Bildirim
bu rx8 nasil bir araba
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
1,3 motor olduğuna bakma.. 1,3 motorun verdiği beygir çok fazla olduğundan, o beygirle oranlı bişe yakıordu ama değeri şimdi tam olarak hatırlamıorm..
quote:
Orjinalden alıntı: cucu87
yaw ben bu arabaya hayran kaldim motoru gorunusu bide filmdede oynayinca iyice insan istiyor bugunde bizim evin orda gordum tirin ustunde rx8 aranizda bilen varmi acaba bu 1300cc lik motor ne kadar yakiyor acayim merak ediyorum hicbiyerdede bulamadim bu veriyi
-
quote:
Orjinalden alıntı: hasanyuceer
1,3 motor olduğuna bakma.. 1,3 motorun verdiği beygir çok fazla olduğundan, o beygirle oranlı bişe yakıordu ama değeri şimdi tam olarak hatırlamıorm..
quote:
yaw ben bu arabaya hayran kaldim motoru gorunusu bide filmdede oynayinca iyice insan istiyor bugunde bizim evin orda gordum tirin ustunde rx8 aranizda bilen varmi acaba bu 1300cc lik motor ne kadar yakiyor acayim merak ediyorum hicbiyerdede bulamadim bu veriyi
sonuçta ço0k abartılı bişe olcağını sanmam diğerlerine göre daha az yakıyordur bence ama kesin bir şey de söyleyemem farklı bir teknolojisi var çünkü -
Hatırladığım kadarı ile 2.0 motorlara yakın yakıordu.. AutoShow'da testinde okumştm.. Nette baktım ama bulamadım..
quote:
Orjinalden alıntı: TUNERBOY
quote:
quote:
sonuçta ço0k abartılı bişe olcağını sanmam diğerlerine göre daha az yakıyordur bence ama kesin bir şey de söyleyemem farklı bir teknolojisi var çünkü
-
evet nette bende bulamadim belki forumda kullanan biri vardir diye sordum ole asiri pahali bi arabada degil yani 80.000ytlcik :D -
quote:
Hatırladığım kadarı ile 2.0 motorlara yakın yakıordu.. AutoShow'da testinde okumştm.. Nette baktım ama bulamadım..
quote:
Orjinalden alıntı: TUNERBOY
quote:
quote:
sonuçta ço0k abartılı bişe olcağını sanmam diğerlerine göre daha az yakıyordur bence ama kesin bir şey de söyleyemem farklı bir teknolojisi var çünkü
o zman abartılı yakıyor yaniama birazcık bile olsa daha azdır canım
-
Abicim Mazda RX8 1300cc , "Renesis" motoru ile taninan ama bildigimiz normal icten yanmali motorlara benzemez.
Ama bu tip motorlarda cok kotu bir sorunu var.En ufak bir kum tanesi girse bile motora zarar vererek arabanin hurdaya cikmasina sebeb olur.Su anki tek sorunu budur.Bunun icinde piston yatagini asinmaya dayanikli seramik yapmaya calisiyorlar.
Bu arabanin 2 cesit versiyonu var.
