Şimdi Ara

Bu resmi yorumlayabilecek varmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu resimde benim bir şey dikkatimi çekti, yeryüzünün netliği ile astronotların netlikleri aynı gibi duruyor nasıl bir odaklamadır bu ki her yer net ve odak noktası olmadan görünebiliyor. Bununla ilgili konuya hakim bir arkadaşımız yardımcı olursa sevinirim. Teşşkürler.

Bu resmi yorumlayabilecek varmı?

• astronotların olduğu kısım kesilip bu fotonun üstüne yapıştırılmış olmasın
  • nasa'nın uzay görüntüleri konusunda her türlü fırıldağı çevirmekte üzerine yoktur zaten. f değeriyle oynayarak alan derinliği düzenlenebilir ama bunun photoshop'lu olduğu açık.
  • resimlerin diğerleri bu adreste bende kıllandığım için bir sorayım dedim.

http://www.texasjim.com/NASApix/NASA%20pix.htm
  • quote:

Orjinalden alıntı: karenin

nasa'nın uzay görüntüleri konusunda her türlü fırıldağı çevirmekte üzerine yoktur zaten. f değeriyle oynayarak alan derinliği düzenlenebilir ama bunun photoshop'lu olduğu açık.

Ne diyorsun abi adamlar PhotoShop ile aya çıktı.
  • Hyperfokal netleme ile fotoğraftaki alan derinliği sonsuza kadar uzatılabiliyor. Bununla ilgili daha önce Alehar ın açıklamaları vardı (sanırım birde heykel ve ay olan fotoğraf örneği)

Bu fotoğrafta sanırım alan derinliği ayar ya da tesadüfen sonsuza uzanmış. Bununla ilgili nette anlatım ve grafiksel açıklamalar bulmak mümkün.
  • Nasa değil maşallah fotoğraf işleme merkezi ortam grafikerlerden mi oluşuyor diye düşünmüyor değilim
    Birde verdiğiniz adresteki fotolardan 3. cüsü modellere macro uygulanarak çekilmiş gibime geliyor hiç gerçekçi değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Forever Phantom -- 29 Ekim 2007; 21:26:58 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu ne böceği? Bilen var mı ?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yeterli optik kaliteyle ve diyafram la neden olmasın ki ? zaten F değeri 11 in üstüne çıktıkça alan derinliği oldukça fazla oluyo.

Hala moda devam ediyor herşey photoshop zaten.
  • Ben ortada resim göremedim
  • Bunlar fotoğraf değilde bilgisayarda render edilmiş grafiklermi yoksa

quote:

Orjinalden alıntı: KaLiHoRas_song

Ben ortada resim göremedim
  • Sonsuz alan derinliğinden bahsettik ama kimse oralı olmamış (Rouvax ın diyafram örneği hariç) Üzerine yorum bile yapılmamış.

Nasa nın grafik oyununu ortaya çıkartmış herkes, süper. Ellerinden geleni yapmışlardı ama buradakileri hesap etmeyi unutmuşlar.
  • Bana hiç kızma dostum ben zaten bilmediğimden sordum photoshop dediler bende onun üstüne konuştum. Prof. fotografçılıkla uğraşmıyorum elimde canon A430 var sadece, resimlerdeki bu odak mesafesi dikkatimi çektiği için sordum

quote:

Orjinalden alıntı: Ahmet1980

Sonsuz alan derinliğinden bahsettik ama kimse oralı olmamış (Rouvax ın diyafram örneği hariç) Üzerine yorum bile yapılmamış.

Nasa nın grafik oyununu ortaya çıkartmış herkes, süper. Ellerinden geleni yapmışlardı ama buradakileri hesap etmeyi unutmuşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmengi -- 30 Ekim 2007; 3:11:46 >

• Arkadaşlar bir uydunun yerden yüksekliğini düşünecek olursak bir sahili göremeyeceği açıktır. sahilin o şekilde görülebilmesi için zoom yapılması gerekir. Zoom yapılınca da alan derinliği azalır. Bence bu kareyi yakalayabilmek için uydunun da çok uzağına gidip oradan zoomla çekmek gerekir. Fotoğrafı çeken mekanizma veya kişinin başka bir uzay aracında olması gerekir. Sabit durması ve kadrajlaması gerekir. Bu bir kurgu bana kalırsa. Ayrıca NASA için methiye düzülebilir ama bir sürü yalanının da ortaya çıktığını unutmayalım. Hem de propagandayı içeriye yapıyorlar. Daha fazla kaynak alabilmek için. Şu ay meselesine gelince... Geçen yıl Almanya'da hem de devlet televizyonunda ilk ay yolculuğunun kurgu olabileceğini görüntülerden yola çıkarak dakikalarca tartışmışlardı. Güneşin yeri ile gölgeler karşılaştırılmış ve uzmanlar bu koskoca bir yalan demişlerdi. Biz ise hiçbir şüpheye yer veremiyoruz. Orası ABD'ya.........

• bide kullandıkları makineyi hesaba katsak...
  • bu resim kesinlikle foto montaj. uzaklık yakınlık ilişkisine bakın. astronotlar daha bulanık dünya ise daha parlak görünüyor. nasa cızzz
  • Işığın uzaydaki haliyle ilgili olabilirmi acaba
  • Bu stüdyo çekimi olamaz.Bazı arkadaşlar bilip bilmeden sallamış.

