Şimdi Ara

Bu Saatten Sonra R9 Fury Alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Amazonda sapphire rx 480le 30 dolar fiyat farkı var performans olarak çok önde olduğunu duydum fakat güç tüketimi fazla.Şu an alınır mı bu kart?

• GecenGunYineParisteyim G kullanıcısına yanıt
    Evet performans olarak baya önde.Bence gtx 1070 alınamıyorsa sistem yeterliyse fury'i alabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ydagli42

Evet performans olarak baya önde.Bence gtx 1070 alınamıyorsa sistem yeterliyse fury'i alabilirsiniz.

Pek de bilgim yok açıkçası 750W evga gold psu i5 6500 işlemci var.Yeterli olur mu o ekran kartı için?Bir de çok büyük olduğu yazıyor kartın.Zalman z3 kasaya sığar mı acaba bilginiz var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GecenGunYineParisteyim -- 10 Eylül 2016; 16:37:00 >
  • Fury'nin mi güç tüketimi fazla?
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    evet

http://www.guru3d.com/articles-pages/asus-radeon-r9-fury-strix-review,9.html

http://www.guru3d.com/articles-pages/nvidia-geforce-gtx-1070-review,8.html

276watt a kadar tüketim gözlenmiş gtx1070 içinse bu oran 161watt

• quote:

Orijinalden alıntı: Overclockmanyağı

evet

http://www.guru3d.com/articles-pages/asus-radeon-r9-fury-strix-review,9.html

http://www.guru3d.com/articles-pages/nvidia-geforce-gtx-1070-review,8.html

276watt a kadar tüketim gözlenmiş gtx1070 içinse bu oran 161watt

Guru subjektif test yapıyor. Testin niteliği belli değil. Zirve değer ölçülüyor ama ortalama değer veriliyor(ne kadar doğru olduğu tartışılır). Tom ise çetele çıkartıyor, yorum katmıyor. Aralarındaki fark, Maxwell serisinde olduğu gibi Nvidia kartlarda anlık yükselişler var - ortalama gidere bakarak güç kaynağı seçmek hata olur - AMD kartlarda genel gidişat ortalama doğrultusunda. Sebebi de, bellek erişiminde Nvidia çip önbelleğini belleklere ara seviye olarak kullandığından, bellek erişimi ve getirdiği güç tüketiminin etkisi her zaman açık seçik belirtilmiyor.
    Örneğin, Tom'un GTX 1080 incelemesinden örnek alırsak eğer, maksimum tüketim 311 watt ama ortalama değer 173 watt - aralarındaki fark %80.
    Halbuki, Fury X'te zirve 449 watt ama ortalama 347 220 watt(347 watt yazmışlar aşağıya, ama çetelede 220 watt gözüküyor). Aradaki fark şu ki, % 30 100 daha düşük bir değer teşkil ediyor ortalama. Guru'nun ölçüm şekli, ona bağlı öneriler bu sebeple yanlış. 40-50 watt için farklı ekran kartı seçmek, aynı güç kaynağı önerisine üç aşağı beş yukarı tabî iken, ancak sizi yanılsatır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 10 Eylül 2016; 17:55:23 >

sonuç olarak fury serisi eski teknoloji, zamanına göre yüksek performansının yanında fazlasıylada güç tüketimide vardı.Fazla güç tüketimi ısıya neden olur ki buda anakarttan işlemciye kadar yanındaki tüm komponentleri ısıtır bu yüzden her zaman yeni çıkan kartlara yönelmekte fayda var uzun vadede elektrik tasarrufuda sağlıyor(2.planda)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şu anda RTX 2060 alınır mı?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • GecenGunYineParisteyim G kullanıcısına yanıt
    Sistem yeterli.O kasaya sığmayacak ekran kartı yok benim bildiğim.
  • quote:

sonuç olarak fury serisi eski teknoloji, zamanına göre yüksek performansının yanında fazlasıylada güç tüketimide vardı.Fazla güç tüketimi ısıya neden olur ki buda anakarttan işlemciye kadar yanındaki tüm komponentleri ısıtır bu yüzden her zaman yeni çıkan kartlara yönelmekte fayda var uzun vadede elektrik tasarrufuda sağlıyor(2.planda)

