Şimdi Ara

Bu referandumda 7 haziran Kokusu var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    bakın ben bu referandumdan %60 lara kadar evet bekliyordum.(bi umut hala bekliyorum)
    Ancak genel olarak çevreye baktığım zaman insanların fikirlerine girdiğim zaman aynı 7 Haziranda olan durumu gözlemliyorum

diyeceğim o ki bu referandum
    %51-52 HAYIR'a gebedir

insanların kafasında tıpkı 7 hazirandaki gibi "ders verelim" "akpartiliyim ama HAYIR" gibi fikirler aşılanmış ne yazık ki
    ha şunu da diyeyim HAYIR verdiklerine pişman olacaklardır 7 hazirandaki gibi üzüleceklerdir
    çünkü akpartinin mağlubiyeti insanlarda tuttuğun takımın kaybetmesi etkisi yaratacaktır

ve en iyi ihtimal 6 içinde bir erken seçim olursa %55 akparti oy bile alabilir

HA BUNU DA BURAYA YAZIYORUM SEÇİM GECESİ DEDİKLERİM OLMAZ İSE (%51-52 hayır) GELİN BENİ HABERDAR EDİN KENDİMİ UZAKLAŞTIRACAM

EKLEME:
    ayrıca suriyeli konusu tam bir belirteç
    yani hiç kimse ama hiç kimse suriyelilere küfretmeden duramıyor
    bakın istemiyor demiyorum küfretmeden duramıyor diyorum
    çünkü herşey bölüşülür ama insan ekmeğini bölüşemez bir esnaf karşısna dükkan açmış suriyelin işini kesat ettiğini göründe ağlar.bir kiracı kiraların suriyelilerden dolayı arttığını görünce ağlar.
    ne derler bilirsin herkesin bir fiyatı vardır.
    insanlar para için her şeyi yapabilir.hele elinden alınan para için her şey yapabilir
    özellikle "din kardeşiyiz" "ümmet" gibi kavramlar artık tınlanmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0D056E7F8 -- 24 Mart 2017; 16:11:23 >

• Yüzde 53,9 Evet

Yüzde 46,1 Hayır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

ha şunu da diyeyim HAYIR verdiklerine pişman olacaklardır 7 hazirandaki gibi üzüleceklerdir

Üstü kapalı tehdit.Yani hayır çıkarsa, 7 hazirandan 1 kasıma kadar patlayan bombalar tekrar patlar demeye getiriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tornado of Souls

quote:

Üstü kapalı tehdit.Yani hayır çıkarsa, 7 hazirandan 1 kasıma kadar patlayan bombalar tekrar patlar demeye getiriyor.

al işte bunları görünce EVET çıksın diye çalışasım gelir
    bi zahmet sus sayın CHP li
  • Sana mı sorucam? Burda ters psikoloji yapıp durmayın.Zaten evet vereceğini bütün forum biliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tornado of Souls

Sana mı sorucam? Burda ters psikoloji yapıp durmayın.Zaten evet vereceğini bütün forum biliyor.

biz zahmet konumu okuma zahmetine gir
    zaten %60 evet çıksın istiyorum zaten oyum evet
    ama hayallerde yaşamıyorum anlıyor musun???

Hayır anlamadın

Her şeyin kompla ters psikoloji algı şu bu olmuş

sana gözlemlerimi aktarıyorum

es kaza evet çıkacak diye konu açsam yine aynı şeyleri yazacaktın
    Allah rızası için siyaset konuşmayın siz
  • quote:

Orijinalden alıntı: hkD

Neden ülkeyi , geleceğimi tek bir adamın eline teslim edeyim?

Mantıklı açıklama bekliyorum.

tek bir adamın eline taaslim söz konusu değil
    şimdi tutup başbakan seçilince tek adama teslim diyor musun

cumhur başkanlığı sisteminde yasaları SADECE MECLİS ÇIKARIYOR
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mesajı editlemişsin yahu sizden bir cacık olmaz.istediğin kadar ıkın dur, HAYIR çıkacak ve hiçbir şey olmayacak.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: psiryt

quote:

CB KHK'ları?

Yargının tamamını ele geçirme ?

Bu olay parti üstü bir olay.

Ben sıradan bir vatandaş olarak bu kadar yetkinin kimsede olmasını istemiyorum.

Kısa ve öz benim nedenim.

