Şimdi Ara

BU İŞTE BİR DOMUZLUK VAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sayın Profesöre katılmamak mümkün değil, bu işte gerçekten bir domuzluk var.


    Bu işte bir domuzluk var!

    Sağlık Bakanlığı, 10 milyon kişiyi domuz gribine karsı asılamayı planladığını açıkladı.

    2010 bahar aylarından önce iki doz halinde aşı yapılacakmış.

    Acaba 3 ay içinde toplam 20 milyon doz asiyi yapacak hangi teşkilat, hangi personel gücü ve hangi maddi kaynağımız var?

    Virüsün ismi H1N1 olarak açıklanıyor.

    Peki neden?

    H1N1 virüsü, insan + domuz + kuş genlerinin bir karışımıdır.

    Doğallığı şüphelidir. Laboratuarda üretilmiş bir virüse daha çok benziyor.

    H1N1 virüsüne karsı oluşturulan asi da, insan + domuz + kuş genlerini içerecektir.

    İçinde domuz genleri taşıyan bir asiyi Müslüman ve Yahudiler yaptırırlar mı dersiniz?

    Yaptırmazlar.

    O halde aşının isminde domuz lafının geçmesini önlersiniz, H1N1 asisi dersiniz olur biter.

    Akıllı pazarlamacı alıcısın kendi hazırlar.

    Önce virüsü üretirsin.

    Sonra ilacını ve aşısını üretirsin.

    Sonra halkın üzerinde panik yaratacak açıklamalar yaparsın.

    Aşının yapılmasını kabul ettirmek için sakıncalı kelimeleri kullanmazsın.

    Kendine büyük alıcılar ayarlarsın.

    Ve hatta alıcının ürettiğin malı satın alacağını on anlaşmalarla garanti edersin.

    Ve satarsın.

    Tek bir doz aşının ülkemize kaç dolara mal olacağının açıklandığını duyan, bilen var mı?

    Daha önce de yazmıştım...

    Domuz gribi ilk duyulduğunda, dünyayı ahtapot gibi saran iki ilaç firması tarihe not düşülecek bir açıklama yaptı.

    " Merak etmeyin, elimizde yeteri kadar ilaç var! "

    Bu nasıl bir hastalıktır ki, çıkacağı önceden bilinerek tüm dünyaya yeterli olacak kadar ilaç üretilmiş?

    Lütfen kendinize şu soruyu sorun;

    "Dünyada toplam 40 milyon doz aşı sipariş eden bir başka ülke var mı acaba ?"

    Amerika, Çin ve Rusya gibi nüfusu bizden daha fazla ve ekonomik gücü bizden kat daha yüksek olan ülkeler kaç milyon doz asiyi alma garantisi ile sipariş verdiler?

    Asil acı düşündüren konu su:

    Domuz gribinin öldürücülüğü ne kadardır?

    Binde 1'in altındadır.

    Türkiye’de kaç kişinin yakalanması hesaplanmaktadır?

    Panik yaratılarak satın alınan ve asla gerçekleştirilmesi mümkün olmayan bir aşı programına ne kadar para harcanmıştır?

    Hala ishalden ölen bunca çocuk varken, büyük bir kaynağı bu ise ayırmanın altında bir tezgâh var mıdır?

    Acaba başka sorunları örtmek veya gündemi abuk sabuk islerle meşgul etmek için bir senaryo mu sahneye konmuştur?

    Prof. Dr. Esat Orhon




    -----------------------------------------------------------

    güzel yazı, paylaşmak istedim.







  • yazının il satırındaki

    "H1N1 virüsüne karsı oluşturulan asi da, insan + domuz + kuş genlerini içerecektir. "
    yazısını görünce okumayı bıraktım..
    Bu adam gerçekten profesörmü yada tıp prof umu şüphelendim açıkçası.Bu dediği şey olamaz...H1N1 giib kodlamalar sadece virüsün yapısına bakılarak kodlanır.Yani virüste görülen H ve N bazı parçalardır ve bunlardan kaçtane varsa onu gösterir.Yani 1 tane H, 1 tane N var.
    Şimdi konuya gelirsek.
    Domuz gribi tehlikeli mi?
    -Domuz gribinin normal bildiğimiz gripten daha az öldürücü.Aynı normal griplerdeki gibi çeşitli nedenerle bağışıklık sisteminin zayıfladığı kişilerde öldürücü olabilir.
    Domuz gribinde bizleri korkutan ne?
    -Domuz gribinde korkutan virüsün çok kolay yapı değiştirebilmesi.Virüsün başka bir virüse dönüşüp daha tehlikeli şeyler yapıp yapmayacağı bilinmiyor...
    Domuz gribi aşısının diğer aşılardan farkı ne ?
    -Diğer grip aşılarından hiçbir farkı yok..
    Domuz gribinden bizi korkutan ne?
    -Aşı henüz çok fazla denenmemiş bir aşı, normal grip aşısından teorikte bir farkı yok ama çok nadir ne gibi etkiler yaratabileceği kesin bilinmiyor..