Birinci astronotun yüzüne bakarsanız güneşin geliş açısı ile teleskopun ve kendilerinin vede dünyanın aydınlanması doğru orantılı.

birde teleskopa vuran ışıklar içini aydınlatmamış.global illumination denen yani foton yayılması olayı olmamış bu sebebten içi karanlıkta kalmış.foton yayılması olmamasının nedeni cisimlerin boşlukta olmasıdır.fotonların çarpıp yayılacağı bir yüzey yok.bomboş boşluk işte
    Böyle bir fotoğraf çekilir sahip oldukları cihazlar için hiçte zor değil.
    adamların elindeki techizat sizin sahip olduğunuz compact makineler yada slr gibi makineler değildir.

ayrıca niye böyle bi fotomontaj yapılsın ne kazandırıcak bu nasaya.
    hiç tv izlemiyormusunuz kaç roket fırlatıldı.kaçı inflak etti.veya kaçı yörüngede rus kozmonotlarla birlikte fotoğraf çektirdi.

• Neil armstrong'un sözüm ona ayda çekildiğini idda ettikleri fotolardaki saçma sapan ışık ve perspektif hataları yüzünden dünyanın gözünde maskara olmuş, sırf sovyetlerle aşık atmak için stüdyo ortamında ay izlenimi yaratarak çekilen footolar yüzünden komik duruma düşmüş, sovyetlerin ezici kozmik teknolojisi karşısında sadece fotoğraf teknolojisini geliştirmekle yetinmiş nasa'nın nesine inanalım.
    quote:

Orjinalden alıntı: SinanBest

Bu stüdyo çekimi olamaz.Bazı arkadaşlar bilip bilmeden sallamış.

Birinci astronotun yüzüne bakarsanız güneşin geliş açısı ile teleskopun ve kendilerinin vede dünyanın aydınlanması doğru orantılı.

birde teleskopa vuran ışıklar içini aydınlatmamış.global illumination denen yani foton yayılması olayı olmamış bu sebebten içi karanlıkta kalmış.foton yayılması olmamasının nedeni cisimlerin boşlukta olmasıdır.fotonların çarpıp yayılacağı bir yüzey yok.bomboş boşluk işte
    Böyle bir fotoğraf çekilir sahip oldukları cihazlar için hiçte zor değil.
    adamların elindeki techizat sizin sahip olduğunuz compact makineler yada slr gibi makineler değildir.

ayrıca niye böyle bi fotomontaj yapılsın ne kazandırıcak bu nasaya.
    hiç tv izlemiyormusunuz kaç roket fırlatıldı.kaçı inflak etti.veya kaçı yörüngede rus kozmonotlarla birlikte fotoğraf çektirdi.

• quote:

Neil armstrong'un sözüm ona ayda çekildiğini idda ettikleri fotolardaki saçma sapan ışık ve perspektif hataları yüzünden dünyanın gözünde maskara olmuş, sırf sovyetlerle aşık atmak için stüdyo ortamında ay izlenimi yaratarak çekilen footolar yüzünden komik duruma düşmüş, sovyetlerin ezici kozmik teknolojisi karşısında sadece fotoğraf teknolojisini geliştirmekle yetinmiş nasa'nın nesine inanalım.

Şimdi sonuç ne burada?? Amerika aya gidemedimi?? Sovyetler ezici şekilde daha üstün, nasa komik durumdamı?? Onların hepsi fotoğrafmı?? Tüm bunları çok net biliyorsunuz heralde.

Nasa yönetim kurulunun bu forumdan acilen işe alması gereken çok kişi var gibi geliyor bana. Yorumlardan bunu görüyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: Ahmet1980

quote:

Neil armstrong'un sözüm ona ayda çekildiğini idda ettikleri fotolardaki saçma sapan ışık ve perspektif hataları yüzünden dünyanın gözünde maskara olmuş, sırf sovyetlerle aşık atmak için stüdyo ortamında ay izlenimi yaratarak çekilen footolar yüzünden komik duruma düşmüş, sovyetlerin ezici kozmik teknolojisi karşısında sadece fotoğraf teknolojisini geliştirmekle yetinmiş nasa'nın nesine inanalım.

Şimdi sonuç ne burada?? Amerika aya gidemedimi?? Sovyetler ezici şekilde daha üstün, nasa komik durumdamı?? Onların hepsi fotoğrafmı?? Tüm bunları çok net biliyorsunuz heralde.

Nasa yönetim kurulunun bu forumdan acilen işe alması gereken çok kişi var gibi geliyor bana. Yorumlardan bunu görüyorum.

koskoca abd nin rakibi rusya abd yi yalanlamadı ve uzay yarişinda mağlubiyeti kabul etti.biz bu forumda rusların yapamadiğini yapip milyarlarca dolarlik bütçesi olan nasa nın aslinda photoshop uzmanlarında olusan palavracı bi topluluk olduğuna kanaat getirdik.yaaaaaaaavvvvvvvvv bi gidin yavvv... sıkmayın canımı

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.