Bildirim
Bu PSU en fazla hangi ekran kartını destekler?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
12V üzerinden 36A veriyor, fena değil. işlemciye o.c yapsanız da tek gpu'lu piyasadaki tüm ekran kartlarını götürür, yalnız üst seviye sli/cf ve çift gpu'lu ekran kartlarında sorun çıkarabilir. -
hd58xx yada gtx285 amp gibi kartları kaldırır.
Yeni hd5870 ve hd5850 ler daha az güc cekiyor ztn gtx275 ve gtx285 e göre.Bunları takabilirsin en fazla. -
quote:
Orijinalden alıntı: HiqhWoltage
hd58xx yada gtx285 amp gibi kartları kaldırır.
Yeni hd5870 ve hd5850 ler daha az güc cekiyor ztn gtx275 ve gtx285 e göre.Bunları takabilirsin en fazla.
oc yapmayı hiç denemedim. yani bilmiyorum desem yeridir :D bu hd5870 i oc suz takabilirim dimi? -
Evet takabilirsiniz,190w yükte güc ceken karta siz 300w 12v kanallarından verebiliyorsunuz. -
Kusura bakmayın ama neye göre gtx285'i kaldırır diyorsunuz ? Minimum 550w tavsiye edilen bir ekran kartı için 500w kaldırır diyorsanız bunun bir gerekçesi olması gerekir. Sistemi açarmı açar, çalışırmı çalışır, ama nasıl çalıştıracağı ve ne zaman ne olacağı kocaman bir soru işareti.. -
quote:
Orijinalden alıntı: Blackeagle
Kusura bakmayın ama neye göre gtx285'i kaldırır diyorsunuz ? Minimum 550w tavsiye edilen bir ekran kartı için 500w kaldırır diyorsanız bunun bir gerekçesi olması gerekir. Sistemi açarmı açar, çalışırmı çalışır, ama nasıl çalıştıracağı ve ne zaman ne olacağı kocaman bir soru işareti..
Sallıyorlar işte.
Üreticiyi bile aşmışlar.Adamlar minimum 550 watt demiş.Bizimkiler okur olur 500 watt olur hedö hödö -
toplam verdiği Watt miktarı önemli değil. Ekran kartı ve işlemci 12V üzerinden besleniyor ve en çok harcamayı yapan parçalar bunlar. diğer hdd, optik sürücü, anakart bu ikisinin yanında gayet az elektrik harcar. O yüzden psu'nun 12V üzerinden verdiği toplam amper miktarına bakılır
şimdi bu psu 600 watt ama 12V üzerinden verdiği değerler fsp bluestorm 500 watt ile aynı, mesela sırf 600 watt olduğu için bu psu fsp'nin çalıştıramayacağı ekran kartlarını çalıştırır diyemezsiniz
-
Psu mevzunda oldukça az bilgisi olan insanlar neden açıklama yapanlara sallıyorlar diyorlar anlamadım. Hiç bir şey bilmiyorsunuz bari konuşmayın.
psu tavsiye ederken sadece toplam watt miktarı genelde konuya hakim olmayan insanlar için değer taşır. yoksa bir çok şekilde gösterilen toplam watt miktarı yanıltıcı olabilir. -
bende 350 watt peak değerli yani 300 watt aopen power vardı çalıştırmaz dedikleri 4850'i çatır çatır çalıştırıyordu 12v kanallarından toplamda 21 amper verdiği halde, herkes sallıyor yetmez dite hatta o zaman aopenin teknik servisini arayıp sormuştum kaldırımı diye adam kaldırır demişti ki kaldırmıştı şu anda elimde glacialpower 550 watt var 12v kanallarından 36 amper veriyor elimdeki sisteme çok fazla bence 400 wattlık 12v kanallarından 28 amper veren olsa rahat yetecek -
o zaman arkadaş gitsin, 230 wattlık quake marka psu'ya emanet etsin..
açın bakın testlere, yeni üst seviye ekran kartları tüm sistem harcamaları 250 watt'ın altında olan var mı, kaldı ki sisteme eskstra usb, hdd ıvır zıvır takılır, psu'nun içindeki malzemeler korozyona uğrar, verimini yitirir, maksimum gücü veremez olur. sonra uğraşıp durursunuz
yoksa ben de, amd x2 + 3850 sistemi 400 wattlık frisby ile 1 ay kullandım. patlamadı, havaya uçmadı ama daha önceden başka bir psu'yu aşırı yüklenmeden olduğunu düşündüğüm bir sebepten kaybetmiştim, elime para geçince daha güçlü bir psu edindim ne olur ne olmaz.