  • Domuz gribi hakkında toplum tam aydınlatılmıyor kanımca. Bunun sebebi bence tıp adamlarının da genel olarak çok sağlıklı bilgiye sahip olmaması. O kadar farklı bilgiler veriliyor ki birbiriyle çelişkili, insanlar tereddütte kalıyor. Denildi ki bir ara bu grip 20-40 yaş arası sağlıklı insanları daha çok etkiliyor. Bugünlerde ise tam tersi bağışıklık sistemi zayıf olanları ve küçükleri daha çok etkiliyor deniliyor. Yine önceleri belirli bir yaş üstü aşılanmayacak onların bünyesi geçmişteki griplerden ötürü bu gripten etkilenmez kolay kolay denildi sonra tam tersi belirli bir yaş üstü risk grubudur aşılanmalı deniyor. ABD'de ise aşı zayıf bünyelere değil bilakis sağlıklı kesime risk grubunda olmayanlara yapılıyor. Aşının yan etkilerinden bu zayıf bünyeler etkilenmesin diye. Hamileler ve küçük çocuklar aşılanacak mı aşılanmayacak mı? Bunu da tam anlamadım. Bu kesim risk grubu diye öncelikle aşılanacaklardan mı yoksa hassas oldukları için kendilerine aşı yapılmaları mahsurlu olanlardan mı?

    Bu hastalığın çıkış yerini ve sürecini incelediğimizde komplo teorilerinden çok kapitalizmin kural tanımaz, vahşi, insan hayatına ve sağlığına önem vermeyen tarafına bakmamız gerekir. Daha çok kar amacıyla yeterli hijyen koşullarından uzak Meksika'daki domuz çiftliklerinden yayıldı bu hastalık. Sağlıksız koşullarda bu çiftliklerde çalışan insanların hayvanlarla yoğun teması sonucunda domuzlara özgü bu grip evrimleşerek insanlara bulaşabilme özelliğini kazandı. Muhtemeldir ki kuş gribine yol açan virüs de bu yeni virüsün meydana çıkmasında rol oynadı. Düşünün, domuz pisliklerinin arasında virüs taşıyan kuşlar, binlerce çalışan insan, sağlıksız bir ortam. Böyle bir popülasyonun olduğu yerde yeni virüsler ortaya çıkması çok da olmayacak bir şey sayılmamalı.

    Hastalığın öldürme oranı mesela ülkemizde kaç kişinin bu hastalığa yakalandığı bu da net değil. Bir doktor açıklama yaptı. "Bütün gripler domuz gribi." Hıfzısıhha açıkladı. "Gelen numunelerin %98'inde H1N1 virüsüne rastladık." Dolmuştaki her 7-8 kişiden biri ya öksürüyor ya da burnunu çekiyor. O zaman sadece başkentte yüzbinlerce domuz gribi olmuş insan mı var? İsveç'te 2000 kişide resmi olarak domuz gribine rastlanmış. Orda doktorlar tahminen gerçek rakamın 80000 kişi olduğunu söylüyor. Ukrayna'da 150000 kişi bu hastalığa yakalanmış deniyordu. Dünya Sağlık Örgütü'nün rakamlarına göre domuz gribi teşhisi konmuş hastalarda ölüm oranı %1'in biraz üstünde. Ama sonuçta bu hastalığı çok ağır geçirenlerden ya da ölenlerden numuneler alındığı için bu oranı veri olarak almamamız gerekiyor. Bir de ölüm gerçek ölüm oranı onbinde üç diye okudum güya dünya sağlık örgütü açıklamış bu bilgi doğru mu bilmiyorum. Belki gerçekten tehlikeli bir hastalık var belki de her sene yaşadığımız gripten oransal olarak hiçbir farkı olmayan, yaşanan süreç bilinmese ve konuşulmasa doktorların dahi dikkatini çekmeyecek bir hastalık var. Bu da belirsiz. Net açıklamalar yok.

