Şimdi Ara

Bu ingilizce ne zor olay (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
12
Favori
4.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Rusça ya başlayinca ingilizcenin ne kadar kolay olduğunu anlayacaksin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: White Death

    Ben internetten falan öğrendim sistemli ingilizce çalışmak işkence gelirdi.

    Bu yüzden gramer tarafını çöp. Her şeyi hissederek yapıyorum
    Nasıl yani biraz açar mısın?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dexter27

    well if you are determined to improve your skills in english, you have to be stubborn.What I learnt from english is to interact other people living around the world.so I ask you to encourage yourself in terms of stubborness, go ahead take it or leave it...
    damn right sir!!
  • Bu eklentiyle Netflix izleyerek ingilizce öğrenebilirsin.
    https://chrome.google.com/webstore/detail/language-learning-with-ne/hoombieeljmmljlkjmnheibnpciblicm

    Bu ingilizce ne zor olay



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0611284CA -- 1 Haziran 2020; 14:7:27 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: trojana

    Rusça ya başlayinca ingilizcenin ne kadar kolay olduğunu anlayacaksin.
    hocam dış ticaret okuduğumdan mecbur ikinci dil bitirmem gerekiyor.
    sanırım şuan çalıştığımdan dolayı kafam almıyor.

    Nasıl bir dil rusça bilgi sahibimisiniz ve önerirmisiniz ticaret anlamında rusçayı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JackAvrupa

    Hocam günde 5 kelimeyle nereye biter bu ingilizce gözünüzü seveyim 1 yılda 1600 kelimemi ezberliycez 3.sınıf olmuşum yumurta kapıya dayandı

    Alıntıları Göster
    Dostum kendini hangi seviyede görüyorsun,

    Günlük 5 kelime de biraz az sanki. Biraz zihni açmak lazım, bugün 10 kelime ye zorlardan, bir hafta sonra 20 kelimeye zorlarsın,
    Her gün 1 kelime daha fazla öğrenemeye çalış,


    Seviyeni bilmiyorum ama dizi izleyerek de öğreniliyor, netflix de eklenti var, baya faydalı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • JackAvrupa J kullanıcısına yanıt
    14-15 sene dış ticaret ile uğraştım, 2. Dile çok az ihtiyacım oldu. Rusca konuşulan ülkeler ile ticaret yapacaksan işine yarar tabiki. Benim Ruscam az, ingilizcem ve c1 seviyesi almancam var. Ama ögrenmek istiyorsan Rusca öğren, dil önemlidir. Bir sey eklemek istiyorum, rusca ve turkcede ortak kelimeler var, ayrica yine ruscada, almanca ve ingilizcede kullanilan kelimeler var. Ruscayi kurcaladikca farkediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trojana -- 1 Haziran 2020; 14:37:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trojana

    Rusça ya başlayinca ingilizcenin ne kadar kolay olduğunu anlayacaksin.
    Bunu yazacaktım


    Konuya cevap:

    Merhaba hocam İşletme 3. sınıf öğrencisiyim. B2-C1 seviye (tabi kime göre neye göre tartışılır )İngilizcem var (9 ay kadar yurtdışında zaman geçirdim). Sana şunu söyleyim gramer, kelime vs bunları 3 ayda çözersin. Önemli olan pratiği geliştirmek.
    Mesela google çeviriyi aç İng-Tr ayarla ve aklında Türkçe bir cümle kur bunu İngilizce yazmaya çalış. Kendini kontrol et. Zaten gramer ve kelime kurallarını çözdükten sonra çeviri doğru mu yanlış mı anlarsın.
    İnternetten basit animasyonlar izlemekle başlayabilirsin (İng altyazılı).




    Rusça'ya geçen yaz Ağustos ayında başladım. Tabi sonra Erasmus derken 3 ay civarı kaynadı aradı (sözde çalışacaktım ama Erasmus ) Cidden zorlayıcı bir dil; fakat ilk başta gözüne anlamsız gelen şeylerin bir anda anlamlı gelmesi paha biçilemez bir duygu.
    Rusça seviyem ise daha yeni A2'ye geçtim sayılır. Malum o kadar fazla kurallar,çekimler var ki a1'i bitirmek bile çok zorlayıcı.
    Rusça için şu siteyle başlamanı tavsiye ederim:https://alinkrusca.com
    Biraz ilerleyince (A1'in ortalarına gelince) hafiften kelime kasmaya da başlarsın (Özellikle en çok kullanılan 50 fiil, en çok kullanılan 500-1000 kelime vs gibi)
    Ben A1'i bitirince iyice alıştırma yapmadan A2'ye geçmemek için "50 Derste Rusça" Kitabını aldım; fakat baya zorlayıcı ve A2 konularıda var. Tabi benim için iyi oldu. Ne kadar zor olursa alıştırmalar o kadar iyi öğreniyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 1 Haziran 2020; 14:30:41 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: GarçonBlanc

    А я в Стамбуле, корень от куда? Ты турак или выучил в школе или где-то на роботе может?

