Şimdi Ara

Bu Oyun Böyle mi hep?..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni başladım oyuna çok mızmız bir oyunmuş. Yıllarca Diablo oynadıktan sonra artık dayanamdım kurdum wow'u nasılmış diye. Eğer oyunun ilerlemesi hep baştaki gibiyse bayıltır adamı. Bir yerden başka bir yere gitmek işkence, koşuyor güya adam mıy mıy mıy mıy... yürüme hızını arttıran bot yok allam şaka gibi.. questler getir-götür işi gibi gözüküyor 1-2 taneden sonra baydı artık. NPC'ler desen ruh yok . Diablo'daki gibi toplu yaratık kesme de yok gibi, yaratıklarla dövüş çok çocukça kan sıçramıyor bir şey dökülmüyor, yakın dövüş evlere şenlik zaten ne vurduğu belli değil.. böyle gider 5-6 saatlik ilk izlenimlerim..

Kısacası Diablo'dan sonra WoW.. ı-ıh kesmedi beni.. Hız yok, Diablo'daki hareketlilik yok, gerilim yok, npc'ler ortamın havasına uymuyor, ..

Hangi aşamada oyunun zevki başlıyor başlarda mı böyle nedir ya da devamında da böyleyse hiç zaman harcamayayım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zikaçu -- 15 Eylül 2008; 12:36:32 >

• WOW ilk baslangıc olarak sana kötü gözukebilir ama oyun ilerdikce level atladıkca senin hosuna ve oyun içerisindeki questleri zevk alarak yapma, herkesin yapması gereken seylerdir.
    Kendim adıma gunde 250 300 quest verseler seve seve yapmaya hazır olarak bekliyorum..Birde Yaratık kesme olayı kan fıskırma olayı anlamadım ama video yukseltirsen yaratıkdaki olayları daha net görebilirsin..
  • Oyunda 70 level var. Diabloda level 5 charın aksiyonu ile WoW'un level 5 charı aksiyonu arasında bir kıyas yapsan genede wow ezer herhalde. Ki oyun her char için 40'tan sonra ciddileşiyor, çünkü classa has skiller bu levellarda geliyor. Talentler bu levellarda şekillenmeye başlıyor.

Diabloyu seven birinin WoW'u sevmemesi mümkün olmayan bir durum, çünkü tamamen benzer mantıklar üzerine kurulular. O koşma sorunuda level 30 alıp bineğe sahip olunca biten birşey. Zaten level 5 barbarda ciddi yavaş koşar dibloda, ne zamanki 40 falan olur o zaman takip etmekte bile zorlanırsın.

Haa bu demek değilki herkez WoW'u sever ama diabloyu seven birinin WoW'u sevmemeside pek görülmüş şey değildir.

Not: Tüm bunları orjinal serverda oynadığını var sayarak söylüyorum, çünkü server orjinal değilse at çöpe gitsin. Oynadığın oyun WoW'dan başka birşeydir emin ol.

• Kan görmek istiyorsan manhunt yada gears of war oyna şaka bir yana başlarda sıkıcı olabilir lakin yavaş yavaş talent agacında geldikçe oyunun zevkini alıcaksındır. İlk karakterim Ally idi Stromwind etrafında Westfallda görev yaparken duskwood köprüsünü gördüm oraya dogru gitmiştim bi anda westfalldaki masumiyet müziği ve güneşin tepeden bir anda kayboluşuyla ürküldüm Sonra zaten bir örümcek kovalamıştı beni zor kurtulmuştum Sonra kendi kendime dedim daha ilk lvllarda böyle yerler varsa koca haritada ne ücra köşeler vardır dedim kasmaya başladım tabi sonra o karakteri yarım bıraktım horde daha yakın hissediyodum kendimi ..... İlk warcrafttan beri takip ediyorum hikayelerde geçen yerleri görebilmek için düşük lvlarda dayak yiye yiye gitmiştim... ne günlerdi be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bensatanistdegilim -- 15 Eylül 2008; 13:24:35 >

