Şimdi Ara

Bu gece öksürmekten ölebilirim :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
4.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hayatımda ilk defa böyle birşey yaşıyorum, dün de olmuştu yatağa yatar yatmaz 1 saat boyunca öksürmekten uyuyamamıştım. Bu gün olduğunda önemsemedim ama şimdi gene öksürük nüksetti dakikada 3-5 defa öksürmekteyim öksürüğümde de hiç birşey olmuyor yani hava sadece niyeyse bir türlü çözemedim kendimi tuttuğum halde ise kusacak gibi oluyorum. Bu konuda bir bilgisi olan varmı gece gece şimdi arabaya atlayıp nöbetçi eczane bulamam artık yarın kalktığımda ilk iş gidip sormak olacaktır.

Böyle bir hastalık olup olmadığını sadece öğrenmek istiyorum sadece, zaten bu gece de ziyan oldu şimdi 1-2 saat daha öksürük yüzünden uyuyamıyacağım kesin. Can çekişiyor gibiyim resmen evdekiler de uyanmasın diye zor tutuyorum kendimi.

• Neyse şimdi hafif nefes alış verişler ile bu sorunu çözdüm denilebilir. yarın ilk iş bu sorunu öğreneceğim.
  • merhaba aynı sorundan daha önce hayatı kararmış ama artık aşmış biri olarak, göğüs hastalıkları uzmanına gitmenizi, ama o zamana kadar da yatarken mümkün olduğunca oturu pozisyonda -evet ne kadar dik olursa gövdeniz o kadar rahat edersnizi- uyumaya çalışın.

dahiliye dr.una gidip boğaz, ciğerler temiz, alerjik olabilir diğer dr.a git o zamana kadar al şu öksürük şurubunu ve gargarayı öksürük şurubu bir nebze fayda etse de uykusuzluk ve iş yerinde öksürük krizleri devam etmiştir.

eğer güldüğünüzde ya da uzun süre konuştuğunuzda da nöbet geliyorsa, benzer bir durum söz konusu olabilir. bronşların aşırı hassaslığı deniyor böyle durumda. tabii başka bir neden de olabilir. geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amedra

Hayatımda ilk defa böyle birşey yaşıyorum, dün de olmuştu yatağa yatar yatmaz 1 saat boyunca öksürmekten uyuyamamıştım. Bu gün olduğunda önemsemedim ama şimdi gene öksürük nüksetti dakikada 3-5 defa öksürmekteyim öksürüğümde de hiç birşey olmuyor yani hava sadece niyeyse bir türlü çözemedim kendimi tuttuğum halde ise kusacak gibi oluyorum. Bu konuda bir bilgisi olan varmı gece gece şimdi arabaya atlayıp nöbetçi eczane bulamam artık yarın kalktığımda ilk iş gidip sormak olacaktır.

Böyle bir hastalık olup olmadığını sadece öğrenmek istiyorum sadece, zaten bu gece de ziyan oldu şimdi 1-2 saat daha öksürük yüzünden uyuyamıyacağım kesin. Can çekişiyor gibiyim resmen evdekiler de uyanmasın diye zor tutuyorum kendimi.

Sigara içiyor musun ?

• quote:

Orijinalden alıntı: fremdsprache

merhaba aynı sorundan daha önce hayatı kararmış ama artık aşmış biri olarak, göğüs hastalıkları uzmanına gitmenizi, ama o zamana kadar da yatarken mümkün olduğunca oturu pozisyonda -evet ne kadar dik olursa gövdeniz o kadar rahat edersnizi- uyumaya çalışın.

dahiliye dr.una gidip boğaz, ciğerler temiz, alerjik olabilir diğer dr.a git o zamana kadar al şu öksürük şurubunu ve gargarayı öksürük şurubu bir nebze fayda etse de uykusuzluk ve iş yerinde öksürük krizleri devam etmiştir.

eğer güldüğünüzde ya da uzun süre konuştuğunuzda da nöbet geliyorsa, benzer bir durum söz konusu olabilir. bronşların aşırı hassaslığı deniyor böyle durumda. tabii başka bir neden de olabilir. geçmiş olsun.

Öksürük şurubunu kullanıyorum bir etki ettiğini tam olarak göremedim ya da ben hep krizler geldiğinde aldığımdan dolayı olabilir. Gerçekten ilk dediğiniz doğru dik durumda olunca çok rahat ediyorum hatta nefes alış verişimi yavaşlatınca bile bu krizi hafiften atlatabiliyorum dün gene aynısı oldu zaten, 1-2 gün daha bekleyip dediğinizi yapacağım göğüs hastalıkları uzmanına danışmak için.

Genelde hep bu kriz geceleri vuruyor beni. Gene bu gece 2 de başladı 4'e kadar yatakta öksürdüm anca uyuyabildim. Derin nefeslerde hafif öksürük oluyor bakalım hastalıktan diye düşünüyorum ama bu kadar abartısını ilk defa gördüğümden burada danışmak istedim. İlginiz için teşekkür ederim, bir gelişme olursa bildireceğim.