Mesajımı düzenledim. Aradaki fark 50 watt. Hangisinin eski teknoloji olduğunu da benden duymayın isterseniz...
    http://www.futuremark.com/hardware/gpu/AMD+Radeon+R9+Fury+X/review

http://www.futuremark.com/hardware/gpu/NVIDIA+GeForce+GTX+1080/review

ben gtx1070 ile r9 fury karşılaştırması yaparken siz oraya r9 fury X ile gtx1080 kıyaslaması yaptınız ki gtx 1080 furydan daha güçlü bir kart üstelik 50watt daha az tüketimide cabası dememe gerek yok galiba tabi fiyatıda pahalı daha uygun fiyatlarda karşılaştırma yapmak lazım mesela gtx1070 ile kıyaslayalım ama yine aynı şekilde çok daha az güç tüketen gtx1070 r9 fury x ile hemen hemen aynı performansta ve yakın fiyatta

gtx1070>fury x diyebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overclockmanyağı -- 10 Eylül 2016; 18:05:06 >

• quote:

http://www.futuremark.com/hardware/gpu/AMD+Radeon+R9+Fury+X/review

http://www.futuremark.com/hardware/gpu/NVIDIA+GeForce+GTX+1080/review

ben gtx1070 ile r9 fury karşılaştırması yaparken siz oraya r9 fury X ile gtx1080 kıyaslaması yaptınız ki gtx 1080 furydan daha güçlü bir kart üstelik 50watt daha az tüketimide cabası dememe gerek yok galiba tabi fiyatıda pahalı daha uygun fiyatlarda karşılaştırma yapmak lazım mesela gtx1070 ile kıyaslayalım ama yine aynı şekilde çok daha az güç tüketen gtx1070 r9 fury x ile hemen hemen aynı performansta ve yakın fiyatta

gtx1070>fury x diyebilirim

İkisi de aynı teknoloji, bu dediğim inceleme sadece üst modellerde yapılmış. Tüm bağlantıları sistemin geri kalanından yalıtılıp ölçülen daha detaylı bir inceleme yöntemi bu, bir priz akım ölçerinden fazlasını gerektiriyor. Üst tüketim değerlerini ortalama tüketimden ayırmayan diğer tipte incelemeler yanıltıcı, demek istediğim bu. Altından bit yeniği aramanıza gerek yok.
    Ek: futuremark incelemelerinin de - en son çıkan Dx11 kılıklı testi hariç - yine aynı şekilde ortalamaya değil, toplama değer veren, akıcılığı ise atlayan testler olduğunu belirtmeme gerek yoktur sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 10 Eylül 2016; 18:16:52 >

• O kartı almayı ben de düşünmüştüm ama garantilik olma ihtimali var ve ne burada ne de global garantisi yok, ürün yorumlarında hep doa yazıyor bir de işin içinde hbm bellek olunca risk biraz daha artıyor. Kart garantisiz olduğu için alınmamalı bence.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: m352

O kartı almayı ben de düşünmüştüm ama garantilik olma ihtimali var ve ne burada ne de global garantisi yok, ürün yorumlarında hep doa yazıyor bir de işin içinde hbm bellek olunca risk biraz daha artıyor. Kart garantisiz olduğu için alınmamalı bence.

