Şimdi Ara

Bu dünyanın adaleti niye yok?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
7.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son zamanlarda kafama takılan bir soru bu. Bir tarafta yaşam mücadelesi verenler. 3 kuruşun hesabını yapanlar. Diğer tarafta harcadığının hesabını bilmeyenler. Bu dünyanın adaleti niye yok? Herkes kendi bacağından asılıyor. Karınca parkında ki karıncalarmıyız biz acaba? Tanrı bizi elinde elma şekeriyle gülerek izleyen küçük bir çocuk mu yoksa? Varsa bu konuda söyleyecek bir şeyleri olan buyursun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redunay -- 29 Haziran 2011; 20:44:33 >

• Fakir ama mutlu, zengin ama mutsuz olanlarda var.

Bunun hesabını biz mi Tanrıya soracagız yoksa Tanrı mı bize Dünya da niçin böyle olduğunun hesabını soracak.
  • Bu dünyadaki haksızlıkların sorumlusu yine insanlardır tanrı niye şöyle yapmış aslında şunu yapmasaymış daha iyi olurmuş gibisinden laflar etmek yerine biraz da hatayı kendimizde arasak iyi ederiz
  • adalet neden mi yok?
    adalet, insan uydurmasıdır da ondan.
    herkes yeterince insan olduğunda adalet de olacak...
  • Boşver adaleti...

• quote:

Orijinalden alıntı: ogh

adalet neden mi yok?
    adalet, insan uydurmasıdır da ondan.
    herkes yeterince insan olduğunda adalet de olacak...

Senin mantığına göre insan olmak kavramıda insanların uydurmasıdır
  • Öncelikle konuya giriş tarzın yanlış, İnanç noktasındaki konular ciddi konulardır. Yaratıcıya elma şekerli çocuk benzetmesi, aynı zamandada bir düzensizlik oluşumu olacağı için Yaratıcıyı kabul etmemektir. Eğer ediyorsan o zaman bu noktada daha ciddi cümle kullanman daha yerinde olur. Acizane tavsiyedir.

Konuna gelirsek Adalet olmadığı falan yoktur. Bana göre; Allah ın yarattığı bir varlık katil olduysa ve devam ediyorsa ondan insani hasletler alınır bunlardan mahrum kalır ve çoğu zaman o testi o yolda kırılır. Beşer zulmettiğinde yanına kalıyor gibi görebilirsiniz ancak inanmayan biri bile olsanız, mevcut düzenin içinde yine düzene uymayanlar dışlanacaklardır.

harcadığının hesabını bilmeyenin ne gibi bir karı olabilirki. Bütün dünyanın zevkleri senin olsa ve bunları kabrinim ötesine götüremedikten sonra neye yarar.

Şu nokta incedir. şöyleki; insanlar yaşam mücadelesi veriyorlar ama neden fakirler. en kötü örnek afrika ülkeleridir. Bu insanların doğal kaynaklarına bak ne kadar fazla değilmi. Ama kendileri kullanamamışlar. neden!? Beşerin doyumsuz nefsinden dolayı. Allah onlarada vermiş, her insana rızkını verdiği gibi. Ancak Sen masum insanların elinden ekmeğini silah zoru ile alırsan elbette düzenin başına yıkılır. Kendini medeni sayan ey avrupa kurduğun düzen medenimiki medenilik öğretirsin. Hala spor klüplerinde kendi vatandaşlarını oynatmazlar bir kaç ülke hariç. Adamlar herşeyi ile sömürüyor dünyayı. Yani sorun çoğunlukta değil azınlıkta, ama doyumsuz olan azınlıkta...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu ne kardeşim heryerde.siyaset
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tabi ki Allah'ın varlığına inanıyorum. Benzetme yaptım o cümleyi kurarken. Sadece bu haksızklıklara ve adaletsizliklere fazla kayıtsız olduğunu düşündüğüm için elma şekerli çocuk benzetmesini yaptım. Kim bilir belki bu dünya da gün yüzü görmeyenler öteki dünya da rahata kavuşurlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maviyolcu

Son zamanlarda kafama takılan bir soru bu. Bir tarafta yaşam mücadelesi verenler. 3 kuruşun hesabını yapanlar. Diğer tarafta harcadığının hesabını bilmeyenler. Bu dünyanın adaleti niye yok? Herkes kendi bacağından asılıyor. Karınca parkında ki karıncalarmıyız biz acaba? Tanrı bizi elinde elma şekeriyle gülerek izleyen küçük bir çocuk mu yoksa? Varsa bu konuda söyleyecek bir şeyleri olan buyursun?

