Şimdi Ara

bu ev planına göre göre ısınma öncelikli klima kaç BTU ve verim alma mevzusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    yer bursa, kaba taslak evin planını çizdim. eski bina (30 sene) ve iki tarafında ev var. 2 katlı, 2. kat. tepede çatı yok. gerisini resimde gösterdim. metrekareleri yazılı, pencereler belli vs. sürekli oturulan Oda-1'e belirttiğim kırmızı yere klima koyup kapısını açsam ve Oda-2nin de kapısını açsam, hol ile birlikte ısıtır mı kışın?, verimli olur mu? yoksa Oda-2 ve hole hiç bulaşmayıp kapısını kapatıp Oda-1 den dışarı çıkmasak mı? ona göre bi bütçe ayarlayıp yüksek BTU lu, max. 3 bin liralara iyi bi klima ile iş görebilir miyiz merak ediyorum

bu ev planına göre göre ısınma öncelikli klima kaç BTU ve verim alma mevzusu

resim güncellendi. oda-1e pencere ekledim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZEUS__ -- 9 Temmuz 2014; 15:15:51 >

• ZEUS__ kullanıcısına yanıt
    Ev eski yalıtımsız ve çatısızsa siz holü ve oda ikiyi unutun oda biri ısıtmaya bakın.
  • bps B kullanıcısına yanıt
    şu ana kadar öyle kullanıldı zaten. max 1-2 sene sonra yeni eve çıkmayı planlıyoruz. belki seneye bugünlerde yeni evde oluruz. boşuna bu eve doğalgaz tesisatına masrafla uğraşmayalım istiyoruz. sobayla idare ediliyor tek odada. klimayı hazır almışken yüksek alıp diğer odaları da ısıtırım, ilerde de çıkacağım yeni eve götürürüm diye düşündüm.
  • Merhaba.
    neredeyse 60m2'lik bir alanı ısıtmaktan bahsediyorsunuz !
    Yalıtımı olmayan,yaşlı bir binadan bahsediyoruz.

Isıtılmasına ısıtılır ama ilk alım ve ve işletim maliyeti epey yüksek olur.Nominal kapasitesi 24.000 BTU bir klima gerekir ki bu seferde COP değeri çok düşük olacağından sayacınız dönmekten çıldırır :)

Yapacağınız şey tek odayı ısıtmak olmalı.

Eğer bütçe olarak 3.000 TL'nin biraz üzerine çıkabilirseniz Mitsubishi Heavy SRK-25ZJX-S tavsiye ederim.
    Nominal kapasitesi 9.000 BTU'dur.COP değeri 5.26'dır ki bu değer şu an TR'de satılan en ekonomik ürün demektir.24 saat boyunca hiç kapamadan eco modda çalıştırırsanız size aylık ek maliyeti 50-60 TL civarında olacaktır.

Şimdi birileri çıkıp 23 m2 ye 9.000 BTU klima mı olacaktır diyecektir,olur.Çok güzel olur.Tecrübeyle sabit.

5 yıldır Daikin, 3,5 yıldır Daikin+Mitsubishi kullanıyorum.

Çok ama çok memnunun.Bazı ürünlerde kaliteden ödün vermemek gerekir.Klima da olduğu gibi.

• Başka sorulurınız olursa cevaplama hazırım.
  • drmert kullanıcısına yanıt
    sağolun. aslında tek oda yeterli ama içersi biraz sıcak olunca kapıları açıp diğer yerleri de kırsın biraz derdindeyim. ama yavaş yavaş yalnızca tek oda olsa yeter diyecem sanırım. biraz az geldi BTUsu önerdiğinizin. hangi şehirdi sizin? ortalama klima hesabı yapan sitelerden baktığım kadarıyla 12-13bin BTU yetecek diyordu benim için. bu seneden sonra A sınıfı değerleri de değişiyomuş. toshiba 13 skvp2 hem eer hem cop değerleri iyi hem btu yüksek hem mitsubishi 3600ken toshiba 3800tl gibi var nette. acayip kafam karışık bi kaç tane model var gündemde.
    dediğim toshiba bu:
    http://www.buroteknik.com/En-Ucuz-Toshiba-Daiseikai-RAS-13-SKVP2-12000-Btu-super-inverter-Klima-fiyati_123906.html

soğutma 15, ısıtma 23 bin BTU diyor mesela.

3,5-4 liralar da çok mu diyorum. 2 lira daha verip doğalgaz mı döşetsek diyorum bu seferde.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.