Şimdi Ara

Bu dünyanın insanı olamamak ve yabancılaşma hissi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
4
Favori
933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çok garip fakat bu dünyanın insanı olamıyorum. İnsan ilişkileri çok saçma geliyor. Facede durum güncellemek ya da fotoğraf paylaşmak saçmalık, selfie çektirmek saçmalık... Dahası topluluk insanı da değilim, bireysel olarak konuşulduğunda gayet aktif olabiliyorum ama aile ortamı gibi kalabalık ortamlarda ortamın en sessiz tipi olup çıkıyorum sonra da ailede çevrede adım içe kapanık sorunlu tipe çıkıyor. En büyük sorun şu ki bunları yeterince takmıyorum, elbette kimsenin hoşuna gitmez ama bir yandan da pek umrumda olmuyor, onlar ağızlarını şekilden şekile verip selfie çekedursun ben kendi kabuğumda, kitaplarımla filmlerimle mutluyum. Kendimi çoğundan daha özgür hissediyorum asosyal olsam bile. Bazen egomu yükseltmiş olmaktan, kibirlenmiş olmaktan korkuyorum. Fakat bakıyorsun çevren tanıdıkların hep aynı tipler, hep bir şeyleri ispat etme, öne çıkma, kendini gerçekleştirme derdinler. Hep bi beğenilme telaşı var. Halbuki ben hiçbir zaman bir şeylerle hava atmadım, buna rağmen kendimi kabuğuma kapatıp "yakın" çevremi bilgisel-kültür olarak geçip farklılaştığım için sanırım içten içe bir "kibir" söz konusu oldu bende. İşte bundan korkuyordum ve buna yakalandım, kibrimi yenmek istiyorum ama tek derdim o da değil. Kültürel olarak çevremden ciddi anlamda yabancılaştım. Aynı kabuktan çıktık belki ama ben zamanla kendi yolumu çizdim, onlar başkalarının çizdiği yolu seçti genellikle.

Ve bu kültürel yabancılaşma arttıkça arttı. Ve sanırım bu durum da beni yalnızlığa itti. Aslında yalnız oluşum beni yabancılaşmaya, yabancılaşmış oluşum da beni daha da yalnızlığa itti. Bugün sadece yakın çevreme karşı değil, tüm topluma karşı yabancılaşmış hissediyorum ve çoğu gece hayallerimin insanlarını hayal ediyorum.

Gönül isterdi ki filmlerdeki gibi bir psilolog ya da akıl hocasına ya da bir yabancıya içimi dökeyim, tavsiye versin, rahatlayayım. Ama biliyorum ki gerçek hayatta yok öyle bir psikolog, akıl hocası... Yine de bazen içini dökmek ister insan, öylesine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J.Valjean -- 3 Eylül 2016; 3:13:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bay evet izlemelisin.
  • Ben de büyük oranda böyleyim ama sevdiğim kişilerse o ortama adapte olabiliyorum.
    Mesela arkadaşlar selfi mi çekiyor, istemeden de olsa ben de çekiliyorum. Çekilmezsem babamın haber oluyor neden çekilmedin diyor

• Her donemin kayip nesli...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu işte bu devamını editleyeceğim.
    Edit:Aynı olay daha 10 dk önce aynısını düşündüm.İnan katlanamıyorum belki de asosyalliğimin nedeni bu.Yapamıyorum abi normal insanlar gibi eğlenemiyorum kimileri bara discoya gider kopar dıptıs dıptıs müziklerden zevk alır ama ben alamam.Sosyal medya olayıda içimi kemiriyor.

Herkes her şeyini gösterip kanıtlama ihtiyacı duyuyor herkes popüler kültüre biat ediyor.Insanımız son zamanlarda aşırı materyalist oldu .Bilmiyorum eskiden de böylemiydi ama şuan yaşarken keyif alabileceğim bir yer olmaktan çıktı.Sınava hazırlanıyorum seneye üniversiteye başlayacağım orada da aynı terane olacak aynı insanlarla karşılaşacağım eee ben neden bu ülkede yaşamaya devam etmeliyim?

