Şimdi Ara

Bu Direksiyonda ki Nedir ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
71
Cevap
1
Favori
3.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: arifomer

Hocam çok samimi geldi yazınız. Çokta hoşuma gitti. Sizin gibi temiz kalpli efendi insanlarların olduğunu bilmek bile mutluluk verici.

Bende de bu tarz durumlar sık sık oluyor ve bazen kendime kızıyorum. Biraz rahat ol, biraz kendini düşün diye ama olmuyor.

Özellikle trafik sıkışıkken bir otobüs durağının yanında durduğumda kendimden utanıyorum saçma ama işte utanıyorum abi. Orda koca koca insanlar otobüs bekliyor ben yanlarından araba ile geçiyorum diye.

Trafik açılsa da şurdan biran önce uzaklaşsam diye yerin dibine giriyorum.

teşekkür ederim. ayrıca rica ederim, ne demek?

dediğiniz gibi durumlarla ben de karşılaşıyorum. Allah'tan -Antalya/Gazipaşa ve haftada 3-4 kez iş vs. için 5/1 gün saat Alanya- küçük bir ilçede yaşıyorum da en azından Gazipaşa'da durakta insanlar görmüyorum.

neyse, başlarda bende mi sorun var, fazla mı duygusalım bu tür konularda diye çok düşündüğüm, vicdan yaptığım yerler oldu ama böyle değil. yaradılış diyorum, ne bileyim?

mesela özellikle son 2-3 yıldır -bilenler bilir, özellikle Gazipaşa'nın 3 km'lik meşhur deniz yolunda- yolda yalnız yürüdüğünü gördüğüm birçok insana sorarım bırakabilirim isterseniz diye. tabi bir üslup gerektiriyor bu. yanlış anlayan da oldu gerçi de babam sayesinde yırttım. yanlış anlaşılmasın, herkes tanır peder beyi. adam yanlış anladı, dil döktüm, adama kimliği uzattım en son ''al kardeşim bak, çocuk kaçırıcısı gibi bir halim mi var?'' diye. ruhsatı da verecektim, adam ''sen fazıl abi'nin oğlu musun yav?'' deyince tatlıya bağlamıştık. bendeki de deli cesaretiymiş. öyle pat diye kimlik verilir mi? gerçi o gün bugündür tanımadığım insanlara, önce babamın adını sunarım.

bunu niye mi anlattım? şöyle ki; o an içinde yalnız -veya kardeşimle beraber- olduğum aracı bir başkasıyla paylaşınca, vicdanımı rahatlattığımı hissediyorum. sanki bu insanların yürümesi benim işlediğim bir suçmuş da, bu suçu onları arabaya alarak sonlandırabilirmişim gibi geliyor.

sevgili arif ömer; sen, ben, ne bileyim bizim gibi davranan ali, ayşe, ahmet, mehmet; biz güzel insanlarız. bizden kimseye zarar gelmez.

not: bir keresinde de bir ruh hastasını almıştım arabaya. adam bayağı ''deli''. zararsızdı ama akıllara zarar bir muhabbeti vardı. 5 dakika kadar, ilginç bir muhabbet dönmüştü arabada.

arkadaş bu gece de dilimin, parmaklarımın bağı çözüldü. her girdiğim konuda bir şeyleri hatırlayıp döker oldum foruma. maruz görün beni sevgili o. genel kullanıcıları.

iyi geceler.

edit: her zamanki gibi imla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umut T. -- 19 Ekim 2013; 4:27:33 >

• Bir minibuscu olarak cevap vermek isterim;
    Neredeyse butun ticari araclarda kullanilan bir malzemedir. Ismi sedef kaplama olup direksiyona gore kesilip asetonun içine atilarak yumusadiktan sonra uygulanip pamukla direksiyonun kalibi oturtulmaktadir. Asil amaci gunun 2/3u trafikte olan araclarda yipranmayi engellemektir. Bu yipranma dolayisi ile direksiyon degistirmisligim var.fakat sedef yaptirdiktan sonra degistirmedim hala kullaniliyor direksiyonu çevirmek daha kolay cunku malzeme kemiklesiyor ve direksiyon biraz daha kalin oluyor. Biraz uzun oldu kusura bakmayin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

2013 Astra J Sport / 34 UV 0537

2010 Otokar M2010 / 34 M 0537

YILDIZ 24
  • quote:

Orijinalden alıntı: 7he mcRp

Bir minibuscu olarak cevap vermek isterim;
    Neredeyse butun ticari araclarda kullanilan bir malzemedir. Ismi sedef kaplama olup direksiyona gore kesilip asetonun içine atilarak yumusadiktan sonra uygulanip pamukla direksiyonun kalibi oturtulmaktadir. Asil amaci gunun 2/3u trafikte olan araclarda yipranmayi engellemektir. Bu yipranma dolayisi ile direksiyon degistirmisligim var.fakat sedef yaptirdiktan sonra degistirmedim hala kullaniliyor direksiyonu çevirmek daha kolay cunku malzeme kemiklesiyor ve direksiyon biraz daha kalin oluyor. Biraz uzun oldu kusura bakmayin
    Bir Dolmuşçunun özel aracıdır alışkanlıkdan onun direksiyonuna da sırma kaplatmıştır..