HBM bellek riski nasıl arttırıyor acaba? Daha hiç belleklerin bozulduğunu duymadım. Zaten daha az ısınan bileşenler bu hbmler... sadece, üretim masrafı yüksek.
    ne yani hiç belleklerden dolayı oluşan artifact olayını duymadın mı daha az ısınan bileşenler diyorsun ve çektiği watt değerini görmüyorsun 347.49W ortalama değer grafiğin ortasının çizilmesi demek 220watt harcıyor anlamına gelmez bi 500watt çekiverir 1 çizgi çıkar ortalamayı yukarı çeker 150watt çeker 220watt çizgisinin altında kalır ortalamaya etkisi daha az olur orda ortalama yazan değer daha doğru peki neden 220watt şeklinde değer çizilmiş?Alttaki ve üstteki değerleri daha iyi görebilmen için sadece referans noktası olarak alınmış bir değer...
    Eskimiş gitmiş işte amd yakında rx 490 yapınca bunun yerini alacağı kesin ama şuanda gtx1080 gtx1070 ile tek başına rekabet edecek bir kart yok amd tarafında
  • quote:

ne yani hiç belleklerden dolayı oluşan artifact olayını duymadın mı daha az ısınan bileşenler diyorsun ve çektiği watt değerini görmüyorsun 347.49W ortalama değer grafiğin ortasının çizilmesi demek 220watt harcıyor anlamına gelmez bi 500watt çekiverir 1 çizgi çıkar ortalamayı yukarı çeker 150watt çeker 220watt çizgisinin altında kalır ortalamaya etkisi daha az olur orda ortalama yazan değer daha doğru peki neden 220watt şeklinde değer çizilmiş?Alttaki ve üstteki değerleri daha iyi görebilmen için sadece referans noktası olarak alınmış bir değer...
    Eskimiş gitmiş işte amd yakında rx 490 yapınca bunun yerini alacağı kesin ama şuanda gtx1080 gtx1070 ile tek başına rekabet edecek bir kart yok amd tarafında

O kesintili çizgi ortalama değeri oluyor. Tom nasıl bir hataya bulaşmış orada, tüm söylemek istediğime engel oldu. 220 watt nere, 350 watt nere...

r9 fury x için
    Gaming Power Consumption 220.69W
    dedikten sonra grafiği alta yazmış şimdi gördüm diğer 350watt torture test

gtx1080 gaming 173W

torture 176W

amdye ne yapıyor ki böyle kafayı yiyor torture testinde anlamadım şimdi olay buna döndü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overclockmanyağı -- 10 Eylül 2016; 18:47:47 >
  • quote:

r9 fury x için
    Gaming Power Consumption 220.69W
    dedikten sonra grafiği alta yazmış şimdi gördüm diğer 350watt torture test

gtx1080 gaming 173W

torture 176W

amdye ne yapıyor ki böyle kafayı yiyor torture testinde anlamadım şimdi olay buna döndü

Öyleyse, ben yanlış çizelgeyi koydum. Ayrıca torture test sadece kartın bios'undan çekebileceği güç sınırını gösteriyor. Fury X 350 çekti diye gerçek hayatta çekecek değil, kartın güvenli bios eşiği yüksek çekilmiş. Hep söylenir zaten AMD'nin fazla donanım aralığı bıraktığı. Tahiti, Hawaii'lerde durum fenaydı, kartın ortalama tüketimi güç eşiğinin altında kalıyordu ama sonraki seriler biraz daha iyi.
    Görülebileceği gibi, Furmark güç virüsü testinde 1080'in olaya müdahalesi söz konusu, artık firmalar kart hasarıyla uğraşmak istemediğinden bu programları doğrudan engelliyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 10 Eylül 2016; 19:00:06 >

• Alınır neden alınmasın ? hiç fena kartlar değiller.
  • fury x su soğutmalı 50 dereceyi geçmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla ben dün aldım, 1.000 TL gibi bir fiyata geldi. Bu fiyata bence FP'nin kralı bu kart. 980 Ti'nin ensesinde olan bir kart. Özellikle 2560x1440 için aldım, yüksek çözünürlükte kart bayılmıyor.

Bu Saatten Sonra R9 Fury Alınır mı? Bu Saatten Sonra R9 Fury Alınır mı?

Bu Saatten Sonra R9 Fury Alınır mı? Bu Saatten Sonra R9 Fury Alınır mı?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.