o yüzden bir sınır payı, margin koymakta fayda var. yoksa buradakiler sallıyorlar, ben bu sistemi 200 wattlık ilk atx standartlara sahip psu ile açtım demek kolay.
bu arada belirteyim, yetersiz psu'dan ötürü parçalarınız zarar görürse ve bu anlaşılırsa elinizdeki parçalar garanti dışı kalır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Temren -- 27 Ekim 2009; 19:05:28 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Temren
12V üzerinden 36A veriyor, fena değil. işlemciye o.c yapsanız da tek gpu'lu piyasadaki tüm ekran kartlarını götürür, yalnız üst seviye sli/cf ve çift gpu'lu ekran kartlarında sorun çıkarabilir.
+12v1 + +12v2'nin toplamı 36a.Bu +12v kanalından 36a verdiği anlamına gelmez.O güç kaynağı +12v kanalından 27.3a verebilir(480-152=328w +12v kanalından. 328/12=27.3a çıkar +12v amper değeri.Önemli olanda bu değer)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firienholt -- 27 Ekim 2009; 19:07:01 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: aykutx
quote:
Kusura bakmayın ama neye göre gtx285'i kaldırır diyorsunuz ? Minimum 550w tavsiye edilen bir ekran kartı için 500w kaldırır diyorsanız bunun bir gerekçesi olması gerekir. Sistemi açarmı açar, çalışırmı çalışır, ama nasıl çalıştıracağı ve ne zaman ne olacağı kocaman bir soru işareti..
Sallıyorlar işte.
Üreticiyi bile aşmışlar.Adamlar minimum 550 watt demiş.Bizimkiler okur olur 500 watt olur hedö hödö
GTX 275'e de 550w yaziyor ben 500W ile kullanıyorum kim sallıyor?
Forumda GTX285 q6600 oc ile 450w be quiet psu kullanan gordum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 27 Ekim 2009; 19:31:39 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: KızılejdeR
+12v1 + +12v2'nin toplamı 36a.Bu +12v kanalından 36a verdiği anlamına gelmez.O güç kaynağı +12v kanalından birleşik yüklenmede 27.3a verebilir(480-152=328w +12v kanalından. 328/12=27.3a çıkar +12v birleşik yüklenmede ki amper değeri.Önemli olanda bu değer)
psu'nun teknik şartnamesini okumadım ama benim gördüğüm kadarıyla tek ray var
3,3v ve 5v tüm yük verecek bir sistemin isa veya pci kartlarla dolu olması lazım, muhtemelen bu psu 3,3v 5v boştaysa ki normal kullanımda öyle olur, 12v'da 27,3A'dan fazlasını verir. Sizin dediğiniz şekilde olsa 12V'lerin altında ayrı biçimde 328 watt yazardı diye tahmin ediyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Temren -- 27 Ekim 2009; 19:10:46 > -
temren kardeşim birşey dedim aldın başka taraflara çektin quake everest falan powersupply ise eğer bende süperman'im ben bunumu kastettim şimdi örnek verdim benim şu andaki sistemime 400 watt yetmezmi sence imzamda yazıyor zaten sistemim pclabs'da incelemesi vardı 350 watt hıghpower ile adamlar 8800gt'li sistemi çalıştırdılar o zamanlar daha çoktu bu olmaz yetmez deyip sallayanlar öncelilkle elindeki sistemin ne kadar tüketeceğini bileceksin sonra ona göre power alacaksın ben crossfire yaparım diye aldım ama gereksiz olduğunu düşündüğüm için yapmadım
-
quote:
Orijinalden alıntı: KızılejdeR
quote:
Orijinalden alıntı: Temren
12V üzerinden 36A veriyor, fena değil. işlemciye o.c yapsanız da tek gpu'lu piyasadaki tüm ekran kartlarını götürür, yalnız üst seviye sli/cf ve çift gpu'lu ekran kartlarında sorun çıkarabilir.