    Peki gerçek tehlike neymiş. Bu konuda da insanlar bilgilendirilmiyor. Avrupa'da yaşanmış kara veba günlerine bizi geri götürebilecek ciddi bir risk var. Varolan gribin mutasyona uğrayarak kuş gribinin öldürücü haline dönüşmesi. Kuş gribinde ölüm oranı %50, %60 gibi bir rakam. Peki nasıl olacak bu. Bir kişi aynı anda hem kuş gribi hem domuz gribi olacak vücudunda oluşacak yeni gripten yeni bir salgın doğacak. Olmaz gibi görünen bir şey değil bu aslında. Diyelim domuz gribi beklenildiği gibi bugünkü haliyle yüzmilyonlarca ya da en kötü ihtimalle 2 milyar insana bulaştı. Kuş gribinde ise şimdiye kadar 442 resmi vaka görülmüş maalesef bu kişilerden 262'si ölmüş. Her sene de ortalama 50 ila 100 kişiye bu hastalık bulaşıyor. Resmi olmayanlarla bu rakam 150 kişi olsun. Bu 150 kuş gribi vakasından 50 kişinin de en kötü ihtimalle aynı zamanda domuz gribine yakalanabileceğini düşünebiliriz. Geriye kaldı iş bu 50 kişinin iki hastalığı da aynı dönemde geçirmesine ve tabii bir de iki hastalığa birden yakalanan bir kimsenin vücudunda bu iki virüsün birleşerek yeni bir virüs meydana getirmesine. İnsanların domuz gribine daha çok kış aylarında yakalandığını düşünürsek 5 ila 10 kişinin her iki hastalığa da aynı dönemlerde yakalanabilmesi olası. (Hesap net değil)
    Peki bu insanlarda iki virüs birleşirse yeni ölümcül bir virüs ortaya çıkar mı. Bunu kimsenin kolay kolay cevaplayabileceğini sanmıyorum.
    1.Dünya Savaşı'nın sonlarında ortaya çıkan salgında kuş gribi etkili olmuş 2 milyar dünya nüfusunun nerdeyse %5'ini öldürmüştür. Uçak yolculuklarıyla virüslerin kıtalardan kıtalara çok çabuk ulaştığı dünyamızda aynı türden bir hastalığın insanlık için büyük bir yıkım olabileceğini düşünebiliriz. Bu yüzde beşlik oran ulaşımın yaygınlaşması ya da mutasyona uğramış virüsün kendi özelliğinden ötürü daha yüksek bir orana çıkabilir. Kuş gribinden kaynaklanan bir virüsün aşısı da kolayca hazırlanamayabilir. Böyle bir salgının ilk başlayacağı yerler ise kuş gribinin daha yoğun görüldüğü Endonezya, Vietnam, Tayland, Çin, Kamboçya gibi ülkeler olabilir. Umarız ki böyle felaketler yaşanmaz ama tedbirli olmak da fayda var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr.hulk -- 5 Kasım 2009; 15:27:41 >




  • Peki bu hastalıkta ya fakir ülkeler ne yapacaklar. Ben Ukrayna'da okuyorum şuan ukraynada 3 hafta tatil ilan edildi ve tatilin ilk dönem sonuna kadar uzayacağı tahmin ediliyor. Okulum karantina altında, hastanelerin yarısı kapatıldı Sinemalar, toplantılar, konserler, mitingler iptal edildi. Tüm ukrayna karantina altına alındı şehirler arası seyehatler kısıtlandı, olağan üstü hal ilan edildi. Çıkışlar şuanlık açık ama yakında girişler ve çıkışlar komple kapatılabilir. Devlet diğer ülkelere yardım çağrısı yaptı. 5-6 tane avrupa ülkesinden insanı yardım geldi. Hükümet devletin imkanlarının yetersiz olduğunu açıkladı. Odessa'da farklı bir virüse rastlandı domuz gribi özelliğini taşıyan yine öldüren farklı bir virüs bulundu ama daha adını bile koyamıyorlar yeterli imkanları olmadıkları için. dünya sağlık öorgütünün raporunu bekliyorlar. Bu ticari bir oyun olsa bile ortada ölen insanlar var önlemi ne ise yapılmalı isterse tüm hazina boşaltılsın çünkü devletler insanlar için vardır bu yüzden bir devlet kurulur ve vergi ödenir.




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.