    Alıntıları Göster
    Да я турок. А ты?

    Я выучил в Минске, я жил в Минске 10 месяцев.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kocaeli denen üni yüzünden ing de öğrenemedim
    oysa boğaziçinin en dandik bölümünü yazsam en azından ing öğrenmiş olurdum
  • JackAvrupa J kullanıcısına yanıt
    hocam kelime ezberlemek için "anki" uygulamasını şiddetle öneriyorum. harika bir algoritması var. bilmediklerinizi sık sık karşınıza çıkarıyor. isterseniz kendi flaş kartlarınızı oluşturuyorsunuz isterseniz hazırları indirebiliyorsunuzhttps://apps.ankiweb.net

    şu linkte hazır oluştulmuş flaş kartlar var:https://ankiweb.net/shared/decks/english
    ben şunu tavsiye ediyorum:https://ankiweb.net/shared/info/1104981491




  • quote:

    Orijinalden alıntı: HayatınıYaşayamayanAdam

    bacause

    Alıntıları Göster
    Şivem kaymış
  • Roby R kullanıcısına yanıt
    Aynen , Yukardaki 2 kelimede phrasal verb hocam. O anlamlarda da kullanıllıyorlar
  • ingilizce hocamız kelime ezberlemek için anlamlarıyla beraber kelimeleri 5 defa yazmamızı söylemişti.

    boş bir defter buldum denedim, baktım 5 defada herpsi karışıyor, günde 20 kelime ezberliyorum en az... her kelimeyi 20 defa yazarak ezberledim, tabi aynı anda cümle içinde de kullanarak pekiştirdim.

    1 yılda 5 bin kelime ezberledim ve ingilizceyi iyi öğrendim. yazarak hafızaya almayı tavsiye ederim.
  • JackAvrupa J kullanıcısına yanıt
    Türkçe'nin gramerini biliyor musun peki?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Metal-Gear

    Ben yazılım alanında iş yapıyorum, ana dalım oyun geliştirme - 3D oyun assetleri ve görsel efektler üzerine. Bununla alakalı olarak yurt dışındaki geliştiricilerin projelerine yönelik olarak çalışmak istiyordum, kendimi de o düzeye uygun şekilde geliştirmeye çalıştım hep. Mesleki yeterliliği elde ettikten sonra yurt dışındaki freelance işleri alabilmek için İngilizcem olması gerekiyordu. 1 yıl kadar internetten ingilizce çalışmıştım, işle alakalı iletişimi zaten ana dilim gibi kurabiliyorum artık, onun üstüne oynadığım oyunları veya izlediğim yabancı filmleri İngilizce altyazı ile izliyorum. En karmaşık hikayelerin %70'ini anlıyorum en az. Daha normal hikayelerin neredeyse tamamını anlıyorum. Bu seviyeye profesyonel seviye denmez, ama intermadiate deniyor, yani en iyinin biraz altı seviye. İşte internetten çalışarak intermadiate seviyede ingilizcen olur, en azından 1 yıl sistematik olarak çalış. Sonrasında ise geliştirmeye devam et.

    Uzunca açıkladım şimdi sana bir set linki vereyim ücretsizdir.

    https://www.youtube.com/watch?v=056tP8bGMtg&list=PLp9-shPIqO8NRblTp8DzFdN66iv3IO4a6

    Sadeleştirilmiş bir ingilizce anlatımı var bu hocanın, genel ingilizceyi baştan sona anlatıyor. Derslerin her biri ortalama 20 dk. civarı ama sen 20 dk. nın sonunda işi bırakma, o sana konunun ne olduğunu anlatır birkaç tane de örnek verir, konu bitince sen o konuya ilişkin örnekler kur kafanda. Hatta konunun yazılı halini bul internetten, genelinde konuya ilişkin test oluyor onları çözerek aklına yer etmesini sağla.

    Verdiğim linkteki hoca İngilizce konusunda çok profesyonel bir bilgi düzeyine sahip, bunu dersler ilerledikçe anlayacaksın. Genelde bize doğru öğretilen şeylerin yanlış olduğu noktalara da bol bol değiniyor çünkü, sadece değinmekle kalmıyor doğrusunun ne olduğuna dair örnekler verip adam gibi İngilizceyi öğretiyor. Günde 1 video geçsen gene iyi.

    Kelime hazineni nasıl genişlettin dersen, zaten oyuncuyum bol bol oyun oynarım. Oyun oynarken yanımda mutlaka bir defter kalem olur, bilmediğim kelimeleri yazarım hemen. Sonra internetten anlamlarına bakarım, bu şekilde yüzlerce yeni kelime öğrendim. Bir çoğuda sık sık karşıma çıkan kelimeler olduğundan çok iyi bir yöntemdir. Film izlerken de aynını yapabilirsin işe yarıyor.

