Şimdi Ara

BU ARAŞTIRMA TERÖRÜ BİTİRİR!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kaçkişiyiz adlı forumda okuduğum bir şeyi paylaşmak istiyorum. Okursanız sevinirim.

Kim, kimdir? enteresan ...
    "Iyi günler size önemli bir konuda yazacagim... Ben Beritanli Asiretine mensup bir gencim... Biz tam bir konar göçer Türkmen Yörük asiretiyiz.. . her yönümüz yörük kültürüdür... bizlere dedemin de anlattigi gibi yillardir batili istihbarat örgütlerinin diger türkmen asiretlerine de yaptigi gibi kürtlük propagandasi sonucunda insanlarimizin önemli bir kimsi kendini Türkten ayri birsey zannetmektedir. .. ayni sey Karakeçili Türkmenlerine de yapilmistir fakat insanlar tarihini arastirdikça Türklük gerçegi ile karsilasmistir. .. suan 3 arkadasiz... birimiz Karakeçili birimiz Badilli yani Begdili Türkmeni bende beritan Türkmeniyim.. . Karakeçili arkadasim sirf bunun için Kırıkkale'ye ve Kütahya'ya gitti ve oradaki Karakeçililerle her seylerinin ayni oldugunu ve dokuduklari kilimlerin motiflerinin bile ayni oldugunu gördü... Söylenenlerin propaganda degil koskoca bir gerçek oldugunu gördü... Arastirdi ve Kayı boyuna mensup olduklarini ve Osmanlinin kurulusunda var olduklarini gördü... Ve gözümüzün önünde Türkçeden baksa bir dil konusmayacagina yemin etti... Badilli arkadasim Türk oldugunun zaten farkindaydi ama arastirmamisti. .. Arastirdiginda 24 Oguz boyunun oldugu ve onlarinda Begdili boyunun ta kendisi oldugu gerçegini gördü... Akrabalarinin soyadlarinin Beydili Beydilli Baydilli Baydil ve Badilli oldugunu zaten biliyordu... Bir an dogunun üzerinde nasil bir oyun oynandigini konusmaya basladik... Türk olmamiza ragmen nasil Türkten ayri bir sey
    zannettirdiler bize diye düsündük... Ve o gün bizlerde Türkçeden baska bir dil konusmamaya yemin ettik... Ve haril haril Türk tarihi okumaya basladik... Kürt sözünün tarihte ilk defa Orta Asya'da Eleges yazitlarinda geçtigini ögrendik.. Alp Urungu Begleri idi ve öz be öz Türk idi... sonra düsündük Kürt ne demekti... Ilk
    defa fark ettik ki konustugumuz Kürtçe dedigimiz dilde Kürt diye bir kelime yoktu...
    Bunu neden daha önce düsünmedigimize yandik.. Anlastigimiz dil ise Türkçe .Ben Zazaca konusuyorum hiç anlamiyolar. .. Onlar Kürtçe konusuyolar ben anlamiyorum.
    Anlastigimiz dil tabii ki Türkçe... Beritan sözünü arastirdim tamamen Türkçe bir kelime... Göçer göçebe anlaminda... Yörükleri arastirdim. Her seyimiz ayni... Çok yasli dedelerimize danistim,
    çok önceleri yalnizca Türkçe konustugumuzu söyledi... Anladik ki bizler öz be öz Türküz... simdi ise yeminimizde oldugu gibi Türkçeden baska bir dil konusmuyoruz. ..
    Vatanimiza simsiki baglandik milli kimlige simsiki baglandik... Bekliyoruz ki vatansever gazeteciler üniversite hocalari bu konuyu ele alsinlar... Biz insanlarimizi uyariyoruz.. . Ve inanin insanlarimiz Türk olduklarini duymak istiyorlar.. . Koskoca Avsar boyunu Kürt yaptilar... Ama onlar bunu yemiyorlar artik gençleri arastiriyorlar Avsarlarin Oguz Türkünün genis bir boyu oldugunu ögreniyorlar. ..
    Sizleri gazetecilige davet ediyorum... neden gidip Türkan asiretinin üyeleriyle yaslilari ile röportaj yapmiyorsunuz neden kendine Kürt denmesinden hoslanmayan zaza dedeleriyle röportaj yapmiyorsunuz. Neden Karakeçili Türkmenleriyle röportajlar yapmiyorsunuz. .. Neden Kürt sözünün Türkçe oldugunu ve ilk defa Türk yazitlarinda geçtigini söylemiyorsunuz. .. Neden Hakkari'ye adini veren Türk asiretinden
    Saka Türklerinden Akari asiretiyle konusmuyorsunuz. . Neden Gur Türklerinin Asireti olan Guran Türklerini üniversite hocalarindan dinlemiyorsunuz. ..
    Fatihin hocasi Molla Gurani'nin asiretinin neden kendini Türk saymadigini arastirmiyorsunuz. .. Neden ayni
    asiretin Azerbaycan'daki kolu kendini Türk biliyorda Kürtçe tek kelime bilmiyorda Türkiye'deki kolu kendini Türkten ayri bir sey saniyor...
    Arastirmak bir vatan görevidir.... Haksizlik karsisinda susan dilsiz seytandir demis Peygamberimiz. ..Bu arastirmalar terörü bitirir... Çünkü hepsi öz be öz Türk.. Kaynak bir sürü... Korktugunuzu aklima bile getirmek istemiyorum Inanmiyorum da.... Allah askina arastirmaya degmez mi?.... Devletin dikkatini neden bu noktaya çekmiyorsunuz. ..lütfen. Ben üzerime düseni yapmaya çalisacagim.. Simdi bu yaziyi karalamak isteyenler saldiracaklardir ama böyle yürekli çikislarin, ülkemize göz dikenlere en geçerli gözdagi oldugunu düsünüyorum..