• her yeni başlayan oyuncu bu sorunlarla karşılaşıyor ve alışıyorsun sen de alışıcaksın eğer pvp'de isen 60'dan sonra gör sana quatland'a hoşgeldin öpücüğü verecekler epic bineklerle. 60 lvldim thallmar'a yeni gelmiştim kapısından çıkar çıkmaz üstümde bir gölge belirdi bana dopru hızla geliyor sonra o gölge firebolt atmaya başladı ve ben town'a yetişemedim...
  • başları bıraz sıkıcı ola bılır ama quest ler getır gotur işi degil hepsının bı anlamı var oyunun konusunu bılıyomusun tam olarak bılmıyorum ama burdan okuya bılırsınhttp://forum.donanimhaber.com/m_26383319/tm.htm ayrıca lvl 70 olmadan oyunun zevkını alamassın diablo ile kıyaslamassın benım ömrüm diablo ile geçti kendı cıktıgı zamanın en iyi oyunu ve hala bı cok oyundan daha ıyı kan olayıda evet bıraz sacma gıbı ama bence bıldıklerı bişey vardır yanı oyunu kucuk yasta oynuyan olabılır dıye kan olayı olmamıs olabılır tam bılmıyorum yoksa blizz unuturmu diabloda yapmıs adamlar

diablo şu anda bile cogu oyuna kafa tutar diablo III u düşünemiyorum inş ugraştıklarına deger

• Düşük levellarda oyunun verdiği zevki alamazsın çünkü senin için ve o char için oyun yeni başlamıştır. :P

Ama benim yaklaşık 2 yıldan fazladır oynamama rağmen main charımın haricinde lvl35i geçebildiğim alt charım yok. Nedeni de aynı senin bahsettiğin şey. Yürümek, haritalar arası gidip gelmek. üstünde dandik itemlerle kendi lvlindeki mobları kesememk gibi bisürü neden birleşince bayıyo benide.

zaten belli bir yerden sonra diablodan farklılaşıyor. zira diablo da herzaman single takılabiliyorsun. Ama wowda lvl70 den sonra guild ya da takım arkadaşı bulmazsan tek başına ilerlemek biraz zor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ne kadar garip insanlar var
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Öncelikle merhaba bu foruma yeni üye oldum ve bu ilk mesajım :)

Daha önce bir mmorpg deneyimin oldu mu bilmiyorum ancak bu tür oyunlar zaman ister.

Yeni bir oyuna başlıyorsun bu oyunun dinamiklerini öğrenmek başlangıç için developerların temel hedefidir. Buna bir zorunluluk gibi bakabilirsin dolayısıyla WOW sana başlangıç itibariyle aksiyon sunamaz, adrenalin yaşatamaz. Bu beklentilerle önyargılı olarak ilerlersen etrafındaki dünyanın muazzam düzeni karşısında zevk bile alamazsın.

İlk levellar oyun dinamiklerini, karakterinin genel yapısını ve karakterinin bu oyundaki rolünü kavrama amaçlıdır. Level 40 - 50 - 60 - 70 oyun bu levellar itibariyle sana daha çok şey sunmaya başlar. Eskiden lvl 40'da mount alınabilirdi fakat son patch sonrası bu level 30 oldu dolayısıyla çok yakındığın yavaş ilerleme sorunu bu levelda sona erecek. Level 40 itibariyle karakterin yetenek anlamında şekillenmeye başlayacak. Temel işlevsel yeteneklerin ile bu levelda karşılaşacaksın. Level 50 41. talent anlamına gelmektedir. Bu birçok class için ilerledikler talent ağacındaki en işlevsel yetenek demektir. Bir priest COH (Holy) ya da VT (Shadow) ile, bir mage Water Elemental ile, bir warlock Unstable Afflication ya da Felguard ile ve bir hunter The Beast Within ile bu levelda; 41. talentleri sayesinde tanışır. Bundan sonra herşey şekillenmeye içinde bulunduğun düzen sadelikten sıyrılmaya, dert yakındığın npcler seni etkileyecek şekilde değişmeye içinde bulundukları ortamda sırıtmamaya başlar.

Uzun lafın kısası oyundaki ilk birkaç saatin ya da günün ile diğer mmorpg türevlerinde de olduğu gibi bu oyun için bir hüküm veremezsin, kimse veremez. Wow zaman isteyen bir oyundur level ve karakterin üzerindeki tecrübene bağlı olarak oyundan alacağın zevk artacaktır. İçinde bulunduğun ortamlar karakterinle beraber şaşırtıcı şekilde gelişip tatminkar değerlere ulaşacaktır bundan şüphen olmasın. Ufak bir örnekle göstermek gerekirse.

Böyle başlamak sıkıcı ve renksiz görünebilir

Bu Oyun Böyle mi hep?..

fakat vaat ettiklerini gördükten sonra oyunun aslında ne denli keyif verici olduğunu daha iyi anlayacaksın.

