Şimdi Ara

^^Bu bir matematik sorusu mu,zeka sorusu mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Benim 50 ytl ye ihtiyacım var ama cebimde hiç param yok .A'dan 25 ytl B'den 25 ytl aldım.
    İhtiyacım olan şeyi indirimle 45 ytl ye aldım.
    Arkadaşlarıma 1'er ytl verdim.Kalan borcum 50-2=48 ytl.

50-45=5-2=3

Cebimde 3 lira kaldı ama kalan borcum 48 ytl olduğuna göre

48+3= 51 eder nasıl bu cebimde para yokken 1 ytl fazladan para kaldı.

• walla nasıl oluyo ya
  • (-)48 + 3 = -45 ytl borçlusun
  • arkadaşların kaç kişi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: sarikanarya567

arkadaşların kaç kişi?

sadece 2 kişi A ve B
  • quote:

Orjinalden alıntı: outlaw13

(-)48 + 3 = -45 ytl borçlusun

Evet biri -48 biri +3
  • quote:

Hayır 1'er ytl verdim zaten 50-2=48 eder ama cebimde 3 ytl daha var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İLGİNÇ BİR ZEKA SORUSU!!
    15 yıl önce açıldı
    Kolay Bir Ygs Sorusu.
    11 yıl önce açıldı
    bi matematik sorusu
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: prokizya

quote:

50 para almakla hiç paran olmadı için -50 almış gibi oluyosun...
  • quote:

Orjinalden alıntı: troy

quote:

quote:

50 para almakla hiç paran olmadı için -50 almış gibi oluyosun...

Ama sonuç +1

Bu işte bir iş var ama hadi bakalım.

• matematik öğretmeni yok mu hiçç ???? :D:D:D:d
  • quote:

Şimdi soru şu:

Benim 50 ytl ye ihtiyacım var ama cebimde hiç param yok .A'dan 25 ytl B'den 25 ytl aldım.

50-45=5-2=3

48+3= 51 eder nasıl iş bu cebimde para yokken 1 ytl fazladan para kaldı.

Aldığın borç 48-45=3 anormal bir şey yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: c@neer

quote:

Şimdi soru şu:

50-45=5-2=3

48+3= 51 eder nasıl iş bu cebimde para yokken 1 ytl fazladan para kaldı.

Aldığın borç 48-45=3 anormal bir şey yok.

Ama hiç para yokken +1 olması nasıl oluyor.

Herkez iki dakikalığına arkadaşından 25 ytl alıp böyle yapsa aylık kontör parası cıkar be.

• 48+3=51 denklemi bir şey ifade etmez. 48 senin borcunu ifade eder 3 lirad cebindeki parayı ifade eder. borcun + cebindeki paranın toplamı senin ulaşmaya çalıştığın 50 ile alakası yok. basit bir göz aldanması (yada mantık hatası) diyebilirim.

şöyle söyleyim. 50-2=48 bu senin borcun, 45+3=48 buda senin borcun karşışığı harcaman ve cebindeki paran. yani,
    48=48 oldumu
  • quote:

Orjinalden alıntı: soldier.

48+3=51 denklemi bir şey ifade etmez. 48 senin borcunu ifade eder 3 lirad cebindeki parayı ifade eder. borcun + cebindeki paranın toplamı senin ulaşmaya çalıştığın 50 ile alakası yok. basit bir göz aldanması (yada mantık hatası) diyebilirim.

şöyle söyleyim. 50-2=48 bu senin borcun, 45+3=48 buda senin borcun karşışığı harcaman ve cebindeki paran. yani,
    48=48 oldumu

Valla iş yerinde arkadaşın biri ortaya attı bende cevap vermedim dur bi foruma sorayım dedim ama o hala cebimde 1 lira var diyor haklıda

• quote:

48+3=51 denklemi bir şey ifade etmez. 48 senin borcunu ifade eder 3 lirad cebindeki parayı ifade eder. borcun + cebindeki paranın toplamı senin ulaşmaya çalıştığın 50 ile alakası yok. basit bir göz aldanması (yada mantık hatası) diyebilirim.

48=48 oldumu

galiba biz elmadan armutu çıkartıyoruz ewt öle olmaz senin dediğin doğru
  • bu soru her defasında şekil değiştiriyor. bazen lokantada bazende otelde geçiyor mevzu, her seferinde kârlı çıkan bahşişi alan oluyor; ama bu sefer bahşiş yok.. para soruyu sorana kalıyor
  • onun cebinde 1 lira yok 3 lira var. elma ile armutu toplamaktan başka birşey değil 3 lira ile 48 lirayı toplamak. dediğim gibi 48+2=50 ==== 45+3+2=50 sen en sağdaki eşitliğin 48ini alığ buradaki eşitliğin 3üyle toplarsan bende sana derimki en sağdaki 48 ile bu taraftaki 45i niye toplamıyorsun. yani mantıksız sadece aldatma
  • Tamam 5 lira elinde kaldı ve arkadaşlarına birer lira veriyorsun. 25-1 =24 lira vereceksin her birine

Yani toplamda ikisine 24*2=48 lira borcun olur...

Zaten 2 lira vermiştin 2+48 = 50 lira

Sanırım yaptığınız hata ayrı ayrı aldığınız toplam parayı tek kişiden almış gibi düşünmek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fearless

Tamam 5 lira elinde kaldı ve arkadaşlarına birer lira veriyorsun. 25-1 =24 lira vereceksin her birine

Yani toplamda ikisine 24*2=48 lira borcun olur...

Zaten 2 lira vermiştin 2+48 = 50 lira

Sanırım yaptığınız hata ayrı ayrı aldığınız toplam parayı tek kişiden almış gibi düşünmek.

Yok hata değil bende işkillendim buraya yazılan cevaplara katılıyorum ama arkadasım bu soruyu sorum eeee elimde ki 1 lira nerden geldi diyince ortalık karıştı.

İş yerinde 10-15 kişi içinde soruldu ve herkes ortaya birşey atınca hesap kitap karıştı.
  • quote:

48=48 oldumu

Arkadaş vermiş işte cevabı 45 ytl harcanmış 2 ytl geri verilmiş 3 ytl elde var tas tamam doğru.48 ytl kalan borcunla elindeki parayı toplaman tamamen zekaya saygısızlık oluyor senin elinde 3 ytl var 45 ytl daha bulup arkadaşlarına 24 er ytl verince elinde hiç bişey kalmicak ok? Yani elinde 1 lira falan yok buradaki ilüzyon kalan borcunla elindeki parayı toplaman bunun hiç bir mantığı yok.Sen ya matemeatik bilmiyosun yada dayak yememişsin diye bi laf vardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Matrix Prisoner -- 30 Ocak 2007; 11:28:27 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.