Iste budur..
    Ne Mutlu Türküm demenin bir önemli yolu da budur..

Behiç Kiliç

Alıntı:http://kackisiyiz.com/forum/index.php?topic=1352.msg6981#msg6981

• söylediklerinin bi kısmı tümüyle doğru bi kısmı da bazı siyasi çevrelerce çıkarılmış asrın yalanına aday olabilecek palavralar.

öncelikle şunu söyleyeyim senin de doğru söylediğin,doğuda kürtleşmiş çok türk oymağı vardır.kürtlerin türklerin arasında erimesi gibi g.doğuda kalan türkler de kürtlerin arasında kimliklerini yitirmişlerdir.adıyaman gölbaşılı bi arkadışın dediğine göre (kendileri aslen türkistanlıydı) g.doğuda kendi akrabalarının da içlerinde olduğu kürtleşen çok türk olduğu ve hepsi de kürtçe konuşuyormuş.bu olaya ben de tanık oldum,gözleri çekik teni beyaz üçgen burunlu geniş elmacıkkemikli tam anlamıyla türk hatta kıpçak türkü diyebileceğimiz insanların kendilerini kürt sandıklarına.

bu dediklerinde sonuna kadar haklısın.ancak kürt diye bişey yoktur,kürtler orta asyadan gelmedir gibi bi iddia zırvadan öteye geçemez.bu yalanları çıkaranlar siyasi elleri uğruna milletin aklını bulandırmak isteyenler,2-3 oy da belki kürtleredn gelir e başa geçeriz kaygısında olanlardır.bu bilerek yalan söyleyen kesime göre kürtler dağ kürtü hatta adları da dağdda karlar üstünde gezdiklerinden dolayı kart-kurttan geliyormuş.

bu yazyı dikkatli okuyun

quote:

Kürt İlhanı Alp Urungu Konusu: 650'li yıllarda Yenisey ırmağının kıyısına, yani Gök Türkler'in yaşadığı bölgeye dikilen Elegeş Yazıtı'nın söz konusu kısmı şu şekildedir:

".....men körtül kan Alp Urungu altunlıg keşigin bangtım belde elim tokuz kırk yaşım....."

Buradaki "körtül kan" ifadesi "kürt ilhanı" değil, "kudretli han" anlamına gelir... "Körtül" kelimesi "kudretli", "kan" ise "han" anlamındadır. Orkun abacasında "h" harfi yoktur, onun yerine "k" harfi kullanılır.

"Kürt İlhanı Alp Urungu" uydurması, 1980'li ve 1990'lı yıllarda PKK terörüne karşı uygulanan psikolojik savaşın bir parçasıdır. Elegeş Yazıtı'ndaki "körtül kan" ifadesi bilinçli bir şekilde çarpıtılıp, Türkler ile kürtlerin aynı soydan geldiklerinin ispatı şeklinde gösterilerek Türkiye'de yaşayan kürtlerin PKK'ya ve "bağımsız kürdistan" fikrine meyil etmeleri engellenmeye çalışılmıştır. Devletin isteğiyle bazı ülkücü akademisyenler bu konuda kitaplar yazmışlar ve gene o dönemde "Türk ile kürt kardeştir", "Türk ile kürt et ile tırnak gibidir" sözleri MHP'li kesim tarafından slogan haline getirilmiştir.

Fakat bu uğraş ters teperek, hedeflenen sonucun 180 derece zıttı bir sonuç verdi. Tüm çabalara rağmen kürtlerin hiçbirisi kendilerinin Türk soyundan geldiğine inanmadı ve Türkleri kardeş kabul etmedi ama ülkücü Türklerin hepsi bu dezenformasyonun etkisinde kalarak kürtlerin Turanî bir kavim olduğuna inandılar, varlığımıza göz diken bu mahlûkları kardeş bellediler...

http://www.nihalatsiz.org/kurtler_yuzunden_turklerin_basina_gelenler.htm den alıntıdır...