öbür taraf olduğu için bu dünyanın adaleti yok
    hayat herkes için sınavdır, tabi ki kiminin sınavı zordur, kiminin ki daha kolaydır, ona göre ödülü de daha çoktur
    bir de şu var, biz ne kadar anlatsak da anlatalım,yani sınav desek test de desek, tanrının esas amacını tam olarak bilemeyiz,
    dünya çok düzgün bir yer olsa, iyi ve kötüyü ayırt edemezsin.
    dini sadece ibadet olarak düşünmeyin. öbür tarafta sadece ibadete bakılmaz, bu hayatta çektiğin acılar günahlardan düşer
    tanrı adalettlidir, merak etmeyin,
    bu dünyada iyi veya kötü ne yaparsanız, diğer tarafta karşılığını görürsünüz
    bir de şu var bu hayat geçici, öbür hayat kalıcı, bu hayat göz açıp kapayıncaya kadar geçer gider.

• Arkadaşlar biz müslüman insanlarsak Tanrı demek abes oluyor. Allah lafzı daha uygun düşer.

Ve konuya dönersek şunuda unutmayalım. @antonidas Allah ın esas amacını bilemeyiz demişsiniz ancak. Bu noktada aslında bize sadece kul olun demiyor. kainatı yaratan bu Zat Kendisinin sanatını görmemizi istiyor. Bu kadar şeyin boşuna yaratılmadığını görmemizi istiyor belkide. Ayrıca KB deki öteki konulara değinirsek bizim kendi aramızdada bir test var ve bazı noktalarda belkide sınavı kaybediyoruz. Bu nefret niye ve bu çekememezlik. Eğer inanıyorsak aynı yere gitmeyecekmiyiz. Ayrıca "Beşer zulmeder kader adalat eder" Dünyada yapılan aslında çoğu zaman kalmaz yanına dünyada hesabını verir. Hesabını vermez dediğimiz durumlarda ise yukarıda bahsettiğiniz mevzu gerçekleşir. Bizi yaratan öteki tarafta hakkımız olarak daha fazlasını bahşeder...
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdullahors84

Arkadaşlar biz müslüman insanlarsak Tanrı demek abes oluyor. Allah lafzı daha uygun düşer.

Neden?
  • quote:

Orijinalden alıntı: GaraJımdakiEjder

quote:

Arkadaşlar biz müslüman insanlarsak Tanrı demek abes oluyor. Allah lafzı daha uygun düşer.

Neden?

Bence de! Neden? Neyi nasıl ifade ettiğimiz mi? Nye inandığımız mı önemli?
  • Esma'ül Hüsna'yı bilmek için öncelikle herkesin Kuran-ı Kerim'i kendi dilinde okuması lazım. ''Arapça okunmadan olmaz'' diyenlerin en büyük yanılgısıdır bu. Zira okuyan herkes çokşey öğrenecek ve şirke batmaktan kurtulacaktır.

Bu tip tuzaklara düşürenler ve içine Tevrat ve İncil ayeti karıştırıp, bedavadan sözde meal dağıtanlar birinci sorumludurlar.
  • İnsan bencil bir hayvan arkadaşım, bunu değiştirmen imkansız. Komünizm getirelim adalet olsun diye çıksa bir lider alacağı oy maksimum %3 olur o da işçi tabakasından.

speaker2010 peki aynı kitapta kadınlarınızı dövün yazıyor bunu da uygulayalım mı? Kelimelere yüklediğimiz anlam değişebilir, tanrı kelimesi bize anlamlı geliyorken bir ingilize anlamsız geliyor. Yüce bir varlık olan allah varsa eğer tanrı denmesine mi takacak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yagmur adam -- 8 Temmuz 2011; 19:21:45 >
  • Birinci yanlış burada, yaptığı ne olursa olsun bir insana el kaldırma hakkını kuran veriyorsa fetva falan ben dinden direk soğurum arkdaşım. İslam kolaylık dini demişsin ama sadece islam değil Dünya'daki neredeyse bütün dinler kanla yayılmıştır.

