Şimdi Ara

Bu Millete İyilik Yaramaz!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
1
Favori
2.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
68 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İki gün önce, yanlış bir sokağa girerken köşeye park etmiş bir aracın sol ön tamponuna benim aracın sağ arka kapıdan sürttüm. Durdum indim, aracın sahibine ait herhangi bir telefon vb yok. Bir kağıda "Aracınızın sol ön tamponuna sürttüm, sizin için önemliyse karttaki numaradan bana ulaşabilirsiniz" yazdım ve arabanın görünen bir yerine koydum. Aracın önemli bir hasarı yoktu, sadece tamponda siyah lastik izi vardı.

Ertesi gün adam aradı. "Bu tampon boyanacak, aracın değeri düşecek" vb saçmaladı. Dedim tampona boya gereksiz, kaldı ki tamponun boyanması değer düşürmez, plastik parçadır. Yine de içiniz rahat etmezse arayın buluşalım, orası pasta ile geçer...

Bugün aradı, dedi ki far içeri göçmüş, baktıralım. Ben vurduktan sonra farın içeri girdiğini fark ettim, ama farı oynattım baktım oynamıyor. Dedim benden önce oldu bu, bundan da eminim. İyi dedim servise çağırdım. Lavuk getirdi arabayı, tampon köşesine arabamdan çıkardığım pastayı sürdüm, bir iz kalmadı. Daha önceki boya atığını gösteriyor (çatlayan kısmın altı da boyanmış, yani benden önce çatlamış ve boyanmış) sende oldu bu diye. Sabırla gösterdim, altı boyalı bunun diye. Sonra çamurlukta bükülme olmuş, bunu da sen yaptın dedi. Eğildim, altı pas. Bak şuna dedim, bükülen kısmın altı paslı, kim bilir ne zaman oldu bu dedim. Adam utanmasa bakımı benim üzerimden yaptıracak. Sinirlendim kasko firmasını aradım hangi servis anlaşmalıysa lanet edip yaptıracağım. Ben telefona sarılınca arabasında hasar kaydı oluşur diye geri vites yapmaya başladı. En son sadece farın düzeltilmesi için arabayı servise getirecek.

Ben basıp gitsem arkamdan sövecek; dürüst davrandım diye beni salak sanıp arabasını yaptırmaya niyetlendi... Servisle görüştüm, azcık farı ittirip bırakacaklar, müstahak bunlara.. Ha bu arada araba da 2000 Brava, Allahlık olmuş arabaya Mercedes muamelesi yapıyor...

Geçen hafta kadının biri, ben ışıklarda beklerken arkadan vurdu, tamponumu çatlattığı halde devam et dedim geçtim. İnsanlarda ahlak kalmamış...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Örnek davranışınız için teşekkürler. Malesef iyilikten anlamayan ve bunu kötü niyetli kullanmak isteyen insanlar çok. Sabırlı davranmışsınız, ben olsaydım biraz daha sert geçerdi diyalog.

Servisi aradım derken, yapılacak işlemi mi öğrendiniz? Durduk yere kaskoyu bozdurmasaydınız?

• Biz buna şark kurnazliği diyoruz hocam. Yapdigin iyilik birgun geri doner merak etme.

• Sen düzgün bir insanın yapması gereken davranışı göstermişsin. Şimdi karşındaki çingenelik yapıyor diye seviyeni düşürmen gerekmez. Saygı görmenin de önemli bir yeri var insan oğlunun mutluluğunda. Çirkeflik belki fazladan para kazandırır kişiye ama mutlu eder mi emin değilim.
  • Gecmis olsun kardes, evet boyle uyaniklarda var hayatimizda . siz yinede millet olarak genellemeyin, aramizda iyi insanlarda var hala. ;)

Komusu gecmisken yakin zamanda benimde basimdan gecen bir anektodu paylaak istiyorum;
    Trabzonda comlekci tuneline girmeden akcaabat istikametinden tunele 150-200 m.kala trafigin sikisikligi nedeni ile esimle birlikte adim adim ilerlerken arac birden sarsildi. Geri baktim arkadaki aracin soforu pardon babinda el kaldirdi. Indim baktim bnm arka tamponda iceri esneme oldu , arkadas geri cikinca tamponum yerine oturdu ancak boyamda 20 cm.boyunda 2 boya catlagi oldu. Ama arkadasin aracinin durumu daha vahimdi. Ben gayet sakinim, arkadas indi ozur diledi masrafi neyse karsilarim dedi , arkadasin tarzi o kdr mulayim o kdr efendiceydiki inanin onun aracini benim yaptirasim geldi. Dedim bende sorun yok sizinki daha vahim gecmis olsun diyip aracima oturdum. Arkadas illa yaptiracagim diye tutturdu gerek yok diyorum benim aracta bisey yok dedikce adam israr etti , neyseki trafik hareket etti ben el kaldirip ilerledim. Ama 100 m sonra gene durduk. Arkadas gene cama yapisti tik tik vurdu, cami araladim kucagima kartini atti beni arayin ben yaptiracam diyor hala. Kahkaha attim artik , sinirlerim bozuldu , tesekkur edip esime dondum da adam aracina gitti.