• çok güzel birşey.. bunlar inşallah doğrudur.. ve bu araştırmaları gerken kişiler yapar..
  • nurettin koç'un "islamlıktan önce türk dili ve edebiyatı" adlı eserinde de körtül yada körtlenin karşılığı güzel olarak verilmiş.

kürt diye bişey yoktur,onlar dağ türküdür ya da orta asyadan göçmedir diyenlere şimdi tokat gibi bi yanıt geliyor...

1072de bilinen ilk türkçe sözlüğü yazan kaşgarlının aynı betikte çizmiş olduğu haritaya göre ki bu harita ilkkez japonyayı(cabarqa;asıl akraba olduğumuz topluluktur) üstünde göstren haritadır,ekrad yani kürt ülkesi ırak diyarı-mısır sınırı-suriye sınırı üçgeninin içinde kalır.yani bugünkü k.ırakta kurulmak istenen ülkeyle aynı yerdedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daturkishulan -- 7 Temmuz 2007; 22:12:05 >

•  BU ARAŞTIRMA TERÖRÜ BİTİRİR!

sarı çizgiyle yuvarlak içine alınmış arz-l erkad yani kürt arazisi ,kürtlerin türkler ortaasyadan anadoluya göçmeye başlamadan önce nerede yaşadıklarını gösteriyor.

azbuçuk arapça bilenler bilir arapçada sesli harf yoktur.sözcük üstüne çizilen esre ötreyle sözcüğe sesli harf yüklenmiş olur.

yani şrp kökünden şarap,meşrubat,şurup,şerbet sözcükleri türetildiği gibi...

ekrad da kürt demektir.krd kökünden türemiştir ve arapça bir sözcüktür.bizim kürtler için kullandığımız öztürkçe bir sözcük yoktur(yani bırakın kürtlerin türk olmasını kürt sözcüğü bile türkçe değil arapçadır).ama yunanlar için vardır.yunan kendine grek der biz yunan araplar ise rum der.farslar için de türkler tat der.öztürkçeleri bunlardır.

• ,,,
  • Kürtler Umrumda değil bundan sonra.Türkiye yi sevenler dostumdur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • millet olarak kayıtlı,kanıtlı bilgilere özen göstersek bu duruma düşmeyiz.ama biz "aslında ...mış,muş" lara inanmaya bayılırız.

kürtler konusuna geri gelirsek,kürtler farsça konuşan bir iran topluluğudur.özellikle irandışında yani anadoluda yaşayan iranlılara verilen addır.

hiç dikkatinizi çektimi,ermenistan,iran,yunanistan ve biçok arap ülkesi komşumuz.ülkemizde arap var,ermeni var,yunan var ama iranlı yok!!!
    bunun sebebi ne??siz hiç tcde iranlı gördünüz mü??
    işte anadoluda yaşayan iranlılara kürt dendiğinin başka bi kanıtı.

kürtlerin soyuna gelirsek kürtler hint-avrupa dili konuşan bir preavrupa topluluğudur.iranlılar gibi.bizim ülkemizde ve dünyada iranlıların arap olduğuna dair yanlış bir iananış var.iranlılar aslında avrupalılarla akrabadır.soyları da dilleri de ortaktır.

kısa örnek vermek gerekirse

birader-brother

peder-father

bu iki sözcük bizim dilimize de geçmiş.bize farslardan geçmiş ama.ayrıca bu sözcükler kürtlerde de aynı.avrupada üç yıl yaşadım ve orda tanıştığım tc yurttaşı bi kürt gencin dediğne göre onlar italyanca öğrenmiyolarmış.ne demek bu diye sorduğumda "biz zaten italyancayı biliyormuşuz,sana şuan en az 500 ortak kullandığımız sözcük sayabilirim" dedi.gerçekten de ordaki türkler 20-25 yılda bi italyanca örenemediikleri halde kürtler 2 yılda italyan gibi konuşmaya başlıyolardı.

dilbilgisi ve sözcükler aynı.bizim türkçemizin moğolca-japoncayla olduğu gibi.ancak onların dilleri birbirine daha çok benziyor.sonuçta biz japonlardan ayrılalı en az 15000yıl geçmiş.ama gene de ortak kullandığımız sözcükler var.zaten dilibilimz aynı ve bi türkün şu dünya üstünde öğrenebileceği 2.dil japonca.

ilk aklıma gelen otosan.japonca baba demek.bizim eski türkçede atasağun.eğer bunu bi özbeğe okutacak olursanız onlar otosağun olarak okur.çünkü a ları o olark okurlar.yani türkistandaki türkçe japoncaya daha yakın.

anadolu türkçesinde eyleme mastar eki olark mek-mak kullanıyoruz.ama kıpçak türkçesinde v kullanılıyor.

yani biz oku-mak diyoruz kazaklar oku-v diyor.ve bu durum japoncayla aynı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.