Şimdi Ara

Bu Arabanın Özellikleri Neler ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar hayalimdeki araba olan 1992 Mazda 929 Sentia 3.0 V6 yı araştırıyordum . Bilenler bilir ki bu arabadaki donanımların bir çoğu ,2019 model arabalarda bile bulunmuyor . Dijital Klima ,Elektrikli koltuklar ,hız sabitleyici, adaptif sis farları, solar sunroof (bazı modellerde) gibi 929 için sıradan donanımlar zaten mevcut.Fakat aracın dış donanımlarına bakarken hiçbir Türkçe sayfada karşılığını bulamadığım bazı donanımlara rastladım . Bunların ne olduğunu merak ediyorum ve sizere sormak istedim .

Donanımlar :

- VICS ( Variable Inertia Charging System )
    - Variable Exhaust System
    - 4W Multilink Suspension
    - 4W Steering Wheel
    - Side Impact Bar
    - Full Logic Auto Air Conditioner

Bu donanımlar ne anlama geliyor ve avantajları nelerdir arkadaşlar ?

Hazır bu araçtan bahsetmişken sizlerle aracın resimlerini de paylaşmak isterim . Allah nasip ederse ne bmw , ne Mercedes . Ben bu arabayı almak istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unalper_ -- 13 Haziran 2019; 17:49:12 >

• bence sen daha çok bu araca övgüler düzecek bir sayfa derdindesin. yan darbe barının daha nesini açıcaz? artık her arabada var bu. digital klima? artık c sınıfı orta donanımda bile standart. 92 model bir tarihi eser işte. mercedes falan olsa neyse de mazda, daha 50 sene sende dursa da yine de klasik olamayacak düz bir araba işte.
    Madem bu kadar biliyorsun, neden soruyorsun? Amacının sormak olmadığı belli oldu böylece.

Ben mercedesin sağlamlığından falan dem vurmadım. Bu yaşta merc klasik olur ama bundan bi cacık olmaz dedim.

Babamdan merc muhabbeti hiç duymadım. Rahmetlinin hiç arabası olmadı, bir kere bile araba muhabbeti yapmadı. Şahsına münhasır kaliteli bir adamdı.

Kedi ciğer muhabbetine gelince 6 ay önce aldığım sıfır passat yerine bundan 10 tane alabilirdim.

Yahu zamanının uzay aracı olsa ne yazar. Direksiyonundan kumandası bile yok. Bilmemne logic klimaymış. Ne yapayım onun lejyoner hastalığı saçan klimasını, 3 bölgeli klimam var.

Yani eski bir arabanın fanı ol anlarım ama gerçekten klasik araba olma potansiyeli olsun. Bunun gibi hurdalık adayı olmasın. Ya bir eski merclerin direksiyonuna bak bir buna. Arabanın her tarafı bayağı, sıradan.
  • - VICS ( Variable Inertia Charging System )=> VTEC tarzı bişey anladım yüksek devirde daha çok hava girişi sağlıyor motora
    - Variable Exhaust System => Otomatik egsoz devire göre açılan valf var galiba
    - 4W Multilink Suspension => Çok noktadan bağlı süspansiyon
    - 4W Steering Wheel => arka tekerlerde belli açıya kadar manevra kabiliyeti için dönüyor.
    Edit:
    Rear suspension is by a similar design except it also integrates the rear wheel steering system.

The rear steering is electronically controlled and allows the rear wheels to turn in the opposite direction to the front wheels at low speeds to improve parking ability. But it steers the rear wheels in the same direction as the front wheels at mid to high speed, enhancing cornering and lane changing ability.

Although technically brilliant, the four wheel steering system takes a little getting used to, adds to the complexity of the car and may mean expensive repair bills down the track.

- Side Impact Bar => Yandan darbe için extra güvenlik

Buda amcamlar inceleme yapmışlar zamanında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Clibretto -- 13 Haziran 2019; 17:24:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Clibretto

- VICS ( Variable Inertia Charging System )=> VTEC tarzı bişey anladım yüksek devirde daha çok hava girişi sağlıyor motora
    - Variable Exhaust System => Otomatik egsoz devire göre açılan valf var galiba
    - 4W Multilink Suspension => Çok noktadan bağlı süspansiyon
    - 4W Steering Wheel => arka tekerlerde belli açıya kadar manevra kabiliyeti için dönüyor.
    Edit:
    Rear suspension is by a similar design except it also integrates the rear wheel steering system.

The rear steering is electronically controlled and allows the rear wheels to turn in the opposite direction to the front wheels at low speeds to improve parking ability. But it steers the rear wheels in the same direction as the front wheels at mid to high speed, enhancing cornering and lane changing ability.

Although technically brilliant, the four wheel steering system takes a little getting used to, adds to the complexity of the car and may mean expensive repair bills down the track.

