Şimdi Ara

Bu Fotoğraf Nasıl Çekilmiştir ( Yıldız Fotoğrafı )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
3.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Burda Hangi Teknik Uygulanmıştır Çekilirken. Fotoğrafın Açıklamasında 5 veya 6 Kez Çekilip Birleştirme Yapılmıştır Diye Bilgilendirmiş Galiba. Bu Tarz Bi Fotoğraf Çekmek İçin Hangi Yolu İzlemeliyim.
    http://500px.com/photo/5097625

ve özellikle bu
    http://500px.com/photo/1308247

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMMacit -- 7 Ağustos 2012; 0:29:30 >

• Professional technick !
    -
    Bakınız perde hızı : Shutter Speed 43200 sec = 720 dakika !
    Diğerinde 900 sec = 15 dakika pozlama !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 7 Ağustos 2012; 1:00:37 >
  • Aslında açıklama yapmış sahibi.Yıldız pozlamak için uzun süreli(Ama çok) pozlama gerekir.Ama sensör yanmasın diye Belli uzunlukta fotoğraflar çekip birleştirilir.Anladığım kadarı ile alttaki manzarada ayrıca çekildi ve en son yapıldı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayhan_eee

Aslında açıklama yapmış sahibi.Yıldız pozlamak için uzun süreli(Ama çok) pozlama gerekir.Ama sensör yanmasın diye Belli uzunlukta fotoğraflar çekip birleştirilir.Anladığım kadarı ile alttaki manzarada ayrıca çekildi ve en son yapıldı.

Manzarayla birlikte çekilmiş. Işıktan uzak bir yerde mümkün. ND filtre kullanılmış da olabilir, tabi çekim şartlarını görmeden kesin bir şey söylemek zor.
  • Koşullar müsaitse (şehir ışıklarından uzaklık, hava ısısı, rüzgarsız sabit zemin vs vs) Bulb bu iş için emrinize amade. 1-1,5 saatlik pozlamalarım var, uzun zamandır çekemiyorum vakit bulamadığım için

Stacking de yapılıyor, hatta temizlik ve ısı açısından daha sağlıklı aslında.
  • 5dm2 gibi bir makinem olsa korkmazdım uzun pozlamaalrdan ama 60d malum
  • quote:

Orijinalden alıntı: theyapici

5dm2 gibi bir makinem olsa korkmazdım uzun pozlamaalrdan ama 60d malum

5dm2'ye kıyılmaz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    gölgede nasıl resim çekilir?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hakan abi, 1-1.5 saat perde acik kalsa zarar gormez mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dediğim gibi koşullar müsaitse ucundan zorlamaktan zarar gelmez D80 30-40dk civarlarında kenarlarda morarma yapıyordu ısıdan fakat cmos'ta bu sorunu yaşamadım henüz. D80'le çekim yaptığım zaman hava ısısı yeterince düşük değildi bir de, kışın onu da yapmayabilir belki denemedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

Dediğim gibi koşullar müsaitse ucundan zorlamaktan zarar gelmez D80 30-40dk civarlarında kenarlarda morarma yapıyordu ısıdan fakat cmos'ta bu sorunu yaşamadım henüz. D80'le çekim yaptığım zaman hava ısısı yeterince düşük değildi bir de, kışın onu da yapmayabilir belki denemedim.

bulpda o kadar nasıl tutuyorsun dostum? ir remote?
  • D80'de ML-L3 kullanıyordum, sonraki gövdelerde mecbur kablo deklanşör
  • Canon 7D nin Sensörü Nasıldır Peki Arkadaşlar Uzun Süre Bekleme Yaptığımda Sorun Yaşarmıyım Bu Günlerde ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MMMacit

Canon 7D nin Sensörü Nasıldır Peki Arkadaşlar Uzun Süre Bekleme Yaptığımda Sorun Yaşarmıyım Bu Günlerde ?

Bütün makinaların sensörü aynı derecede hassastır. Yani riskli, ama küçük bir risk.
  • bende de 7d mevcut bu arada güncelleme 2.0 çıktığınıda söyleyeyim, 7d sahipleri makinelerini güncellesinler.

makinanın ısınması çok normal özellikle yaz aylarında daha fazla olabilir risklimidir evet ama bu risk çok fazla değildir özellikle ayna üzerinde toz vs pislik yok ise hasar kalma ihtimali daha az temiz olmak gerekiyor kısaca :) ben yıldızların uzun pozlama yani bu derece uzun pozlama 30 dk 3 saat gibi pozlarını çok estetik bulmadığım için denemedim ama denemek isteyenlerde çok endişeli yaklaşmasın.
  • Bu tür fotoğraflar için en mantıklısı filmli analog makineler. En fazla filmin yanar. Kaygılanman gereken sensör olmadığı için rahat rahat çekersin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tekin1923

Bu tür fotoğraflar için en mantıklısı filmli analog makineler. En fazla filmin yanar. Kaygılanman gereken sensör olmadığı için rahat rahat çekersin.

onda da hdr yalan olur..
  • quote:

Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

D80'de ML-L3 kullanıyordum, sonraki gövdelerde mecbur kablo deklanşör

Eyvallah cevap için. Ama yine de çok fazla ışık girer içeri, nd filter kullanıyor musunuz?
  • Şehir ışıklarından çok uzakta noktaları tercih etmek gerek, benim çekim yaptığım yerler yerleşime 20 ila 80km uzakta noktalardı
  • çok iyi
  • çok iyi fotoğraflar hele 2.fotoğraf kesin çözüm hangisi burdan yardımcı olabilirmisiniz ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.