@elsequito;
    Sigara, alkol öyle şeyleri hiç kullanmıyorum aksine spor yapan birisiyimdir. Sigara içseydim, bu sorunda kesin sigara yüzünden şüphelenirdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Amedra

quote:

Orijinalden alıntı: fremdsprache

merhaba aynı sorundan daha önce hayatı kararmış ama artık aşmış biri olarak, göğüs hastalıkları uzmanına gitmenizi, ama o zamana kadar da yatarken mümkün olduğunca oturu pozisyonda -evet ne kadar dik olursa gövdeniz o kadar rahat edersnizi- uyumaya çalışın.

Öksürük şurubunu kullanıyorum bir etki ettiğini tam olarak göremedim ya da ben hep krizler geldiğinde aldığımdan dolayı olabilir. Gerçekten ilk dediğiniz doğru dik durumda olunca çok rahat ediyorum hatta nefes alış verişimi yavaşlatınca bile bu krizi hafiften atlatabiliyorum dün gene aynısı oldu zaten, 1-2 gün daha bekleyip dediğinizi yapacağım göğüs hastalıkları uzmanına danışmak için.

Genelde hep bu kriz geceleri vuruyor beni. Gene bu gece 2 de başladı 4'e kadar yatakta öksürdüm anca uyuyabildim. Derin nefeslerde hafif öksürük oluyor bakalım hastalıktan diye düşünüyorum ama bu kadar abartısını ilk defa gördüğümden burada danışmak istedim. İlginiz için teşekkür ederim, bir gelişme olursa bildireceğim.

@elsequito;
    Sigara, alkol öyle şeyleri hiç kullanmıyorum aksine spor yapan birisiyimdir. Sigara içseydim, bu sorunda kesin sigara yüzünden şüphelenirdim.

Astım benzeri bir şey olabilir doktora gidip akciğer testi yaptırın hepsi basit işlemler ama alerji için söz veremem baya uğraştırır sizi özel hastanede alerji testi 200-300 lira arası masraf çıkartır geçmiş olsun .

• Gündüz tek tük bir iki kez öksürüyorum. Ancak gece beni uyutmuyor. Bu gece bile neredeyse öksürmekten kusacağım.
    O derece yani. Normal bir öksürük değil. Gırtlakta, boğaz da bir şey varmış, boğaz kaşınıyormuş, gibi bir öksürük.
    Doktora gittim, antibiyotik verdi, bir gelişme olmadı.
    Ya gündüz birşey yok, gece ise adete öksürmekten kusacağım. Yok böyle bir öksürük.
    Bu nedir. Çaresi nedir. Uyuyamıyorum. Boğazımda gıcık yapıyor. Help me.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yatmadan önce 1 bardak sıcak su içersen boğazların yumuşar ve öksürmezsin :)
  • Konuyu Şubatta açmıştım ama hala aklıma geldikçe dua ediyorum yemin ederim. O acıyı ne unuturum ne bir daha tatmak isterim gerçekten çaresi yoktu, onca öksürük şurubu içip sıcak çorbalar içip hatta gerektiğinde tahin pekmez yapıp sert ekmekle bile yedim boğazımı temizlesin diye ama nafile.

Benim gibi bu sorundan ötürü uyuyamayanlara şimdiden geçmiş olsun diyorum gerçekten kötü bir hastalıktı.
  • Çıldıracağım. İlk 1 ay doktora gitmemiştim. Zencefilli bal ve geceleri ballı süt ile geçer diye düşündüm. Soğuk içecekler hiç kullanmadım.
    Ancak 15 gün kadar önce çekilmez hal almaya başladı. Balgam olmadığı halde kuru bir öksürük ve geçmek bilmiyor. Aile hekimine gittim. Antibiyotik ve şurup verdi. 10 gün kullandım nafile. Peşinden özel hastanede göğüs hastalıklarına gittim. Akciğer filminden ciddi bir şey çıkmadı. Doktor 1 tane iğne verdi. 2 gün rahatladım biraz. Onun yanında şurup, antiyotik ve ilaç verdi. 1 ay sonra yine gel dedi. Son ilaçları kullanmaya başlayalı 1 hafta oldu değişen hiçbir şey yok. İki gündür turp bal olayını deniyorum. Netice verecek mi bilmiyorum. Hayatımda ilk defa böyle bir şey oluyor. Geceleri uyutmuyor. Havasız ortamlarda daha çok zorluyor beni. Oturduğum ilçede altyapı çalışması var. Her yer toz toprak. Alerjik bir hastalık mı bilmiyorum ama bunu atlatan arkadaşlar nasıl atlattığı konusunda Allah rızası için yardımcı olsunlar. Gerçekten çok kötü.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.