Şimdi Ara

Bu Notebook HDD'lerden hangisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar çok eski bir laptopumun artık harddisk kapasitesi yetersiz geldiğinden yeni bir şey almak istiyorum, şu 2 model arasında kaldım.

WD 2.5" 750GB Scorpio Black Sata 3.0 7200Rpm 16MB

WD 2.5" 1TB Scorpio® Blue™ SATA 3.0 5400Rpm 8MB

Scorpio Black'i daha dayanıklı ve 5 yıl garantisi olduğu için almayı düşünüyorum fakat laptop çok eski olduğu için sata 3 değil, zaten sata 2 ile kullanacağımdan dolayı bunun 7200 rpm ve 16 MB olmasının pek bir olayı kalmaz boşu boşuna fazla para vermiş mi olurum bilemedim. Sizce 250 gb az alıp aynı fiyata scorpio black mi almalıyım?

• Black serisi yüksek performans için üretiliyor. 7200rpm olmasından dolayı performans artısının yanında daha fazla elektrik tüketimi ve ısı üretmesi gibi eksileri mevcuttur. 2 harddiskte sata2 sınırının altında performans vereceği için diğer kriterler açısından değerlendirme yapın.
  • Mesajınızda çok eski bir laptop diye belirttiğiniz ve ayrıca kapasite sorunum yüzünden disk almak istiyorum dediğiniz için 1 TB blue modeli almanızı tavsiye ederim. 7200 arkadaşın da dediği gibi daha sesli, sıcak ve güç konusunda harcamayı seven olarak bilinir hem daha pahalı hem kapasite düşüyor. Hız istiyorum deseniz ssd alın denebilirdi ama 1 TB blue tam istenilen ürün bence.
  • Teşekkürler cevaplarınız için. Benim de zaten biraz araştırdıktan sonra gözüm blue'ya kaydı. Hızlıal'da kod-puan vs ile 135 liraya kadar düşürdüm, oradan alacağım sanırım..
  • 1.yi al

gördüğün gibi dönüş hızı ve cache ' i daha yüksek uygulama , klasör , windows açılış hızlarında daha yararına olur.

5400 rpm işkencesine katlanırım diyorsan al.

masaüstü bilgisayarım ssd ile 8 saniyede açılırken 5400 rpmli hddye sahip laptopumu açma tuşuna basıyorum gidiyorum suyu ısıtıyorum elimi yüzümü yıkıyorum tv ye bir bakıyorum anca açılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 25 Eylül 2014; 1:47:56 >
  • O nasıl laptopmuş merak ettim. 5 yıllık 5400 rpm laptopum windows 8.1 ile 20 saniyede kullanıma hazır hale geliyor. Gerçi hızlı başlat olayından dolayı böyle ama günlük kullanım için blue'nun daha uygun olacağını düşündüm, zaten çok eski bir laptop olduğu için tam verim alamayacağım üstüne bir de fazla ısı ve elektrik ile uğraşmayayım dedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chatty_boy

O nasıl laptopmuş merak ettim. 5 yıllık 5400 rpm laptopum windows 8.1 ile 20 saniyede kullanıma hazır hale geliyor. Gerçi hızlı başlat olayından dolayı böyle ama günlük kullanım için blue'nun daha uygun olacağını düşündüm, zaten çok eski bir laptop olduğu için tam verim alamayacağım üstüne bir de fazla ısı ve elektrik ile uğraşmayayım dedim.

o hız hdd ' den değil 8.1 ' den.

siz bilirsiniz o zaman öyle yapabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SSD HDD den RAM OLUR MU ?
    15 yıl önce açıldı
    notebook ramleri ne tipte olur
    17 yıl önce açıldı
    Harici HDD ve USB farkı nedir?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.