Şimdi Ara

Bu s.m.a.r.t. değerlerine sahip bir disk sorunlu mudur, garanti kapsamına girer mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen hafta aldım, daha bir saattir çalışan disk, raw read error hata sayısı garantide değişim yapmalarını sağlar mı? Açtım bismillah hemen hata hevesim kaçtı umarım değiştirirler.
    Bu s.m.a.r.t. değerlerine sahip bir disk sorunlu mudur, garanti kapsamına girer mi?

@elsa bölümde aktifsiniz diye size de bu soruyu yönlendirmek istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tostumm -- 30 Mayıs 2018; 16:46:49 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Corsair Severler Derneği Corsair Fan Club

AMD Ryzen 7 1700 // MSI GTX 1060 6GB GAMING X // Corsair Carbide 400R // FSP Aurum-PT 1200W // Corsair Vengeance LPX 16GB 3000MHz // Corsair H100i v2 // ASUS PRIME B350-PLUS // OCZ RD 400 NVMe

OnePlus 3T 128GB
  • Elsa kullanıcısına yanıt
    Ben de görünce şok oldum, ancak biraz araştırma yapınca seagate disklerde bu uçuk raw read error değerlerinin aslında başka bir prensip üzerinden ölçüldüğü için programlarda yanlış değerler ortaya çıktığı bilgisine ulaştım. Başka seagate disklerime de baktım sonuç aynı, zaten normalde bu kadar hata olsa diskin açılmaması gerekir ve dikkat edersek işin ilginç kısmı smartta disk okey gözüküyor. Ama yinede için rahat değil, diskin sağlığını nasıl tespit edeceğim, acaba uyumlu bir program var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tostumm -- 30 Mayıs 2018; 2:1:45 >

AMD Ryzen 7 1700 // MSI GTX 1060 6GB GAMING X // Corsair Carbide 400R // FSP Aurum-PT 1200W // Corsair Vengeance LPX 16GB 3000MHz // Corsair H100i v2 // ASUS PRIME B350-PLUS // OCZ RD 400 NVMe

OnePlus 3T 128GB
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elsa

Biosunuz smart okuma destekliyorsa bir de oradan bakalım
    Büyük ihtimalle bios'da yok, bir göz gezdirdim bulamadım. Disk harici 3.5 inch, seagateden bir uygulama indirdim tek tek verileri göstermiyor ama onda da durum ok çıktı, sanırım sorun yok ancak test edeyim derken bu hdd programlarıyla diski epey hırpaladım (bad sektör aramak için sektörler tek tek tarama) şuana kadar 500gb yazmışım aldığımda 0 idi, acaba bir günde bu kadar kullanmak diski çok yıpratmışmıdır hocam Ben üzerine titredikçe başka sorunlar çıkıyor, bu depolama işi büyük sıkıntı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tostumm -- 30 Mayıs 2018; 2:21:4 >

Orijinalden alıntı: tostumm

Büyük ihtimalle bios'da yok, bir göz gezdirdim bulamadım. Disk harici 3.5 inch, seagateden bir uygulama indirdim tek tek verileri göstermiyor ama onda da durum ok çıktı, sanırım sorun yok ancak test edeyim derken bu hdd programlarıyla diski epey hırpaladım (bad sektör aramak için sektörler tek tek tarama) şuana kadar 500gb yazmışım aldığımda 0 idi, acaba bir günde bu kadar kullanmak diski çok yıpratmışmıdır hocam Ben üzerine titredikçe başka sorunlar çıkıyor, bu depolama işi büyük sıkıntı.

Alıntıları Göster
    Hiçbir sorun olmaz harddiskte yazma veya okuma. Ssd'de yazmak ömrünü yer ama okumak yemez. Harddiski öldüren şey çalışma süresidir.

Hdtune programı ile kontrol edebilir misiniz acaba emin olalım?

OnePlus 3T 128GB

• değerler acayip

Hiçbir sorun olmaz harddiskte yazma veya okuma. Ssd'de yazmak ömrünü yer ama okumak yemez. Harddiski öldüren şey çalışma süresidir.

Hdtune programı ile kontrol edebilir misiniz acaba emin olalım?

Alıntıları Göster
    Zaten HDtune görüntüsüydü bu koyduğum hocam, şimdi imzanızda fark ettim sizin de seagate diskiniz varmış rica etsem onun hd tune görüntüsünü uygun bir zamanınız atar mısınız?

Bir de aklıma takılan son bir soruyu sormak istiyorum: bu crystal disk benchmark programında diske çok küçük 4k dosyalar yazdırılıp okutuluyor ya, ben diskin okuma hatası artıyor mu diye onla da epey bir yüklendim 30 dakika çalıştırmışımdır sanırım, kafa seri şekilde kıtır kıtır çalıştı hani verileri dağınık yazıp, okuyor test programı o yüzden, bu sırada disk 49 derece olmuş, bu türden yapılan işlemlerin de herhangi bir zararı olmaz öyle değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tostumm -- 30 Mayıs 2018; 14:26:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: B-2 Spirit

değerler acayip
    Evet seagate'i olan arkadaşlardan crystal disk info, hd tune gibi programlarla disklerinin smart bilgilerine bakıp burada paylaşmalarını rica ediyorum. İnternetten okuduğum kadarıyla bu sonuçlar seagate disklerde hep böyle çıkıyormuş, çünkü seagate disklerde bu hataların hesaplanması farklı bir şekilde kaydediliyormuş, ama tam emin olamıyorum birileri yardımcı olursa ona göre gidip değiştireceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tostumm -- 30 Mayıs 2018; 14:24:7 >

