Şimdi Ara

Bu lpg'ye neden fazla zam gelmiyor? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
2
Favori
5.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ne alakası var zotacing? Şahin doğan bile olsa sigortasını yapmak zorunda. Lpg uyumlu araçlar hala satılıyor. İstersen sen de kasko yapmayabilirsin. Zorunlu değil. Neyin acitasyonunu yapıyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 5 Ağustos 2023; 11:37:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Pes diyoruz, yuh yani.  

Çekememezliğin bu kadarı!  

Hem milyonluk aracım var hem de iki doğan parası olan daha eski model aracım var. Daha çok ucuz olanı kullanmayı tercih ediyorum şahsen. Daha az yakan araç varken binilir. Bunun size zararı nedir?

Al bi doğan şahin sen de bin rahat rahat!

Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Logitech G213 + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 // S24 Ultra 12/256 Tit Black //
    _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ Life is just life. No more expectation! /b]
  • Arkadaşlar herşey neyse neyde bu lpg ne zaman 25 tl olacak?Yapılan zamlar mazota göre devede kulak.15 tl ye lpg alan conolar trafikte fink atıyor.Şu an lpg nin 25 tl den aşağı olmaması gerek.

Temmuz ayında satılan araçların sadece %7 si dizel.Geri kalanı neredeyse %80 benzinli.Bu da potansiyel lpg'li araç demek.İlerde lpg li araçlar ezici çoğunluğa ulaşacak.Esas vergi bunlardan alınması gerek

zaten yüzdesel olarak en büyük zammı lpg yedi. ama hala en uygun yakıt. Kmde 1,35₺ ye çılgınlar gibi geziyorum ooohhhhhhhh

Vatan ne Türkiye'dir Türklere ne de Türkistan, vatan büyük ve müebbet bir ülkedir; Turan!
  • Bu dizel kullanıp benzinli araç lpg li araç kullananları çekemeyenler neyin kafasında,geç abi sende lpg ye

Aynen yeni fulledim mis gibi rahat kafa geziyorum. Konu sahibi baya çatlıyor galiba kaç tane konu açmış böyle  

D.gaz, LPG, benzin,mazot tüm akar yakıt, gaz yakıt yeraltı fosillerden cıkarılıyor hikayesi ile tüm dünya uyutuldu. Akar/gaz yakıtlar yer altından cıkarılmıyor, yer üstünde %100 sentetik yani cok düşük maliyete üretiliyor, fakat yeraltındaki ölü dinozorların yağından üretiliyor hikayesi ile kazık fiyattan satılıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Ben papatya çayı öneriyorum size.

Birde dikkat ederseniz arkadaş size değil sanırım etiketlediği kişiye hitaben yazmış. Ama siz alınmışsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EndlessRoad -- 8 Ağustos 2023; 15:3:53 >

Oha bu yeni harika :) veya ben mi kaçırdım

Senin başka ne orjinal komploların var böyle usta? ayrı bir konu açsan da biz de hakikatlerden nasiplensek böyle takip edemiyoruz.. bunu görmesem şimdi 4 sene tüpraş batman'da sahada çalışan kuzenimin işe gidiyorum diye gidip çarşıda kaçak telefon sattığını öğrenemeyecektim.. yok abi orada kuyu muyu kazarken antika güreşçi kıspeti bulduk en son onu da attık gitti dedi şimdi, nasıl özür diliyor.. şimdi aradım itiraf etti eşşeoğlusu..

Ülkenin siyasi konjonktürü öyle rezil bir hal aldı ki herkes birbirini vatan hainligiyle suçluyor ve fakirligimiz yüzünden herkes birbirine suç atacak bir şeyler arıyor 🙃 şimdi de forumda LPG kiler,benzinliler ve mazotlular grubu oluşacak ve birbirlerini hainlikle suçlayacak galiba 😁
    Ben ateşe körükle girmek istemem ama benzine 3 TL,mazota da 4 TL zam gelecek söylentisi var😖

Dünya çapında kesintisiz 4 milyar kW elektrik üretiliyor. Fikir verme açısından bunun 800 milyon kW'sini Çin, 40 milyon kW'sini Türkiye üretiyor.

Dünya çapında her an 4 milyar kW elektriğin jeneratör tabanlı (termik, nükleer santral, baraj, rüzgar türbini) tesislerde bu kadar sorunsuz kesintisiz üretilmesi imkansıza yakın derecede zor, bu bir iddia.

Havadaki yüzbinlerce Volt cekilerek 4 milyar değil trilyonlarca kW elektrik üretmek mümkün, bu yukardaki gerçekten cıkan sonuç.

Her şehirde atmosfere doğru 30m, 50m hatta 100m üstü yükseken binlerce pilon var, bu bir gerçek.

Bu 3 gerçek dünya elektriğinin atmosferden üretildiği iddiası ile tamamen uyumlu. Elektriği havadan ben üretmiyorum, tüm şehirler pilonlr ile üretiyor.

Benzin konusuna gelince, benzinin coğu zaten sentetik kimyasal. Dinozor yağı kısmı doğal deniliyor fakat dinozor olayının gerçekliği ispatlı değil. Sentetik benzini doğal yaptınız siz de.

Petrol doğada doğal olarak bulunur fakat sentetik olarak da üretilebilir. Ancak bunun nasıl üretileceği ders kitaplarında, ansiklopedide yazmaz, tabi ki! Yazsa
    galonu $2'den (barrel $84) satılamazdı, m3'ü $520 yerine su gibi m3 'ü 10TL $0.3 e yakın fiyattan satılırdı. $0.3 yerine $520 bu kazık miktarını gösteriyor, yani 1500 kat. Petrol, gerçek maliyetinin 1500 kat üstünde satılıyor.

• berkandinçay B kullanıcısına yanıt

Hocam konuyu buraya nasıl getirdiniz anlamadım.Lpg fiyatlarından bahsedilen konuyu atmosferden üretilen bedava elektriğe getirmişsiniz gene helal olsun. 

Siz elekrikli araçların batarya sorununu da çözmüşsünüz valla.Her elektrikli arabanın üzerine koy uzayabilen elektrik direğini bas gaza otobanda.Sizin acilen beyaz tv ye çıkmanız lazım. 

Konudan ilerliyorum.

LPG sentetik üretilir. Rafineri tesislerine boru hatları ile petrol gelmemektedir. Kuveytten, İzmit körfezine petrol boru hattı ???

Benzin, mazot ve d.gazda sentetik üretilmektedir. Nitekim o yüzden tüm bunların fiyatları istenildiği gibi değişebilmekte, arada yüksek fiyat farkları oluşabilmektedir.

Bu da soruyu açıklamaktadır. Benzin ve mazotta fiyat yüksek aynı hatta daha yüksek enerji yoğunluğundaki LPG'de fiyatlar cok düşük olabilmektedir.

Cunku hepsinin rafineri cıkış birim maliyeti çok çok düşüktür.

Fiyatlar, gerçek maliyetlere göre değil, yürütülen politikalara göre belirlenmektedir.

LPG çevreci yakıt grubunda olduğundan fiyatı arttırılmıyor olabilir fakat fakirlerin evlerde mutfakta kullanıldığından onları düşünerek de arttırılmıyor olabilir.

Sonuçta satış fiyatı maliyet tabanında değil. Bu bile, LPG'nin ve öteki akar / gaz yakıtların nerede nasıl üretildiği üzerine ipucu verebilir.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.