Nokta.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

CB KHK'ları?

cumhur başkanı KHK çıkarmıyor
    bak burda yanlış okumuşsun
    KHK ancak OHALde çıkabilir
    OHAL ise meclisten geçerse ilan edilebilir

Cumhurbaşkanı normal zamanlarda KHK değil kararname çıkarır.
    bu da kanunlara anayasaya aykırı olmayan yönetmeliklerden ibarettir.

yargıyı ele geçirme yoktur
    bir kere aym üyeleri zamanı gelince emekli olur ve yerine yenisi atanır mesela şimdiki aym üyelerinden 2si ahmet necdet sezerin seçtikleridir
    bu bakımdan bir cb bir üye atadığı zaman o üye muhtemelen kendini değil kendinden sonra geleni kontrol eder bu sayede bir kaç kerede bir değişik bir cb seçilirse mesela 1 kez akparti 1 kez chp yada 3 kez akparti 1 kez chp li cb bu durumda aym üyeleri değişime uğrar ve karma yapı oluşur

HSK için ise dolaylı yollardan toplam yanılmıyorsam 5-6 üyeyi cmhurbaşkanı 5-6 üyeyi meclis seçer aynı dönerli yapı söz konusudur

yani her seçilen cb yeniden AYM ataması yapmaz
    hatta öyle zamanlar denk gelir ki 5 sene boyunca cb tek bir AYM üyesi atamadan görevini bitirir

• IV. İdare
    A. İdarenin esasları
    1. İdarenin bütünlüğü ve kamu tüzelkişiliği
    MADDE 123. – İdare, kuruluş ve görevleriyle bir bütündür ve kanunla düzenlenir.
    İdarenin kuruluş ve görevleri, merkezden yönetim ve yerinden yönetim esaslarına dayanır.
    Kamu tüzelkişiliği, ancak kanunla veya kanunun açıkça verdiği yetkiye dayanılarak kurulur.

referandumdan sonra;

IV. İdare
    A. İdarenin esasları
    1. İdarenin bütünlüğü ve kamu tüzelkişiliği
    MADDE 123. – İdare, kuruluş ve görevleriyle bir bütündür ve kanunla düzenlenir.
    İdarenin kuruluş ve görevleri, merkezden yönetim ve yerinden yönetim esaslarına dayanır.
    Kamu tüzelkişiliği, kanunla veya Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle kurulur.
  • Referandumda evet oyu vermeyi atalarıma saygısızlık olarak bilirim ben her seferinde kandırılan bir cumhurbaşkanının beni ve ülkeyi yönetmesini istemiyorum.
  • GEÇENLERDE BİR AKP TEŞKİLATINA GİRDİM, GENÇLER BİLGİSAYAR BAŞINDA SOSYALMEDYADA, BAZILARI TELEFONLA HARIL HARIL VATANDAŞLARI ARIYOR, VATANDAŞIN TÜM BİLGİLERİ ÖNLERİNDE TELEFON ADRES VS..., İYİCE SALDIRIYA GEÇMİŞLER, SİZDE DENEYİN GİRİN BÜROLARA GÖRÜN NE HALDELER. ONDAN SONRA TC NUMARALARI NASIL ÇALINDI DİYE SORARLAR.

ŞİMDİ İYİCE UYARI GELMİŞ DAHA DİKKATLİ OLUN DİYE.

quote:

AKP’den teşkilatlarına referandum talimatları
    AKP, referandum çalışmalarını ayrı ayrı boyutlarla yürütüyor.
    8
    Facebook Paylaşımı

24.03.2017 14:29 Karakter boyutu :

AKP, referandum çalışmalarını ayrı ayrı boyutlarla yürütüyor. Cumhurbaşkanı, Başbakan miting toplantıları düzenlerken, bakanlar ve parti yöneticileri 81 ilde salon toplantılarında görevlendirildi.

ANKA’nın edindiği bilgilere göre; son MYK toplantısında alınan kararla; AK Parti Seçim Koordine Merkezi, (SKM) 81 ilin il başkanlarına “referandum genelgesi” gönderdi.

Genelgede, teşkilatların nasıl çalışacağı, nelere dikkat edeceği maddeler halinde yer aldı.

16 Nisan’a kadar çalışma talimatı verilen genelgede şu talimatlar dikkat çekti:

“Kapı kapı dolaşın, kararsız AK Partili seçmenleri ikna edin, anayasa değişikliği teklifini anlatın kitapçıkları dağıtın, seçmenlerin talepleriyle ilgilenin, söylemlerinize dikkat edin. Parti Genel Merkezi ve seçim koordine merkezleri talimatlarının dışına çıkmayın. Kişisel fikirlerinizi ve partiyi zor duruma sokan açıklamalarınıza dikkat edin. Sosyal medya hesaplarınızı dikkatli kullanın. Kamuoyuna ‘devlet imkanlarını kullanarak propaganda yapıyorlar’ eleştirilerine meydan vermeyin.”

