2.mezun senem EA'dan hazırlanıyorum. İlk sene çalışmadım, ilk mezun senemde matematik temeli atmakla ve ders çalışma alışkanlığı kazanmakla çok zaman kaybettim ve sonlara doğru işler istediğim gibi gitmedi bu sene tekrar mezuna kaldım. İlk mezun senemde dershaneye gitmedim sadece bir kurumda düzenli denemelere girdim. Sürecin sonlarına doğru etrafımda da pek arkadaşım olmadığı için başka insan göremedim ve evde çok bunaldım çalışmalarıma da olumsuz olarak yanısıdı. 3 gün iyi çalışıp 2-3 gün ara vermeye kadar bozulmuştu düzenim ve psikolojim. Ben evde çalışmaktan oldukça verim aldım ne öğrendiysem kendim evde çalışarak öğrendim diyebilirim fakat aşamadığım sorun PSİKOLOJİ. Bir dershaneye görüşmeye gittim gidip gitmemekte çok kararsızım. -Haftalık ders sayısı 40 saat: 6 saat matematik, 3 saat geometri kalanı türkçe,edb,coğrafya,tarih dersleri -Bu dershanenin olayı kamp dedikleri sistem. Bir gün dersler sabah 9 da diğer günler öğlen 1 de başlıyor fakat kamp dedikleri sistemle sabah 9 dan akşam 20.10'a kadar dershanede tutuyorlar. Normal dersler dışında herkesin kendi çalışma masası, dolabı var zorunlu olarak orada oturup ders çalışıyorsunuz soru çözülüyor ayrıca bilgisayar olan sınıflar var günlük video izleme hakları vs vs var. -Verdikleri kitaplar güzel çöp veya hepsi aynı olan yayınlar değil her ders için 1'er tane konu anlatım föyü 1'er tane de soru bankası var. -Sınıflar 15 kişi civarı belirlenirken 1 tyt 1 ayt denemesi olup ortalamasına göre oluşturulacakmış. Asıl kafama takılan sorun şu bu kadar sıkmaya her gün haftada 6 gün sabah 9 akşam 20.10 dershanede durmaya dayanamazsam ne yapıcam? Ve benim tüm düzenim eve göre kuruluydu dershaneden memnun kalmazsam ne yapacağımı bilmiyorum. Gitmemeyi düşünüyorum ama evde psikolojiyle başa çıkamıyorum buna bir çözüm bulmam gerek ne yapacağımı bilmiyorum. Aslında dershaneye gitmemi düşünmemin sebebi diğer insanları görüp moddan çıkmamak ve psikolojimi olabildiğince koruyabilmeye çalışmak. Sadece evde çalışanlar benle aynı durumda olanlar varsa fikirlerini yazarsa çok sevinirim. |
Bu dershaneye gider miydiniz (MEZUN SENESİ DERSHANE)

-
-
Yine senin kararın ama bence dershaneye falan gitme , senin masaya oturma alışkanlığı kazanman lazım eylülde edebiyat tarih çalışması gereksiz matematikte evden daha iyi yapılır bence
Bende eşit ağırlıktan hazırlandım dershaneye falan gitmedim ama ayt de 70 leri görüyordum sınavda gereksizce kaygıdan falan batırdım nasip değilmiş benim tavsiyem video ders defterleri ve el kitapları var al onlardan evde yürüt edebiyat için benim hocam edebiyat video ders defteri veya limit el kitabı alırsın tarih için benim hocam ayt tarih video ders defteri güzel , tyt Türkçe için kadir gümüş izlersin sosyal için apotemi özet falan , dershaneye insan içinde deneme çözmek için kayıt yapıyorlarsa gidebilirsin
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam ben bunların hepsini birebir yaptım yani sistem aynı bu şekildeydi ama malesef psikolojiye yenik düştüm çalışmalarım çok tökezledi kütüphane vs denemedim hiç ama evde bunaldığım çok zamanlar oldu şimdi 2.mezun senem daha da zor geçeceğini düşünüyorum. Dershaneyi aslında avantaj dezavantajından çok biraz sosyallik olsun evde tıkılıp kalmayayım diye istiyorum yoksa ben de biliyorum bariz evde çalışmanın + sı çok daha büyük ve mantıklı olan. Ama kararsızım hala baya.
-
Up
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bence siz gidin çünkü psikolojik faktör sınavın yarısı siz bu sene anladıgım kadarıyla ondan kaybetmişsiniz. Bu sene tek kalırsanız yine aynı şeyler olabilir. Ben de çoğu şeyi kendi başıma öğrendim ama sizinle aynı kafadan insanları bulursanız süreç sizin için daha kolaylaşıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9CD4F36DB -- 12 Eylül 2022; 13:50:4 > -
dediklerinden anladığım kadarıyla senin gitmen lazım bence dershaneye
Dershaneye git ama bu dershaneye gitme hocam haftalık 16-20 saat ders veriyor mezun dershanelerinin çoğu onlara bak derim iş kişi de bitiyor zaten kendin koyman lazım bir şeyler çok fazla ders saati var
Aynen dediğiniz gibi hocam ben de aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum ama bu dediğim dershane de çok sıkı bana yine evde çalışma fırsatı bırakacak bir yer bakmam daha iyi olacak gibi bakalım.