    Dersler bitince yavaş yavaş unutmaya başladığın konular olabilir, bu normaldir. Bazı şeyleri 2 veya 3 defa tekrar etmen gerekebilir, tekrar etmeye üşenme bu yüzden. Öğrendiğin bir konuyu örneğin 5 - 10 gün sonra hafızanda bi hatırlamaya çalış, eğer hatırlamakta zorlanıyorsan aynı konuyu bir daha tekrar et.

    Konuları öğrendikçe günlük hayatta konuştuğun şeyleri aklından İngilizce olarak yeniden konuşmaya çalış. Bu cümlelerin ingilizcesini kurarken eğer doğru kelimeyi bulamıyorsan o kelimenin ingilizce karşılığını ara internetten.

    Bazı yerlerde görürsün, gramer önemli değildir amerikalılar ingilizler grameri takmıyor falan filan. Doğrudur, ama biz amerikalı ya da ingiliz değiliz, ana dilimiz bu olmadığı için mecburen gramer kuralları ile öğreneceğiz. Bebeklikten itibaren öğrenenler için geçerli bi söz bu, ama bizim öğrenmemizin tek yolu gramerden geçiyor. Grameri bozarak konuşma şekli sonradan kendiliğinden gelen bir şey.

    Buna bir örnek vereyim: I have to go [veya I have got to go], gibi basit bir cümle kuracaksın diyelim (gitmek zorundayım demek), senin bunu böyle temiz hali ile öğrenmen lazım. Ancak ana dil konuşucuları aynı cümleyi genelde şöyle kurar: Gotta go. Şimdi sen bunu "gotta go" diye öğrenemezsin, öğrenmeye kalkarsan saçma olur ve dil bilgin oturmaz, sen doğrusunu öğreneceksin grameri bozan versiyonu ise sonradan kendiliğinden gelirse gelecek.

    O yüzden işin yarısı gramer yarısı ise kelime öğrenmedir. Yeterli seviyeye geldikten sonra eğer konuşma egzersizi de yapmak istiyorum dersen ana dil konuşucuları ile görüntülü olarak konuşabileceğin bir site, vakti geldiğinde bir göz atarsın. Youtube'dan cambly diye aratırsan örnek videolar da gelir:

    https://www.cambly.com/english?lang=en

    Alıntıları Göster
    Çok teşekkür ederim, uzun uzun yazmışsın. Artık sinir bozucu hale gelmeye başladı yaş 30'u geçti ama bence insanın kendine bir şeyler katmasının yaşı yok(çevremden hep zor artık yaş 30 olmuş falan filan tepkileri aldım da)...

    Benim gramer ile hiç sıkıntım olmadı bir şekilde hallederim beni en çok korkutan konuşma olayı, zaten az konuşan biriyim bakalım nasıl halledeceğiz.

    Ben hem gramer hem konuşma ortak yürütümek isiyorum. Cambly falan çok ilgi çekici ama ücretler çok yüksek neyse ki çevremde ingilizce bilip yardımcı olacak birisi var. Bakalım onunla arada konuşacağız.

    Kaynak tavsiyen olur mu gramer bilgilerii pekiştirmek adına




  • quote:

    Orijinalden alıntı: filojistoN

    stubborn denmez determined denir.

    What I "learned" from english is to interact "with" other people living around the world.

    go ahead take it or leave it... bunun ne alaka olduğunu çözemedim.

    7/10 veriyorum.
    Arkadaş turene inatçı yazmış oradan stubborn görmüş ama stubborn oraya (yaygın kullanıma aykırı olmasına rağmen) oluyor. Aynı bağlamda kullanımı için bkz.https://www.smartstudentsecrets.com/the-secret-of-stubborn-study-tactics/. Ha ben kullanmazdım orası ayrı. Go ahead take it or leave it de "hacı ben idiomatic konuşuyorum bak" demek oluyor. Bu tip arkadaşları gördükçe burhan altıntopun ingilizce konuşması geliyor aklıma.




  • filojistoN kullanıcısına yanıt
    Siz nasıl öğrendiniz hocam ben bu aralar yoğun çalışıyorum yazılanları genel olarak anlıyorum cnn,bbc news gibi haber sitelerini okuyorum genel olarak anlıyorum ama yazarken nasıl neye dikkat edeceğimi bilmiyorum hala

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trojana

    14-15 sene dış ticaret ile uğraştım, 2. Dile çok az ihtiyacım oldu. Rusca konuşulan ülkeler ile ticaret yapacaksan işine yarar tabiki. Benim Ruscam az, ingilizcem ve c1 seviyesi almancam var. Ama ögrenmek istiyorsan Rusca öğren, dil önemlidir. Bir sey eklemek istiyorum, rusca ve turkcede ortak kelimeler var, ayrica yine ruscada, almanca ve ingilizcede kullanilan kelimeler var. Ruscayi kurcaladikca farkediyorum.
    hocam iş hayatınızı anlatırmısınız hangi işlerle uğraştınız dış ticaret hayatını nasıl bir geleceği ve bıraktınız mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.