Şimdi Ara

Bu Program İle Kilo Verebilir Miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha önce 97 kilodan 77 kiloya düşmüş birisi olarak tekrar 98-99 kilolara kadar çıktım :D Tabi ilk zayıflama dönemim üzerinden 3 yıl geçti. Şimdi kendime şöyle bir program hazırladım aralıklı oruç denilen yöntem ile. Kilo verebilir miyim bu şekilde bilgili arkadaşlara sormak istedim. Kilom şu an 97-98 boyum 183 yaşım da 21.

Öğlen 12 'de kahvaltımı yapıyorum, kahvaltıda 2 haşlanmış yumurta bazen sadece maydanoz doğrayıp üzerine de kahvaltılıklar dilimliyorum, peynir (veya lor peynir), hindi füme gibi. Yanında da 7-8 zeytin yiyorum. Bazen de sadece maydanoz değil mevsim salata gibi, marul havuç salata domates soğan içine 2 yumurta doğruyorum, yine aynı şekilde hindi füme peynir vesaire. Bunların yanında da 2 dilim tam buğday ekmeği. Salatanın miktarı da genelde sanırım 1 porsiyon kadar bazen 1 porsiyonu da geçiyor olabilir ondan emin değilim. Zaten doğranmış 2 yumurtaya ne kadar salata konabilir ki. Yani şu resimdekinden 1 tas yiyorum öyle diyeyim :)

Bu Program İle Kilo Verebilir Miyim?

kahvaltıdan sonra bazen 2-3 kiraz ya da 2-3 dilim karpuz. akşam 17 gibi de, yine aynı tasta bazen ton balıklı bazen haşlanmış tavuklu ve mısırlı mevsim salata yiyorum, yine 2 dilim ekmek, varsa çorba içiyorum. Bu kadar. Akşam 17-17:30 'dan sonra bir sonraki gün 12ye kadar hiçbir şey yemiyorum, sabah 6 gibi 1.5 saat kadar bisiklet + ip atlama yapıyorum. Yani bu anlattıklarımdan 3 kaşık 5 gram değişebilir ancak ana hatlarıyla bu şekilde. Özetlemek gerekirse;

06:30 - 1.5 saat Bisiklet + İp Atlama
    12:00 - Mevsim Salata + 2 yumurta + Kahvaltılık
    17:00 - Mevsim Salata + Ton Balığı + Mısır + Çorba.

Sizce bu program ile maksimum günlük kaç kalori alıyorumdur her şeyi en bolundan hesapladığımızda? Ayrıca salatanın içine az miktarda hakiki zeytinyağı da koyuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xurmirac -- 2 Temmuz 2020; 7:41:47 >

Anakart : Gigabyte B450M S2H, İşlemci : Ryzen 5 3600 4.1GHz (1.35V), CPU Soğutucu : Arctic Freezer 34 eSports DUO, Ekran Kartı : MSI RTX 2060 SUPER Gaming X 8GB, RAM : Corsair Vengeance LPX 3000MHz 16GB (2x8GB), SSD : Kingston Hyperx 3K 120GB / Sandisk Ultra M.2 NVMe™ 3D 1TB, HDD : WD 1TB Caviar Blue 7200RPM, Kasa : Cooler Master MB511 650W 80+

• Hocam bende daha önce kilo verip almış biriyim. Bu programla zaten kilo vermemen imkansız asıl soru şu bu şekilde yorulup bu şekilde az yiyip hayatında herhangi bir aksilik olduğunda direk yemeğe saldircaksin ve ayni kiloyu tekrar alcaksin sende biliyorsun. Bende bildiğim için karbonhidratlı bi diyet hazırladım kendime sanada tavsiye ederim. Ha ben sana onu mu sordum ulan dersen sorduğun soruya cevabim baya düşük kalorili 1.5 saat bisiklette yakiyorsundur onu zaten kilo verirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum söylediğin şeye katılıyorum. Şu an benim için geçerli olduğunu düşünmüyorum çünkü gerçekten yemekten kalktığımda şişkinlik hissedecek kadar doyduğumu hissediyorum. 2 öğünüm var, ikisinde de doyduğumu hissediyorum. Sadece 12'deki öğünüme doğru acıkıyorum, ki o da normal yani olması gerek bence, yine de saldırmıyorum yemem gerekeni yiyorum, doyuyorum ve kalkıyorum.