-
Evet hocam neredeyse 2 katı saat ders var bu dershanede ve asıl olay aslında anlattığım kampı yani ders saatleri dışında sabah 9 akşam 20.10 boyunca orada olup kendim çalışmam gerektiği zorunlu olarak. Haftada 6 gün buna uyabilecek miyim kendim ne kadar verimli geçiricem anlamadığım yerleri nasıl telafi etme fırsatım olacak hiçbir fikrim yok açıkçası.
-
Hocam çoğu dershane de öğlen ders bitiyor sonrası etüt falan iyice araştırın bide biraz hızlı olun derim dershaneler yavaş yavaş açılıyor. Bahsettiğiniz dershane gerçekten çok fazla ders saati var belki konular erken bitiyorsa Şubat gibi falan iyi olabilir de Nisan da falan bitireceklerse o kadar çok ders saatiyle bı havası yok
Uğraşıyorum hocam dediğiniz gibi diğer dershanelerde ders çabuk bitiyor etüt vs giriyor burası sabahtan akşama kadar tutuyor komple. Burası için de hala kararsızım yarın sınavı olacak gidip gitmemek için kafam çok karışık.
-
Aga bu dershane ne böyle bu kadar saat ne yapıyorlar ? Benim araştırdıklarım genelde haftada 4 gün 4-5 saat ders yapıyorlar sonra etüt falan
Haftada 20 saat ders ve altı veren dershaneler Mayıs ortası gibi bitiyor bı tık geç aslında hatta baya geç olabilir benim için bilmiyorum bi şekil de ilerden götürmeye çalışıcam da bu bahsettiğiniz dershane haftada 40 saat dersle Şubat'ta falan bitiriyorsa belki mantıklı olabilir 40 saat dersle Mayıs ta falan bitiriyorlarsa kaçın hocam ( benim dershane haftada 18 saat veriyormuş )
Okul gibi hocam biraz zaten kamp diye anlattığım yukarıdaki sistemle de tamamen oraya bağlı kalıyorsun mecburen diğer dershanelerden farklı ama çevremdeki en iyi yerlerden birisi o yüzden kararsızım. Sadece derslere gitmeyi de düşündüm ama onda da soru çözdürme işi sıkıntılı oluyor ve çok az süresi 2 etüt var sadece 20 şer dakika. Anlamı olmuyor ama kamp dediğim sabahtan akşama kadar da bu kadar fazla gün dayanabilecek miyim bilmiyorum birde evde çalışma fırsatı kalmayacak o beni asıl korkutan şey.
-
Onu sormadım hocam keşke sorsaydım ama tyt ve ayt beraber dedi ayt matematikte başlayacak bir yandan hemen tyt anlat anlat ayt son ana kalsın gibi değil en azından o avantajı var. Birde benim kararsızlığım evde çalışma zamanı kalmayacak tamamen oraya bağlı kalıcam bu yüzden bilmiyorum ne yapacağımı yoksa kitaplar hocalar güzel her şey okul gibi zaten
-
Hocam ben lise sonda devlet okulundan özele geçmiştim korona falan girmişti 2021 de 4 ay falan çöp olmuştu bende kopmuştum derslerden orası ayrı da orda sanırım haftada 30 saat 60 dklik derslerdi sabah 8 den akşam 4.20 ye kadar ordaydım sonra istersen kendin çalışıyordun yoruyordu baya verim alamıyordum. iyi düşünün karar verin başka dershanelere de sorun pişman olmazsınız umarım derslerin bitiş tarihini öğrenirseniz iyi olur dediğim gibi çoğu ortalama dershane Mayıs ortasında biter falan diyor haftada 16-18-20 saatle olanlar. Sizinki Şubat falan bitiriyorsa belki güzel olabilir ama bilemiyorum yine de size bağlı ama Mayıs Nisan sonu diyorsa hiç bir anlamı yok kaçın direkt başka bı yere bir de iş kişide bitiyor isterse 100 saat ders versin açıp kitaptan iki test çözmeden olmuyor bunu en iyi yaşayanlar dan biride benim 2021 den beri bu sınavla uğraşıyorum maalesef hayırlısı olsun sonu güzel bitsin de unutulur bu günler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IIRunneRII -- 12 Eylül 2022; 16:55:47 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
İnşallah hocam, ben de zaten kendim çalışarak bir şeyleri halledebildim bunu fark ettim yani kendim uğraşıp kafa patlatıp o kitabı açınca oluyor isterse en iyi hoca gelsin dershane gelsin iş yine kişi de bitiyor. İyi bir karar verip başlayacağım ben de inşallah hakkımızda hayırlısı olur. En önemlisi sonuç tabii ki gelip geçecek inşallah bu günler
Benzer içerikler
- concor kullananlar yorumları
- aile evinde üniversite okumak
- 2020 yks sıralama hesaplama
- kuantum yayın
- ceng ne demek
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X