Şimdi Ara

Bu filmi biz yapmalıydık!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yüzüklerin Efendisi ve King Kong filmlerinin 3 Oscarlı yönetmeni Peter Jackson, Anzakların gözüyle savaşı anlatacak film için düğmeye bastı

Tüm dünyada büyük yankı yaratan “Yüzüklerin Efendisi” ve “King Kong” filmlerinin 3 Oscar ödüllü yönetmeni Peter Jackson, Çanakkale Savaşı’nın 100’üncü yıldönümünde bu savaşı anlatan bir film yapacağını açıkladı. 2015 yılında gösterime girecek olan filmle ilgili olarak Yeni Zelandalı yönetmen, Avustralya’da yayın yapan ABC televizyonuna “Film Anzak askerlerinin perspektifinden 7-8 ay süren savaşı anlatacak. Daha önce kimse böyle bir film yapmadı” ifadesini kullandı. Jackson, 1981 yılında Peter Weir tarafından çekilen Gallipoli filminin sadece Ağustos 7-8 günlerinde yaşanan olayları anlattığını kendisinin tüm savaşı anlatan bir film çekeceğini açıkladı.

Dedem Gelibolu’daydı

Jackson, “Filmi sadece Yeni Zelanda askerlerinin bakış açısından yapmayı düşünüyordum ama şimdi daha dengeli bir yaklaşım sergilemeye karar verdim. Hem Yeni Zelanda hem de ve Avustralya askerlerinin yer aldığı ANZAC askerlerinin tamamının bakış açısını filme yansıtacağım. Gelibolu Savaşı tarihimizin akıllarda kalan önemli bir parçasıdır” ifadesini kullandı. Büyükbabasını Gelibolu Savaşı’na katıldığını ve madalya aldığını anlatan Jackson, “Ben Gelibolu’ya 1990’da olayın 75’inci yıl dönümünde gittim. O sene Gelibolu’da süper kazan Anzak askerlerden 50’si törene katılmıştı. En genci 92 ve en yaşlısı 103 yaşındaydı. Onların 75 senedir görmedikleri bir toprağa bakmaları çok ilginçti” dedi. Jackson daha önce de bir İngiliz savaş muhabiri tarafından çekilen savaşın tek video görüntüsünün onarımı projesinde yer almıştı.

• Alla alla içimemi doğmuş ne.Peter Jakson çanakkale savaşlarını anlatan bir film yapsa ne güzel olur diye düşünüyordum.Güzel olur gerçekten.Aslında içimden gelen tam olarak böyle değildi ama olsun.En azından çanakkale nin geçilemedigi anlatılır.İçimden gelen ise Türklerin bakışı ile bir film yapılması tabiki..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetkep

Alla alla içimemi doğmuş ne.Peter Jakson çanakkale savaşlarını anlatan bir film yapsa ne güzel olur diye düşünüyordum.Güzel olur gerçekten.Aslında içimden gelen tam olarak böyle değildi ama olsun.En azından çanakkale nin geçilemedigi anlatılır.İçimden gelen ise Türklerin bakışı ile bir film yapılması tabiki..

quote:

Hem Yeni Zelanda hem de ve Avustralya askerlerinin yer aldığı ANZAC askerlerinin tamamının bakış açısını filme yansıtacağım.

Umarım gerçekten objektif bakar olaya, her iki tarafı adil şekilde yansıtır perdeye.
    Umarım Atamızın ölen bir düşman askerleri için söylediği sözüde perdeye aktarır.

"Bu memleketin toprakları üstünde kanlarını döken kahramanlar, burada bir dost vatanının toprağındasınız, huzur ve suskunluk içinde uyuyunuz. Sizler Mehmetçiklerle yanyana, koyun koyunasınız. Uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analar, gözyaşlarınızı dindiriniz, evlatlarınız bizim bağrımızdadır, huzur içindedirler, huzur içinde uyuyacaklardır. Onlar bu toprakta canlarını verdikten sonra artık bizim evlatlarımız olmuşlardır."

