı ben okumayın demıyorum, okuyun ama okumak ıcın okumayın. Sectıgınız meslekte ılerıye gıdın ve aranan elaman olun, hatta yurt dısına cıkmaya calısın. Bu ulkede zaten bır yere gelemezsınız, ama yurt dısına cıkarsanız ıyı bır hayatınız olur.

    Bu arada bende okumadım, unıversıteye gıremedım. Yös kolay dıyorlar ama degıl, cok fazla matematık ve geometrı sorusu var. Mantık sorusu az onları yapıyordum ama matematıgı ve geometrıyı yapamıyordum o yuzden gıremedım.

    Suan yasım 25, lise bıttıgınden berı teyzemın yanında calısıyorum. Sağolsun bana işi ogretıyor ve para kazanmama yardım edıyor. Sayesınde 30.000 dolardan fazla para bırıktırdım ve artırmaya devam edıyorum. Ama o olmasa işsiz kalırdım, asgarı ucretle gunde 10-12 saat calışamazdım.

    Edit: Bence yabancı dil ogrenmek, unıversıte mezunu olmaya eş deger ve bence daha bıle ıyıdır. Hem ıngılızce hemde uzak dogu ulkelerının bırının dilini ogrenırsen her turlu iş bulursun. Bunu bana bır abı tavsıye etmıstı, bende en azından ıngılızceyı adam akıllı ogrenmek ıstıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 12 Aralık 2017; 16:11:12 >




  • üni mezunu kardeşlerim ilk hedef yurt dışı. Yaşasın beyin göçü
  • +1 sadece tıp. gerisi yöneticilerin şehirlere rant getirsin, işsizlik düsşsün gafa ütülemesin saçmalığından başka bişi değil. yıllardır sölediğim şey üniversite dediğin şey yüksek lise bizde. benim zamanımda berbattı şimdi hayal edemiyorum. bakkaldan hallice.
  • Okumayalım da senin gibi hergün işsiz olup, üniversiteyi kötüleyen konular mı açalım ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Stand Alone


    quote:

    Orijinalden alıntı: BeforeIforget


    quote:

    Orijinalden alıntı: Stand Alone


    quote:

    Orijinalden alıntı: Sembroni

    her şey meslek değildir. üniversitenin ortamını bu ülkede başka hangi ortam veriyor?

    Üniversite ortamından kasıt ne? Bir grup gencin içki ve sigara içip 4 seneyi boşa heba etmesi. Makara kukara zamanlarından sonra asgari ücret onları bekliyor haberleri olsun.

    150 bininci olduktan sonra bunları söylemen komik

    Kaç bin yaptığın değil kardeş, kaç para kazandığın önemli. Ay sonunda faturaları eline verdikleri zaman gider ÖSYM kağıdını gösterirsin artık.

    kes kes




  • 1881-1938 kullanıcısına yanıt
    Ahahahah hukuk felan doktorluk yazmış git de oku onların bile okunurlugu yok şimdi birisi tıp seçse bitirene kadar maaşlar rezalet olur hukuk hiç deme şimdiden bile kötü ortalık huğuğçu kaynıyor adamlar kendiyle bile dalga geçiyo yanlış politikalar bilinçsiz açılan üniler bizi bu hale getirdi gençliğimizi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hacettepe Tıp kazanmıştım ama konu başlığını görünce bırakmaya karar verdim, şuan tornacıyım mutluyum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sende gidip Elazığda halkla ilişkiler okuma , işsizmiş...
  • Bom boş konu. Bom boş konu sahibi. Bom boş içerik. Allahınız para olmuş ama her cuma cumadasınız. Şu hayatta parayla kazanamayacağın şeyler var kültür gibi. Üniversitede edindiğin kültüre başka yerde kolay kolay erişemezsin. Üniversite insanın vizyonunu genişletir, parayla satın alınamayacak değerler katar. Bu kadar kıskanç olmayın, azıcık çalışsaydın da sen de gitseydin
  • Çok değil, bundan 20 sene önce meslek yüksek okulunu bitiren biri bile iyi bir iş bulabiliyordu...Demek ki neymiş ? Tüm illere üniversite açarak gelişmiş ülke olunmuyormuş...



    Başbakan kendi de demedi mi :



    "Üniversiteler yapılırken araştırılmamış, tüm mezunlara iş bulamayız" diye... daha ne konuşuyoruz o zaman ?!



    Nüfus sürekli artıyor, bu yetmezmiş gibi ithal edilen mülteciler var , bunun üstüne işverenlerin okumuş insan değil "asgari ücrete çalışacak insan" araması eklenince durum bu oluyor...



    İş veren gözünden bakarsak " Banane kardeşim bana mı okudun?" kafası hakim!



    Ve ileriki yıllarda yetişen nesil için durum daha da kötü olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omega Speedmaster -- 12 Aralık 2017; 19:3:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üniversiteyi araç değil de amaç edinen de hata zaten.20 bin mühendis mezun oluyor yılda binlerce öğretmen mezun oluyor.Adam matematik okumak için 80 soruluk sınavdan 30 tane yapması yeterli oluyor,hukuk okumak için ise 60+ yapılması gerekiyor.Matematik yapamayan adam matematik okuyup fizik yapamayan adam mühendis olup 2 lafı bir araya getiremeyen adam avukat olursa tabi işsiz dolu olur ülke,sonra sizin gibiler okumayın yea diye konu açar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.