Şimdi Ara

Bu ne mermisi ? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
237
Cevap
1
Favori
92.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kraven

Oof alıntı yapılmıyor deli oldum.

@ysselim
    Sallayınca ses gelmiyor. Malesef babama da soramıyorum, zaten sorabilsem buraya konu açmazdım. Ayrıca evde silah falan yok. Sadece eski günlerinden anı olarak saklıyordud niye saflık ?

@ASİL01
    Fakat mermi çekirdeğine bakarsan gerçek olduğunu görürsün.

@baris195
    Valla En az 40 senelik mermi. Askere versem daha da beter iş açılacak başıma. Silahım milahım yok zaten, anı olarak saklıyorum.

Yeter yav, sallaya sallaya bir hal oldunuz. Ne havan mermisi, ne doçka, ne bixi ne g3 ne M1 garand...
    Eni-Boyu sigara paketine kıyasla çok bariz belli zaten.

Bariz şekilde .50 BMG (.50 Cal veya 12.7mm) veya diğer adıyla Barett mermisi.
    Zamanında uçaksavar olarak da kullanılmış, keskin nişancı tüfeği olarak da. 100 sene öncenin teknolojisi olduğu için mermi de doğal olarak eskidir.

Saf meselesine gelince... Bir baba çoluk çocuk bulunan bir evde bırak dolu .50 cal mermiyi, 7.65 bile saklamaz... O yüzden "saf değilse kesin boşaltmıştır" dedim.
    Sen iyisi mi hatıra olarak saklamaya devam et. Bir gün bilen biri ziyarete geldiğinde de göster.

• quote:

Orijinalden alıntı: buzu

nato standartı 12.7 mm veya 50 cal resimdeki silah tarafından kullanılır

Bu ne mermisi ?

Kullanıldığı silah da Buzu'nun yazdığı gibi bu...

14cm boyu vardır, yani sigara paketinden yaklaşık %40 daha uzundur.
    Eni de 2.5cm civarındadır, yani sigara paketi enindedir. Çekirdek eni de 12.7mm'dir, yani taban çapının yarısıdır...

Yeteri kadar net...
  • mavzer mermisine benziyor la
  • G3 ve Kaleşnikof mermisi diyen adamlar(!) muhtemelen hayatlarında sadece half life ta silah görmüş adamlardır...
  • Uçaksavar mermisi o aynısı bende var ama nereye koyduysam bir türlü bulamadım maalesef. Resimdeki soldaki şerit mg3 şeriti g3 mermileside aynıdır soldaki ise kanas mermisi bilgi olsun diye ekliyorum.

Bu ne mermisi ?
  • uçaksavar mermisi

g3 mermisi diyenler daha askerliğini yapmamış olanlar ve sigara paketinin boyutu ile mermi boyutunu kıyaslayamayacak kadar düşük iq ya sahip olanlar.
  • BTR-60 üzerinde 14.5mm'lik KWPT

http://tr.wikipedia.org/wiki/BTR-60
  • M2 uçak savar mermisi :D Artık uçak savar olarak kullanılmıyorlar, dağ karakollarına sabitliyorlar ama yinede adı uçaksavar...
  • biksi mermisi
  • quote:

Orijinalden alıntı: southsayer

Uçaksavar mermisi o aynısı bende var ama nereye koyduysam bir türlü bulamadım maalesef. Resimdeki soldaki şerit mg3 şeriti g3 mermileside aynıdır soldaki ise kanas mermisi bilgi olsun diye ekliyorum.

Bu ne mermisi ?

milletin evide cephanelik gibi maşallah
    s300 bence fotoğraftaki

• [Deleted by Admins]
  •  Bu ne mermisi ?

Arkadaşım ben kendi resmimi upload ettim bak uçaksavar mermisini karşılaştır o mermi g3 falan değil kimi arkadaşlar hk33 ün resmini koymuş o tüfegin mermileri daha küçüktür.. Resimde görünen uçaksavar mermisi 12.7mm dir taretlerde de kullanılır aynı zamanda doçka mermisi boyutları ilede aynıdır

Bu ne mermisi ?

Bunlarda Üç namlulu M-197 Gatling 20mm çapında Omzundan hesap edebilirsiniz yaklaşık 17-18cm civarında Kobra tipi helikopterlerin makinalı tüfek mermisi pkk nın korkulu rüyası

• [Deleted by Admins]
  • Omzndaki mermiler nasıl bişedir ya.. Mini rokete benziyolar.. Valla o mermilerin insan vüvuduna girmiş halini düşünemiyorum..
  • 12.7 uçak savar Fişeği, mermi değil.

Ayrıca ateşleme kapsülü patlamamış. Kapsülün ortasına sert ve sivri bir malzeme ile vurulması patlamasına yol açar. Evde oynarken elinden düştüğünde bir sehpa nın köşesine çarptığını düşünürsek hedefteki kişinin bir kısmı bu Dünya'ya veda edebilir.

Bixi fişeği G3 fişeğinin aynısıdır. Sadece şeride bağlanmış halidir.
    quote:

Orijinalden alıntı: W.Allen

sigara paketini görmemiştim evet g3 mermisi değil , biksi mermisi

Bunları nerdemi biliyorum. 1985-2 Elazığ/Karakoçan İlçe Jandarma Komutanlığı, Komando bölüğü, Komando Ulaştırma Er Emre Candemir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OtoburPirana -- 27 Haziran 2010; 21:09:29 >

• keleş mermisi olabilir
  • quote:

torres_35
    keleş mermisi olabilir

harbi sığırsınonlarca yazılan şeyi okumadın mı? kızdırıyorsun adamı
  • quote:

Orijinalden alıntı: TonyMontana1912

Bu ne mermisi ?

Arkadaşım ben kendi resmimi upload ettim bak uçaksavar mermisini karşılaştır o mermi g3 falan değil kimi arkadaşlar hk33 ün resmini koymuş o tüfegin mermileri daha küçüktür.. Resimde görünen uçaksavar mermisi 12.7mm dir taretlerde de kullanılır aynı zamanda doçka mermisi boyutları ilede aynıdır

Bu ne mermisi ?

Bunlarda Üç namlulu M-197 Gatling 20mm çapında Omzundan hesap edebilirsiniz yaklaşık 17-18cm civarında Kobra tipi helikopterlerin makinalı tüfek mermisi pkk nın korkulu rüyası

askerliği nerede yaptın kardeş.

• 50 BMG'ye benziyor ama 50 mcmurda 'da olabılır mermı baslıgı aynı benzıyor bıraz kısa:D
  • uçaksavar mermisi gibi. 50bmg diyorum.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.