Şimdi Ara

Bu Psuyu alarak ne kadar ölümcül bir hata yaptım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sayın abilerim iş işten çoktan geçti aslında ama yine de ne olursa olsun öğrenmek istiyorum. Ben sistemimi yeni topladım ve PSU olarak Cooler Master Thunder 700W modelini seçtim. Ürünün sitesindeki sayfası:http://www.coolermaster...ersupply/b-series/b700/

Ben bu ürünü alırken sadece 12v kanalından ne kadar veriyor diye baktım ve 12v den 660 verdiğini görünce: "İyimiş lan sistemi upg. etmek istediğimde PSU sorunu yaşamam" dedim. Ancak mevzu böyle değilmiş . Bu arkadaşın sitesinde %85 verimlilik yazıyor ancak bronze sertifikası falan yok. Şimdi bu durum neye işaret ediyor? Erken mi bozulur, evladiyelik midir, hara-kiri için katanaları hazırlayayım mı nedir ne değildir bi yardımcı olursanız sevinirim. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. Saygılar...

• Başlik abarti olmuş. Alt tarafi bi psu ölümcül olacak ne var ki. :)

Verimlilik psunun prizden cektigi guc ile ilgili birsey. 12v cikislariyla ilgisi yok. Sertifikali olmayan bi psu şebekeden daha fazla elektrik ceker uzerinde belirtilen degeri verebilmek icin ve cektigi elektrik farki da ısı olarak disari atilir.
    700watt da 660watt 12v cikisi iyi bir deger.
    Onemli olan burada fiyat. 80plus 700watt en ucuz psudan daha ucuzsa f/p urunudur bana gore.
    Benim icin şahsen + sertifikasi ikinci secimimdir her zaman. İlk olarak 12v tek rail mi coklu rail mi ona bakarim. Sonra da 12v cikisi net olarak kac watt verebiliyor ona bakarim. 12v watt total watta en yakin hangi psu ise onu alirim sonra verimlilige bakarim.

700 watt olup 550 - 600watt 12v cikisi olan 80 plus psular da var ( bkz: high power )

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aldığınız psu gayet iyi sistem uzun vadede (3 Yıl) sonra nvidia sistem toplasanız o psu fazla bile gelir

• 6.cadde kullanıcısına yanıt
    Abi benim korkum şuydu. Eğer Bronze sertifikası yoksa bu 660w vermez diye düşünüyordum. Umarım böyle bir durum yoktur. Başlıkta da gerçekten şöyle bir durum var abi ben kendi paramla aldım. Hem okul hem iş idare ettim ve çok üzerine düştüm bu alacağım sistemin böyle bir terslik olunca hem bu kadar üstüne düşmeme rağmen gözden kaçırmış olmam hemde kendi paramla almış olmam aşırı üzülmeme sebep oldu. Tepkim bu yüzdendi :)
  • EmreRts kullanıcısına yanıt
    Mesajınız için teşekkür ederim hocam umarım 660 veriyordur bu psu. Şu an zaten ekran kartım yok İ5 4460 işlemcim var ve onun içindeki Hd 4600 ile idare ediyorum. Şu an para biriktiriyorum ve temmuza doğru nvidia cephesinden bir ekran kartı almak istiyorum. Bu durumda umarım yeterli olur psu :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tristan23

Abi benim korkum şuydu. Eğer Bronze sertifikası yoksa bu 660w vermez diye düşünüyordum. Umarım böyle bir durum yoktur. Başlıkta da gerçekten şöyle bir durum var abi ben kendi paramla aldım. Hem okul hem iş idare ettim ve çok üzerine düştüm bu alacağım sistemin böyle bir terslik olunca hem bu kadar üstüne düşmeme rağmen gözden kaçırmış olmam hemde kendi paramla almış olmam aşırı üzülmeme sebep oldu. Tepkim bu yüzdendi :)

12watt cikisi psunun icindeki devreyle alakali. Verimlilik sertifikasiyla alakasi yok.
    Tamamen elektrik tuketimi ile ilgili bu verimlilik olayi.
    http://www.akortek.com/high-power-element-bronze-700w-80plus-bronze-sertifikali-guc-kaynagi-hp-ep700-br.html
    High power element 80 plus bronze 700watt guc kaynagi 12v cikisi 600watt verebiliyor mesela.
    Senin psu 12v cikisi 660watt. Aldigin psu daha iyi.

• 6.cadde kullanıcısına yanıt
    Abi çok teşekkür ederim. Dediğim gibi tek korkum 660 alamamaktı ama yokmuş böyle birşey demek ki. Hakikaten içimi çok rahatlattınız tekrar çok teşekkür ederim :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu bir hata mı?
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hayatının en büyük hatasın yapmışsın.
  • :D 660 alırım dimi
  • quote:

:D 660 alırım dimi

Gece gece güldürdün hocam:"))

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Niye ya :D
  • Takilma bunlara psu un gayet iyi.

• quote:

Cümleten Selamlar,

Sayın abilerim iş işten çoktan geçti aslında ama yine de ne olursa olsun öğrenmek istiyorum. Ben sistemimi yeni topladım ve PSU olarak Cooler Master Thunder 700W modelini seçtim. Ürünün sitesindeki sayfası:http://www.coolermaster...ersupply/b-series/b700/

Ben bu ürünü alırken sadece 12v kanalından ne kadar veriyor diye baktım ve 12v den 660 verdiğini görünce: "İyimiş lan sistemi upg. etmek istediğimde PSU sorunu yaşamam" dedim. Ancak mevzu böyle değilmiş . Bu arkadaşın sitesinde %85 verimlilik yazıyor ancak bronze sertifikası falan yok. Şimdi bu durum neye işaret ediyor? Erken mi bozulur, evladiyelik midir, hara-kiri için katanaları hazırlayayım mı nedir ne değildir bi yardımcı olursanız sevinirim. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. Saygılar...

Kardeşim psu gayet iyi 12v kanalıda iyi güç veriyor o sertifika enerji ile alakalı yani atıyorum mesela psu % 75 verimli olsun kasaya 75w güç vermek için prizden 100w cekicek demek başka bir örnekle kasaya 300w güç vermek için prizden 375w güç cekicek

• Tristan23 kullanıcısına yanıt
    Korkulacak hiç bir şey dostum , kafan rahat olsun.Aldığın psu da kötü bir psu değil.
  • Vallaha çok sağolun hocam ya baya morelim bozulmuştu bu duruma :)
  • EmreDFace kullanıcısına yanıt
    Zaten giriş/orta seviye bir sistemim var şu an ekran kartım yok birkaç ay sonra alacağım bu psunun sertifikasının olmamasıyla sisteme yetmeyecek diye düşünüyordum ama çok şükür öyle değilmiş. Teşekkür ederim :)
  • quote:

Vallaha çok sağolun hocam ya baya morelim bozulmuştu bu duruma :)

Takılcak bir durum değil rahat olun

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.