Şimdi Ara

Bu haberi Zaytung yazmadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • KPSS 2010 Kopya skandalı ile ilgili Ünal Yarımağan'ın açıklamaları:

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/15622489.asp?gid=373

Yani diyecek bir şey bulamıyorum arkadaşlar, hani o kadar komik açıklamalar var ki bırak küfretmeyi, herifi boğazlasam (kavga anlamında) sakinleşemem.

Ağlanacak halimize güldürmeyi başarmış rezil herif!

Röportajdan bazı ibretlik kesitler:

“MOTİVE ETMEK İÇİN YAZI YAZMIŞLAR”

Geçen yıl başarısı çok düşük olup da bu yıl başarısını üçe katlayanların nasıl açıklanacağının sorulması üzerine Yarımağan, şunları söyledi:
    “Ben herşeyin olabileceğini düşünüyorum, aksi ispat edilmedikçe. Ben soru kitaplarını okuduğumda gözlerimi yaşartan ifadeler de oldu. Bu çocukların içinde sınav sırasında kendi kendini motive edenler var. Mesela 'ha gayret' diye yazmış, 'ah bir öğretmen olsam' yazmış. Belli ki yanıp tutuşuyor. Böyle bir aday bu heyecanla yıl boyu çalıştıysa başarılı da olur.

3 bin 200 kişinin 3 bin 200'ü de geçen sene çok başarısız olsa, bu sene başarılı olsalar tamam ama bunların içinde çok başarılı olanlar da var ama dediğim gibi
    geçen sene çok başarısız olanlar da var. Mesela geçen sene 5,5 almış bu sene 110 almış. Böyle adaylar da var ama böyle aday 3 kişi. O adayların soru kitaplarını incelediğimde soru kitaplarında bir anormallik göremiyorum. Yani benim buradan bir sonuca varmam mümkün değil. Şimdi bu beni aldatmak için mi bunu yapmış.

“HAKSIZLAR”

“ÖSYM'ye yönelik tepkileri haklı buluyor musunuz?” sorusuna Yarımağan, “Haksız buluyorum. Bazı güçler ÖSYM üzerinde bilek güreşi yapıyorlar” dedi.

Bunları hangi güçler olduğu sorusu üzerine Yarımağan, “Bilemiyorum. Hatta bizim arkadaşlarımızın bir kısmında şu kanaat de var, bu olaylar, birilerine bir menfaat sağlamak için değil, ÖSYM'yi yıpratmak üzere planlanmış hareketler diyenler de var” diye konuştu.

“Bu kanaati oluşturacak herhangi bir veri var mı?” sorusunu Yarımağan, “Öbürleri nasıl sonuç çıkarıyorsa bizimkiler de öyle sonuç çıkarıyor. Olaylardan dolayı öyle düşünenler var” diye yanıtladı.

“ŞEVKİM KIRILDI”

Hakkındaki suç duyuruları konusunda ne düşündüğünü Yarımağan, “Herşeyi yapsınlar. Ben 37 yıl şerefiyle bu kuruma hizmet etmiş biri olarak ben kurumla özdeşleşmiş biriyim. Ben gocunmam ama bütün şevkimi kırdı.

“SUDOKU BİLMECESİ ÇÖZEREK UNUTMAYA ÇALIŞIYORUM”

“Yaşanan olaylardan sonra bu sıkıntıları nasıl aşmaya çalışıyorsunuz?” sorusuna Yarımağan, boş zamanlarımda sudoku bilmecesi çözerek bunları unutmaya çalışıyorum” yanıtını verdi.

Son yaşananlardan sonra kendisine e-mail yoluyla “hakaretler ve beddualar” edildiğini belirten Yarımağan, sitemini dile getirerek, “Bu zihniyetteki kişilerden devlet memuru olsa, öğretmen olsa ne olur onu da bilemiyorum” diye konuştu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Büyük İskender -- 24 Ağustos 2010; 13:44:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Büyük İskender

KPSS 2010 Kopya skandalı ile ilgili Ünal Yarımağan'ın açıklamaları:

Yani diyecek bir şey bulamıyorum arkadaşlar, hani o kadar komik açıklamalar var ki bırak küfretmeyi, herifi boğazlasam (kavga anlamında) sakinleşemem.

tamam da başlık biraz garip olmamaış mı?

bu sene kpss öss falan tam hikaye olmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mihimihi -- 24 Ağustos 2010; 13:34:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mihimihi

quote:

Hayır bence gayet anlamlı

• quote:

quote:

www.zaytung.com

Eğer bu siteden haberin varsa hayır.

