Şimdi Ara

Bu saatten sonra üniversite okumayın pişman olursunuz... (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
197
Cevap
5
Favori
13.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
96 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu saatten sonra üniversite okumayın pişman olursunuz...
  • Eğitim Şart...
  • Konuyu açan arkadaş kaç yaşında ve şuan ne işle uğraşıyor merak merak ediyorum. Teknikerlik övülmüş cidde komik. Teknikerlerin yanında da çalıştım köle gibi çalıştırıyorlar 3 kuruş maaşa. Çok iş yapmak demek çok para kazanmak demek değildir.



    Not: teknikerliği kötülemedim yanlış anlaşılmasın alnının teriyle para kazanılan her meslek kutsaldır. Ama asgari maaşla başlayacaksınız diyip 3 senedir asgari maaşla çalışan tekniker ol demek komik geldi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üni okucam diye sacma sapan bölümlere gidersen normaldir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üniversite okuyan kaybeder.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hep böyle birileri çıkar ve okumayın der. KArdeşim bu ülkenin başına ne geliyorsa cahillikten ve egitimsizlikten gelmiyor mu ?

    Sen kimsin de insanlara okumayın diyorsun ? oldu olacak çocuklarınızı da ilkokul ve liseye göndermeyin. ne de olsa eğitim gereksiz sonuçta 15 küsür yıl okulda heba ediliyor hayat !
  • Konu sahibi 11503 mesaj atmış nasıl bir cahilsin ki insanları okumamaya teşvik ediyorsun. Allah akıl fikir versin.
  • Maalesef her yere üniversite yapıldı. Hatta oğlumun ilkokulundan daha küçük binalar üniversite adı altında iş yapıyor. Haliyle Üniersite okumak artık lise denkliğine düştü. Tabi Galatasaray İTÜ, Bilkent, ODTÜ ve sayamadığım birkaç puanı yüksek yerleri sayıyorum. Bunlar hala azınlık.

    ancak arkadaşın dediği gibi toplam 10 derslik ve 3 bölümü olan üniversiteye gidip kıytırık bir bölüm okumayın. Okuyacaksanız bile yurt dışında da mutlaka bir master veya dil bilginizi geliştirin.
    Oğlum 3. sınıfa gidiyor dersleri de çok iyi, ancak orta okul sonrası karar vereceğim. İyi bir motor ustası veya kaporta ustası olsa çok iyi para kazanabileceğini biliyorum. Ve bu hususta yönlendirmeyi düşünüyorum.
    Lise hususunda teknik liseye gidin. Ara elemanlar şuanda mühendislerden fazla maaş alıyor. Öğretmenlik ise hiç okumayın. Şuanda bizim kargocumuz Tarih mezunu, 1.700-TL kazanıyor.

    Ama her şeyden önemlisi; ahlaklı, dürüst, vatanını milletini seven, birinin sırtına basıp köşeyi dönmeye çalışmayan, erdemli İnsanlar olun...




  • Fazla iddialı bir olmuş genel için konuşursak vaziyet bu.



    Tamam çok iyi bölümlerden mezunlar asgari ücret almıyor ama o kadar okuduktan sonra 3000 lira almakta değmez bence.



    Zengin olmak daha doğrusu kalbur üstü bir gelirinizin olmasını istiyorsanız kendi işinizi kurmak zorundasınız. Yoksa birinin yanında çalışarak en fazla 5 bin tl maaş görürsünüz. Yurtdışı içinde 5 bin dolar geçerli. Tabi rakamlar içinde en az 10 yıl tecrübe gerek.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Universite okumamak degil de, okuyunca sonucta bir sey elde etmenin cok zor oldugunu bilin ve kendinizi buna hazirlayin daha dogru bir tavsiye olurdu...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadas nedir senin derdin universitelerle, hayir artik yorum yapmayi gecip konu acmaya baslamissin. Milletin okumasini niye kendine dert edindin. Hukuk mezunuyum ustune bir de kamu hukuku alaninda yuksek lisans yapiyorum. Her sey para degildir orasi ayri ama tekniker vs. gibi bir sey olsam hayal bile edemeyecegim paralari kazaniyorum. Universite okumayin degilde kotu bolum/universitede okumayin desen anlayacagim.

    Baban okula mi gondermedi nedir yani derdin? Hayir cevremde gormesem sana salladiklarina inanicam da oyle bir sey de yok. Kotu diyebilecegimiz bir universitenin b.muhendisligi bolumunden mezun arkadasim 2 yildir is hayatinda ve 4 bin lira maas aliyor. Ha 4 bin lira cok para mi, degil. Ama senin safsatalarin gibi de degil durum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 12 Aralık 2017; 11:19:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düşüncenize katılmıyorum. Birçok tıp fakültesine ve neredeyse tüm diş hekimliklerine girebilecek iken mühendislikteyim şu an. Bölümümün akreditasyonu da var. Buradan çıkınca iş bulma konusunda sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum -ki konuştuğum üst dönemler bu konuda sorun yaşamadıklarını söylüyor-

    Mühendislik taban sınırındaki bir bölüme girip iş yok diyenler kusura bakmasın, şu an ülkemizdeki durum bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • okuyun arkadaşlar okuyun, okumaktan zarar gelmez yalnız kendinizi geliştirmeye bakın bol bol kitap okuyun yabancı dil öğrenin yurt dışında erasmus kovalayın ufkunuzu açın tekniker adamın eline bu fırsatlar geçmez ama üniversite öğrencisi imkanlarını değerlendirirse güzel bir iş bulabilir tabi okuduğu bölüme de bağlı
  • Üreten değil tüketen toplum olunca bu ülkede mühendis zor olunur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence haklısınız ,okuduk da ne olduk askerden geldik iş yok 8 aydır işsizim...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Stand Alone


    quote:

    Orijinalden alıntı: Del Toro


    quote:

    Orijinalden alıntı: Stand Alone


    quote:

    Orijinalden alıntı: Del Toro


    quote:

    Orijinalden alıntı: Stand Alone


    quote:

    Orijinalden alıntı: it kopuk


    quote:

    Orijinalden alıntı: Stand Alone


    quote:

    Orijinalden alıntı: it kopuk

    Yoo suan 4 yillik okuyorum astegmen olucam 4 yılın sonunda tezin çürüdü konu kilit üye ban.