- Side Impact Bar => Yandan darbe için extra güvenlik

Buda amcamlar inceleme yapmışlar zamanında https://www.goauto.com.au/car-reviews/mazda/929/4ws-4-dr-sedan/2003-06-18/26872.html
    Eksik olmayın teşekkür ederim. Bunları biraz daha detaylı olarak açıklama imkanı olan var mıdır arkadaşlar? Araçta monokok şase olduğunu da belirtelim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bence sen daha çok bu araca övgüler düzecek bir sayfa derdindesin. yan darbe barının daha nesini açıcaz? artık her arabada var bu. digital klima? artık c sınıfı orta donanımda bile standart. 92 model bir tarihi eser işte. mercedes falan olsa neyse de mazda, daha 50 sene sende dursa da yine de klasik olamayacak düz bir araba işte.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

bence sen daha çok bu araca övgüler düzecek bir sayfa derdindesin. yan darbe barının daha nesini açıcaz? artık her arabada var bu. digital klima? artık c sınıfı orta donanımda bile standart. 92 model bir tarihi eser işte. mercedes falan olsa neyse de mazda, daha 50 sene sende dursa da yine de klasik olamayacak düz bir araba işte.
    Nickinin hakkını gerçekten veren bir arkadaşa benziyorsun. Neye biniyorsun bilmiyorum ama bu arabanın mekanik sağlamlığı, aradan 20 yıl bile geçmiş olsa senin bindiğin arabayı solda sıfır bırakır bundan şüphen olmasın. Şunu da söyleyim bilmiyorsundur bilgin olsun. Mazda 626 nın GD kasası 1991 yılında yapılan sağlamlık testinde (mekanik sağlamlık) Mercedes E200 ün önünde birinci sırayı almıştır. Sen önce babandan amcadan duyduğun "En sağlam Mercedes" klişesini bir kenara bırak, biraz araştırma yap da gel.
    Senin arabanda bu özellikler olmadığı için arabayı mı kıskandın böyle kötülüyorsun yoksa Mazda nın ne kadar konforlu ve tank gibi bir Japon arabası olduğunu bilmediğin için mi kötülüyorsun bilmiyorum.

Düz arabaymış bak hele 😂. Kedi ulaşamadığı ciğere mundar dermiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unalper_ -- 13 Haziran 2019; 20:28:42 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bi mazda 929 fanboyumuz eksikti

Orijinalden alıntı: unalper_

Nickinin hakkını gerçekten veren bir arkadaşa benziyorsun. Neye biniyorsun bilmiyorum ama bu arabanın mekanik sağlamlığı, aradan 20 yıl bile geçmiş olsa senin bindiğin arabayı solda sıfır bırakır bundan şüphen olmasın. Şunu da söyleyim bilmiyorsundur bilgin olsun. Mazda 626 nın GD kasası 1991 yılında yapılan sağlamlık testinde (mekanik sağlamlık) Mercedes E200 ün önünde birinci sırayı almıştır. Sen önce babandan amcadan duyduğun "En sağlam Mercedes" klişesini bir kenara bırak, biraz araştırma yap da gel.
    Senin arabanda bu özellikler olmadığı için arabayı mı kıskandın böyle kötülüyorsun yoksa Mazda nın ne kadar konforlu ve tank gibi bir Japon arabası olduğunu bilmediğin için mi kötülüyorsun bilmiyorum.

Düz arabaymış bak hele 😂. Kedi ulaşamadığı ciğere mundar dermiş.

Alıntıları Göster
    Madem bu kadar biliyorsun, neden soruyorsun? Amacının sormak olmadığı belli oldu böylece.

Ben mercedesin sağlamlığından falan dem vurmadım. Bu yaşta merc klasik olur ama bundan bi cacık olmaz dedim.

Babamdan merc muhabbeti hiç duymadım. Rahmetlinin hiç arabası olmadı, bir kere bile araba muhabbeti yapmadı. Şahsına münhasır kaliteli bir adamdı.

Kedi ciğer muhabbetine gelince 6 ay önce aldığım sıfır passat yerine bundan 10 tane alabilirdim.

Yahu zamanının uzay aracı olsa ne yazar. Direksiyonundan kumandası bile yok. Bilmemne logic klimaymış. Ne yapayım onun lejyoner hastalığı saçan klimasını, 3 bölgeli klimam var.

Yani eski bir arabanın fanı ol anlarım ama gerçekten klasik araba olma potansiyeli olsun. Bunun gibi hurdalık adayı olmasın. Ya bir eski merclerin direksiyonuna bak bir buna. Arabanın her tarafı bayağı, sıradan.

• quote:

Alıntıları Göster
    Öncelikle babanıza Allah'tan rahmet diliyorum diliyorum.

Gelelim direksiyondan bile kumandası yok olayına :

Bilip bilmeden konuşmak gerçekten kötü bir olaydır. Sizin Passat ile kıyaslamanıza gelince : Bu araba F segmentinde bir arabadır. Yani Passat ile kıyaslanamaz çünkü ondan daha üst segmenttedir. Bir arabanın düşük model olması, o aracın kötü olduğu ve konforsuz olduğu anlamına gelmez.
    Daha fazla tartışmanın manası yok sanırım. Aracınıza güle güle binmenizi dilerim.Bizler farklı düşünüyoruz bu konularda. Zevkler ve renkler tartışılmaz. İyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unalper_ -- 13 Haziran 2019; 23:57:51 >

• unalper_ U kullanıcısına yanıt
    Amin.