+12v1 + +12v2'nin toplamı 36a.Bu +12v kanalından 36a verdiği anlamına gelmez.O güç kaynağı +12v kanalından 27.3a verebilir(480-152=328w +12v kanalından. 328/12=27.3a çıkar +12v amper değeri.Önemli olanda bu değer)
bu konuda yanılıyorsunuz
aksini belirtmediği için psu da çift 12v kanalı var olması gerek
ve her kanaldan 18a verebiliyor yani toplam 36a
şimdi max combined powerın anlamı 3.3v+5v+12v1+12v2 kanallarından toplamda 480w dan fazla çekemezsin demek yani
12v kanallarından 36a çekersen 36*12=432 480-432=48 3.3v+5v dan 48w dan fazla güç çekemezsin tersinde
3.3v+5v dan 152w çekersekde 480-152=328 12v kanallarından 328w dan fazla güç çekemeyiz
arkadaşın soruya gelince bu güç kaynağı eğer çok yaşlı değilse tek gpulu tüm kartları çalıştırır
-
Ben kimseye watt üzerinden psu tavsiyesi vermiyorum. sadece watt'a bakarak o yeter bu yeter demiyorum. Benim baktığım, ekran kartlarının incelemelerinde genelde tam yükte güç harcaması "power consumption" kısmı olur. oraya bakılır, ki bunun hatrı sayılır bir kısmı 12V üzerinden olur. bunu kıyaslayarak ve belli bir margin ekleyerek tavsiye vermek.
kimseye gidip şu kadar wattlı psu alın demiyorum. marka öneriririm ayrı. mesela quake psu o/b ekran kartıyla çalışan htpc bilgisayar için yeterli gelebilir tabi bir kaç emniyet mekanızması eksiktir güven olmaz. yoksa o psu'lar da üzeinde yazan değerleri veriyor. atx standartında voltaj değerlerini sağlayabiliyor, yoksa piyasaya çıkamaz. sanayi bakanlığı var. standartları kontrol eden kuruluşlar var vs, vs. ama o psu işini görmez çoğu kişinin
bir de yanlış olan sizin gibi sınırda kullanıp sorun yaşamayınca burada "yeaa sallıyorlar yeaa" demek var..
-
quote:
Orijinalden alıntı: Mert AYAN
quote:
quote:
Sallıyorlar işte.
Üreticiyi bile aşmışlar.Adamlar minimum 550 watt demiş.Bizimkiler okur olur 500 watt olur hedö hödö
GTX 275'e de 550w yaziyor ben 500W ile kullanıyorum kim sallıyor?
Evet gtx 275 in üstünde minimum 550watt psu diyor.
Sen de 500 wattlık psu ile kullandığını söylüyorsun.
Tabiki çalışır.Kim çalışmaz dediki?
Ama kart üreticisi o yazıyı oraya kafadan sallayarak yazmadı herhalde.
Ekran kartı ve güç kaynağının güvenli, uzun ömürlü çalışması için belirlenen bir güç miktarıdır o.
Şu anda senin psu na aşırı güç biniyor.Birden bozulma ihtimali çok yüksek.
Binlerce dolar vererek kurulan sistemlerin güçlü psu lara emanet edilmesi gerekir diye düşünüyorum.
Ucuca yeten psu lara değil.
-
o zaman ben sınırda olmadan maksimum hangi kartı kullanırım ? -
quote:
Binlerce dolar vererek kurulan sistemlerin güçlü psu lara emanet edilmesi gerekir diye düşünüyorum.
Ucuca yeten psu lara değil.
ucu ucuna yeten psu
acaba gtx275 li bir sistemin 500w çektiğini gösteren bir inceleme adresi verebilirmisiniz
Processor(s): Intel i7 920 @ 3.8GHz (190MHz x 20)
Cooling: Noctua NH-U12P
Motherboard(s): GIGABYTE EX58-UD5
Memory: 3 X 2GB OCZ Technology PC-12800 DDR-3 8-8-8-24
Graphic : Palit gtx275 896MB
Hard Disk(s): Western Digital 300GB Velicorapter
burada
olan bir sistemin pirizden çektiği güç max 322w iken ki power supply verimliliğini dahi katmadan nasıl 550w ihtiyacı olabilir
ki verimliliği de katacak olursak power 85+ olsun 322/100x87=280w powerdan çekilen güç +%10 güvenlik payı +(%10senelik yaşlanma payı hatta 2 yıl olsun)*2 280+ 280x0,3=364w
yani arkadaşın 500w güç kaynağı hayli hayli yeter
Benzer içerikler
- gpu hotspot kaç olmalı
- gpu ölçekleme nedir
- intel hd graphics 5500
- ssao nedir
- ekran kartı tamiri
- vram nedir
- amd radeon 780m
- rtx 5090 fiyat
- 5060 laptop
- nvidia h100
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X