• quote:

Nedir bu arkadaşlar. Çok çirkin durmuyor mu ?

Çok sık görmeye başladım.

Bu Direksiyonda ki Nedir ?

Çoğu zaman çok km yapmış ve artık direksiyonun tutulacak hali kalmamış araçların kmsi belli olmasın diye yaptırılan bir saçmalık, dikkat edin bu kaplamanın kullanıldığı araçların kmsi hep makul oluyor. Eskiden otobüsler ve kamyonlar çok yaptırırlardı bu işlemi. Hatta bunun birde maun ağacı desenli olanı ver o çok meşhurdur. Aracı satarken yazarlar hep "moğun direksiyon"

• quote:

Orijinalden alıntı: Durace

quote:

Çoğu zaman çok km yapmış ve artık direksiyonun tutulacak hali kalmamış araçların kmsi belli olmasın diye yaptırılan bir saçmalık, dikkat edin bu kaplamanın kullanıldığı araçların kmsi hep makul oluyor. Eskiden otobüsler ve kamyonlar çok yaptırırlardı bu işlemi. Hatta bunun birde maun ağacı desenli olanı ver o çok meşhurdur. Aracı satarken yazarlar hep "moğun direksiyon"
    Bu genelde otobüs , kamyon , dolmuşlar da süsleme olarak kullanılır.

Otomobilde kullanılma sebebi kanaatimce arabanın fazla km yaptığından dolayı direksiyonun yıpranmasından kaplatırl
    ar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Durace

quote:

Ben bir ara yani geçen yıl bu kaplamaya merak sarmıştım. Taksimde buldum bu işi yapan birini ve arabaya baktı, bana baktı ve "abi sana yakışmaz yaptırma bundan" dedi ve kırmızı renkli kaplamayı görünce midem bulandı ve bende aklımdan çıkardım bu sedef kaplamayı. Ama hep gönlüm deri kaplamaydı. İnternette Bostancı da bir iki yer buldum ve konuştum, direksiyon sökülecek dediler ürktüm ve askıya aldım.
    Geçen hafta cumartesi günü arabayı servise götürdüm ve bir Megane II gördüm. Authantique paket ama direksiyon deri. Ve orijinal resmen. Dedim sahibine abi bunlarda deri direksiyon varmıydı ki diye. Adam dedi ki onu ben yaptırdım, BMW ve Mercedes arabada kullanılan deriden dedi.
    Yerini öğrendim ve arefe günü gidip direksiyonumu deri kaplattım sonunda. Hakiki deri olup yapımı tam 4.5 saat sürdü. Gözümün önünde yaptı her şeyi. Direksiyonu söktü, bir iki yerine çentik attı. Kalıbı çıkardı ve derinin kenarlrını makine ile geçti. Sonra kaplamayı direksiyona bir güzel oturttu yani yapıştırdı. Her yerini sardı direksiyonun. Daha sonra el dikişi ile bir güzel dikti. Direksiyonu taktı ve bastım marşa. Mis gibi deri kokmakta direksiyon. Ve bu iş için 170 lira verdim. Deri hakiki deri. Yeri ise Yenisahra'da Metro Gross Market arkasında. Şimdi deri vites topuzu alacağım. Başıma iş aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CAD34 -- 19 Ekim 2013; 10:25:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: CAD34