Bilmeyenler için Zaytung; mizahi fake haber sitesi.

• Sudoku iyidir sudoku.
  • quote:

quote:

quote:

www.zaytung.com

Eğer bu siteden haberin varsa hayır.

Bilmeyenler için Zaytung; mizahi fake haber sitesi.

Siteyi şimdi öğrendim kusura bakma gerçekten. başlık mantıklı olmuş

• Haber hakkında bir yorumum yok , haksızların , çalan varsa çalanların canları cehenneme.

Ama diyelim ki ben geçen sene girdim normaldende çok düşük bir puan aldım , sonra düşündüm baktım hayat zor , eğlenceye gelmez , oturdum 1 sene eşek gibi çalıştım ve çok yüksek puan aldım.O zamanda bana kopyacı , hırsız muamelesi yapılacak mı yoksa haberde bahsedilenler farklı mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Feel Me

Haber hakkında bir yorumum yok , haksızların , çalan varsa çalanların canları cehenneme.

Ama diyelim ki ben geçen sene girdim normaldende çok düşük bir puan aldım , sonra düşündüm baktım hayat zor , eğlenceye gelmez , oturdum 1 sene eşek gibi çalıştım ve çok yüksek puan aldım.O zamanda bana kopyacı , hırsız muamelesi yapılacak mı yoksa haberde bahsedilenler farklı mı?

Yüksek puan alanlara bir şey diyen yok ki. Mesele geçen yıl full çeken olmayan KPSS'de bu kadar 1.nin çıkması. Ha çıkamaz mı çıkar. Peki bu kadar 1. genelde belli dersanelere mensup. Olamaz mı olur tabi. Bu 1.lerin çoğu daha önce sınava 2-3 defa girmiş ve ortalamanın altında not almışlar. Olamaz mı olur. Hepsi diyelim tesadüf ki bu 1.lerin arasında 20'den fazla karı-koca, kardeş ve ev arkadaşı var.

Bu kadarı da yetmiyor demek ki...

• Tuhalıkları araştıracak neticede Savcılıktır,
    Ropörtajı tam okursak zaten boyle demekte;

"bir sızma olmuşsa nereden olduğunu ancak savcılık bulabilir. Yani bunu adaylarla konuşarak, ancak savcılık bulabilir kanaatindeyiz.”
    "“Belli grupların, bazı dershaneler olaya karıştığı yönündeki” iddiaların anımsatılması üzerine Yarımağan, “Varsa öyle birşey, soru sızdıysa, nasıl sızdı, kimden sızdı bunu güvenlik güçleri, savcı ortaya çıkarsın. Eğer yoksa onu da ortaya çıkarsın ve bu kurumu haksız yere yıpratmaya çalışmasınlar” dedi.

“Siz bilim adamı kimliğinizle elinizdeki verileri inceleyip buna göre vardığınız sonucu söylüyorsunuz ama iddiaların bir başka boyutları da var. Bir karı-koca aynı sınavda 120 net çıkarabilir mi, geçen yıl çok düşük puan almış adaylar bu yıl nasıl yüksek puan alabiliyor?” sorusuna Yarımağan, şu yanıtı verdi:

Ben ne kesin olmuştur diyebilirim, ne de kesin olmamıştır diyebilirim. Ama benim elimdeki veriler, bana intikal eden bilgiler, bizim aldığımız önlemlerde bir anormallik yok. Bunu söylüyorum ama kesin birşey olmamıştır diyebilmem de mümkün değil. Ben zaten onun için diyorum ki eğer olmuşsa bunu savcılık ortaya çıkarır. Eğer organize bir olay olmuşsa, organize bir suç örgütü varsa buna kimler katıldı hiç bilemem. Tamamen hayali konuşuyorum. Bunu ben ortaya çıkaramam. Ama ben şunu söyleyebiliyorum, bizim burada, sınav evrakı ÖSYM'ye geldikten sonra yapılan değerlendirmede bir anormallik olmadığını ben belgelerle görüyorum. Bizim burada olmamıştır. Bilgisayar kayıtlarımız doğrudur, değerlendirmemiz doğrudur.”

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.