Sebeb yok işte o sebebi öldürdüler yaşamdan keyif alamıyorum.Bilmiyorum belki de izlediğim filmler ütopyamı geliştirmiş olabilir ve bende o ütopyaya aşırı bağlanmış olabilirim.Bunun sonucunda kendi ütopyamdaki insanlar dışındaki insanlardan nefret edebilirim ki böyle.

Tek çare yurtdışına çıkıp şuanda mutsuz olduğum düzeni değiştirmek.Doğru yada yanlış önemi yok bu ülke güzel bir yer ama insanı insan değil adeta hepsi birer bir neardantel.
    Yurt dışına çıkacağım ve hayatımı yaşayacağım çünkü burası bana göre değil ben bu toplumun bir bireyi olacak halde değilim ve bu eksiklik beni yurt dışına yönlendiriyor.Aynı zamanda bu toplum bana olmak istemediğim karakteri olmaya zorluyor.Aşırı baskı şu işi yap şunu kazan şu ol instagram aç şekil şukul iğrenç pozlae at AlFA GİBİ DAVRAN KADINLARI sk Hayatı yaşa Reddediyorum lan varmı m.k?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babafingo31313131 -- 3 Eylül 2016; 13:58:15 >

• Düşük zekalı insanlar sisteme itaat edecektir ve ona istediğini verecektir, daha zekiler ise ya bambaşka olaylara kapı açacaklardır ya da azınlık olarak çürümeye mahkum kalacaklardır.

Bu dediğimi unutma.

• Zeki insanlar sürekli kendilerine dert edinirler bu bilimsel psikolojik sosyolojik ne alandan ararsan ara ıspat edilmiştir.

Sosyallik kavramı kime göre neye göre yine yapılan bir psikolojik araştırmada her asosyal 3 insandan 2 si sahteliğe tahammül edemediğini söylemiştir

Bana göre sosyal olmak arkana 5-10 kişi alıp hunharca gülmek sağa sola gitmek demek değildir bu ilişkiler bana görede sahtedir insanlar birbirlerini kullanarak vakit geçirirler ama sen zor bir duruma düştüğün zaman kim sana yardımcı olur bir kaç bin tl ye ihtiyacın olsun bakalım o gülüp eğlendiklerin sana yardım eder mi ? bunun en büyük örneği arda kural'dır boşuna dememişler sen gülerken herkes güler ama sen ağlarsan kimse senle birlikte ağlamaz.

Şuan ciddi ciddi soruyorum çok zor bir durumda olsanız aileniz dışında (hatta belki aileniz bile etmez) kaç kişi size yalandan değil gerçekten yardımcı olur veya olmaya çalışır ?

Şunuda ekleyeyim bana göre sosyallik harbi harbi inandığın , güvendiğin insanlarla haftada 2-3 gün vakit geçirmektir seni anlayan seni dinleyen sorunlarına çözüm getirmeye çalışan biri insanı güvende hissettirir. hele hele bu tarz insanları hayatınızın herhangi bir döneminde yakalarsanız sırtınız bir daha yere gelmez.

Önemli olan kaç kişi tanıdığın değil tanıdığın kişilerin niteliğidir.

Dışarı çıkmayan insan asosyal olarak tanımlanamaz çıkmak istemiyordur geri kalanında ciddi problemleri vardır kafasında .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu dünya çok sıkıcı
    2 hafta önce açıldı
    Bu yaşadığımız hayat değil
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sezen Aksu - Adem olan anlar

Yazını okuduğumda aklıma direkt bu şarkı geldi.
    Bu mesaja eklenen görseller:

Bu dünyanın insanı olamamak ve yabancılaşma hissi

• İşte batı medeniyetinin getirdiği bozulmadan rahatsız olan birisi daha yerin dibine batsın medeniyetiniz. Bu ülkemize medeniyet geldi geleli herşey sahteleşti kalitesizleşti hür yürekli gençler hep tarihe karıştı.