Bu Oyun Böyle mi hep?..

Bu Oyun Böyle mi hep?..

Sana iyi eğlenceler dilerim.

• Nessarien harika açıklamıssın, verdiğin SS lerde cok hoş

bu arada bende eklemek istediğiö bir şey var, her oyundan aldığın zevk farklıdır diablo oynarkenki heyecan adrenalin wow da olmayabilir ama wowdada başka seyler var
    MMORPG oyunların basında bir sey anlamazsın amac sadece yaratık kesmekten ibaret degildir. Diablo RPG oyunun kıralı şahı ama WOW rog ogesi tasıyan bir multi player. aradaki farkı idrak etmek lazım
  • quote:

Orjinalden alıntı: zikaçu

Yeni başladım oyuna çok mızmız bir oyunmuş. Yıllarca Diablo oynadıktan sonra artık dayanamdım kurdum wow'u nasılmış diye. Eğer oyunun ilerlemesi hep baştaki gibiyse bayıltır adamı. Bir yerden başka bir yere gitmek işkence, koşuyor güya adam mıy mıy mıy mıy... yürüme hızını arttıran bot yok allam şaka gibi.. questler getir-götür işi gibi gözüküyor 1-2 taneden sonra baydı artık. NPC'ler desen ruh yok . Diablo'daki gibi toplu yaratık kesme de yok gibi, yaratıklarla dövüş çok çocukça kan sıçramıyor bir şey dökülmüyor, yakın dövüş evlere şenlik zaten ne vurduğu belli değil.. böyle gider 5-6 saatlik ilk izlenimlerim..

Kısacası Diablo'dan sonra WoW.. ı-ıh kesmedi beni.. Hız yok, Diablo'daki hareketlilik yok, gerilim yok, npc'ler ortamın havasına uymuyor, ..

Hangi aşamada oyunun zevki başlıyor başlarda mı böyle nedir ya da devamında da böyleyse hiç zaman harcamayayım..

sen arena veya battleleri gormemişsin zaten oyunun amacı lvl atlmak deil 70 edip savaşmak yada set dizmek...

• Diablo rpg oyunlarının şahı değildir. Daha ziyade hack&slash ağırlıklı bir oyundur. Bunu ilk oyundan beri severek oynamış biri olarak söylüyorum. Amacım oyunu kötülemek değil, ama tür olarak farklı. Diablodaki atmosferi bulabileceğiniz yani yoğun şekilde aksiyon yaşayıp sayısız mob kesebileceğiniz mmorpg ler genelde uzakdoğu kökenli oyunlar. Wow daha rpg ağırlıklı bir oyun. Questleri okumazsanız level kasmak hiç keyif vermez. Karakterinizi yaşıyormuş gibi davranmanız oyundan maksimum keyfi almanızı sağlar.
  • wow ciktiğinda diablo2yi yeni birakmiştim(1.5 sene netten oynadim). ilk başlarda beni öyle sıktı ki bıraktim. daha sonra arkadaşlarımın hepsi wowa geçince bende katildim onlara. dediğin gibi ben su an hala d2nin pvpsini ve pvesini özlerim. ama oyun eskidi.wow bile eskimeye başladi. çağa ayak uydurmak lazim.70 e kadar sık dişini dicem ama cok zaman aliyor.hele yeni başlayan birisi 70 yapmasi için 2 ayı alır.
  • Cevap yazmaya üşenmediğiniz için teşekkürler... LvL 10 falan kasıyoz bakalım biraz daha zaman tanıyacağım dediklerinizden yola çıkarak başlarda böyle olduğunu düşünüp.

Bir de ..

@Saphrenia :

Diablo'yu seven biri oalrak WoW'u sevemedim. İşte birkaç tane sebep:

