Şimdi Ara

BU MATROX KARTLAR NE İŞ..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ÇOK PAHALI DA.. NVİDİA DAN DAHA MI İYİ BUNNAR. BÖLE
    YOKSA 3D CİLER İÇİN Mİ YAPLILMIŞ...

• matrox kartlar 3d cizim yapnlar için özel kartlar benim eski makinemde
    8 mb matrox vga 200 vardı fifa2003 çalıştırıyodu tabi takılarak

zaten ilk surrond ekran kartını matrox cıkarttı

görüntü 3 ekrana dağıtılıyodu prototipi 2002 senesinde ilk oyun furaında gördüm.zaten baskadaoyun fuarı yapılmadı.
  • tıpkı 3dlabs kartları gibi asıl amaç profesyonel kullanım alanları olan piyasa..

zira matrox en düşük modellerinde dahi işini tam yapmış bir firma.. tabii hakkıyla istiyor o parayı..

Ki milattan kalma 8MB lık G200 de bile aynı tarihte nvidi nın riva128 i varken yine performansı çok fazlaydı ve şimdilerde dahi G200 Vice City yi 1024*768 de sorunsuz oynatmaktadır.

Önceleri ben de inanamadım nasıl oluyor diye..

Ancak işin özünü kavrayınca olay değişti : Taa o zamanlarda (1998 Haziran) adamlar kartlarına 200MHz 128bit RAM koymuştu.. ve 8MB bir kart bu.

Ki şimdilerde piyasadaki diğer firmaların ŞU ANDA DAHİ 64 bitlik abuk çözümcüklerle ve onboard sistemi kullandırmayl ilgili projelerle milleti avutmaya çalıştıklarını düşünürsek bence büyük başarı.

e pro piyasa için hatasız ürünler yapan bir firma için o fiyatlar da onun spına kada hakkıdır..

mesela bir G500 e 32MB karta 40 50 dolar para verdim diye yüksünme.. zira diğer firmalara bakacak olursan 150 dolardan aşağı adamakıllı risksiz ramlere sahip 128bit kartını bulman imkansızdır.

32MB lık G550 si hala çift ekranlı uygulamalarda aranan bir karttır. zira diğer dual çıkış destekli birçok ucuz gudik kart arkasında büyük sorunları beraberinde getirtmektedir. yani ortada gerçek bir destek sözkonusu değil. ama çift DAC olayı bi tek matrox ta var.

• 2d ve tv out ta çook başarılı. Ama oyun oynayacağım diyorsanız, yanlış seçim olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Acharad

tıpkı 3dlabs kartları gibi asıl amaç profesyonel kullanım alanları olan piyasa..

zira matrox en düşük modellerinde dahi işini tam yapmış bir firma.. tabii hakkıyla istiyor o parayı..

Ki milattan kalma 8MB lık G200 de bile aynı tarihte nvidi nın riva128 i varken yine performansı çok fazlaydı ve şimdilerde dahi G200 Vice City yi 1024*768 de sorunsuz oynatmaktadır.

Önceleri ben de inanamadım nasıl oluyor diye..

Ancak işin özünü kavrayınca olay değişti : Taa o zamanlarda (1998 Haziran) adamlar kartlarına 200MHz 128bit RAM koymuştu.. ve 8MB bir kart bu.

Ki şimdilerde piyasadaki diğer firmaların ŞU ANDA DAHİ 64 bitlik abuk çözümcüklerle ve onboard sistemi kullandırmayl ilgili projelerle milleti avutmaya çalıştıklarını düşünürsek bence büyük başarı.

e pro piyasa için hatasız ürünler yapan bir firma için o fiyatlar da onun spına kada hakkıdır..

mesela bir G500 e 32MB karta 40 50 dolar para verdim diye yüksünme.. zira diğer firmalara bakacak olursan 150 dolardan aşağı adamakıllı risksiz ramlere sahip 128bit kartını bulman imkansızdır.

