Şimdi Ara

BU RAM MARKALARINI DUYDUNUZMU?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • PQI, VM, MOSEL, MSM, HYNIX, PSC, MANYA, WINBOARD, MİCRON, PH, SELTEC, ELPIDA, SEITECH ve PANRAM..

İSİMLERİ DUYULMAMIŞ BELKİ AMA FİYATLARI BAYA BİR EL YAKIYOR..

duydunuzmu arkadaşlar siz? hangisi nasıl bir ram dir?

• Bunlar genelde RAM Modülü üretip diğer firmalara satan firmalar. Ekran kartı ve normal sistem bellekleri ayrıca ecc bellekler
  • İsimleri duyulmamış değil arkadaşım sadece ülkemizde tanınmıyorlar. Mesela BFG ekran kartını ülkemizde herkes bilmez ama ömür boyu garanti politikaları mevcut ve oldukça tanınmış bir firma.

HYNIX ve MICRON ise forumda hemen herkesin bildiği markalardandır.
  • o manya deyil nanya bazı kingston ram serisinde geliyodu hynix kaliteli bi ram çipi üreticisi micronda öle diğerlerini duymadım görmedim bilmiyom

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa_550 -- 9 Mayıs 2007; 22:15:16 >
  • elpida,hynix,micron en iyi ram yongalar1ndand1r
  • BEN hesini duymadim ama bi kacini duymustum mesala benim ram elixirama cpu-z de nanya teknology yaziyor...
  • saol sayende duymuş olduk
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: hsnsln

BEN hesini duymadim ama bi kacini duymustum mesala benim ram elixirama cpu-z de nanya teknology yaziyor...

Aynen +1
  • bunların bazıları ram markası bazıları o markalara ram çipi üreten firmalar
  • Elpida Nanya Hynix Micron PSC Samsung Qiumondo/Infineon Mosel Winbond
    Dünyada bütün ramler bu üreticilerin yaptıkları çiplerle üretilir.1 sınıf çiplerin üzerine kendi markalarını basarlar diğerlerini de diğer firmalar istedikleri markayı basar PQI VM Veritech Twinmos gibi bunlar oem sınıfı ramlerdir .Örnek Kingston genellikle hynix çip kullanır
    Remlerin üzerindeki çiplerde çi üreticisi markası varsa ve pcb de üreticinin ise major on major ram üçüncü bir üreticinin pcb si ise major on 3rd denir.
    Piyasada satılan oem sınıfı denilen ramlerde yukarıdaki çip üreticilerinin UTT veye ETT çipleri kullanılır.
    Elektrik testi aypılmış çip veya test edilmemiş çipler. Bir de dg downgrade ürünler vardır .Bunlar da half bit yani yarım bit denilen çiplerden yapılır. Örnek 64x8 çip yerine 64 x4 çip kullanılarak 16 çipli 512 mb modüle yapılabilir. Bu ramlerin performansı düşüktür bord seçer ve hata oranı yüksektir.

• hynix'i duymustum benim laptoptaki eski ramin markasıydı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tomahawk

Elpida Nanya Hynix Micron PSC Samsung Qiumondo/Infineon Mosel Winbond
    Dünyada bütün ramler bu üreticilerin yaptıkları çiplerle üretilir.1 sınıf çiplerin üzerine kendi markalarını basarlar diğerlerini de diğer firmalar istedikleri markayı basar PQI VM Veritech Twinmos gibi bunlar oem sınıfı ramlerdir .Örnek Kingston genellikle hynix çip kullanır
    Remlerin üzerindeki çiplerde çi üreticisi markası varsa ve pcb de üreticinin ise major on major ram üçüncü bir üreticinin pcb si ise major on 3rd denir.
    Piyasada satılan oem sınıfı denilen ramlerde yukarıdaki çip üreticilerinin UTT veye ETT çipleri kullanılır.
    Elektrik testi aypılmış çip veya test edilmemiş çipler. Bir de dg downgrade ürünler vardır .Bunlar da half bit yani yarım bit denilen çiplerden yapılır. Örnek 64x8 çip yerine 64 x4 çip kullanılarak 16 çipli 512 mb modüle yapılabilir. Bu ramlerin performansı düşüktür bord seçer ve hata oranı yüksektir.

Söyledeklerin tamamen doğru.Bord seçen ramlerle 3 senedir uğraşıyorum ve ömrümden ömür çaldılar.
    Mesela en bela çipsetlerden biri olan via p4 m800'e sahip bir anakartta bu ramler çalışmıyor ama aynı çipsetine sahip başka bir firmanın anakartına takılınca sorunsuz çalışıyor.Yani size tavsiyem bu tür 2 nci kalite ramlerden uzak durun.Mesela en başa bela olanların başında veritech yani ikinci adıyla Vm ve seltec.Bunlar en belalılar.Diğerlerini merka eden olursa yazarım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.