Ayrıca açıkçası benim zayıf olduğum 2 yıl içerisinde de ben o yeme alışkanlığımı değiştiremedim. Yani yeme alışkanlığı bende işlemiyor. Ha sağlıklı ve fit beslenebiliyorum onda sorun yok. Yeri geliyor kızartma yiyorum yeri geliyor ekmek yiyorum ama az ve kararında yiyip kalkabiliyorum. Zayıf kaldığım 2 sene boyunca da bunu yapabildim. Ancak bunu yaptığım bu 2 sene boyunca kendimi hep psikolojik ve mental olarak zorladım. Zorlamak derken de şöyle, ben yine doyarak kalktım o masadan ama kendi isteğimle kalkmadım. Hep mantıksal ilerledim "şunu da yediğimde doyacağım" veya "şu kadar yesem doyarım" diyerek yedim yemeklerimi. 2 Sene bunu yapmama rağmen yeme alışkanlığım hiç değişmedi. O zaman kilo verirken de, kilo verdikten sonra da öğünlerimin arasını hep şu şekilde hesapladım, "şu saatte yemek yedim, şaat şu an x olduğuna göre artık yemek yiyim". Maalesef içimde her zaman bir öküz yatıyor ve bu öküz hiçbir ot ve sebzeyi sevmiyor :D Sevdiğim bir şeyi de gerçekten tatmin olana kadar yiyorum ki bunlar da genellikle sağlıklı şeyler olmuyor. Hal öyle olunca da kilo alınıyor tabi. Bunu kabullenmeme rağmen yine de kilo verebiliyorum bu da bir şeydir bence :)
    Anakart : Gigabyte B450M S2H, İşlemci : Ryzen 5 3600 4.1GHz (1.35V), CPU Soğutucu : Arctic Freezer 34 eSports DUO, Ekran Kartı : MSI RTX 2060 SUPER Gaming X 8GB, RAM : Corsair Vengeance LPX 3000MHz 16GB (2x8GB), SSD : Kingston Hyperx 3K 120GB / Sandisk Ultra M.2 NVMe™ 3D 1TB, HDD : WD 1TB Caviar Blue 7200RPM, Kasa : Cooler Master MB511 650W 80+

• Yazın sıkıntı yaşamazsın bu diyetle. Ayrıca tok hissetmen için en az 2 litre su tüketmen şart.

Ama kışın gitmez bu diyet. Gerçi mide balon gibidir, her türlü küçülecek ama çabuk kilo aldığına göre iştahlı birisin. Senin miden küçülse bile kış yemekleri iştahını açabilir.

Ben bu tip diyetler yerine ara öğünlü olanları tercih ve tavsiye ederim. En geç 10’da kahvaltı, 14 öğle yemeği, 17 ara öğün, 19 akşam yemeği, 22 ara öğün. Ara öğünden kastım; yoğurt/kefir, 3-4 kayısı ya da bir küçük meyve. 17’de olan ara öğünde sayılı miktarda fındık badem yenilebilir.

Vücut aç kalmayınca yağ yakımını hızlı yapıyor. Aç kalınca ise, “eyvah kıtlık başladı, en iyisi ben kötü gün için şu yağları saklayayım” diye düşünüp yağ yakımını azaltıyor.

Not: Diyetisyen değilim. Gıda Mühendisiyim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• reguse kullanıcısına yanıt
    Suyu bol içiyorum zaten 3 litre su tüketiyorumdur günde. Ancak öyle kendimi tok tutma gibi bir derdim de pek olmuyor açıkçası sadece sabah 9 gibi acıkmaya başlıyorum onda da yat kalk kahvaltıyı hazırla vs. derken geçiyor zaman.

Kilo almaya kışın başlamıştım zaten. Gerçekten kışın iştahım açılıyor. Ancak diyette iken bana bir problem olacağını zannetmiyorum. Kaldı ki eğer istikrarlı bir şekilde uygularsam kışa kalmadan istediğim kilolara ulaşırım diye tahmine diyorum.