İlk resimde de farkettiğim o kumanda müzik için değil. O devirde bir çok araçta olan ve o zamanlar “el gazı” diye adlandırdıkları cruise kontrol. Benim için hiçbir önemi olmayan 13 senedir sahibi olduğum halde 10 kere kullanmadığım bir donanım.

Arabanın segmenti tek mesele olsa sıfır alacağıma arkadaşımın yaptığı gibi 2008 range rover alır, paramın çoğu da cebimde kalırdı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 14 Haziran 2019; 0:0:30 >

Amin.

İlk resimde de farkettiğim o kumanda müzik için değil. O devirde bir çok araçta olan ve o zamanlar “el gazı” diye adlandırdıkları cruise kontrol. Benim için hiçbir önemi olmayan 13 senedir sahibi olduğum halde 10 kere kullanmadığım bir donanım.

Arabanın segmenti tek mesele olsa sıfır alacağıma arkadaşımın yaptığı gibi 2008 range rover alır, paramın çoğu da cebimde kalırdı

929 Sentia larda Cruise Control direksiyonun arkasında bulunur. Direksiyon üzerindeki tuşlar müzik yönetme tuşlarıdır. Yani sizin dediğiniz gibi el gazı değildir 👍

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unalper_ -- 14 Haziran 2019; 0:8:36 >

• Aracı hangi ülkeye sokabileceksin?
    Emisyon değerlerini merak ediyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ciddi bir bütçe yoksa, iyi düzeyde teknik bilgi ve beceri yoksa ben uzak durulması taraftarıyım. Ne kadar donanım o kadar bela. Tamam Japon olduğu için sağlamdır, uzun ömürlüdür ama bir yere kadar.

Heleki 4WS sistemi aman yarabbi. 4 tekerde direksiyonun etkisi var, ona göre kollar, mekanik yada elektronik sistemler. Bir bozulsa adamı profesör eder😂

Bu tür bir işe kalkışacak olsam klasik değeri olan bir otomobil bakardım. En azından emek ve masrafımın karşılığını gün geldiğinde alabilirim. Ama illa yapılacak deniyorsa bu arabayla ilgili her döküman, her bilgi didik didik edilmeli. Bunu Türkçe sitelerde bulmak zor, heryere bakılmalı ve aracı tam olarak tanımalı ve ondan sonra bütün bu bakım ve onarımları yapabilecek özgüven ve zaman varsa yapılır. Diğer türlü bu aracı ustalara emanet etmek hezimetle sonuçlanması yüksek. Eğer iyi bir araba bulunursa ve iyi işçilikle toparlanırsa gün geldiğinde bir meraklısına satılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarkihalindekal -- 14 Haziran 2019; 1:31:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Gunpower-storm

Aracı hangi ülkeye sokabileceksin?
    Emisyon değerlerini merak ediyorum.
    Bu araç Türkiye ye ithal edildi vakti zamanında. Emisyon değerleri hakkında bir fikrim yok inanın

Orijinalden alıntı: sarkihalindekal

Ciddi bir bütçe yoksa, iyi düzeyde teknik bilgi ve beceri yoksa ben uzak durulması taraftarıyım. Ne kadar donanım o kadar bela. Tamam Japon olduğu için sağlamdır, uzun ömürlüdür ama bir yere kadar.

Heleki 4WS sistemi aman yarabbi. 4 tekerde direksiyonun etkisi var, ona göre kollar, mekanik yada elektronik sistemler. Bir bozulsa adamı profesör eder😂

Bu tür bir işe kalkışacak olsam klasik değeri olan bir otomobil bakardım. En azından emek ve masrafımın karşılığını gün geldiğinde alabilirim. Ama illa yapılacak deniyorsa bu arabayla ilgili her döküman, her bilgi didik didik edilmeli. Bunu Türkçe sitelerde bulmak zor, heryere bakılmalı ve aracı tam olarak tanımalı ve ondan sonra bütün bu bakım ve onarımları yapabilecek özgüven ve zaman varsa yapılır. Diğer türlü bu aracı ustalara emanet etmek hezimetle sonuçlanması yüksek. Eğer iyi bir araba bulunursa ve iyi işçilikle toparlanırsa gün geldiğinde bir meraklısına satılabilir.
    Ellerinize sağlık söylediklerinizi kesinlikle dikkate alacağım. Sağ olun iyi forumlar

• quote:

Orijinalden alıntı: 3DneBandim

Bence hiç bulaşmayın, emisyon değerleriydi muayenesiydi, eğer işinizi bilen sağlam bie ustaysanız restore ederek binilebilir ama ne kadar süre daha bu araçlara trafikte izin verilir orası muamma
    Bilgisizliğimi mazur görün fakat neden araçlara izin verilmemesi söz konusu o kısmı anlayamadım?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sen bu arabayı bulsan da bu sistemlerin hiç biri çalışır vaziyette olmayacak zaten.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.