Şimdi Ara

Bu Robotu Yapmayı Düşünüyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar başlangıç olarak bu robotu yapacağım inşallah.İçinizde bu robotu yapan varmı arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _KARDELEN_ -- 20 Nisan 2008; 16:55:23 >

• hocam bu sesi takip eden yada sesi izleyen robot diye geçiyor. bunun biraz değişiği vardı onda da ldr kullanılmıştı oda ışığı takip eden robot diye geçiyordu. devresi bi elektronik dergisinde vardı. ben biraz araştırayım bulursam eklerim buraya
  • İNDİR

Abi burada devresi var ben sadce bilgi almak istedim.Dediğin gibi PTC NTC LDR MİC kullanılarak sese-sıcaklığa-ışığa göre değiştirebiliriz.Yalnız benim sıkıntım şu;

1- Elimde PIC programlayabileceğim KArt yok
    2- Birde Program mevcut değil
  • tam bulmuştum sen vermişsin. programın asm si var orda. sonrası sana kalmış
  • quote:

Orjinalden alıntı: strykr

tam bulmuştum sen vermişsin. programın asm si var orda. sonrası sana kalmış

ASM'den kastiniz yazılımı heralde
    Birde bir kit olsa ne güzel oalcak arkadaşlar
  • PİC'e atılcak dosyanın uzantısı hex olur. hex'i asm den çevirerek elde ediyoruz. eğre bilgisayarında seri port varsa 20ytl civarı pic programlayıcılar.
    ama yoksa usb pic programlayıcılar daha pahalı internette 50ytl civarı, istanbulda oturuyorsan kadıköyde 75ytl karaköyde 45-50ytl civarı
  •  Bu Robotu Yapmayı Düşünüyorum
    Bunu diyorsanız evet var
    Peki benim yapmam mümkün değilmi?
    Böyle bir devre varmı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • işine yarayabilecek siteleri yolladım. sendeki kablonun 2 tarafıda erkek tam emin olmamakla beraber bi tarafının dişi olması gerekebilr.

kişisel tavsiyem kendin yapmaya uğraşma hiç, çok pahalı değil zaten, satın al derim

kolay gelsin
  • peki bunlar neye göre değişiyor?
    16F84-877... ... ... bunlar birbirinden farklımı programlıyor
  • aynı programlama dilini kullanarak programlayabilirsin. programı yazarken başında entegre tanımlanır orda LIST P=16F84A yerine LIST P=16F877 yazarsın okadar.
    2 entegrenin farkı ise pic16f877 , pic16f84 ün gelişmişi olmasıdır. 16f84 18 bacaklı, 16f877 ise 40 bacaklıdır. daha gelişmiş devrelerde 877 kullanılır
     Bu Robotu Yapmayı Düşünüyorum
  • Güzel abicim bilgileriniz için çok teşekkürler
    Benim Programlamadan kastim entegre değil onu programlayan kartdır
    Yabi diyorumki kartlar farklı mi değilmi?
  • eğer programlama kartını sen yaparsan kuracağın devreye göre değişir. ama hazırlarda ki bende öyle 173 tane pic programlayabiliyor. bunlarda en çok kullanılanlar.

yani her pic için ayrı programlama kartı kurmaya gerek yok internettekilerin çoğu 16f84 , 16f84 ve 16f877 yada multi programlayıcı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 23 Nisan 2008; 0:47:11 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: strykr

eğer programlama kartını sen yaparsan kuracağın devreye göre değişir. ama hazırlarda ki bende öyle 173 tane pic programlayabiliyor. bunlarda en çok kullanılanlar.

yani her pic için ayrı programlama kartı kurmaya gerek yok internettekilerin çoğu 16f84 , 16f84 ve 16f877 yada multi programlayıcı

quote:

ama hazırlarda ki bende öyle
    Peki ne öneriyorsunuz marka ve model verirseniz sevinirim

• sadece 2-3 çeşit pic 'i programlayanlardan olmasında marka fark etmez
  • LIST P=xxx değiştirerek entegreyi değiştirebilirsiniz ama program derlemesinde sorun çıkabilir.Çünkü her PIC in adresleme olayı farklıdır.Program bir PIC için yazılmışsa diğerleri için çalışmayabilir.Belki 84 için yazılan 877 de çalışabilir ama 877 de yazılan ADC kullanan bir programın 84 de çalışmayacağı kesindir.
  • pic progamlayan herkez bilir bunu yazılan programda sadece list P:xxx yazan yeri değiştimekle olay bitmez.
  • quote:

aynı programlama dilini kullanarak programlayabilirsin. programı yazarken başında entegre tanımlanır orda LIST P=16F84A yerine LIST P=16F877 yazarsın okadar.

Şu yazının yanlış anlaşılmaması için açıklama yapma gereği duymuştum.Sayın strykr bu anlamda yazmamış olabilir ama sanki 84 için yazılmış programı 877 için kullanmak istiyorsanız başını değiştirin yeter gibi bir anlam da çıkarttım.Bu yüzden üstteki mesajımı yazdım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: 90alper90

quote:

aynı programlama dilini kullanarak programlayabilirsin. programı yazarken başında entegre tanımlanır orda LIST P=16F84A yerine LIST P=16F877 yazarsın okadar.

Şu yazının yanlış anlaşılmaması için açıklama yapma gereği duymuştum.Sayın strykr bu anlamda yazmamış olabilir ama sanki 84 için yazılmış programı 877 için kullanmak istiyorsanız başını değiştirin yeter gibi bir anlam da çıkarttım.Bu yüzden üstteki mesajımı yazdım.

yok yok senin dediğin gibi yazdım. yine de öyle bi anlam çıkıyosa düzeltmen doğru olmuş

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.