Komünizm'in kuranla alakası neymiş merak ettim. Çünkü benim bildiğim komünizm'de dine yer yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: speakerphone2010

şimdi senin ve birçok insanın düştüğü hatanın nedeni, kuran'da yine belirtiliyor. ayetlerin bir kısmı muhkem bir kısmı da müteşabihtir. buna dikkat etmek lazım. kadın dövülür mü sorusuna tabi ilk verilecek olan cevap, onlar bir çiçektir, erkeğe göre daha zafyıf ve narinler dövsen elinde kalır. erkekler için onlar bir çiçektir. ama çiçeği sulamazsan veya yanlış sularsan nelerin olacağı belli. en azından forumda görüyoruz mesela bizim gençlerimiz türk kızları için demediğini bırakmıyor veya, aslında şu daha iyi bir örnek olacak mesela kız arkadaşımdan ayrıldım diyor biri, öbürü de terk etti diyor. nedenli veya nedensiz hiç kabul görmeyecek bir tarzda bu duruma düşen birini düşündüğünde, nasıl yaklaşımlar sergileniyor forumda görüyorsun. aynısını evliyken veya evlilik öncesi aşamalardan birinde sen de yaşarsan dövmek helal mi haram mı diye sormuyorum. ama kendi şahsi çıkarlarını düşünmeyip, islam inancına göre yaşayıp, bunu gerçekten iyi başarabilenlerden biri isen o zaman bu ayetin açıklamasını o kişi daha iyi anlatabilir. benim tavsiyem ne olabilir sana o ayet için üşenmeyip, bir veya daha fazla alimden canlı tefsir albilirsin. kendin de araştırabilirsin ama iyi bir alim bulursan seni ikna edecektir. her soruna da cevap bulursun. tabi kötü alim yok mudur dersen vardır. dini bilgilerini tenzih ederim tabi, çok iyi olanlar da var. mesela kuranı ezbere bilirler, beş vakit namazda tamdırlar ama kabahatlari büyüktür. ben demiyorum, buna yönelik hadisler de vardır. günümüzde de örnekleri var. yani sözün özü niye öyle diyor kurn sen araştıracaksın. tek bir yere bağlı kalınırsa hataya da düşebiliriz. bu arada komunizme de atıfta bulunulmuş. komunizm bile bazı şeyleri kurandan alımış kendisi uygulamıştır. esas kurtuluş kuranda. ama sorun tam uymamakda. ayrıca islam dini kolaylık dinidir ama bugün bakıyoruz herşeyi zorlaştırmışız. ters giden çok şey var. adeta biri ortaya birşeyler fısıldamış ve kenara çekilmiş, diğeri ikisi de kavga yapıyor. arada bir de alevler sönmesin diye hava üflüyor. tabi hava üfleyen varsa havanın kaynağını imha edecek olan da vardır. herşeyi çift yarattık diyor kuran. bu konu da önemli. dövmenin tam karşılığı nedir, sevmektir. dövmek mi sevmek mi daha iyi, döverek mi eğitmek yoksa severek mi daha başarı getirir, yani bunların cevapları bellidir. kuranda mesela öldürme için de ayetler var. sen dövmek demişsin ama öldüren biri için ayetler ne diyor onlara da bak. lakin yine benim belirttiğimi göreceksin. affederseniz sizin için daha hayırlıdır deniyor ayetde.yine örneğin ayetin birinde, taşı attığın zaman sen atmadın, ben attım diyor Allah. çoğu kişi haşa, sade basit bir yaklaşım sergileyerek hafife alıyor islam dinini ve kuran'ı. bunun sebepleri de kuranda yazılı.. bazı şeyleri okuyarak kazanamazsın, fetva da dinleyeceksin. kısaca sen kadını dövmezsen senin için daha iyidir. döversen de sebebinin iyi olması ve asla kendi kişisel çıkarların ve menfaatlerini düşünerek buna girişmemelisin. bu şekilde yaparsan senin pataklaman bir anlam ifade etmez. ancak kendi egonu tatmin edip, hırsına yenik düşmüş olursun :D