OnePlus 3T 128GB
  • quote:

Hwinfo64 ile kontrol ettim bende sıkıntı yok değerler normal. Harddiskler için 50c'den sonrası ideal değil
    Bunun haricinde üç seagate diskim var birinde değerler normalken, diğer ikisinde yine yüz bin küsürlü hata sayıları gözüküyor ancak o disklerde de başka hata belirtisi yok ve disk durumları ok gözüküyor. Ben şimdi bunu garantiye göndersem elden ele gezecek, sorun yok diye geri gönderirlerse daha da beter. Siz eski bir üyesiniz herhalde koskoca forumda bir şeyden anlayan yok, millet varsa yoksa iphone 7 çımış yok s'i çıkmış, yüzlerce sayfa tartışır sıkılmaz, ama teknik bir şey sorsan haberi olan yok, konuya bile gelip bakan yok, bitmiş bu forum. Şu işten anlayan başka bir üye tanıyor musunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tostumm -- 30 Mayıs 2018; 20:50:36 >

Bunun haricinde üç seagate diskim var birinde değerler normalken, diğer ikisinde yine yüz bin küsürlü hata sayıları gözüküyor ancak o disklerde de başka hata belirtisi yok ve disk durumları ok gözüküyor. Ben şimdi bunu garantiye göndersem elden ele gezecek, sorun yok diye geri gönderirlerse daha da beter. Siz eski bir üyesiniz herhalde koskoca forumda bir şeyden anlayan yok, millet varsa yoksa iphone 7 çımış yok s'i çıkmış, yüzlerce sayfa tartışır sıkılmaz, ama teknik bir şey sorsan haberi olan yok, konuya bile gelip bakan yok, bitmiş bu forum. Şu işten anlayan başka bir üye tanıyor musunuz?

Alıntıları Göster
    HWinfo ile kontrol edin örnek olsun diye bunlar benim değerlerim, bilmiyorum artık hangi programa güvenecez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elsa -- 30 Mayıs 2018; 21:54:59 >

• quote:

HWinfo ile kontrol edin örnek olsun diye bunlar benim değerlerim, bilmiyorum artık hangi programa güvenecez

Alıntıları Göster
    Sizin eklediğiniz görseli forum yüzünden açamadım, aşağıya başka seagate disklerin smart verilerini koyuyorum bunlar inceleme sitelerinde testleri yapılan diskler, görselleri aldığım sitelere bozuk diskler diye eklenmemişler, hepsinin raw read eror kısmında bir sayı var ve smart onayından da geçmişler, demek seagateler de durum böyle sanırım, vaktim olunca biraz daha araştırırım, elimdeki disk çok büyük ihtimalle sağlam ama içimin rahat etmesi için tam emin olmam lazım

Açılmazsa linkleri:
    https://store.donanimhaber.com/0f/ea/2c/0fea2c76b7c9ac1c87a3db29fcb6f990.png
    https://store.donanimhaber.com/19/d1/19/19d1193e16d4bb05b52afcb0fefcd548.jpg

https://imagescdn.tweaktown.com/content/7/8/7875_10_seagate-backup-plus-hub-8tb-external-drive-review_full.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tostumm -- 30 Mayıs 2018; 22:59:15 >

• quote:

Sizin eklediğiniz görseli forum yüzünden açamadım, aşağıya başka seagate disklerin smart verilerini koyuyorum bunlar inceleme sitelerinde testleri yapılan diskler, görselleri aldığım sitelere bozuk diskler diye eklenmemişler, hepsinin raw read eror kısmında bir sayı var ve smart onayından da geçmişler, demek seagateler de durum böyle sanırım, vaktim olunca biraz daha araştırırım, elimdeki disk çok büyük ihtimalle sağlam ama içimin rahat etmesi için tam emin olmam lazım

Açılmazsa linkleri:
    https://store.donanimhaber.com/0f/ea/2c/0fea2c76b7c9ac1c87a3db29fcb6f990.png
    https://store.donanimhaber.com/19/d1/19/19d1193e16d4bb05b52afcb0fefcd548.jpg

https://imagescdn.tweaktown.com/content/7/8/7875_10_seagate-backup-plus-hub-8tb-external-drive-review_full.png

Alıntıları Göster
    HDD ambalajında geldiyse çok kafaya takma bence. Seagate smart olayı konusunda bir fikrim yok ilk defa okudum bu sorunu.

Attığım resim:https://store.donanimhaber.com/05/02/57/050257314269cef07bb7e138d8d7dbbb.PNG

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elsa -- 30 Mayıs 2018; 23:27:35 >

• quote:

HDD ambalajında geldiyse çok kafaya takma bence. Seagate smart olayı konusunda bir fikrim yok ilk defa okudum bu sorunu.

Attığım resim:https://store.donanimhaber.com/05/02/57/050257314269cef07bb7e138d8d7dbbb.PNG

Alıntıları Göster
    Tamam çok sağolun hocam o zaman verileri yedekleyeyim, zaten bir diskte daha duracaklar, bir de internette okuduum kadarıyla 40 küsür derecelere bie zararlı diyen yerler var ama kısa süreli bu sıcaklıkta çalışması hemen zarar vermez diye düşünüyorum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tostumm -- 31 Mayıs 2018; 0:26:36 >

• tostumm kullanıcısına yanıt
    Kısa süreli sorun olmaz uzun süre çalışması sağlıklı değil 40in üzerinde

OnePlus 3T 128GB
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.