Ben bir ara yani geçen yıl bu kaplamaya merak sarmıştım. Taksimde buldum bu işi yapan birini ve arabaya baktı, bana baktı ve "abi sana yakışmaz yaptırma bundan" dedi ve kırmızı renkli kaplamayı görünce midem bulandı ve bende aklımdan çıkardım bu sedef kaplamayı. Ama hep gönlüm deri kaplamaydı. İnternette Bostancı da bir iki yer buldum ve konuştum, direksiyon sökülecek dediler ürktüm ve askıya aldım.
    Geçen hafta cumartesi günü arabayı servise götürdüm ve bir Megane II gördüm. Authantique paket ama direksiyon deri. Ve orijinal resmen. Dedim sahibine abi bunlarda deri direksiyon varmıydı ki diye. Adam dedi ki onu ben yaptırdım, BMW ve Mercedes arabada kullanılan deriden dedi.
    Yerini öğrendim ve arefe günü gidip direksiyonumu deri kaplattım sonunda. Hakiki deri olup yapımı tam 4.5 saat sürdü. Gözümün önünde yaptı her şeyi. Direksiyonu söktü, bir iki yerine çentik attı. Kalıbı çıkardı ve derinin kenarlrını makine ile geçti. Sonra kaplamayı direksiyona bir güzel oturttu yani yapıştırdı. Her yerini sardı direksiyonun. Daha sonra el dikişi ile bir güzel dikti. Direksiyonu taktı ve bastım marşa. Mis gibi deri kokmakta direksiyon. Ve bu iş için 170 lira verdim. Deri hakiki deri. Yeri ise Yenisahra'da Metro Gross Market arkasında. Şimdi deri vites topuzu alacağım. Başıma iş aldım.

Gayet güzel olmuş , güle güle yıpratın.

• quote:

Orijinalden alıntı: CAD34

Alıntıları Göster
    Ne Zevk Alıyorlar Anlamadım Gitti.

• quote:

Orijinalden alıntı: TEKLER

Ne Zevk Alıyorlar Anlamadım Gitti.

Alıntıları Göster
    bazen ikinci el araçlara bakarken görüp araba çok iyi de olsa direkt kapatıyorum, bunu bulan adam kör olmuş

Orijinalden alıntı: enpisagor

bazen ikinci el araçlara bakarken görüp araba çok iyi de olsa direkt kapatıyorum, bunu bulan adam kör olmuş

Alıntıları Göster
    Direksiyonunuz çok hoş olmuş iç mekana cuk diye oturmuş

• quote:

Orijinalden alıntı: bnym97

Direksiyonunuz çok hoş olmuş iç mekana cuk diye oturmuş

Teşekkürler. Orta göbeği ise ben o torpidoya sürülen mendiller ve ıslak mendiller ile silip parlatmıştım. Aslında iyi etmemişim. Bu kaplamayı yaptırınca parlak durdu. Ama nemli bez ile silerek parlaklığını aldım. Bayram günü de plastik aksam spreyi aldım ve bez ile sildim şimdi bir nebze iyi ve uyumlu duruyor. Tabi bu kaplamaya öyle ıslak mendil vs. sürersem bozulurmuş. O yüzden silmeyi düşünmüyorum. Zaten benden başka tutan yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheStig

quote:

Orijinalden alıntı: Backstreet

Bildiğin Kaplama, Vites topuzuna tespih, koltuklara da halı minder koydunmu tam olur

İçeriye de mavi ışık ile dantelli perde kamyon gibi sürersin artık

Dışa ekstra ledi unutma

• CAD34 kullanıcısına yanıt
    Havayastığı vs de sorun olmaz mı

Orijinalden alıntı: jour

Hava yastığı orta plastik bölümde, kaplanan alan direksiyon simidinde o yüzden olmasına imkan yok.

*Çook uzun uzun yazanları *Sürekli mark/model savunanları *Konulara yerleşip herşeye "olur olmaz" cevap yarıştıranları *Tartışmaya her daim hazır olanları *Seviyesiz konuşma tarzlarını *Bilinen trolleri, engelliyorum; kim olduğuna bakmaksızın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkprlk35

2. Elde bir araçtan soğuma sebebim. Aşırı çirkin.
    Minibüsçüden fazla zorlanmamış sedef direksiyonlu premiyum

Orijinalden alıntı: brkprlk35

2. Elde bir araçtan soğuma sebebim. Aşırı çirkin.
    90ların vazgeçilmezi :) bir de konsol üzerine konulan koyun tüyü...
    Ben bitti sanıyodum bunlar.
  • Sedef kaplama denizlideki tüm j9 j10 mercedes sprinter ve vw volt dolmuşlarda görebilirsiniz. Sanırsın direksiyon ve vites topuzunu bundan kaplatmayan bu mesleğe alınmıyor

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

Hava yastığı orta plastik bölümde, kaplanan alan direksiyon simidinde o yüzden olmasına imkan yok.

direksiyondaki diğer sorunlar ayrıca havayastığına elektrik ve sinyal yollayan bağlantı?

Orijinalden alıntı: TEOG Master

quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

direksiyondaki diğer sorunlar ayrıca havayastığına elektrik ve sinyal yollayan bağlantı?

Alıntıları Göster
    deri varken sedef kullanılmaz

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.