Odatv.com

http://odatv.com/akpden-teskilatlarina-referandum-talimatlari--2403171200.html

• Hayir cikarsa erken secim olmaz mhpli muhalifler parti kurup muhalefetin lideri olurlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

CB KHK'ları?

cumhur başkanı KHK çıkarmıyor
    bak burda yanlış okumuşsun
    KHK ancak OHALde çıkabilir
    OHAL ise meclisten geçerse ilan edilebilir

Cumhurbaşkanı normal zamanlarda KHK değil kararname çıkarır.
    bu da kanunlara anayasaya aykırı olmayan yönetmeliklerden ibarettir.

yargıyı ele geçirme yoktur
    bir kere aym üyeleri zamanı gelince emekli olur ve yerine yenisi atanır mesela şimdiki aym üyelerinden 2si ahmet necdet sezerin seçtikleridir
    bu bakımdan bir cb bir üye atadığı zaman o üye muhtemelen kendini değil kendinden sonra geleni kontrol eder bu sayede bir kaç kerede bir değişik bir cb seçilirse mesela 1 kez akparti 1 kez chp yada 3 kez akparti 1 kez chp li cb bu durumda aym üyeleri değişime uğrar ve karma yapı oluşur

HSK için ise dolaylı yollardan toplam yanılmıyorsam 5-6 üyeyi cmhurbaşkanı 5-6 üyeyi meclis seçer aynı dönerli yapı söz konusudur

yani her seçilen cb yeniden AYM ataması yapmaz
    hatta öyle zamanlar denk gelir ki 5 sene boyunca cb tek bir AYM üyesi atamadan görevini bitirir

Masal okuma , gerçekleri konuşalım.

Yargının tamamına kendi adamlarını atayacakları ayan beyan ortada.

Asıl sorum şu , yarın öbür gün bu yetkilere sahip bir sol parti başa geçerse ne olacak??

Ben istemiyorum güzel kardeşim bu kadar yetkiye sahip insanlar.

Bu kadar yetkinin olduğu ortamda özgür düşünce mı olur ? İnsanlar korkmadan sesini çıkarabilir mi?

Hayır.

Bir faniye tapmaktan vazgeçip realiteye dönün artık.

Bu son viraj , ya beraber var olacağız ya birlikte yok olacağız.

Seçim senin.

dediklerini düşünüyorum sağdan soldan ortadan her bakış açısıyla bakıyorum ancak bu dediğinde bir tutarlılık göremiyorum

neden derse şimdi erdoğanın erişip isteyip de erişemediği güç yok gibi yargı olsun yasama olsun
    dolayısıyla böyle bir amacı olsa zaten bunu yapmış bulunmakta
    gördüğün üzere bu sistemde tek kişi bu kadar güçlü olabiliyor

oysa başkanlık sisteminde bu mümkün değil

bak demişsin ki yarın soldan biri seçilirse ....

bu ihtimal bugün için de var ve ayrıca solcular öcü değil
    ancak şimdiki sistemde bir bakarsın oylar tepe taklak olur chp %25-27 ile iktidar olabilir
    ancak cb sisteminde bunun için en az %50 gereklidir
    bu yüzden bu ihtimali düşürmek için bu sistem gereklidir
    ve ayrıca %50nin evet dediği adama tutup da sen solcusun diyerek aşağılamak gibi bir şey de olamaz ülkemizde her düşünceden insan var söz gelimi solcu tandansli biri halka hitap edip %50 yi alırsa bunda benim açımdan bir sorun olmaz

öte yandan bahsettim yine yazayım biri cb seçilince tüm üyeleri sıfırdan ATAMIYOR.
    emekli olan üyelerin yerine yargının sunduğu adamlardan cb yada meclis seçim yaparak atama yapıyor
    yıllardır böyleydi yine böyle olacak

• %51 Hayır % 49 Evet çıksın onu 51-49 evete çevirirler bunu hepimiz biliyoruz. O yüzden umudum yok.

Umut bu topraklardan gideli çok oldu....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet verirseniz pkk biter şuan biz bitiremiyoruz ama eveti görünce direk bitecekler :D
  • quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hümiyettin -- 24 Mart 2017; 21:32:48 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.