32MB lık G550 si hala çift ekranlı uygulamalarda aranan bir karttır. zira diğer dual çıkış destekli birçok ucuz gudik kart arkasında büyük sorunları beraberinde getirtmektedir. yani ortada gerçek bir destek sözkonusu değil. ama çift DAC olayı bi tek matrox ta var.

döktürmüşsün yine hocam

• nerden bulacaz ikinci el matroz? fiyatlar pahalı... sıfır almak zor..
  • yaww 50-60 dolara kadar düştümü bu matroxlar ??? öyleyse hemen alayım bi tane

birde bende vardı üzerine iki adet edoram takabiliyordunuz ,manyak bişeydi hey gidi günler heyyyy
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yok düşmedi keşke düşsesde alsak
  • bende külüstür celeron 366'da matrox millenium g200 vardı..
    2d performansı gerçekten çok harika kartlardır matroxlar..
    ayreten acharad'ın da dediği gibi çoklu monitör desteğini
    perhelia modeli ile en iyi uygulayan ve profesyoneller
    tarafından tercih edilen bir karttır..
    diğer kartların hiçbiri yanına bile yaklaşamamıştır matrox'un bu özelliğinin...
    tutulmasının ve pahalı olmasının asıl sebebi bu işte...
  • 2 gün önce matrox g550'm için VGA-> SCART kablosu yaptım. RGB olarak sinyal alıyorum televizyonuma. Inanılmaz iyi bir görüntü haliyle. Keskinlik ve renkler çok iyi. Renkler ayrı artı kırmızı yesil ve mavi olarak taşındığından dolayı S-video ve composite gibi kalite kayıpları yok. Emulatorler çalıştırıyorum. Gerçek çözünürlükleriyle arcade falan oynuyorum. Müthiş oldu :D.

Sırf bu sistemi kurabilmek ve böyle iyi tv-out almak için 9550 GE/TD mi satıp; Counter-Strike Source & HL2'den vaz geçip bu kartı aldım iyi de yaptım...

Ama hakikaten eğer benim gibi spesifik ya da pro ihtiyaçlarınız varsa almaya değer ancak.
  • bir zamanlar her yerde s3 virgeler varken bunlar efsane gibiydi, ama artk piyasada çok az kaldı...
  • quote:

Orjinalden alıntı: kesif35

nerden bulacaz ikinci el matroz? fiyatlar pahalı... sıfır almak zor..

bende 8 sene önceki HP den kalma matrox G -100 var satam sana :)
  • Bende Matrox Mystique vardı S3 Virge lerin 2D si sağlam olmadığı için voodoo nun yanına takmıştım. Zamanın en efsane kartlarındandı Matrox Millenium. EEee zamanında işte ;)
  • ah bendede bi dane vardı 32 mb aldığım zaman tnt 212 ultralar ı sürüm sürüm süründürüyordu en son geforce 2 gts ler çıktı onlarıda sürüm süerüm süründürdü ama nerdeeee artık nvidia ati yesin birbirini oh ne ala ha kazığı yiyenlermi biz kullanıcılar
  • bendeki 4 mb dı :) nfs 2 yi güzel çalıştırıyodu ama bir sonraki çıkan snrm hot pursuitti onda çok takılıyodu görüntüler
  • Sayın Prof'lar:
    Aynı Topic aldında üst konu olarak da sordum, kimsede tık yok.
    Lütfen yardım.

Karışık bi mevzuu, umarım anlatımda başarılı olurum.
    Mevcut bilgisayarımda 64 MB ekran kartı var ve bana yeterli.
    Lakin atıl duran monitörlerimi de bazı uygulamalarda kullanmak istiyorum ki bunu da çift çıkışlı bir ekran kartı ile yapabileceğimi biliyorum.
    Soru ve sorun şu:
    Board Giga-Byte BX2000
    Mevcut ekran kartım 64 MB ve AGP ve alacağım ekran kartı çift çıkışlı matrox pci ve 32 MB.
    1- Oyunlarda tek monitör ve tek ekran kartı (64/Agp+21"), uygulamalarda hepsini (64agp+32pci ve 21+17+17) kullanmak istiyorum.
    mümkünmü, nasıl?
    Ayrıca elimde bir de onboard vga olan board var. onu kullandığımı varsayalım, o vakit 4 monitör'ü tek uygulamada kullanabilir miyim?
    Şimdiden teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.