1. 4 ileri vites (Automatic)l 198 HP @ 7200 RPM Torque 164 @ 5000 RPM
2. 6 ileri vister (Manual) 232 Hp @ 8500 RPM Torque 159 @ 5500 RPM
71,5 litrelik deposu ile kursun benzin kullaniyor. 1 litre 6,4 km sehir ici ; sehir disinda ise 1litre ile 8,64 yakiyor manuel olan
Bence super bir araba
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denaro -- 12 Ağustos 2006; 20:51:33 >
-
tork fakiriymiş yaw.. -
NM cinsinden deildir o tork. lb-ft dir. NM ye çevirince baya bi tork eder -
Forumda çok iyi tanıdığımız bir arkadaşın almayı düşündüğü araçtır fotoğraftaki kırmızı -
O motor dewirli gitmek ister ki dewirli kullanırsan 15litreyi rahat rahat geçersin.Sakin kullanımda en fazla 12 felan olur. -
Yanlız resmin bulunduğu yerwww.familycar.com yaniwww.AileArabası.com -
quote:
Yanlız resmin bulunduğu yerwww.familycar.com yaniwww.AileArabası.com
İlginç bir detay. Aynı sitede 2007 Ford Shelby GT500'yi de görmek mümkün:
RX-8'in, Türkiye'de satılan donanımı için aşağıdaki veriler Mazda Motor'un sayfasında yer alıyor:
GÖVDE TİPİ 4 Kapı Freestyle Coupe
MOTOR Renesis Rotary
Maksimum Güç (EEC) 231 / 8200 HP /devir/dak
Maksimum Tork (EEC) 211 / 5500 Nm /devir/dak
Şanzıman 6 İleri Manuel
Kapasiteler
Bagaj Hacmi 290 L
Maksimum Hız (km / h) 235
Hızlanma (0-100km / h sn) 6,4
Ölçü ve Ağırlıklar
Tekerlek Ölçüleri 225 / 45 R18
Özel bir araba
Kaynak:
http://www.mazda.com.tr/02modeller/mazdarx8/teknik.asp
-
yakarı çok olmasa güzel araba aslında fiyatıda uygun lpg takılırmı acaba buna -
Duyduğum kadarıyla rx8 ler harika arabalar.
Dua edin belki sizin de olur. -
Rx-8 fiyatına göre çok güçlü bir araç bu açıdan iyi, 0-100 ve son hızı da güzel ancak yakıt tüketimi fazla, arkası çok dar ve de uzaktan bakılınca mazda sporttan zor ayırtediliyor.... birde ikinci elde çok zor alınıp satılan bir araç ... -
Bu sınıfta hiçbir araba 2. el kaygısı ile alınmaz.
Mazda Sport diye bir araba yok.
Arkası dar çünkü bu bir spor araba bununla pikniğe gidemezsin.
0-100 6,4 olupda az yakan araba en az 100 yıl daha üretilemeyecek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SabitSalınım -- 13 Ağustos 2006; 2:11:19 > -
Rotary motororun dogası geregı her turda 3 patlama yapmadır ki bu daha sonra yedek parca olarak geri donecektır .. Motor omru kısa olmasıyla unludur ,devir ve urettıgı guchden dolayı 100 km bıraz zor dıyorlar arastırdıgım kadarıylan ..
bende 1 zamnlar bunun rxyedi'siyle ılgılenıyordum >> (75 bın km'lı rx7 22.5 mılyardı 1-1.5 sene evvel sahibinden.com da; sonra arastırınca hızla kactım ordan)
Es oto'da bayagı ınceleme sansım olmushdu bayan'a sordugumda ne yakıyor dıye 18 lt' demıshdı kısık sesle bence sız ona 2 3 lt' daha ekleyın cunku mazda3'unde az yakdıgını ıdda edıyordu(bnzınlı)
En buyuk sorunu ıse parcasının bulunamaması + pahalı olması ...
Bunların dısında guzel araba ..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zatara -- 13 Ağustos 2006; 5:49:39 > -
1.3 lt rotary motor ben 240 beygir diye biliyodum ama 231 miş, birde 8200 devir çeviriyo -
rx-8 i anlatmaya başlamadan önce bahsettiğin filmdeki (fast and the furious tokyo drift) turuncu arabanında gerçek bir efsane(rx-7) olduğunu biliyormusun???
Benzer içerikler
- 1.5 dci marş basıyor çalışmıyor
- c elysee 1.6 hdi
- araç hareket halinde hararet düşüyor
- ssangyong neden tutulmuyor
- renault symbol 1.2 joy yorumlar
- telegram indirim
- citroen hibrit
- lynk & co türkiye fiyat
- 2025 elektrikli araç satış rakamları
- byd han 2025
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X