    Burası Türkiye kardeşim kendine o kadar güvenme, duruma göre kendini bambaşka bir ortamda bile bulabilirsin.

    Ohoo bea sende amma yaptın kaderde ne varsa o olcak senin hesabınla belki karsima inanilmaz bi firsat cikcak dunyanin en zengin insanlari arasina gircem . Uzun lafın kısası böyle olur şöyle olur tarzi düşünerek yaşamak yerine hayatı anlık yaşayıp ufak planlar yapman yeterli :)

    Belki de Gisele Bündchen gibi bir kadın bile karşına çıkabilir.

    gisele? moruk o
    https://www.youtube.com/watch?v=NMKgdzm1pWs&t=20s



    hahaha açmadan önce bunu atacağını tahmin etmiştim. 7yaşında falan izlemiştim bu filmi. uzun süre hayallerimin kadını olmuştu.

    13yıl olmuş, gerçekleri kabullenmek lazım.

    Ben de yıllar önce televizyonda bu filmi izlediğimde tanımıştım, o zamanlar hayallerimi süslüyordu. Sen de bu film ile mi tanıdın kadını?



    Cidden çok güzel. Bu sahnede de çok iyi performans göstermiş. İnanılmaz güçlü ve özgüveni yüksek, enerjiyi hissettiriyor. Bu sahnede inanılmaz seksi.

    aynen ama eskiden büyülensem de şimdi izlediğimde muhteşemliği yerine rezalet oyunculuğunu görüyorum.

    gerçekte de böyle aslında. karşımızdaki insanlara değil kafamızda o insana yarattığımız profile aşık oluyoruz




  • Elektrik elektronik mühendisi bir arkadaşım var bir avm de teknik müdür 3500 civarı maaş alıyor. Bir de başka bir tanıdığımız var bu avm gibi büyük binaların sanayi tipi klima cihazlarının bakımını kurulumunu yapıyor kendisi iki yıllık tekniker. 10 gün sürecek bir iş için bu avm de 60 bin lira aldı. Maliyetinin taş çatlasa 10-15 bin olduğunu söylüyor. Yani kombi işini ilerletebilirsen fena fikir değil.
  • Bu arkadaşa göre üniversite okumak boş iş ondan sonra ülke neden kalkinmiyor veya niye bu kadar beyin göçü veriyoruz diyorlar. Iste bundan dolayı. Adam elinden gelse etmediği hakaret kalmayacak veya belli başlı üniversiteler disindakileri adam yerine koymayacak.



    Sirf o üniversitelere gidecek kapasite olup sistem kurbani olan onlarca tanıdığım var. Eğitim sistemi duzeltilmeden bu ülkedeki üniversitelere giren öğrencilerin universitesini pek takmayin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üniversiteyi mühendislik sanan birinin beyanı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üniversite sizi zengin edecek bir hayatin kapilarini acmaz. Yani hukuk diplomasi aldiginizda, altiniza 525i,e200 vs cekeceginiz anlamina gelmez. O diploma bir anahtardir, sadece kapinin kilidini acar, o kapiyi itmek sizin elinizde. Bunu nasil yapacaginiz kisiliginiz,hirsiniz ile ilgili. Hirstan kastim para kazanmak degil, ornegin hakim,savci olacagim diyorsaniz yepyeni bir dunya ile rekabet iceresinde olacaksiniz anlamina geliyor. Sinavi kazansaniz bile mulakat konusu tam bir muammadir.



    Kazanacaksiniz, eleneceksiniz. İste kirilma noktasi burasi olacak. İster pes edecek,hayata lanet okuyacaksiniz veya ugrasmaya devam edeceksiniz ta ki olana kadar.



    Hayatta bircok olumsuzluk yasayacaksiniz ama pes ederseniz, iste o zaman kaybedersiniz.



    Veya kendinizi yetistireceksiniz, seminerlere katilacaksiniz, en az iki dili öğreneceksiniz, bunu yaparken bir avukatin yaninda uc kurus paraya calisacaksiniz hem de yillarca. Ama size bir seyler katiyorsa dayanacaksiniz, ayak isleri yaptiriyorsa bu sefer kendinize uygun baska bir buro aramaya baslayacaksiniz.



    elinizde avukat kimlik karti olmasina ragmen cebinizdeki 300 lirayla yasmayi ogreneceksiniz.



    Ha zengin bir alieden geliyorsunuzdur, veya isi gucu oturtmus bir sirket veya kuruma gecisiniz garantidir, yazdiklarimi okumayabilirsiniz. Ama boyle biri bile olsaniz, cok farkli dertlerle ugrasacaksiniz. Zira hayat denen sey, surekli ugrasma ve cabalama maharetinden ibarettir.



    Sozun ozu, Diplomaniz olsun ama ona guvenmeyin. Dedigim gibi o sadece arac. Onun bir ise yaramasini siz saglayacaksiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.