Şimdi Ara

Nasıl Bir Fan Çoklayıcı Almalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Anakartım Asus Tuf B450M-Pro üzerinde iki adet 4 pin chassis fan girişi var. Fakat kasada 3 adet 3 pinli kasa fanım var. (Corsair 275R Airflow) Bu durumda fanların ikisini anakarta taktım fakat birini takacak yer kalmadığından fan coklayici almak istiyorum. Yani iki adet 3 pin fanı anakartın 4 pin soketine takmak istiyorum.

    Piyasada 4 pinden 4 pine, 3 pinden 4 pine, 3 pinden 3 pine modeller var. Hangisini almalıyım?

    Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • hocam ben linkdeki ürünü kullanıyorum bu cihazı anakart üzerindeki 1 4pin portuna takıyorsunuz ister cpu ister sistem fanı portuna sonra cihazı molex ile 12v besleme veriyorsunuz ve 10 adete kadar 3 veya 4 pinli fanı baglayıp hepsini bir blok halindede olsa fan hızı ayarı yapabiliyorsunuz, üzerinde 9 adet siyah 1 adet kırmızı fan baglantı noktası var kırmızı porta cpu fanını takıp tüm fanları işlemci sıcaklıgına göre oto yada manuel olarak kırmızı sokete takılmıs fana göre cihaz ayarlıyor molex ile beslendigi için anakart üzerindeki porta bir ekstra güçde bindirmiyor ben anakarttaki system fan kısmına egzoz fanımı takdım . cpu ,ön 2 ve üst 2 fanı bu aparata bağladım ileride daha fazla fan bağlayacagım diyorsanız böyle bir şey kullanabilirsiniz

    https://www.hepsiburada.com/alfais-4337-10-port-fan-coklayici-pm-HB00000NSDZV




  • onr1818 kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler. Benim takacağım maksimum fan sayısı 4. Şimdilik sadece ekstra (bağlanacak anakart pini kalmayan) 1 fanım var. Bu üründeki pin sayısına açıkçası ihtiyacım yok. Daha ucuz bir ürün arayışındayım. Sanırım Molex e de ihtiyacım yok. Çoklayıcı kullanılacağım iki fan da aynı hızda donmesinde sorun yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fanlar 3 pin'li ise zaten sabit hızda dönerler.

    Seç beğen al:https://www.n11.com/bilgisayar/aksesuar-ve-yedek-parca?q=fan+%C3%A7oklay%C4%B1c%C4%B1&srt=PRICE_LOW
  • onr1818 kullanıcısına yanıt

    merhaba hocam , güzel anlatmışsınız yapılışı , teşekkür ederim. MSI MAG 100M kasa aldım, uygularken sizin gibi uyguladım, tek farkım arkadaki egzoz fanını da bu çoklayıcıya taktım , ancak olan , 1 işlemci fanı dönüyor, 2 arka egzoz fanı dönüyor , 3 sorun olan kısım öndeki 2 tane fan dönmüyor ama dönmek için tık tık atmaya çalışıyor, bir çaba var dönmek için :) ışıklar ışıl ışıl yanıyor tabi . Bu arada gelen uzatma kablosu (işlemciden alıp kırmızıya taktığım) 2 pinli olarak geldi. ' pinli kablo gücü tam iletemiyor olabilir mi ?

  • wert1903 W kullanıcısına yanıt

    Aparat gücü molexden alıyor 2 pinli olan zımbırtı hız ayarı için devre oradan güç almıyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wert1903 W kullanıcısına yanıt

    Sizin kasada rgb fanlar için ayrı bir kontrolcu olması lazım aslında o kontorulcuye güç vermeniz yeteerli olması lazım ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onr1818 kullanıcısına yanıt

    hocam aynen gücü molexten alıyor , o konuda hemfikiriz. Ben fan kontrolünde baz olarak işlemci fanını alsın diye işlemci fanına bağladım 2 pinliyi, işlemci fanını da o kırmızılıya taktım (forumlarda da öyle bahsediliyordu) ancak fanlar dönmedi. Dün akşam işlemci fanını ankarttaki kendi yerine taktım, bu sefer de anakarttaki diğer fan girişi olan egzoz fanını çalıştırdığım yere taktım. kasada fan çoklayıcı geldi evet onun çalışmasında sorun yoktu.


    son durum ;


    1- işlemci fanı anakartta işlemci fan yerine takılı


    2- 2 pinli çoklayıcı ile gelen uzun kabloyu anakarttaki diğer fan girişine taktım (daha önce egzoz fanını taktığım)


    3- egzoz fanı ve diğer 2 ışıklı ön fan çoklayıcıda takılı (kırmızı olan giriş boşta)


    4- sonuç bütün fanlar dönüyor.


    not: fanların dönüş hızını ayarlayabiliyormuyum kontrol edemedim çünkü bir monitöre bağlamadım henüz. monitöre taktığımda beos dan kontrol ederim.





  • onr1818 kullanıcısına yanıt

    Merhaba biraz hort gibi olacak ama aynı üründen bende aldım pwm kablosunu anakartıma sys1 e bağladım fakat anakartım görmüyor sürekli 0 gösteriyor. Siz nasıl yaptınız acaba bağlantıyı ?

  • wert1903 W kullanıcısına yanıt

    Siz kontrol edebiliyo musunuz ? Malesef bende 0 gösteriyor

  • ihsan akgün kullanıcısına yanıt

    üzerindeki kırmızı porta 4 pinli bir fan takacaksınız ki rpm bilgisini okusun

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.