Şimdi Ara

Bu oturma odasına TV boyutu ne olmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Oturma odam için orta seviyede bir televizyon almak istiyorum. Ancak bu odaya hangi boyutta TV almalıyım bilmiyorum.

Aşırı büyük alıp baş-göz ağrısı çekmek veya aşırı küçük alıp dibine oturmak istemiyorum.

İdeal boyut nedir sizce?

Yardımınız için teşekkürler.

NOT: oda, koltuk ve TV ünitesi gerçek boyutları ile ölçülü olarak çizildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgc -- 31 Mart 2014; 11:16:50 >

• 46-47 minimum diyorum 55ide kaldirir rahat. Daha tecrubeli arkadaslardanda yanıt gelecektir. Autocad mi o

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı boylarda 42' kullanıyorum ama 47' daha iyi olur düşüncesindeyim ben...
  • önerileriniz icin sağolun, 46-47 inc olacak sekilde bir arastirma yapayim o zaman.

bu arada evet, acad cizimi emincoo22 :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hd izleyeceksen 3-4 metre için 55inç ideal önemli olan bütçe , zaten zamanla ufak görünecektir 60-65 istersin ...

sd izleyeceksenki led tvlerde sd izlenmemeli o zaman 46-47 de alınabilir ...
  • 46.47 derim.

• Bence oturma odasına 40, 42 inç yeterli. Yayınların çoğunun sd olduğunu unutmayın, ekran büyüyüp izleme mesafesi azaldıkça sd görüntüler çamura döner. Ayrıca mağazalarda alan çok geniş olduğu ve daha büyük bir çok tv olduğu için cihazlar küçük gibi gelebiliyor ama eve gelince birden devleşiyorlar.
    Benim komşunun oda sizinkinin ebatlarda ama tv enlemesine yerleştiriliyor (yani izleme mesafesi daha kısa) mağazada 40" ler bile ufacık geldi, daha küçüğü olmaz diye aldık. Evde monte edince baktıkki 32 gayet yeterli olurmuş.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şu tv için ne dersiniz beyler? Fiyat 1700-1800 ü geçmiyor ve çok anlamıyorum ama özellikleri iyi gibi?

Philips 46PFL4308K 46" 200Hz Uydu Alıcılı UsbMovie 3D FULL HD LED TV

http://www.hepsiburada.com/liste/philips-46pfl4308k-46-200hz-uydu-alicili-usbmovie-3d-full-hd-led-tv/productDetails.aspx?productId=evph46pfl4308k12&categoryId=163192
  • Minimum ve maksimum izleme mesafelerinin önemi büyük bu konuda. Şu yazının "ölçü" başlığındaki tablo fikir verecektir tahmin ediyorum.

http://www.alve.com/guides/3.Televizyon-satin-alma-rehberi.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: namedv

Minimum ve maksimum izleme mesafelerinin önemi büyük bu konuda. Şu yazının "ölçü" başlığındaki tablo fikir verecektir tahmin ediyorum.

http://www.alve.com/guides/3.Televizyon-satin-alma-rehberi.html

şöyle bir tablo buldum, buradaki biraz farklı duruyor.

60 ekran sanırım biraz fazla gelir bana, hem sd görüntü, hem de fiyat olarak.

• mesafe olarak en doğru paylaşım bu sanırım ....

herkese tavsiyemiz büyük ekran almanız tabiki bütçeyi aşmamak gerekir

mesela bende 55 inç var 3-4 metre de kullanıyorum artık ufak geliyor tv ... benimde bütçe 2.500 tlydi büyük ekran almak için bütçeyi 3500 tlye çıkardım ...ve aldım . önemli olan bütçe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 666azazel -- 3 Nisan 2014; 15:26:32 >

• bu tablo insan gözünün fark edeceği değerleri gösteren tablo. burada benim için önemli olan kaliteyi fark edip-etmemekten çok, gözün yorulmaması olayı. bi tanıdığımda var böyle bir tv, izlerken ekranın neresine bakacağımı şaşırıyorum bazen
  • quote:

Orijinalden alıntı: 666azazel

mesafe olarak en doğru paylaşım bu sanırım ....

herkese tavsiyemiz büyük ekran almanız tabiki bütçeyi aşmamak gerekir

mesela bende 55 inç var 3-4 metre de kullanıyorum artık ufak geliyor tv ... benimde bütçe 2.500 tlydi büyük ekran almak için bütçeyi 3500 tlye çıkardım ...ve aldım . önemli olan bütçe

Sen hocam 55 inç ne almıştın...?

• fagala kullanıcısına yanıt
    ben ambilight için philips 7008 aldım ... yoksa panasonic plazma alabilirdim , biraz daha param olsa led tvde de sony alırdım ama o kadar param yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 666azazel -- 5 Nisan 2014; 2:50:27 >
  • uzunluğu 5-6 metre olan bir salon için 107 cm aldım. gayet menunum. Zaten 3 metre mesafe bırakman lazım en az televizyonla aranda. En azından LG LA serisinde öyle.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.