Şimdi Ara

Bu Ne Efekti?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, Instagram'da profesyonel fotoğrafçıların fotoğraflarına uyguladıkları bi efekt var ve bu efekt benim hoşuma gidiyor? Hatta bikaç kişiye DM'den efekti nasıl uyguladıklarını sordum ama cevap veren olmadı 😄 örnek fotoğraflar paylaştım ve benim hoşuma giden şey, fotoğraflardaki donuk, mat görüntü. Nasıl uygulanıyor bu efekt?
     Bu Ne Efekti? Bu Ne Efekti? Bu Ne Efekti?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Büyük ihtimal efektler vsco, yada lr ile düzenlenmiştir. Solukluğu arttırınca bu tarz mat görüntüler elde ediliyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyaz dengesi ayarlari (sicaklik ve tonlama) ile yapilabilir sanirim
  • gimp (linuxun photoshop alternatifi) ile denemelerim sonucunda da soyle bi sonuca ulastim
    http://i.hizliresim.com/d8bpOD.jpg fotografin duzenlenmis hali
    http://i.hizliresim.com/LZ3rDZ.jpg cektigim fotogragin orijinal hali

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi davidoffvincent -- 16 Aralık 2016; 14:16:16 >
  • Emeğine sağlık ama istediğim renk tonu bu değil ve hala ne efekti olduğunu bulamadım. Arıyorum hala :)

• Hocam bu efekti bende çok aradım fakat bulamadım eğer bulursanız paylaşırsanız çok sevinrim.
    Çok etkileyici renkler ve tonlar
  • Vscoda a4 ve m5 bu tarza yakın, birazda diğer ayarlarla isteğinize ulaşabilirsiniz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BU NE DEMEK
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar sanırım sizi bana Allah gönderdi

bende konu sahibi arkadaş gibi bu efetkeri merak ediyorum fakat benim bir Profesyonel makinem yok

Adobe Photoshop'tan bu efektler nasıl elde edilir anlatabilir misiniz
  • MegaWindows kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam ben de telefon fotografciligi yapiyorum. Adobe da kullanmiyorum ama gimp'i de deneye deneye ve youtubedan bakarak ogrenmistim. Sana tavsiyem bilgisayarina windows market'ten "Polarr" photo editor uygulamasini indirmen. Cok basit bi sekilde resmi uygulamaya surukleyerek uygulamayi kullaniyorsun. Ayarlari da deneye yanila goreceksin. Sadece Dehaze ve saturation ayarlariyla zaten cektigin fotograflar daha bi guzel olacaktir. Exposure, contrast sharpness vs ile de daha guzel sonuclara ulasabilirsin.

http://i.hizliresim.com/LZNVg0.jpg cektigim fotografin orijinal hali

http://i.hizliresim.com/3vMb90.jpg polarr ile duzenledikten sonra

Hocam benim profesyonel makinemde yok photoshop bilgimde o yüzden bilmiyorum pek :) ben sadece telefonda nasıl yapılabilir ona yardımcı olabilirim. Photoshop içinde youtubeda kanallar vardır illa ki belki oralarda bulunabilir
  • davidoffvincent kullanıcısına yanıt
    Aşk çeşmesimi burası?
  • yok hocam Viyana'da siradan bi cesmeydi :D
  • davidoffvincent kullanıcısına yanıt
    Adamların sıradan çeşmesi bile güzel

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba

Cevaplariniz icin tesekkurler

David bey gercekten son yaptiginiz muazzam olmus elinize saglik

Asap peki telefonda hangi programlarla yapiliyor

Tesekkurler
    Dediğim gibi sadece vsco yetiyor
  • aç RGB yi oyna kafana göre !

eski analog fotoğraflarda bazı beklemiş filmler daha doğrusu düşük kalite filmlerde bazı renklerin hassasiyeti düşük olabiliyordu ! buna göre kırmızı veya mavi daha baskın olunca renkler haliyle kayıyordu ! o dönemler hoş bir durum olmasa bile zaman içinde dijital yaygınlaşınca buna 80 ler 90 lar stili kalitesiz film efeği bile diyenler ve o günlerin anısını yaşatıyor diye buna güzel diyenler bile artık oluyor !

aynı 50 yıllık sararmış kağıt misali o yılların kendine has bir basım tarzıymış gibi kabul gördüğü bir renk stil tarzı diye kabul edilen olayı bu !
  • Bu resimlerde hazi kalip efektler ile duzenleme yok

Adobe photoshop kurup prof. Makine ile raw cekim yapip camera raw 9.8 surumu ile duzenleme yapip bu tonlara ulasabilirsiniz

Ve ayrica bu resimle lenslere takilan özel nd ve polarize filtreler ile cekilmis

Telefonla bu tarz cekimler yapip duzenleme yapsaniz bile ulasamazsiniz

Saygilarimla

• Yada iphone 7 varsa raw cekim yapip camera raw programi ile acip azda olsa buna yakin seyler yapabilirsiniz

Fakat camera raw 9.8 kurmak icin ilk once adobe photoshop CC yi kurmaniz gerekiyor

Saygilarimla

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.