- Town Portal diye bir şey yok. Waypoint yok.
    - Her eşya çantada 1 slotluk yer kaplıyor. Şimdi ring-amulet-gem-rune-charm-scroll,.. gibi küçük eşyaları umursamıyorsun da kalkan-silah-zırh gibi eşyaları çantada büyük büyük görmek istersin. WoW'da sadece ikonla ifade ediliyorlar bu da bu en önemli eşyaların heybetini yansıtamıyor. Ben Diablo'daki gibi kılıçları, baltaları, mızrakları hayvan gibi paladin kalkanlarını metalik zırhları çantamda diğer eşyalardan daha büyük ve gösterişli bir şekilde görmek isterim. Karakter ekipmanı kısımına veya sandığa koyunca çıkardıkları şiling-şulung sesler yok mu ah-ah o bile tatmin ediyordu beni..
    - Yaratıklardan eşyalar havada döne döne düşmüyor. Yere eşya atamıyorsun. Potion'ların düşerken fokur fokur çıkardıkları ses, toplu yaratık keserken etrafı bir anda kaplayan eşyalar ve düşerken çıkardıkları sesler.. Düşen eşyaların içinde yeşil-sarı-altın renkli bir şeyler görmeye çalışırkenki hissettiğin heyecan, başkalarından önce bir şeyler kapmak için verdiğin uğraş..
    - Npc'lerle gossip yapıyordum o bile yok..
    .. daha sayarım herhalde oynadıkça.

Private'de oynuyorum şu an dediğin gibi orjinal oynamak lazım herhalde ama o bile kötü çünkü oyun sonunda artık tek başına kasamıyorsun anladığım kadarıyla. WoW için hep şunu düşünmüştüm: Diablo'daki parti olarak boss kesmeyi 8 kişiden 40-50 kişiye çıkartırsan ve tek kişilik PvP yerine parti PvP'yi özendirirsen nolur herhalde WoW'u onun için yaptılar. Galiba da öyle..
    Diablo'da Boss'ların olduğu odalara her türden immune yaratık koyup üzerine Boss'ları da aşırı güçlü yapıp tek başına kimsenin kesemeyeceği bir hale getirmek gibi bir şey.. İşten-okuldan gelip 1 saat falan item kasmak istesen yapamayacaksın yani.. en azından en zor boss veya en iyi eşyaların olduğu yerler.
    --------
    @Nessarien :

Yazdıkların ve koyduğun resimler güzel gerçekten.. Kısaca her şeyi açıklıyor: arkadaş grubun olmadan ve itemleri toplayıp LvL 70 gibi olmadan bu oyunun zevkini damardan alamazsın. Orijinaline her ay para vermeyeceğim için versem bile zaten arkadaş grubu toplaması başlı başına bir ölüm o yüzden fazla bir beklentim yok..

Binek hayvanı deyince aklıma geldi bir de ben daha Diablo oynamamışken Mount&Blade oynuyordum. O zaten diablo'dan da daha fazla aksiyon içeriyor savaşlar kanlı-canlı.. WoW da 3 boyutlu falan ilk oynayışta ona benzettim en azından Diablo+Mount&Blade karışımı bir aksiyon olur diye bekledim ama boşuna tabii.. Aksiyon adına Mount&Blade'den sonra WoW tam attan inip eşşeğe binmek gibi bir şey.. eşşek olsa ona bile razıyım LvL 30'a kadar o bile yok..

• quote:

@Saphrenia :

Diablo'yu seven biri oalrak WoW'u sevemedim. İşte birkaç tane sebep:

- Town Portal diye bir şey yok. Waypoint yok.
    - Her eşya çantada 1 slotluk yer kaplıyor. Şimdi ring-amulet-gem-rune-charm-scroll,.. gibi küçük eşyaları umursamıyorsun da kalkan-silah-zırh gibi eşyaları çantada büyük büyük görmek istersin. WoW'da sadece ikonla ifade ediliyorlar bu da bu en önemli eşyaların heybetini yansıtamıyor. Ben Diablo'daki gibi kılıçları, baltaları, mızrakları hayvan gibi paladin kalkanlarını metalik zırhları çantamda diğer eşyalardan daha büyük ve gösterişli bir şekilde görmek isterim. Karakter ekipmanı kısımına veya sandığa koyunca çıkardıkları şiling-şulung sesler yok mu ah-ah o bile tatmin ediyordu beni..
    - Yaratıklardan eşyalar havada döne döne düşmüyor. Yere eşya atamıyorsun. Potion'ların düşerken fokur fokur çıkardıkları ses, toplu yaratık keserken etrafı bir anda kaplayan eşyalar ve düşerken çıkardıkları sesler.. Düşen eşyaların içinde yeşil-sarı-altın renkli bir şeyler görmeye çalışırkenki hissettiğin heyecan, başkalarından önce bir şeyler kapmak için verdiğin uğraş..
    - Npc'lerle gossip yapıyordum o bile yok..
    .. daha sayarım herhalde oynadıkça.

Tek tek yazayım, aslında hepsi var ama MMOPRG'a uygulanmış şekilde var. Sonuçta ikisi aynı firmanın ürünü bu tarz şeyleri, atlamazlar sadece sen daha onları görecek yerlere gelmedin.

