Bildirim
Bu özelliklere sahip mönitör var mı?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Şu mönitörü bulabildim
Philips 244E5QHAD
http://www.hepsiburada.com/liste/philips-244e5qhad-00-238-5ms-analoghdmimhl-hdmi-full-hd-ips-led-monitor/productDetails.aspx?productId=bd801644&categoryId=60000209
kullanan ya da bilgisi olan var mı? -
Vesa uyumu var mı bilmiyorum ama Viewsonic VX2363Smhl-W, VX2370smh veya Asus VX239H olabilir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
VX2370smh ü kullanıyorum. Çok güzel bir mönitör. Görüntü netliği ve renkler çok iyi. Ancak vesa yeri yok ve hoparlörler biraz daha güçlü olabilirmiş. Bir de tuşların konumu kötü. Mönitör yüksekliği ayarlanamıyor.
VX2363Smhl-W tam aradığım mönitör. Ancak siyahı yok
VX239H çok güzel görünüyor. ama vesa montaj yeri yok
@bocekgrafik . Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
Sanırım bu monitörü alacağım. Tek vatanda var. Fiyat biraz yüksek. Viewsonic VG2433smh.
http://www.vatanbilgisayar.com/viewsonic-236-vg2433smh-genis-ekran-led-ips-monitor.html
-
Ben de grafik işler için yeni bir monitör almayı düşünüyorum. İncelediğim modeller:
- VIEWSONIC 23.6" VG2433smh
- ASUS 23" PB238Q GENİŞ EKRAN IPS LED MONİTÖR
- Dell UltraSharp U2412M
- Dell UltraSharp U2414H
İzmir'de bu modellerden sadece Viewsonic'i inceleyebildim (Vatan Bilgisayar'da). Diğerlerini inceleyeceğim bir mağaza bulamadım ne yazık ki.
Mağazada yanyana durduğu diğer Viewsonic, Asus, Samsung IPS monitörlerle karşılaştırdığımda renk kalitesi, keskinlik ve görüş açısı hepsinden daha iyiydi.
Siyah kasası ve ayak tasarımı oldukça iyi ve kullanışlı. Teknoseyir incelemesi var şu linkte:https://www.youtube.com/watch?v=AhYxqDTjA8c
İnternetten yaptığım araştırmalar ve tavsiyeler nedeniyle Dell daha cazip geliyor ama dediğim gibi monitörü görebileceğim bir mağaza bulamadım.
Bu modelleri kullanan, deneyen var mı acaba?
-
Dell kullandım ama orda bulamadığın için VG2433smh alabilirsin.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
bocekgrafik, sabırlı cevaplar için teşekkürler öncelikle :)
Dell ile Viewsonic arasında kaldım en son. Bugüne kadar kullandığım monitörlerde en çok yaşadığım sorun renk ve parlaklık tutarsızlığı.
- Renkli afiş, kapak vb. çalışmalarda ekrandaki renk ile baskı arasında büyük farklar oluyor bazen (tabi bunun sadece monitörle ilgisi olmadığını biliyorum ama yine de monitörün kalitesizliği de büyük etken).
- Fotoğraf düzenlemede de parlaklık sorunu yaşıyorum. Benim monitörde çok güzel gördüğüm fotoğraflar baskıda karanlık çıkabiliyor. Bu yüzden artık gözüme güvenemeyip auto contrast vb. kullanıyorum ama onda da ara tonlar istediğim gibi çıkmıyor baskıda.
Bu iki sorunu en az yaşayacağım monitörü seçmek istiyorum.
Dediğim gibi Viewsonic'i inceleme fırsatım oldu ama Dell monitörü hiçbir yerde teşhirde bulamıyorum. Dell U2414 nasıldır bu konuda?
Başka bir konu da Dell'in P serisi monitörleri. U ile P arasındaki farklar sadece kasa tasarımı ve bağlantı çeşitleri mi? Panel ve devreleri aynı mıdır?
-
Ne VG2433smh ile, ne de yukarıda adı geçen Dell'ler ile böyle problem yaşamazsın.
Renk sorunlarının büyük çoğunluğu, resimlerin renk ayarlarının RGB modunda yapılması ve/veya baskıya o şekilde gönderilmesidir. Ekrandaki renkleri baskıda da görebilmek için, renk ayarı yaparken ya resimler CMYK olmalı, ya da RGB olsa bile, renk ayarı yapılırken CMYK preview seçili olmalı (ben böyle yapıyorum) ve resimle renk ayarı işi bitince, kapatmadan evvel CMYK'ya çevrilmeli. Çünkü RGB renk skalası, CMYK'dan daha geniş olup, fosforik ve parlak renkler CMYK baskıda çıkmaz! Önemli ise eğer bu renk, 4 + spot renk olarak baskı yapılmalı.
U2414, P2414'ün tasarımı daha estetik, USB 3.0 versiyonlu ve renk kalibrasyonu yapılmış halidir. Eğer U2414'ü sırf tasarımı veya üzerinde bulunan USB 3.0 portları için almayacaksan ve renk kalibrasyonunu da ben yaparım dersen eğer, P serisini alabilirsin. Bir diğer husus ise, monitörün renk ayarının iyi yapılmış olması lazım. FPS Oyunları İçin Monitör Tavsiyeleri konumun Monitörünüze renk ayarı yapın başlığına bakabilirsin bunun için.
Eğer renk skala aralığı olarak RGB'nin % 96'sını kapsaması senin için yeterli ise, burada bahsi geçen monitörler iyidir.
-
Detaylı bilgilendirme için teşekkür ederim.
Araştırma yaparken Dell U2414'ün LG IPS panel kullandığını öğrendim. Viewsonic VG2433SMH'de ise bilmediğim bir marka ADS panel var. ADS ile ilgili detaylı bir bilgi de bulamadım doğrusu.
Bu durumda senin de verdiğin bilgilerle Dell üzerinde yoğunlaşmaya başladım. Viewsonic'i almazsam tek üzüleceğim nokta üzerindeki speakerlar olacak :) -
Dell P2414'ü de uzun süre inceledikten sonra U2414H'te karar kıldım. Bugün sanalmarketim'den sipariş verdim. Doğrudan tavsiyeleri ile birlikte önceki yazdıklarıyla da karar vermemde yardımcı olan bocekgrafik'e teşekkür ederim. -
Hayırlı olsun, gülerek kullan.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X