Sayın@ speakerphone2010 diyelim ben yaratana inanan veya inanmayan biriyim. İnanamayan birinin illa yaratandan bahsederken "Allah" diye bahsetmesi gerekir mi? Veya sizn inancınızdan farklı bir inanca sahip birinin yaratandan basederken "tanrı" demesi sizi niye rahatsız eder? Size ne? İslami bilgi sahibi inananlar eminim yaratandan bahsederken " Allah" lafzını kullanıyordur. Bu manada " Allah" yerine "Tanrı" yazanları eleştirmenizi hala anlamış değilim! Ben hepsini kullanırım mesela! Herhangi bir konuda yazarken size mi soracağım nasıl yazacağımı?
    Açıklamalarınız hep inancınızla ve inandığınız kitpla bağlantılı. Ben inanmıyorum. Ama "Allah " lafzını daha fazla kullanıyorum. Bu inanan olduğumumu gösterir:) İnandığım için değil dilimize yerleştiği için kullanıyorum. Kimileri siyasi ideolojileri sebebiyle "tanrı" yazabilir. Yazmasında bir sakınca mı var ki:)
    Konuyu din konusuna getirmek istemiyorum. Ama illa oraya gidiyor! Önce yaratanı ispatlayın, sonra inandığınız kitabın onun kelamı olduğunu ispatlayın! ondan sonra da inandığınız kitaptan verdiğiniz örneklerin doğruluğunu tartın! Hinduizm de son peygamber diye bir şey yok. Onlar semavi dinlere de inanmıyorlar! Ama aynı sizin gibi inançlarına çok bağlılar. Onların inançlarna bağlı olması benim onların dinine inanmamı gerektirmez. Sizin inadığınıza inanmamı da gerektirmez.
    Bırakın herkes istediği gibi yazsın! Kimse size "Allah" yazdınız diye karışıyor mu?
    Saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Massaimassai -- 9 Temmuz 2011; 2:45:22 >

• Adaletsizlik de bazen adaletin bir parçasıdır.
    Bunu özümseyemezse insan işte o zaman sadece bir soru işaretine dönüşür.
  • Adaletsizlik "her zaman" adaletin bir parçasıdır:)
    Saygılarımla,
  • Dünyada çok büyük bir nüfusun (bu nüfus dünyadaki zenginliğe ve güce sahip olanlarının çoğunu da oluşturan nüfus) 'hayat bir aldatmaca, bir rüya; asıl hayat ise öldükten sonra' önermesine bel bağlamalarının da bu sonuç üzerinde ciddi etkisi olduğunu düşünüyorum. Bu hayatı ne kadar ciddiye aldığımız, elbette nasıl bir dünya yarattığımızı etkileyecektir.

Hayatı iyilik ve kötülük bombardımanından oluşan bir sınav olduğunu ve iyi kötü arasında yaptığımız tercihlerin bizi asıl hayata ulaştıracağını düşündüğümüzde, doğal olarak 'asıl hayat'ın anahtarı olduğunu düşündüğümüz iyi-kötü arasındaki bireysel tercihlerimize daha çok odaklanıp, sınav sisteminin kendisini sorgulamaktan uzaklaşacağımızı düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Massaimassai

quote:

Orijinalden alıntı: GaraJımdakiEjder

quote:

Neden?

Bence de! Neden? Neyi nasıl ifade ettiğimiz mi? Nye inandığımız mı önemli?

Bir nebze,

Babana kardaş,kanka,panpa ya da başka bir takma at kullanarak hitapta bulunuyormusun?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.