- Town portal var, şöyleki elinde bir taş var hearth stone diye. Onu istediğin bir şehre kayıt ettirip istediğin anda o şehre ışınlanabiliyorsun ve istediğin zaman başka şehre kayıt ettiriyorusun.

Way point var ama ışınlanma mantığı ile işlemiyor, kuşlar var açtığın waypointler arasında o kuşlarla uçarak gidiyorsun, üstelik bu uçma olayı gerçek zamanlı, altında biri o sırada quest yapıyor yada koşuyorsa onlarıda aynen görüyorsun.

-Eşyalar 1 yer kaplıyor çünkü ihtiyaç duyduğun çanta kapasitesi o kadar fazlaki bırak öyle spearların 6 kare kaplamasını 2 kare bile kaplasa büyük kavga çıkardı ve zaten bu güne kadar değiştirildi.

-Eşyalar yere düşmüyor çünkü bu bir MMORPG düşen itemlerin adil bir şekilde dağıtılması lazım yoksa insanlar sırf bu kapış kapış olayı yüzünden healer oynamaz (malum healerlar combattan abartı uzak duran kişiler).

Ses konusu malesef tamamen tercihlerden kaynaklanıyor, oyunda sesler eşyalardan ziyade skiller için yapılmış. Sanıyorum buda 25 kişi bir yere gittiğinizde seslerden boğulmayın diye düşünülmüş olabilir ama ses konusu WoW'da daha ziyade müzik ve seslendirme yönünden güçlüdür. Minor sesler pek dikkate alınmamıştır. Hoş suda yürürken falan sesleri duyarsınız ama potionlar yada itemler için pek ses kalabalığı yapmasın istenmiş.

Ancak şu düşen eşyalar içinde sarı-yeşil varmı olayı burda çok daha etkilidir, açtığın bir loot çantasının içinde gördüğün ilk mavi item kalbini küt küt attrıracak, hele hele level 40-50 bir mobdan düşen mor bir item evde 2 tur seviç deparına bile kaldırabilir seni :D. (Diablodaki yeşiller WoW'da mavi, Diablodaki sarılar WoW'da mor olarak geçer)

NPC'ler ile iletişim özellikle quest bazında hayli yoğundur, ama gene bunun bir MMORPG olduğunu unutmamak gerekir. Nps'ler ile birlikte biryerleri ele geçirdiğin tarz questlerde vardır, horde olarak crossroadda npcler ile birlikte bir saldırıyı durdurmaya çalıştığın questlerde. Ama bunları ücretsiz serverda bulamıyabilirsin ona birşey diyemem.

Yani diablodaki aklına gelecek hemen herşey WoW'da var, elbette bazı küçük şekil değişimleri ile var ama ben 3 seneden sonra WoW'daki hallerini daha başarılı buluyorum, ne zaman tekrar diablo oynasam, "aaa bu niye WoWdaki gibi değilki ya, tabi adamlar sonradan çıkardı WoW'u orda daha güzel yapmışlar" diyorum

• WoW da tek basına da kasarsın. lvl 70 tek basına olabilirsin sonra bg kasıp full PvP set dizebilirsin. Yada bs lw yada tailor olup epic pve setler dizebilirsin.

5man heroiclere girip ( tek basına değil ama bir guild gerektirmez anlık gruplara girebilirsin )yada pug karazhan za gibi 10man ler yaparak pve set yapabilirsin. hatta karısık Grull la girip 25 man de ins. yapabilirsin.

Daha iyileri icin guild sart ama bu bana yeterli dersen oyunun keyfini cıkarabilirsin.

Bu arada Saphrenia cok iyi anlatmıssın tebrikler

• quote:

Yazdıkların ve koyduğun resimler güzel gerçekten.. Kısaca her şeyi açıklıyor: arkadaş grubun olmadan ve itemleri toplayıp LvL 70 gibi olmadan bu oyunun zevkini damardan alamazsın. Orijinaline her ay para vermeyeceğim için versem bile zaten arkadaş grubu toplaması başlı başına bir ölüm o yüzden fazla bir beklentim yok..

Suna kesinlikle katılıyorum ne pve de ne de pvp de arkadas grubun yoksa oyun cok boş gelecektir. end game pve de cok saglam insanlar lazım keza pvp de artık pre made olmadan saglam arena partnerleri olmadan oda boş...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.