< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Başbilen -- 9 Şubat 2023; 0:0:17 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Bu dünya üzerindeki olan her kötü şeyin suçlusu tanrı değil mi ?

-
-
Tanrı diye bir şey yok ki olsun.
-
Değil. Allah sana kullanman için akıl ve bu aklı kullanman için özgür irade vermiş. İyiyi doğruyu öğrenmen için peygamberler, kutsal kitaplar göndermiş. Ama sen tüm bunlara rağmen bina yaparken malzemeden çalarsan, ticaret yaparken hile yaparsan yada verilen aklı kötülük yapmak için kullanırsan cezasına katlanırsın.
Şimdi dünyada silah üretimi yapan bir sürü devlet ve firma var. Üretilen silahla masum birini öldürürsen cani, katil olursun ama ülke savunmasında kullanırsan kahraman. Olay tamamen silahı kullanan kişinin amacıyla alakalı.
Olayın özeti kötüyü yaratan Allah değil insanların bizzat kendisi, hayattaki seçimleridir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Buna engel olabilirdi bizi yaratmayabilirdi kendisi hiç var olmayabilirdi yaptıklarının hesabını vermeli
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Enkaz altında kalan çocuklara da irade vermiş mi pampa?
Sınav ya sınav
Sims oyununu bilirsin , orada bi aile yönetirsin . Ben ise orada ki insanları yakıyordum. Havuza hapsediyordum azrail geliyordu , yalvarmasını izliyordum.
Ocağı açık bırakıyordum , ev yanıyordu. Aile üzülürken ben bakıyordum.
Belki de orada ki sanal dünya da olsa karakterlin bi hisleri vardı ?
sadece felsefe yapıyorum , Allah’ın verdiği akıl ile.
Tanrıma dua ederim , o da cevap verir geçte olsa.
Konuyu açan, hiç farkında bile olmadan ne kadar koyu bir din cahili olduğunu ifşa ediyor; sanki boynuna bir tabela asıp meydanda " ben koyu bir din cahiliyim" diye dolaşması ile aynı etkiyi yapıyor ama işte farkında bile değil.
Bir toplulukta bunu söylese, kimse buna cevap bile vermez, arkasını döner gider
-
Kısaca cevap vermeye aklın yetmedi kendini sorguladın ve pasif agresif tepki verip hakaret eder yukarı çıkmaya çalışıyorsun ? Tamam ortadoğulu dostum makarnanı yemeye devam et sen
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Başbilen -- 9 Şubat 2023; 12:53:0 >
hakaret ettiğine göre verecek bir cevabın yok
-
enkazın 60. saatinde cıkan 20 günlük bebek için şükretmişler. bunu bebeklere cocuklara bile yapan varlığa niye şükrediyorsunuz? zaten kendisi yaptı.
''o merhametlidir'' aynen goruyoruz. neyse aklı olan inanmaz bu pagan masallarına
-
İblisin insanoğluna secde etmemesinin nedeni bozgunculuk çıkarcağını düşündüğü için ve bu yüzden kovuldu bu insanları gördükçe türkiyede depremde dalga geçen kokuşmuş medya gibi insanoğlunda saf kötülük var buda iblisin acaba haklı olduğunumu gösteriyor diye düşünüyorum
-
De-jenere arkadaşın durumu belli hocam
Böyle blr varlığı niye cezalandırmıyoruz ?
Yapabiliyosan yap. Yada acziyetini kabul et işine bak.
Bunca insanın ölmesi yaradanın suçu mu yoksa üç kuruş fazla para kazanmak için malzemeden çalan, kurallara uymayan ölmelerine sebep olan o binaları yapanın suçu mu?
O kişileri yartmayıp bu depremin olmamasını sağlayabilirdi
My rab en iyisini bilir yapar
Sen bıçaklandığında da çelik yelek giymediğin için suçlu sensin o zaman.
En Beğenilen Yanıtlar

Tanrı diye bir şey yok ki olsun. |
Benzer içerikler
- italya teknoloji mağazaları
- kadınlar erkeklerin neresine bakar
- jigolo nedir
- hiçbir işim rast gitmiyor büyü mü var
- parliament çeşitleri
- penis nakli
- en ilginç rekorlar
- google çizim yap
- çay bardağı emojisi
- 5g nedir zararları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X