Şimdi Ara

bu kondansatörleri nasıl baglamalıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1- C= 376 nf (8 adet kondansatör baglanarak yapılmıs)
    2- C= 564 nf (12 adet kondansatör baglanarak yapılmıs)

simdi bu degerleri elde etmek icin benim bu kondansatörleri seri mi yoksa paralel mi baglamam gerek ? Diger bir konuda, 1 tane kondansatörün degeri nedir? ben bilmedigim icin hemen buraya geldim yardım ederseniz cok sevinirim simdiden tesekkürler...

• 1. 47nF'lik 8 tane kondansatörü paralel bağlayacaksın.
    2. 47nF'lik 12 tane kondansatörü paralel bağlayacaksın.

Sanırım böyle olmalı yanlışsa düzeltin lütfen.

(Paralel bağlama: Ctoplam = C1 + C2 + C3...)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHaLaNX. -- 11 Şubat 2006 15:20:25 >
  • doğrudur. kapasite paralel olarak bağlanırsa cebirsel toplanır. 47nFx8=376nF ve 47nFx12=564nF

47nF üzerinde şu yazar; 473. eğer kondansatörün üzerinde 473 yazıyosa 47nF dir.
    veya .47 yazar. noktaya dikkat .47

kolay gelsin...
  • toleransınız nedir... yani %kaç farka razısınız ve bu kadar net ve kritik bir C yi nerede kullanmayı düşünüyorsunuz mahzuru yoksa...
    1. 330nF // 47nF = 377nF paralel olunca istediğiniz işi görür mü
    2. 560nF // 390pF = 563.9nF bu da aynı şekilde...
    bu değerlerden daha hassas bir değer bulabilmeniz çok zor çünkü precision/ölçüm hassaslığındaki malzemelerin bile çoğunun toleransı %1 gibidir ( istisnaları var ! ) . Şayet bu değerler iş görüyorsa ki bu güne kadar bu kadar toleransı kaldıramayacak kadar kritik bir devre görmedim şahsen , 2 şer kondansatörlerle işi bitirmiş olursunuz.
    Saygılar.
  • untayk, bir makinayı kopyalıyoruz ayıptır söylemesi elektronik kısmında böyle bi sorunla karsılastık fazlada elektronik bilgimiz olmadıgı icin sorma ihtiyacı duyduk..
    sordugun sorulara cevap verebilecek düzeyde elektronik bilgim yok o yüzden hicbirsey diyemiyorum kusura bakma artık...

cevap veren herkese tekrardan cok tesekkürler, sagolun
  • önemli değil kardeşim. o zaman birebir kopyalıyorsanız PHaLaNX[TUR] arkadaşımızın ddiği değerleri kullanmalısınız. Ancak birebir kopya yerine tekrar devre çizme durumunuz varsa benim dediğim değerler de işinizi görecektir ve ikişer adet kondansatör kullanarak olayı bitirebilirsiniz.
    Saygılar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kabloları nasıl toparlarım?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.