Şimdi Ara

BU NASIL İŞ, ANLAMADIM: BU İŞTE BİR İŞ VAR !..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Pegasus'un hava muhalefeti bahanesiyle uçuşunu gerçekleştiremediği yurtdışındaki şehre, THY aynı gün içersinde uçak indirdi..

Pegasus'a sorduğumda o şehrin havalimanı görevlillerinin hava muhalefeti nedeniyle inişe izin vermediğini belirttiler.

Ama aynı gün THY o havalimanına uçak indirdiğini öğrendim.

Bunu da kanıtlayarak sivil havacılık genel müdürlüğünne tazminat hakkı başvurusu yaptım ama reddedildi..

Gelen mesaj şöyleydi: Başvurunuz incelendiğinde uçuşun hava muhalefeti nedeni ile iptal edildiği hava taşıma işletmesi kaynaklı olmadığı anlaşılmıştır. Bu kapsamda tazminat hakkınız bulunmamaktadır...

İki sorum olacak;

1) Sivil havacılıkdaki görevliler, tamamen hava muhalefeti noktasına odaklanmışlar, aynı gün THY nin oraya uçak indirdiği gerçeğini görmezden gelmişler, çünkü hava muhalefeti varsa oraya hiçbir uçağın inmemesi lazım gelirdi.. Dilekçemde bunu da yazdım ve THY nin oraya uçak indirdiği görselini de paylaştım.... Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

2) Sivil havacılığın bu reddine karşı nasıl itiraz edebilirim? Bir itiraz mekanizması mevcut mudur?

• Aynı gün içerisinde demişsiniz. 1-2 saat içerisinde bile şartlar çok değişebilir. METAR-TAF raporlarına bir bakmak lazım iniş saatlerindeki hava durumları nasılmış.

Orijinalden alıntı: Robinson Crusoe

Aynı gün içerisinde demişsiniz. 1-2 saat içerisinde bile şartlar çok değişebilir. METAR-TAF raporlarına bir bakmak lazım iniş saatlerindeki hava durumları nasılmış.
    teşekkürler..kısa sürede iniş için hava şartları düzeldiğinde, "artık gelebilirsiniz, hava şartları iniş için müsait" deme durumları oluyor mu?

Orijinalden alıntı: dekareme

teşekkürler..kısa sürede iniş için hava şartları düzeldiğinde, "artık gelebilirsiniz, hava şartları iniş için müsait" deme durumları oluyor mu?

Alıntıları Göster
    Zaten uçuşa gitmeden hava raporları alınıyor. Ona göre ekip uçuşu gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceğine karar veriyor. Limit dışı bir durum olursa da operasyon birimiyle irtibata geçip onların tavsiyesi alınıyor ve karar veriliyor.

Eğer şartlar limite yakınsa ve iyileşme bekleniyorsa ekstra yakıt alıp uçuş gerçekleştirilebilir. Varılacak meydana yakın bir yerde bir bölgede dönerek beklemeye başlanır(hold), aşağıda şartlar iyileştiyse iniş denenebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 13 Haziran 2018; 20:5:17 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu ne biçim bir sorun??
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.