Şimdi Ara

Bu Insanların Allah Bin Türlü Belasını Versin!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu haberi okuduğumuzda ve fotoğrafları gördüğümüzde insanlığımızdan utandık. Hurriyet.com.tr'nin yazı işleri dakikalarca fotoğraflara bakakaldı. Bu haberi nasıl duyurmalıydık? Başlık olarak ne seçmeliydik? Yüzlerce öneri geldi. Zavallı, savunmasız, üstelik arka ayakları kırık olan gözleriyle "bana yardım edin" diye yalvaran bir canlıya yapılanlar karşısında çaresizdik. Vicdanlarımız sızlıyordu. Eğer varsa Van'da bu köpeğe bu uygulamayı reva görenlerin vicdanlarına seslenmek için, "VİCDANİ İSYAN" başlığını attık. Şimdi tek beklentimiz var. Bu vahşeti yapanlardan hesap sorulması...

Devamı-Kaynak
    http://www.hurriyet.com.tr/gundem/10349851.asp?gid=229

• Tek kelimeyle; "Yazıklar olsun!"

- bashole -
  • Yok artık olamaz böyle birşey ya
    Gigabyte B450M S2H | AMD Ryzen 5 5600G | XPG 8GB*2 3000MHZ DDR4 GAMMIX D10 | Sapphire Radeon RX5500 XT PULSE OC 4GB | SanDisk 500GB Ultra 3D SSD | Western Digital 1TB Blue 7200RPM | SilverStone Strider Essential 600W | Zalman N3 Mid Tower | Samsung Odssey G3 24" | Microsoft Wired Desktop 600 | Gigabyte Aorus M2
  • şimdi bunlar insan mı
    Allah bin belanızı versin
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bunlarıda insandan sayıp devlet maaş veriyor.Alayının Allah belasını versin.O köpekten daha beter durumda olurlar inşAllah.Hayvanlara eziyet edenlerin Allah belasını versin

• quote:

ümid arda 13/11/2008 - 23:19

İnsanlara suç bulmayın !herşey indsnın yetiştirilmesi ile ilgilidir.Gelenekler,Töreler ve Din. Siz Şafilik mezhebinde Köpeğin mekruh olduğunu biliyormusunuz? Bir dinin hak mezhe-
    bi böyle derse Halk ne yapar?

Al işte van'daki adama eğitimsiz diyene bak.Bu yazıyı yazan hürriyetin internet sitesinde yazmış.

Bi kere şafilik mezhebinde köpek sevilmez ama öldürülmezde.Nerde cahil var din hakkında yorum yapmaya bu hayvanın çektiği eziyeti önce dine sonra eğitime bağlayarak es geçirmeye çalışıyor.

Bunlar gibiler yüzünden hep haksızlıklar bir şeyin arkasını sığındırılıyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: nickimi değiştirdim

quote:

ümid arda 13/11/2008 - 23:19

İnsanlara suç bulmayın !herşey indsnın yetiştirilmesi ile ilgilidir.Gelenekler,Töreler ve Din. Siz Şafilik mezhebinde Köpeğin mekruh olduğunu biliyormusunuz? Bir dinin hak mezhe-
    bi böyle derse Halk ne yapar?

Al işte van'daki adama eğitimsiz diyene bak.Bu yazıyı yazan hürriyetin internet sitesinde yazmış.

Bi kere şafilik mezhebinde köpek sevilmez ama öldürülmezde.Nerde cahil var din hakkında yorum yapmaya bu hayvanın çektiği eziyeti önce dine sonra eğitime bağlayarak es geçirmeye çalışıyor.

Bunlar gibiler yüzünden hep haksızlıklar bir şeyin arkasını sığındırılıyor.

köpek mekruhtur ama eziyet ettirilmez..

Bir kere caiz değildir, o da Allah ın yarattığı bir mahluktur. Nasıl sebepsiz insanı öldürmek caiz değilse, hayvanları öldürmekde aynı şekildedir.
    Hatta sahabilerden biri çöle giderken kuyu başına varıyor su içmek için bir köpek görüyor ve kuyuya inip ayakkabısının içine su doldurup köpeğe içiriyor. Bu beyinsiz neyden bahsetmiş böyle....