• ..merak ediyorum' hangi duygu yükü olacak başka bir milletin toprağına göz dikmiş askerleri anlatan bir filmde,
    vietnam serilerine benzemez umarım
  • Hiç objektif olacaklarını düşünmüyorum.
  • 300 filmine iran lılar tepki gostermişti..İnşallah bu film tek taraflı olmazda bizde tepki gostermek durumunda kalmayız...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roohans

Jackson daha önce de bir İngiliz savaş muhabiri tarafından çekilen savaşın tek video görüntüsünün onarımı projesinde yer almıştı.

Bunu çok merak ettim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oldu o zaman biz kalkalım gif
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • genelde pek objektif olarak yapılamıyor bu tür filmler.2-3 ay sonra filmle ilgili senaryolar açığa çıktığında bütün tv haberlerinde türkleri aşağılıyor barbar gösteriyorlar diye bas bas bağırırlar %90
  • quote:

Orijinalden alıntı: selodonanımhaber

quote:

Orijinalden alıntı: Roohans

Jackson daha önce de bir İngiliz savaş muhabiri tarafından çekilen savaşın tek video görüntüsünün onarımı projesinde yer almıştı.

Bunu çok merak ettim

Çanakkale Savaşları esnasında çekilen video

Bazı medya organlarımız, Avustralya'da yayımlanan The Daily Telegraph gazetesinin internet sitesinde yayınlanan habere dayanarak, İngiliz savaş muhabiri Ellis Ashmead-Bartlett tarafından çekilmiş olan video görüntülerinin, Çanakkale Savaşları’ndan bilinen ilk video görüntüleri olduğunu belirterek yayınladılar. Görüntülerin yeni olduğu doğru fakat ilk oldukları yanlış… İşte sizlere yayınlanan görüntülerden çok daha kapsamlı ve çarpıcı video görüntüleri. Aslında bu video görüntüler, bulunan görüntülerin devamı niteliğinde. Videoların içeriği ise şöyle:

1- Çıkarmadan 1 ay sonra barakalar.
    2- Anzak’ların “Maclaurin's Hill” adını verdikleri mevkiden… Tepe üzerinde konuşan iki kişi ve birkaç mezar ve devamında malzeme taşıyan iki asker.
    3- Anzak koyundan tepelere ilerleyen askerler.
    4- Merkez karargaha mesaj getiren ulaklar.
    5- Türk askerinin sadece 45 metre uzağındaki siperlerinden periskop yardımıyla, aynalı tüfeklerle ateş eden askerler.
    6- Gelibolu yarımadasına top arabası çekmek ya da yük taşımak amacıyla getirilen at ve katırlar.
    7- Kraliyet Deniz Tümeni tarafından temmuz 1915 te üretilen zırhlı araç.
    8- Görüntüler arasında en çarpıcı olanı. Canlı savaş sahnesi! Conkbayrına ilerleyen anzak askerleri yeni kazandıkları bir siperden ateş ediyorlar.

Videoyu aşağıda izleyebilirsiniz.

http://www.dailymotion.com/video/x4rp1f_religion_tech

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selodonanımhaber -- 17 Aralık 2009; 15:12:28 >

• Kesin bi sataşma olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PHI
    Hiç objektif olacaklarını düşünmüyorum.

+1
  • Filmin adını Gallipoli 2 koysalarmış.
  • Pearl Harbor gibi bişey olur.
    Aşçı uçak düşürür falan
  • Bizde o kadar çok filme konu olacak olay varki ama onları değerlendirecek yönetmen, yapımcı yok.
  • 2011, 2012 falan olsa neyse de 2015 nedir lan?

Evet, taraflı olacak. Hele de yönetmenin dedesi savaşa katılmışsa.
  • adamların tek tarihi ingilizlerin gazıyla çanakkaleye gelmeleri neredeyse.bununda ekmeğini onlar yer onlar konuşulur.umarım filmdeki türkler figuran olarak yer almaz. ve filmi kim yapacaksa umarım hakkını verir..
  • Bence olayları kendi açılarından ele alacaklardır.Bakın nasıl kahramanca savaştık gibilerinden bizim tarafı objektif olarak işleyeceklerini hiç sanmıyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur* -- 17 Aralık 2009; 16:40:01 >
  • 2015
  • Onların yapması isabet olmuş.
    Bizim o çapta film yapacak sinema sektörümüz sanırım 2084 yılında olur.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.