• quote:

Orijinalden alıntı: MuvahhidGenc

İşte batı medeniyetinin getirdiği bozulmadan rahatsız olan birisi daha yerin dibine batsın medeniyetiniz. Bu ülkemize medeniyet geldi geleli herşey sahteleşti kalitesizleşti hür yürekli gençler hep tarihe karıştı.

Kesinlikle

• Toplum ne verirsen alır durumda bu herşeyde böyle. Sorgulayan insan sayısı çok çok az, popüleriteden sıyrılıp farklı takılan yada bu başka bir deyişle sisteme direnen kendi gibi olan insanlarda dışlanıyor alay konusu oluyor. Çok şaşırıyorum insanlar uyuyor ya monoton hayatın içinde hiç bişey aldırmadan uyuyor marsta su bulunuyor umrumda değil uzaydan sinyal geliyor umrumda değil. Peki ne umrunda saçma aşk dizileri lüks içinde yaşam arzusu başkasına olduğundan daha iyi görünme tutkusu Oyunlar yarışmalar... 2bin Nesili zaten berbat durumda onlar nası toplumda üretken olacak aklım ermiyor. Neyse herşeyi geçtim Fikirler düşünceler o kadar zor ki en ufak dini felsefi konuda bile bi düşünceyi bi ayrıntıyı seçmek yada o konuda düşünmek araştırmak birbirleriyle çatışan fikirler tezler, karşı tezleri işin içinden çıkılımıyor İnsan ömrü yetmez hakikaten oradan çok kafamın karışık olduğu alan var ki 500 sene yaşasam bana onları araştırmak yetmez (bunları niye yazdım bilmiyorum bi rahatlamak istedim içimi boşaltıp)

• Popülarizm konusunda her yönüyle hem fikiriz. Ama bu içe kapanıklık ve toplumdan farklı olmak artık canımı iyice sıkmaya başladı. Yalnız kalmaktan korkuyorum artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: MuvahhidGenc

İşte batı medeniyetinin getirdiği bozulmadan rahatsız olan birisi daha yerin dibine batsın medeniyetiniz. Bu ülkemize medeniyet geldi geleli herşey sahteleşti kalitesizleşti hür yürekli gençler hep tarihe karıştı.

Alakası yok sosual medya kullanım oranı almanya fransa isveç gibi ülkelerde çok düşük.Ha kullananları var ama bir çoğu alt tabakadan aydın kesimleri kullanmıyor.Kaynakta verebilirim.
    Ha tabi onlarda taharet musluğu yok doğru.

• J.Valjean kullanıcısına yanıt
    Tam da böyle bir konu açacaktım. Birebir aklımdan geçenleri yazmışsınız. Son bir senedir filan bu yabancılaşma hissini yaşıyorum. Hiçbir şeye ait değilim. Hiçbir şeyin bir parçası olamıyorum; çok istediğim şeylerin bile... Tüm bu sosyal ilişkiler vs. anlamsız gelmeye başladı.

Bunun çözümünü çok düşündüm. Ama ne başka bir ülkede yaşamak ne de her şeyi boşverip sosyal olmaya çalışmak hiçbir şeyi değiştirmeyecek.

Ben böyle mutluyum. Bu yüzden kendimi zorlamayı bıraktım. Bana yetecek kadar sosyalleşiyorum. Yalnız daha mutlu ve özgürüm. Siz de kitaplarınızla mutluysanız böyle devam edin. Zaten insan nasıl mutluysa ve nasıl istiyorsa öyle davranmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-56F19B17B -- 4 Eylül 2016; 16:31:47 >
  • Kendimi bildim bileli içime kapanık birisiyim. İnsanları sevmiyorum ve çok yapmacık buluyorum. Facebook ve benzeri sitelerden hiç hoşlanmıyorum.
    Öyle bir durumdayım ki askerden geldikten sonra telefonum uzun süredir uçuş modunda. Ne kimseyi aramak ne de aranmak istemiyorum.
    Arkadaş, akraba, çevre her şeyden uzaklaşıp yurt dışında sakince kendimce bir hayat sürmek istiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.