Ben sık ve ara öğünlü diyetleri uygulayamıyorum maalesef, çünkü yediğim bir şeyi az yemekte zorlanıyorum. Zorlanmasam bile o programlar beni yoruyor sürekli yemek düşünüyor oluyorum.

Ayrıca vücudun ne zaman yağ yaktığı ile alakalı tazelemeniz gerekiyor olabilir. Vücudun "ben yağ saklayayım" tepkimesi doğru fakat bu tepkimeyi vermesi 10 saatle 20 saatle olacak iş değil. Uzun süreli açlık ve diyet programları sonrası, vücuda gerekli karbonhidrat alınmamasıyla vücuttaki ismini hatırlayamadığım bir hormon çöküyor ve artık vücut senin "diyet" olarak aldığın kaloriyle 1 günü çıkarmaya başlıyor. Yani önceden 1500 kalori ile diyet yaparken, 1 ay sonra artık 1500 kalori ile kilo veremiyorsun.

Vücuda şeker takviyesi yapılmadıkça, insülin vücuda ne kadar az salgılanırsa o kadar fazla kilo veriliyor. Zaten benim bu bahsettiğim diyet programı Intermittent Fasting diye geçiyor ve oldukça popüler, vücut, kas yapanların da sık kullandığı bir yöntem.

Bunları da bizzat yaşayarak deneyimledim sadece internetten gördüklerimle konuşmuyorum şu an. Bundan birkaç ay önce bir çene ameliyatı geçirdim ve 21 gün boyunca sadece sıvı beslendim. Sıvı alabileceğim çok kısıtlı şey olduğundan, sık sık da beslenemedim haliyle uzun sürelerle hem aç kaldım tok olduğum zamanlarda da birkaç kaloriden fazlasını alamadım. Ameliyattan sonraki 7 gün tam 8 kilo verdim. Suyumu da hiç eksik etmedim bu arada. Aynı beslenme düzeni ile geriye kalan 14 günde ise yalnızca 3 kilo. Yani benim dediğim gibi aç kalmak, vücuda insülin salgılatmamak, ciddi manada yağ yakımına etki ediyor. Ayrıca bu esnada kas da çok fazla kaybettiğimi düşünmüyorum çünkü günlük kemik suyu tükettim hep :) Ayrıca sizin de dediğiniz gibi vücut "kıtlık başladı" tepkimesini verebiliyor ancak benim durumum gibi extreme bir durumda bile 8 gün aç kaldıktan sonra.

Anlattıklarımda yanlışlarım, veya yanlış anlattığım yerler olabilir ancak konuyu birçok kaynaktan araştırdım. Eğer bir sağlık problemi yoksa, IF yöntemi şu ana kadar en etkili yöntemlerden birisi kabul ediliyor. Kişiden kişiye değişebilir tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xurmirac -- 6 Temmuz 2020; 19:11:13 >

• Aldığınız kalori sizi aç hissettirmiyorsa problem yok. Ben aç hissetmeniz durumundan bahsettim yağ yakımının yavaşlamasından bahsederken. Yoksa 10 saat 20 saat gibi herhangi bir süre belirtmedim, belirtemem de.

Aç kalarak yapılan diyetlerde, vücut kendini korumak için metabolizmayı da yavaşlatıyor.

Şahsen size nacizane önerim, kilo vermek için diyet yapmayın. Ömür boyu uygulayabileceğiniz sağlıklı bir beslenme tarzı edinin. İsteseniz de istemeseniz de kilo vereceksiniz zaten.

Sizin bahsettiğiniz diyet hızlı kilo vermede gayet etkili elbette fakat ömür boyu uygulanabilecek bir beslenme şekli değil maalesef.

Demek istediğim, hedef kilonuza ulaştığınızda her türlü normal ve sağlıklı beslenmeye dönmek zorundasınız.

Söylediğinizde haklısınız sağlıklı bir beslenme alışkanlığı edinmek hepsinden daha iyi. Ancak ben ilk zayıflama dönemimde aynen bu şekilde kilo verdim. Sağlıksız besinleri hayatımdan çıkardım ve yine öğünlerime olduğu gibi devam ettim. Porsiyon azalttım vesaire ancak ne yiyorsam yemeye devam ettim. Bu şekilde tam 6 ay beslendim istediğim kiloya ulaştım ancak gelgelelim ki o beslenme alışkanlığını edinemedim. Yine üstteki mesajda bahsettim hem mantıksal hareket etmek zorunda kaldım bunu vücuduma yediremedim. Keşke başarabilsem.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İnşallah...