Biraz uzun oldu kusura bakmayin ama sizinkinin yaninda boyleleride var iste :))

• Bi dangalak yüzünden siz yine iyi niyetinizden ve insanliginizdan vazgecmeyin. Bundada bir hayir vardir. Örnek bir davranış sergilemişsiniz. Allah daha beter kazalardan korusun. Yolunuz açık olsun.

• tutanak tutsaydın daha iyiydi madem üzerine düşeni yapacaksın ,gitsin nerde boyatıyosa boyatsın değer kaybınıda alsın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu ne kardeşim heryerde.siyaset
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tebrik ederim baskasi olsa vurur kacar ama siz olmasi gerekeni yapmissiniz oda kendine yakisani yapmis

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

tutanak tutsaydın daha iyiydi madem üzerine düşeni yapacaksın ,gitsin nerde boyatıyosa boyatsın değer kaybınıda alsın

Bi tarz ifak seyler icinde bahsettiginiz adimlari yapmak sacma olmazmi. Sonra niye sigorta policem 900 tl niye 1000 lira diye agliyor millet burda ..

• hocam delikanlılık yapmışsın.Karşıdaki ahlaksız çıkmışsa senin suçumu? Bu şekilde devam.Duyarlı şöförleri gördükçe içim rahatlıyor.
  • O hödük anlamamış ama böyle devam edildikçe hep kazanırsınız

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dediğiniz gibi millete iyilik yaramaz. Hemen fırsatını buldun mu bütün arabayı sana yeniden bakım , boyama vs. yaptırır.
  • hiç numara falan vermeseydin hocam ciddi bişey olur tabi ki verilir hak yemek iyi bişey değil. Ancak baktın silinerek vs. çıkacak bişey bas gaza gitsin insanlar aç gözlü olmuş.

• İyi niyetinizden ve dürüstlüğünüzden dolayı sizi tebrik ediyorum.

Karşıdaki adamın hareketi yüzünden'de sinirlerinizi bozmayın. O ve onun gibiler bu toplumun asalakları, sırtımızdan geçinmeye çalışıyorlar. Merak etmeyin biryerde de belalarını buluyorlar.

Siz doğrusunu yapmaya devam edin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle durumlarda çekip gitsen bi dert kalsan ayrı bi dert

4 5 sene önce oyun oynayan bi çocuk yola atladı ve arka kapıma vurdu.Yani ben görmedim bile önüne bakmadan gelip kapıya vurup düştü.İndik çocuk ağlıyor ama çorabım yırtıldı diye.Babası bi yandan dedesi bi yandan beni tehdit ediyor,çocuğun babaannesi yere yattı güya kriz geçiriyor.Birde kalabalık toplandı tam curcuna,çocuğu bıraksan koşup oynayacak.Neyse doktora götürelim dedik annemde tıp merkezinde çalışıyor,götürdük bişeyi yok ve beni ölümle tehdit eden dedesi torunum yola atladı dedi orda ve olay kapandı daha doğrusu biz kapandı sandık

Bi süre sonra çocuğun annesi tıp merkezine gelip annemi buluyor artık bi hukukumuz var,sizinde çocuğunuz sayılır diyor ve kendisinin yüzündeki benleri ücretsiz aldırmak istiyor annem olmaz öyle şey diyip gönderiyor.Ertesi gun çocuğun babaannesi kaza gününde stres yaşadım kalbimde sorun var beni tedavi ettireceksiniz diye geliyor falan En sonunda adamların yanına gidip rahatsız ederseniz savcılığa gideriz dedimde kurtulduk...Yani nerdeyse çocuğu üzerimize yapacaklardı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mendieta58 -- 28 Aralık 2015; 19:37:05 >

• Maalesef bu pislik halkın içinde iyi olmak enayiliktir. Sizin yazınızı gördüğünde enayiye bak şunu bi yolayım demiştir. Çok zeki, NASA'da astronot arkadaşları da akıl vermiştir bak şurasını burasını yaptır. Doğal olarak sizi böyle uğraştırmıştır.

