Şimdi Ara

Bu mac'ler ne zaman ucuzlayacak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yazılım programlama için macbook alıcam fakat indirim beklerken zam geldi. Ne zaman indirim gelir 1800-2000 arasında bütçem var. 2.el düz Pro almayı düşünüyorum. Mantıklı mı alınır mı Veya ne olur pazar payı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dostum 2000e aldıgın mac den hayır gelmez 3bin e çıkart belki 2.el idare etcek bişey bulursun oda belki

• quote:

Orijinalden alıntı: karadag55

Dostum 2000e aldıgın mac den hayır gelmez 3bin e çıkart belki 2.el idare etcek bişey bulursun oda belki

ustam MD101'ler düz mac prolar neden hayır gelmez. bütçem o kadar maalesef :/ ilerleyen zamanlarda ssd ve ram takviyesi yapmayı planlıyorum. ne yönden hayır gelmez hocam. yardımcı olur musun
  • o modelin donanımı eski kaldı dostum nasıl suanki piyasada 4s ve i5ler bittiyse oda öyle yani seni üzecektir.windows almalısın 2.el için 3000-3500 sıfır için 4500 den aşağı mac alınmaz yani.he bu mac fiyatları neden bu kadar pahalı onuda anlamış değilim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karadag55

o modelin donanımı eski kaldı dostum nasıl suanki piyasada 4s ve i5ler bittiyse oda öyle yani seni üzecektir.windows almalısın 2.el için 3000-3500 sıfır için 4500 den aşağı mac alınmaz yani.he bu mac fiyatları neden bu kadar pahalı onuda anlamış değilim.

Dostum Swift programlama yaptığım için mac şart. Yoksa normal pc bende almayı düşünüyordm

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam 101 alanlar bile ilerde ssd hdd ram eklemeleri yapacakları için alıyorlar. Düzde almamalısın. Iyi bir win laptobun vardır , osx yazılımı için ek macbook alacaksındır o zaman belki . 2bin liraya alınır mı bende bilemiyorum hocam . 101 i sıfır alma , artık onu sıfır almak boşa para vermek gibi. sıfır yerine ekleme yapılmış 2.el daha mantıklı olur.

• MD101 ile yaklaşık 4 yıldır yazılım geliştiriyorum.
    SSD taktığınız sürece ve raminiz (en az 8gb) yeterli olduğu sürece 2015 modellerden daha az bir performans almazsınız.

Bilgisyarlar mobil cihazlar gibi değildirler, iphone4s eskidiği zaman genelde işletim sistemi desteği kalmadığı için kullanılmaz hale gelirler.
    OSX (veya windows) 'ta ise işler daha farklı yürüyor, eski donanımlar çok uzun süre çalışmaya devfam ediyorlar.

Aslına bakarsanız intel mavericks'e geçiş sırasında 64 bit ekran kartı sürücülerini çıkarmış olsaydı hala beyaz macbooklarda yosemite çalıştırabiliyor olacaktık.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu pc ne kadar eder ?
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dreampowder

MD101 ile yaklaşık 4 yıldır yazılım geliştiriyorum.
    SSD taktığınız sürece ve raminiz (en az 8gb) yeterli olduğu sürece 2015 modellerden daha az bir performans almazsınız.

Bilgisyarlar mobil cihazlar gibi değildirler, iphone4s eskidiği zaman genelde işletim sistemi desteği kalmadığı için kullanılmaz hale gelirler.
    OSX (veya windows) 'ta ise işler daha farklı yürüyor, eski donanımlar çok uzun süre çalışmaya devfam ediyorlar.

Aslına bakarsanız intel mavericks'e geçiş sırasında 64 bit ekran kartı sürücülerini çıkarmış olsaydı hala beyaz macbooklarda yosemite çalıştırabiliyor olacaktık.

Hocam zaten 2.el ram ve SSD uprage yapılmış macbook 'lar bakıyorum. Olmazsa zaten düz Pro alıcam direk kendim takviye yapcam. O yüzden. Birde temiz pil devri fln olabildiğince düşük olanı bakıyorum. 2300-2500 arasına çıkabilirsem zaten 12-16 gb ramlı 128-256 ssd'li modeller mevcut. Ancak bütçe sıkıntısı var.

