Bildirim
Bu İşlemci Nasıl AMD Phenom II 955 X4 QuadCore (3.2 GHz) 8MB 938p
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
Bunu alacağın para ile i5 bir sistem kur.
AMD anakartım filan hazır dersen AMD Phenom II X4 955 Black Edition AM3 3.2 GHz, 8 MB, BOX İşlemci (http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=4686 ) al. -
Gayet güzel bir işlemci, o.c için 790x çipsetleri tercih edebilirsiniz (SB750 yongalı) B.E versiyonu güzel o.c oluyor -
gayet guzel bir islemci guncel ve stabil. -
ben hayatımda hiç amd bilgisayar kullanmadım şuanda yeni bir kasa toplama aşamasındayım. Aklımda bu işlemci ile iNTEL CORE i7 860 2.8 GHZ 8MB 64BIT LGA1156 İŞLEMCİ var. hangisini tercih ederdiniz ? Neden ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GLOCK-19 -- 30 Kasım 2009; 16:38:18 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Carizma500
ben hayatımda hiç amd bilgisayar kullanmadım şuanda yeni bir kasa toplama aşamasındayım. Aklımda bu işlemci ile iNTEL CORE i7 860 2.8 GHZ 8MB 64BIT LGA1156 İŞLEMCİ var. hangisini tercih ederdiniz ? Neden ?
Core I7 860 daha yüksek performanslı olur.Aynı hızdaki(4Ghz) I5 750 ve X4 965 testine bakabilirsiniz aşağıdaki linkten.
http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/phenom-ii-x4-965-c3_7.html#sect0
http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/phenom-ii-x4-965_8.html#sect0 (Core I7 920 ile karşılaştırılmış burada.Default halde I7 860 biraz daha iyi 920'den.)
@feyyazbugan
Core I5 için bütçeniz yeterli değilse alabileceğiniz iyi işlemcilerden birisi x4 955.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firienholt -- 29 Kasım 2009; 16:47:00 >
-
AMD'nin ileriye yönelik işlemcilerini hesaba katarsak AMD 965. -
quote:
Orijinalden alıntı: Doodlezz
AMD'nin ileriye yönelik işlemcilerini hesaba katarsak AMD 965.
Saçma bir yorum olmuş. Sanki 955 ile 965'in soket yapısı değişik gibi konuşmuşun. -
quote:
Orijinalden alıntı: Mert AYAN
quote:
Orijinalden alıntı: Doodlezz
AMD'nin ileriye yönelik işlemcilerini hesaba katarsak AMD 955.
Saçma bir yorum olmuş. Sanki 955 ile 965'in soket yapısı değişik gibi konuşmuşun.
Saçma bir yorum olmamış; yarım bir yorum yapmışım.
Demek istediğim: İleride çıkacak 6-12 çekirdekli AMD işlemciler 938 soketli olacak. Intel'in 1156 soketi adına ileriye dönük herhangi bir planı yok. Bu yüzden AMD cephesi...
-
quote:
Orijinalden alıntı: KızılejdeR
quote:
Orijinalden alıntı: Carizma500
Core I7 860 daha yüksek performanslı olur.Aynı hızdaki(4Ghz) I5 750 ve X4 965 testine bakabilirsiniz aşağıdaki linkten.
http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/phenom-ii-x4-965-c3_7.html#sect0
http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/phenom-ii-x4-965_8.html#sect0 (Core I7 920 ile karşılaştırılmış burada.Default halde I7 860 biraz daha iyi 920'den.)
@feyyazbugan
Core I5 için bütçeniz yeterli değilse alabileceğiniz iyi işlemcilerden birisi x4 955.
Arasındaki farkları araştırıyordum bende. i7 yekarar kıldım şimdilik i7 860.. Ama sizin dediğiniz gibi maddi el vermezse .5 yerine muhakkak amd tercihim olacaktır bende öyle düşünüyordum :)
-
İleride çıkacak 6-12 çekirdekli AMD işlemciler 938 soketli olacak.
işallah böyle olur bende yıllar sonra sistem alacağım -
bahsi geçen işlemciyi 3 aydır kullanıyorum. Her işinizi en iyi şekilde görecek yüksek performanslı bir işlemcidir. -
6-12 çekirdekliler Intel'e de çıkacak elbet, en fazla 6-8 ay gecikme olur. Bir AMD kullanıcısı olarak eğer 860 ile beraber iyi bir anakart almaya bütçen varsa 860 al derim. Phenom II 955 4Ghz gören çok çok az genelde 3.9 da çakılıyor, Phenom II serisi önceki Phenom serisine göre çok çok iyi overclock oluyor ama i5 ile yan yana koyunca altta kalıyor. Ancak bütçen yoksa Phenom II 955'de üzmez seni.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enochian. -- 29 Kasım 2009; 18:37:58 > -
@Mert AYAN
quote:
Bunu alacağın para ile i5 bir sistem kur.
bu espri çok güzel olmuş... -
Ben bu işlemciyi bugün aldım taktım fakat hız çok düşük görünüyor ve 4 çekirdek yerine 2 çekirdek var görünüyor.Sanırım bios tan ayar yapmam gerekecek.Bana yardım edebilirmisiniz arkadaşlar??:( -
bios un son sürümünü yükle cpu z programıyla kontrol et -
Bu işlemci ile ilgili diğer bir konuda arkadaş tavsiyede bulunmuş..bios çarpanı 16x yaptım,voltajı 1,35 yaptım bi de bişeyi 8x yaptım..şimdide ekrana görüntü gelmiyor.ne yapmalıyım?? -
bilmediğin şeyleri auto yap auto yoksa farklı şeyleri dene -
peki son soru biosu nasıl güncelleştirebilirim?Bu tarz şeylerle hiç uğraşmadım daha önce ondan soruyorum -
Ben de yeni sistem için bu işlemciyi düşünüyorum. Kullananlar oyun performansını söyleyebilirmi?
Benzer içerikler
- itopya indirim kodu
- noctua nt-h2
- i5 mi i7 mi
- tray işlemci nedir
- precision boost overdrive
- mediatek helio g100
- darboğaz testi
- kirin 9010
- exynos 1380
- apu sistem nedir
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X