• Biz yinede beddua edip müsibet almayalım üstümüze Allah c.c. ıslah etsin, bildiği gibi yapsın ne diyelim. Hem polisle, askerle çatışması için milleti galeyana getiren bir belediyeden insanlık namına çokda bir şey beklememek gerekir onların insanlık anlayışı çok başka boyutlarda çünkü.

Orjinalden alıntı: Aganta Burina Burinata

Biz yinede beddua edip müsibet almayalım üstümüze Allah c.c. ıslah etsin, bildiği gibi yapsın ne diyelim. Hem polisle, askerle çatışması için milleti galeyana getiren bir belediyeden insanlık namına çokda bir şey beklememek gerekir onların insanlık anlayışı çok başka boyutlarda çünkü.

İnsanlıkla bağdaştırılabilecek hiç bir nokta yok..
    Bunlarda insan değil zaten..
    Ne olduklarına karar veremedim daha..Ama yaşamaları hata..Bu dünya'ya gelmeleri hata..

Van Belediye Başkan Yardımcısı Fazıl Kaya, otomobilin çarpmasının ardından arka iki ayağı kırılan köpeğin belediyenin çöp ekipleri tarafından sürüklendikten sonra kürekle çöp kamyonuna atılması olayıyla ilgili bilgilerinin olmadığını söyledi. Olayın bilgileri dışında geliştiğini söyleyen Kaya, hayvan haklarının kendileri için çok önemli olduğunu belirterek şöyle konuştu:

ya simdi bu belediye baskanina ben nediyim ya beyler siz nedemk neler demek istedigimi cok daha iyi anlamişsinizdir umarim...forumun ahlaki bunun gibi yan sanayi insanlar yuzunden bozulmasin diyerekten diceklerimi içimden soyluyorum artik...haberi yokmusta olaylar kendisi dişinda bilgisi dişinda falanda filanda...yuh artik ya...kurban bayrami arefesinde yaptiklari hayvanliklara bakin ya...hayvan bile bunu yapmazya neyse....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Key -- 9 Aralık 2008; 3:21:18 >

• Allah bilir bunu yapan o.çocukları şimdi camide namaza durmuşlardır. Müslüman oldukları bayramda seyranda akıllarına gelen insan müsvetteleri...
  • Köpeğin mekruh olduğunu söyleyen arkadaşa katılmıyorum. Hiçbir hayvanın mekruh olacağına inanmıyorum. ALLAH C.C hayvanları insanlara birtakım işlerde yardımcı olsunlar diye yaratmış. mesela atları ulaşım için kullanırız. İnekleri eti ve sütü için besleriz daha bunun gibi birçok örnek... Köpekleride hem güvenliğimiz için hemde kendimizi yalnız hissetmemek için bir arkadaş gibi sever ve besleriz. Şimdi Allahın yarattığı bir canlıya mekruh demek çok yanlış bişeymiş gibi geliyor. Allahın yaptığını kötülemek anlamına geliyor.

Ayrıca Peygamber efendimizin şu sözünüde sizlere hatırlatmak isterim. "Hayvanlara eziyet etmeyiniz! Onların hayatını kolaylaştırınız."

Gelelim Van şehrinde yapılan insanlık ayıbına.

Bu tür insanlar maalesef sadece Van'da değil heryerde var. Hayvanları sevmeyen insanı hiç sevmez. Kimbilir evdeki çoluk çocuğuna nasıl davranıyordur.
    Biz halk olarak bu tür olaylara tepkimizi göstermezsek , bunun gibi olaylarla daha çok karşılaşırız. (Hatırlarsanız 3-4 sene önce yine bir çöp konteynırında zavallı bir köpek preslenerek acılar içinde can vermişti). Belediye yetkililerinin söylediklerinin tek kelimesine bile inanmıyorum. Haberim yoktu bilmiyorum demek işin kolayıdır. HABERİN OLACAK ARKADAŞ. seni oraya korkuluk diyemi oturttular. Ne demek haberim yok. Gazetecilerin nasıl haberi oldu. Adamlar fotoğraf makinaları ile gelip resim bile çekmişler. Allah o çöpçüleride belediye yetkililerinide ıslah etsin (Gerçi bunlar ıslah olmaz ya)
    Bizde donanımhaber ekibi olarak bişeyler yapalım. Tepkimizi gösterelim. İmza kampanyası düzenleyip bu kişilerin en azından ceza almalarını sağlayalım...
    Lütfen biraz duyarlı olalım...

Saygılarımla Okan TEKİN

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.