• açıkçası 8gb'ın üstündeki ram için uğraşmana değmez, gözle görülür bir performans farkı yaratmıyor 8gb ramin üstü. Bunu çok rahat söyleyebiliyorum çünkü bir dönem 16gb ramli bir mac mini de kullandım 8gb ram'li macbookumun yanında.

Mevcut macbook'um da aynı anda safaride onlarca pencere, xcode, yerine göre veritabanı sunucusu, vs. .gibi tonlarca uygulamayı aynı anda kullanıyorum hala ram'i kontrol ettiğimde 1-1.5gb boşluk kalıyor. Yani 8'in üstüne çıkmak için kasmayın.

Ama biraz daha para ayırabilirseniz i7'li modeli almanız sizin faydanıza olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dreampowder

açıkçası 8gb'ın üstündeki ram için uğraşmana değmez, gözle görülür bir performans farkı yaratmıyor 8gb ramin üstü. Bunu çok rahat söyleyebiliyorum çünkü bir dönem 16gb ramli bir mac mini de kullandım 8gb ram'li macbookumun yanında.

Mevcut macbook'um da aynı anda safaride onlarca pencere, xcode, yerine göre veritabanı sunucusu, vs. .gibi tonlarca uygulamayı aynı anda kullanıyorum hala ram'i kontrol ettiğimde 1-1.5gb boşluk kalıyor. Yani 8'in üstüne çıkmak için kasmayın.

Ama biraz daha para ayırabilirseniz i7'li modeli almanız sizin faydanıza olacaktır.

Hocam Max 1750-1800 bütçem var. Açıkçası endişeliyim. İlk defa mac kullanıcm ince eleyip sık dokuyorm ama içime sinmiyor. İstanbuldayım. Siz iyi bir mac bulup bana önerme şansınız var mı? 13 inç olsun istiyorum.

• O ne demek?

2000'e aldigin MacBook tan hayır gelmez de ne demek?

Dükkânımda 1800 TL ye sattığım 8 GB / SSD li Pro ile çoğu üst düzey cihazlara kafa tutuyorum.

Böyle saçma bir genelleme yapmak gereksiz.

• dreampowder kullanıcısına yanıt
    hocam biraz konuyla alakasız olmuş olacak da yorumunuzu görünce sormak istedim,
    eylül ortalarında mid12 aldım 13.3'' olanlardan, vatan'da kampanyadaydı 2400₺ idi.
    samsung evo 850 128gb ssd takviyesi yapmayı düşünüyorum, kendi standrt ram i de 2+2 gb malum. 8 üstü gereksiz demişsiniz de, peki 4'den 8'e çıktığımda gözle görülür fark olur mu? bide başka model ssd önerir misiniz?
  • fatihacikgoz kullanıcısına yanıt
    4 'ten 8'e çıkışta gözle görülür bir fark görürsünüz.
    Bende de aynı macbook var, samsung evo 840 takılı, sorun yaşamazsınız.
    Samsung kendi ssd'sini üreten 1-2 firmadan birisi, ben başka markya bakmazdım.
  • dreampowder kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam, iyi forumlar :)
  • Hangi dili kullanacağını bilmiyorum fakat IOS platformu dışında herhangi bir platforma uygulama geliştireceksen macbook almak mantıklı değil hele ki o bütçeyle.

• quote:

Orijinalden alıntı: L[A]hor

Hangi dili kullanacağını bilmiyorum fakat IOS platformu dışında herhangi bir platforma uygulama geliştireceksen macbook almak mantıklı değil hele ki o bütçeyle.

Merhaba dostum, Swift İos için apple bakıyorum nitekim aldım. teşekkür ederim.
  • Hayırlı olsun hocam, güle güle kullanın. Sormak istediğiniz bir şey olursa yardımcı olurum.

• Mac mini alınız hocam

• microsoftun itelediği programlama dilleri dışındaki bütün programlama dillerinde macbook windows cihazlardan çok daha başarılıdır..
  • @dreampowder +1; Unix sistemler kesinlikle programlamaya daha yatkındır. Visual Studio ile tembel programlama dışında windows kullanmak boş geliyor. Neyseki çalıştığım yer de windowsa çok ihtiyacım olmuyor...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.