Şimdi Ara

Bu floppy yi bilen varmı? (Resimler eklendi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • CNC Punch makinasının floppy si bu. Ama artık çalışmıyor. normal bir disket sürücü gibi fakat makinaya bağlayınca görmüyor.

Bunda farklı olarak resimde işaretlediğim jumper ler mevcut. Normal bilgisayardan aktarım yapılan disketi okuyor.

Makinanın servisi bunu daha önce değiştirdiğinde (bir floppy ye bir dünya para almış) jumper ayarları ile oynamış. ben bu flopi den bulabilirmiyim acaba ?

bir bilen varmı arkadaşlar ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahattintopaloglu -- 17 Eylül 2012; 19:45:15 >

• şu jumper lerin ne işe yaradığını bilen yokmu arkadaşalr ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bahattintopaloglu

şu jumper lerin ne işe yaradığını bilen yokmu arkadaşalr ?

Ne işe yaradıklarını bilmiyorum ama tek tek deneyerek çözüme ulaşabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yunus MF

quote:

Yanlız bunun yerine bir disket sürücü takmam lazım.
    Bu farklı olduğundan nerden ve nasıl alacağımı bilmiyorum !
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Yunus MF

quote:

Yanlız bunun yerine bir disket sürücü takmam lazım.
    Bu farklı olduğundan nerden ve nasıl alacağımı bilmiyorum !

Disket bulmanız bu zamanda biraz imkansızlaşıyor. Birde farklı dediniz daha önce kullanılmış eski olanlar yok ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saiph -- 18 Eylül 2012; 8:37:03 >

• Eskimi yenimi bilmiyorum ama bu jumper ler ile işin çözüldüğüne eminim..
  • quote:

Eskimi yenimi bilmiyorum ama bu jumper ler ile işin çözüldüğüne eminim..

Jumperleri tek tek deneyerek Bios ekranında görüp görmediğini kontrol edin. Gördüğü Jumperde çalışıyordur. Ayrıca İde kablosunda sorun olmadığına emin olun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Jumper ların hepsini çıkartıp denedin mi?

Kadıköy'de bulunabilir belki Jumper lı Disket Sürücü. Bilgisayar hurdacısı dolu Kadıköy Yazıcıoğlu han ve çevresi.

Disket sürücüsünü al oraya git araştır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: *Furious*

Jumper ların hepsini çıkartıp denedin mi?

Kadıköy'de bulunabilir belki Jumper lı Disket Sürücü. Bilgisayar hurdacısı dolu Kadıköy Yazıcıoğlu han ve çevresi.

Evet. çok teşekkürler destek için.

Bu arada bu disket sürücü orjinal olanı. Bildiğiniz gibi normal disket sürücülerde (floppy) bu jumper ler yok, Ben bu resimdekinin aynını bulmak zorundayım sanırım...

Yada normal bir sürücüye herhangi bir köprü lehim vs yapılıp olabilirmi bilmiyorum !
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: *Furious*

Jumper ların hepsini çıkartıp denedin mi?

Evet. çok teşekkürler destek için.

Bu arada bu disket sürücü orjinal olanı. Bildiğiniz gibi normal disket sürücülerde (floppy) bu jumper ler yok, Ben bu resimdekinin aynını bulmak zorundayım sanırım...

Yada normal bir sürücüye herhangi bir köprü lehim vs yapılıp olabilirmi bilmiyorum !

O şekilde bir telle birbirine bağlayarak deneyebilirsiniz.

• Marka / Modeli yazıyor mu ?
  • Maalesef sadece resimdeki gibi kartın üzerindeki yazılar var.
  • quote:

Maalesef sadece resimdeki gibi kartın üzerindeki yazılar var.

Hiç uğraşma şundan al bir tane dostum

http://www.sahibinden.com/ilan/is-makineleri-sanayi-sanayi-endustri-makineleri-disketlere-elveda-cok-uygun-fiyata-usb-disket-bakmadan-gecme-105625427/detay/

• quote:

Orijinalden alıntı: fLeiN

quote:

http://www.sahibinden.com/ilan/is-makineleri-sanayi-sanayi-endustri-makineleri-disketlere-elveda-cok-uygun-fiyata-usb-disket-bakmadan-gecme-105625427/detay/

Valla çok mantıklı, olurda herhalde ama 100 tl miş

• Hiç uğraşma nerdesin bilmiyorum ama pc tamircisine v.b gir bitane disket bulur ucuzdan satarlar :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: 12345543

Hiç uğraşma nerdesin bilmiyorum ama pc tamircisine v.b gir bitane disket bulur ucuzdan satarlar :)

Standart bişey olsa bulunur tabi. Problemin tamamını okumamışsınız sanırım ?!
  • quote:

quote:

Hiç uğraşma nerdesin bilmiyorum ama pc tamircisine v.b gir bitane disket bulur ucuzdan satarlar :)

Jumperliden bahsediyorum :):) Olmadı elektronik hurda satan yerler var bulunabilir pc cide rastlanıyor ....
  • quote:

quote:

quote:

Jumperliden bahsediyorum :):) Olmadı elektronik hurda satan yerler var bulunabilir pc cide rastlanıyor ....

Problem jumper de değil, disket sürücüde. Ben jumper ayarı yapabileceğim disket sürücü istiyorum. Normal disket sürücülerde jumper ayarı yok.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fLeiN

quote:

Valla çok mantıklı, olurda herhalde ama 100 tl miş

sanayide kullanılmaya başlandı, 100tl veriyorsun evet ama seni ne kadar büyük bir dertten kurtarıyor farkındasın değil mi :)

• cnc üreticisine sor o parça ancak onlarda vardır...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.