Ben de 86’dan 62’ye düşmüştüm 7 ay’da. Sırf askere gideceğim diye :) 5 tane şınav çekmiyordum.

62’den sonra bulk dönemine girmiştim, tam bulk denemez aslında da neyse... 28’lik kollar 39 olmuştu. 70 kilo iken 55 şınav çeker halde askere gittim :)

Benzer süreçte benzer diyeti yapmıştım ben de. Şimdi 89 kiloyum :))) Geçen hafta Çarşamba diyete başladım 89,1 olarak. Bakalım burayı not defteri yapayım bari, haftadan haftaya editlerim

Ben de 96 'dan 74 'e düşmüştüm 6 ayda :) Sonra bir bulk dönemi falan da yaşamadım açıkçası zayıflığımın tadını çıkardım hiç kas yapma şınav çekme derdim olmadı beyaz tişörtler giymenin tadına vardım falan :D

Şimdi de en son ben tok halimle 101 'i görmüştüm :D 98 kilo ile falan diyete başladım yani, şu an 8. günüm ve 7. günümde 95.7 gördüm tartıda, bir sevinmedim değil açıkçası :D Ben de haftalık yazarım buraya :)
  • Diyete başladığım

İlk gün: 89,1kg
    ———————————
    1. hafta sonunda: 87,3kg (-0,5kg yağ, -1,3kg yağ dışı)
    ———————————

2. Hafta itibariyle günde 40 dk yürüyüş ekleyeceğim. Bakalım haftaya sonuç ne olacak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reguse -- 8 Temmuz 2020; 17:36:27 >
  • reguse kullanıcısına yanıt
    İlk gün 98
    İlk hafta 96
    İkinci hafta 94

Haftada 2 kilo stabil bir şekilde ilerliyorum :) İp atlamayı 1 haftadır yapamıyorum sırtımda bir yeri incittim sanırım zıpladığım zaman fena ağrı giriyor. 1 haftadır sadece bisiklet sürüyorum sabahları aç karna.

Ayrıca bu hafta 1 veya 2 gün vücuduma karbonhidrat yüklemesi yapacağım bakalım etki edecek mi. Sabah haşlanmış patates akşam da makarna veya bulgur veya mantı yiyeceğim. 150 200 gram kadar karbonhidrat alacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xurmirac -- 12 Temmuz 2020; 8:47:40 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu if diyeti bir bende işe yaramıyor demek ki. İf diyetiyle kilomu anca koruyabiliyorum kilo vermek filan mümkün olmuyor bir de üstüne açlık ve yorgun hissettiriyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sonuç nasıl hocam? Devam edemediniz galiba diyete.

• Yo hocam yanlış hatırlamıyorsam 102 kilodan 92ye kadar düştüm sonra açlık hissim kayboldu boşaltım sorunları yaşadığımı düşünerekten aynı diyeti devam ettirmeme rağmen kilo veremedim. Birkaç hafta sonra da kendi kendine 5 kilo daha verdim 87e kadar indim.

• xurmirac kullanıcısına yanıt
    Bir süre sonra metabolizma hızını azalttığı için mi yavaşladığını düşünüyorsunuz? Bunu aşmanın bir yolu yok mu?
    Ben çok sık yemek yiyen biri değilim ama akşam işten geldikten sonra kendimi tutamıyorum. Akşam 11-12’lere kadar sürekli bir şeyler atıştırıyorum.
    Sizin yaptığınız gibi sabah erken kalkıp spor yapmayı düşünüyorum.
    Tecrübelerinizden yararlanarak öneriniz olur mu?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Benim gibi uzun süreli açlık dönemleri yapacaksanız, 16 saat veya 18 saat gibi, sabah o uzun süreli açlıkla yoğun tempo spor yapmanızı çok tavsiye etmem. Vücut bu aşamada zaten yürüseniz bile yağ yakıyor. Siz bunu üzerine çıktığınızda vücudunuza ekstra yüklenmiş oluyorsunuz ve ters tepiyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.