Şimdi Ara

Bu mesajda tehdit mi yoksa şantaj mı var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

Bu mesajda tehdit mi yoksa şantaj mı var?

(En Son Oy Tarihi: 13.6.2017)
Giriş
  • Bu mesajda tehdit mi yoksa şantaj mı var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3506E4896 -- 12 Haziran 2017; 17:27:5 >

• Ikisi ayni şey degil mi

santaj olunca karsiliginda birsey istiyoz da tehdit olunca karsiliginda birsey istemeden mi yapıyoruz. Sanırım mantigimla cozdum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: galapagoskaplumbağası

Ikisi ayni şey degil mi

santaj olunca karsiliginda birsey istiyoz da tehdit olunca karsiliginda birsey istemeden mi yapıyoruz. Sanırım mantigimla cozdum

Zekanın ayaklı halisin

• Şantaj, tehdit suçunun daha ağır olanıdır. Şantajın şikayet süresi yoktur, tehdit suçunun ise şikayet süresi 6 aydır. İkisi aynı şey değil yani.

Mesajda kim olduğunuzu öğrenecekler demiş. Haksız bir yarar sağlamak amacıyla, sizin şerefinizi ve haysiyetinizi karalama amacı varsa bu suç şantaja girer.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • reguse kullanıcısına yanıt
    tehdit: göz korkutma, gözdağı.

şantaj: para sızdırmak ya da bir çıkar sağlamak ereğiyle bir kimseyi, kendisiyle ilgili lekeleyici, kötüleyici, gözden düşürücü bir bilgiyi açıklamak, yaymak tehdidiyle korkutma.

Diyorki, eğer o kişi beni aramazsa sizi rezil ederim, bence bu şantaja giriyor, eğer çıkar olmadan tehdit etseydi, mesela seni öldüreceğim dese karşılığında bir şey istemese o zaman tehdit olur.
  • tehidt

• quote:

Orijinalden alıntı: dotacı22

quote:

Ikisi ayni şey degil mi

Zekanın ayaklı halisin

Ne sandın yâr

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu bir hata mı?
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Ikisi ayni şey degil mi

Zekanın ayaklı halisin

Ne sandın yâr

Çok ayıp

• Привет , шантаж , бб.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Ikisi ayni şey degil mi

Zekanın ayaklı halisin

Ne sandın yâr

Çok ayıp

Ne sandın sevilen kimse , sevgili, dost

• quote:

Orijinalden alıntı: Kongeriket Noreg

tehdit: göz korkutma, gözdağı.

şantaj: para sızdırmak ya da bir çıkar sağlamak ereğiyle bir kimseyi, kendisiyle ilgili lekeleyici, kötüleyici, gözden düşürücü bir bilgiyi açıklamak, yaymak tehdidiyle korkutma.

Diyorki, eğer o kişi beni aramazsa sizi rezil ederim, bence bu şantaja giriyor, eğer çıkar olmadan tehdit etseydi, mesela seni öldüreceğim dese karşılığında bir şey istemese o zaman tehdit olur.

Suçlar TDK'daki tanımlara göre değil, TCK'daki kanun maddelerine göre tespit edilir.

Bkz: TCK m.106, TCK m.107

Şeref ve Saygınlığa Zarar Verecek Hususların Açıklanacağı veya İsnat Edileceği Tehditi ile Şantaj Suçu (TCK md.107/2)

Şantaj suçunun bu şeklinde fail, kendisine veya başkasına “haksız bir yarar sağlamak” amacıyla mağdurun şeref ve saygınlığına zarar verecek mahiyette olan hususların açıklanacağı veya isnat edileceği tehdidinde bulunulmaktadır.

Suçun oluşması için mağdurdan haksız yararın elde edilmesi şart olmayıp, mağdurun şeref ve saygınlığına zarar verecek mahiyette olan hususların açıklanacağı veya isnat edileceği tehdidinin mağdura ulaştırılması yeterlidir.

O zaman bu maddeye göre şantaj mı oluyor?
  • Tüm ihtimaller ve varsa delillerin tamamının değerlendirilmesi lazım.

Tehdit ile şantaj arasında çok ince bir çizgi var. Bu iki suç çok fazla karıştırılıyor. Ama genelde kişinin şeref ve saygınlığına zarar verebilecek bir hususu açıklamakla veya isnat etmekle tehdit edilerek bir yarar sağlamaya zorlama var ise şantaj suçunun varlığından söz edilir.

sana göre hangisi daha yakın bu durumda?
  • Bence sen adli makamlara başvur dostum. Orada ifadeni alırlar, tehdit mi şantaj mı Cumhuriyet Savcısı karar verir.

Başvurdum BİMER'den zaten, ama şantaj yazdım da kafamı kurcaladı, ben yinede fikrini almak isterim.
  • Pek bir şey fark etmez, yaptırımı değişir sadece. Çünkü şantaj, tehdidin alt kümesi gibi bir şey :) Bana sorarsan şantaja yakın görüyorum ben senin durumunu...

Ama bimer'e yazmak yerine emniyete başvursan daha iyi olurdu bence.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.