Mevlüt olan bir yerde kardeşim geri geri çıkarken bir araca çarptı. aracın tamponun köşesi hafif bi değişik oldu ama onun dışında aracın bir yerinde bi şey yoktu, kırık dökük vs olmadı, tampon boyasız zaten. Sizin gibi düşünüp aracın plakasını anons ettirdim. Araç sahibi ve arkadaşı geldi. Arkadaşı bana bagaj kapağı düzgün kapanmıyor demez mi? Dedim köşeden tampona vurduk, bagaj kapağına dokunulmadı, aracın iskeleti bu vurmayla hasar almaz yapmayın dedim. Tamponla ilgili bir sorun varsa halledelim helalleşelim dedim. araç sahibi de diyor öyle açılıp kapanıyor zaten... Ama arkadaşı inatla bagaj kapağı diyor. Bagaj kapağı söküp elemana takacaktım da araç sahibi helal olsun kardeşim bir sorun yok deyince sustu benim tampon eğildi, bagajda göçük oldu, kaskonun midi onarımıyla anca yaptırabildim...

Ondan sonra aracıma 4 kere sürttüler, 3kere kapıların ırzına geçtiler. O yüzden bu halkın içinde örnek olunmaz. Bu hayvanlara ayak uydurmak lazım. O yüzden aman milletin aracına bi şey olmasın aman tamponu çizilmiş filan demiyorum. Bu halk bu kadar iyi davranılmayı hak etmiyor. Aracıma pasta cila atıyorum, 1hafta olmadan kapılarda at tepse bu kadar iz olmaz. Görgüsüz gibi kapı açıyorlar.

• Deveyi güden insanı ise ..... yaranırmış... Bu ülke çapsızlar sürüsü tarafından, klasik bir ortadoğu ülkesi haline geldi maalesef...
  • geçen lambada lastiği inik bir arkadaşı uyardım.aracı yüklü,lastik inik.bi çukura girse jant lastiği kesip atacak.arkadaş beni tersledi,bu saatten sonra ölseler uyarmam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

Merhaba,

İki gün önce, yanlış bir sokağa girerken köşeye park etmiş bir aracın sol ön tamponuna benim aracın sağ arka kapıdan sürttüm. Durdum indim, aracın sahibine ait herhangi bir telefon vb yok. Bir kağıda "Aracınızın sol ön tamponuna sürttüm, sizin için önemliyse karttaki numaradan bana ulaşabilirsiniz" yazdım ve arabanın görünen bir yerine koydum. Aracın önemli bir hasarı yoktu, sadece tamponda siyah lastik izi vardı.

Ertesi gün adam aradı. "Bu tampon boyanacak, aracın değeri düşecek" vb saçmaladı. Dedim tampona boya gereksiz, kaldı ki tamponun boyanması değer düşürmez, plastik parçadır. Yine de içiniz rahat etmezse arayın buluşalım, orası pasta ile geçer...

Bugün aradı, dedi ki far içeri göçmüş, baktıralım. Ben vurduktan sonra farın içeri girdiğini fark ettim, ama farı oynattım baktım oynamıyor. Dedim benden önce oldu bu, bundan da eminim. İyi dedim servise çağırdım. Lavuk getirdi arabayı, tampon köşesine arabamdan çıkardığım pastayı sürdüm, bir iz kalmadı. Daha önceki boya atığını gösteriyor (çatlayan kısmın altı da boyanmış, yani benden önce çatlamış ve boyanmış) sende oldu bu diye. Sabırla gösterdim, altı boyalı bunun diye. Sonra çamurlukta bükülme olmuş, bunu da sen yaptın dedi. Eğildim, altı pas. Bak şuna dedim, bükülen kısmın altı paslı, kim bilir ne zaman oldu bu dedim. Adam utanmasa bakımı benim üzerimden yaptıracak. Sinirlendim kasko firmasını aradım hangi servis anlaşmalıysa lanet edip yaptıracağım. Ben telefona sarılınca arabasında hasar kaydı oluşur diye geri vites yapmaya başladı. En son sadece farın düzeltilmesi için arabayı servise getirecek.

Ben basıp gitsem arkamdan sövecek; dürüst davrandım diye beni salak sanıp arabasını yaptırmaya niyetlendi... Servisle görüştüm, azcık farı ittirip bırakacaklar, müstahak bunlara.. Ha bu arada araba da 2000 Brava, Allahlık olmuş arabaya Mercedes muamelesi yapıyor...

Geçen hafta kadının biri, ben ışıklarda beklerken arkadan vurdu, tamponumu çatlattığı halde devam et dedim geçtim. İnsanlarda ahlak kalmamış...

Nerde satılıyor bu kadar sabır. Söyleyin de gerektiği kadar biz de alalım.

Vallaha bravo, helal diyorum size.. böyle bir durumda ya nezaretteydim ya hastanede..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Aytürk kullanıcısına yanıt
    Numara bırakmışsınız ne güzel adamın yaptığına bak yazık. Hasar kaydı oluşacak diye geri vites yapmasıda ayrı bi olay olmuş .

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.